Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסמוך למקום העבודה שלי חניתי את הרכב, יש לציין שחניתי באפור, אחרי הרכב יש עוד איזה 2 מטר באפור ורק אז המדרכה צבועה באדום לבן משום שיש צומת, בדוח רשום שהחניתי את רכבי בתוך צומת סעיף 6(ד)(3)

ובהערות רשום שהרכב היווה הפרעה לתנועה בפניה מהרחוב מצ"ב תמונות של החנייה

qqbr6f.jpg

28mckfs.jpg

פורסם

צומת לא חייבת להיות מסומנת באדום לבן, חבל שלא צרפת תמונה בזווית צילום יותר רחבה שמראה גם את הרחוב, אך מהתמונה השניה שבה רואים רכב שפונה לרחוב הסמוך ניתן להבין שהצורה שבה החנת את רכבך הפריע לקלות התנועה.

פורסם

חנית בתוך צומת, בעיקול, ואפילו לא טרחת לנסות להצמד למדרכה כדי לצמצם את ההפרעה, כמו נהג ישראלי טיפוסי שכל העולם על הז%$ שלו.

חבל שהסתפקו בדו"ח ולא גררו את הרכב למגרש שכוח אל.

פורסם

אפשר קישור לגוגל Street View או Google Maps לראות את האיזור?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
פורסם

התקנה הרלוונטית:

72. (א) לא יעצור אדם רכב, לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד, כולו או חלק ממנו, באחד המקומות המנויים להלן, אלא לשם מניעת תאונה או לשם מילוי אחרי הוראה מהוראות תקנות אלה או אם סומן בתמרור אחרת; ואלה המקומות:

(3) בתוך צומת או בתחום שנים עשר מטר ממנו, פרט לקטע שסימנה רשות תימרור, בתמרור או בסימון על אבני השפה, שמותר לחנות בו;

(6) בתוך מעבר חציה או בתחום שנים עשר מטר לפניו;

(7) בתחום שנים עשר מטר לפני קו עצירה;

בצומת הזו לא נראה שיש קו עצירה בכיוון החנייה של פות"ש, כך שסעיף 7 לא רלוונטי.

סעיף 3 גם כן נראה על פניו לא רלוונטי, שכן אבני שפה בצבע אפור הם תמרור וסימון על כל שהחנייה מותרת.

סעיף 6 הוא הבעייתי, ולפות"ש אין מרחק של 12 מטר ממעבר החצייה.

הסעיף לפי עיריית ת"א הוא:

6. איסור חניה (תיקון: התשס"ב)

(ד) לא יעמיד אדם ולא יחנה רכב ולא ירשה לאחר להעמיד או להחנות רכב באחד המקומות המנויים להלן, אלא לשם מניעת תאונה או לשם מילוי אחרי הוראה מהוראות חוק עזר זה או תקנות התעבורה או אם סומן בתמרור אחרת –

(3) בתוך צומת או בתחום 12 מטרים ממנו;

אצלם אין את הסייג שיש בתקנות התעבורה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אבני שפה בצבע אפור הם תמרור וסימון על כל שהחנייה מותרת.

אבני שפה אפורות הן תמרור?

בלוח התמרורים אין שום אזכור לאבני שפה אפורות ולעניות דעתי הן ממש לא תמרור.

בלוח התמרורים בכל הנוגע לאבני שפה מדובר על אבני שפה הצבועות אדום לבן, אבני שפה הצבועות לסירוגין בכחול ואבני שפה הצבועות שחור לבן.

http://reim4u.co.il/uploads/Teoria/%D7%9C%D7%95%D7%97_%D7%AA%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D_%D7%97%D7%93%D7%A9.pdf

ראה עמוד 43 בלוח התמרורים.

פורסם

אוקיי אז כדי לאפשר חנייה בתוך טווח ה-12מ' מהצומת יש צורך בצביעה של כחול לבן בלבד? וכל עוד אין צביעה כזו החנייה לא חוקית?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לעניות דעתי התשובה לשאלה היא כן ובלבד שיש תמרור המתיר את החניה.

אסור להחנות בתוך תחום צומת בכל מקרה אלא אם יש היתר בדמות תמרור המתיר זאת כמו כמו תמרור 439, 626 או 627 או תמרור 817 (אבני שפה הצבועות לסירוגין בכחול).

יש לציין שכאשר יש אבני שפה הצבועות לסירוגין בכחול יש צורך שיהיה נלווה להן תמרור 439, 626 או 627.

פורסם

אם כך מקבל את דעתך

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...