Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע יצא לי לשבת ברכב עם קצין משטרה (לא במדים) והוא נסע די מהר.

באיזשהו שלב שוטר תנועה עצר אותנו בצד, החבר הראה לו תעודה והוא שחרר אותנו לדרכנו.

השאלה שלי היא האם שוטר תנועה יכול לתת דו"ח לשוטר שלא במדים ולא בתפקיד גם אם דרגתו המשטרתית של העבריין גבוהה משל שוטר התנועה?

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

התשובה היא כן. בהחלט. שוטר יכול לתת דו"ח לשוטר אחר שכשהוא לא בתפקיד.

שוטר הוא אזרח לכל דבר.

אבל לא עושים את זה.

באשר לדו"ח לניידת משטרה - בעבר הייתה יחידה במשטרת התנועה הארצית שכל תפקידה הייתה לאכוף עבירות תנועה של ניידות משטרה. היא כבר לא קיימת היום ומרבית הדו"חות לשוטרים נרשמים עקב תלונות של אזרחים.

פורסם

הפעם היחידה שניתן דו"ח לשוטר זה כשהמעצר היה מלווה במצלמות של ערוץ 2 וצוות התכנית "אורלי וגיא". הם עצרו שוטר, והביאו לו דו"ח. ראו הקצין שהביא לו את הדו"ח הרגיש לא נעים, ולמרות הטשטוש של הפנים, לי שפת הגוף היה ניתן לראות שמקבל הדו"ח היה קצת בהלם. כמובן שקצין המשטרה אמר שלמצלמות אין קשר, וכל אדם, בין אם שוטר או לא, היה מקבל את הדו"ח הזה. צחקתי קלות. אחלה חוש הומור יש לקציני משטרה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו, אני יכול לספר לך שאני באופן אישי רשמתי דוח לשוטר בלי שהיו מצלמות סביבי.

נכון שברוב המקרים שוטר לא ירשום דוח לשוטר אחר אך במקרה הספציפי הזה הבחור הגזים לגמרי, דיבר מלוכלך והארוע כמעט הגיע לתקיפת שוטרים.

העבירה שהוא ביצע למתעניינים היתה שימוש בטלפון בזמן נהיגה.

פורסם

עפ"י נהלי העבודה במשטרה יש לרשום דו"ח לכל אדם אשר מבצע עבירה.

ישנן הגנות וסייגים עפ"י חוק בנוגע רישום או ביטול דוחו"ת (צורך, צידוק, וכו' כמפורט

בחוק העונשין).

בפועל, מן הסתם המצב שונה..

פורסם

דני אני לא מסכים אתך בזה.(אין כאן חדשות הא?:-D)

יש לשוטר בשטח שיקול דעת.

אני יכול להעיד על עצמי כי יחס ויתור/רישום דוח אצלי הוא קצת מעל 75%.

במילים אחרות:

לא כל מפגש שוטר/אזרח צריך להיגמר בדוח, גם אם אליבא דכולי עלמא הייתה עבירה.

וכן, גם אני רשמתי דוחות לכמה שוטרים/קצינים במשטרה (זוטות כמו מעבר ברמזור אדום, דיבור בנייד וחניה החנית נכים)

פורסם
יש לשוטר בשטח שיקול דעת.

הנקודה כאן היא שהיות העבריין שוטר אינה אמורה להיות חלק משיקול הדעת הזה, והטענה היא שבפועל זה השיקול העיקרי.

דני

• תוכן חדש...