Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת דירה במהלך תמ"א 38

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

נחתם הסכם תמ"א 38 בדירה שאישתי קיבלה בירושה.

חיזוק הבניין ועמידותו מפני רעידות אדמה ,מוסיפים ממ"ד 12 מטר, מעלית, שיפוץ והרחבת חדר המדרגות, הוספת חדר עגלות,תיבות דואר חדשות, אינטרקום עם טלויזיה במעגל סגור לכל דירה, חיפוי חיצוני מלא של כל הבניין,החלפת תריסים,החלפת מסתור כביסה, החלפת דודי שמש, אינסטלציה וחשמל חדשים, מעבירים את הארונות חשמל מחדרי המדרגות אל תוך הדירות, סידור החניה על ידי אבנים משתלבות, שער חשמלי, גינה חדשה בבניין כולל השקיה אוטומטית וכו'...

כל זה ללא עלות כלשהי מבחינת בעלי הדירות אלה רק מאשרים לקבלן לבנות 2 וחצי קומות (10 דירות).

הכל מתנהל בפיקוח של עורכי דין מטעם הדיירים.

כמובן שאנחנו מאוד מרוצים מהמהלך שאמור לעלות את ערך הדירה. החיזוק,השיפוץ,והפיכת הדירה מ3 חדרים ל4 חדרים יעלה את ערך הבית לדעתי בלפחות 200K.

מי שפחות מרוצים מעצם המהלך הם מין הסתם הדיירים שלהם אנו משכירים את הדירה.

בכמה נהוג להוריד את מחיר השכירות במהלך עבודות התמ"א? כמובן שהקבלן התחייב לעבוד רק בשעות סבירות 7-17.

אבל מין הסתם איכות החיים תרד, יהיו הפסקת חשמל ומים מידי פעם, ועוד לא דיברתי על הרעש והאבק.

חשבתי להציע לדיירים להשאר באותו מחיר במהלך השיפוץ ותמורת זה לקבל את הזכות לשכור את הדירה לשנתיים נוספות לאחר השיפוץ באותו סכום שהם משלמים כיום ( 3800 ש"ח).

מה אתם אומרים?

פורסם

נתנו לך תשובות בפורום תפוז, לא?

בכל אופן, אני כדייר לא הייתי הולך על זה ומבקש הנחה משמעותית בידיעה שאם הדירה לא במיקום מדהים, אף אחד לא ישכור אותה אם היא תתפנה לקראת השיפוץ.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ייעצו לי בקשר למשכנתא, לא בקשר להשכרת הדירה.

בקשר למשכנתא אני כנראה יורד מזה בנתיים. אשכיר דירה גדולה יותר, אוסיף 1000-1500 לתקציב השכרת הדירה. ואת יתרת הכסף שתיכננו לשלם לבנק עבור המשכנתא, נחסוך.

אני יותר ויותר מבין, אם אין סכום משמעותי מערך בית, לא משתלם לקנות.

מה זה "הנחה משמעותית" מבחינתך?

פורסם

25-30 אחוז, אבל כמו שציינתי, זה תלוי מאוד במיקום וכנראה גם בזה שאני מפונק. אם הביקוש גדול, אפשר להוריד פחות (אפילו הרבה פחות).

לדיירים שלי הורדתי שמונה אחוזים במצב דומה (שיפוץ והרחבה חיצוניים), אבל זה במיקום שהביקוש אליו אדיר וההיצע נמוך מאוד.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ההצעה שלך לא סבירה,

למשל אף אחד לא מבטיח לי שהשוכר ירצה/יוכל לגור באותו מקום ב4-5 השנים הקרובות. אנשים מתחתנים מתגרשים מחליפים מקום עבודה. אז יכול להיות שהשוכר יאכל קש עכשיו שנתיים במהלך השיפוץ ולא יהנה משכר הדירה המופחת בעתיד. יכול להיות גם שאתה תרצה למכור את הדירה במהלך הזמן הזה, בסיום בשיפוץ.

500-1000שח הנחה על שכר הדירה בזמן השיפוצים נראה לי סביר.

פורסם

אצלינו (בהוד השרון), לתדהמתי המרובה שכר הדירה במהלך ביצוע התמ"א כמעט לא ירד, וכשהוא ירד זה היה במאות שקלים בודדים - אבל מה שקרה זה משהו אחר: בשלב הסופי של הפרויקט, כשהקבלן התחיל להיכנס לדירות, רוב דיירי השכירות עזבו ואז כבר בלתי אפשרי היה להשכיר את הדירות, בשום מחיר, עד לסיום העבודות.

פורסם

לדעתי האישית תמ"א 38 זה אסון שעוד תקום עליו ועדת חקירה, ועדיף להרוס את הבנין ולבנות אותו מחדש בטכניקות מודרניות ועם תוספות משמעתיות כמו חניון וכו'.

בכל מקרה, אין נהוג כמה לדרוש. הדיירים הקיימים צריכים להחליט אם מתאים להם להשאר או לא. אם הם יעזבו, אז תתחיל לנסות להוריד קצת במחיר ולראות. לגור בכזה דבר זה סיוט. העבודות מתחילות מאוד מוקדם ומפריעות לישון. הלכלוך בבנין והאבק לתוך הדירה הוא בלתי נסבל ומדובר בסיוט מתמשך.

דרך אגב, זאת עוד סיבה להעדיף פינוי בינוי כי אז הקבלן משלם לך את שכר הדירה במהלך התקופה וזה נותן לו עוד תמריץ לסיים מהר יותר.

פורסם

אצלנו בבניין הקבלן מפצה את בעלי הדירות שמשכירים, בעלי הדירות הורידו את הפיצוי לשוכרים (אני לא ממש יודע כמה).

קח בחשבון שזה שחתמתם לקבלן/יזם זה לא אומר שמחר בונים, זה ייקח לפחות שנה וחצי שנתיים אם לא יותר להוצאת היתרי בניה ככה שלשוכרים ולך יש מספיק זמן לחשוב על הנושא.

בהצלחה.

פורסם

בדרך כלל מורידים לפחות בחצי ! כדי שהדייר לא יברח ותישאר בלי הכנסה ! את ההפרש מנסים להוציא מהקבלן המבצע ! תכלס זה סיוט מטורף לגור בבינין כזה ! רעש מהבוקר עד הערב ,אבק , לכלוך מסביב לביניין וחדר המדרגות ,הפסקות ,מים,חשמל,גז ומה לא והכי נורא זה נושא הפריצות כי הביניין כולו פיגום (פיגומים)אחד גדול .

פורסם

אני גם חושב שבלי הפחתה משמעותית (30 אחוז לפחות) אין כ״כ סיכוי להשאיר את הדיירים , ואחרי תחילת העבודות יהיה קשה מאוד למצא דיירים חדשים.

כמובן הכל תלוי באיפה הדירה ומידת הביקוש של האיזור.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כמו שכתבו, אם לא מדובר באיזור מבוקש בטירוף, תגיד תודה שהם בכלל מוכנים לגור בדירה.

בהרבה מקרים זה בכלל לא אפשרי לגור בבניין בחלק מהזמן, ובמקרים שכן, זה כמו שציינו,

אבק, לכלוך, פועלים שמקיפים את הבית כל היום, פריצות, הפסקות מים וחשמל.

בנוסף זה שאלה של כמה זמן הבניה הולכת להמשך, ואיזה מחיר ישלמו השוכרים בגמר הבניה.

אם זו בניה של חצי שנה זה נסבל, אם מדובר בשנה וחצי שנתיים, קח בחשבון שהם יברחו

באמצע, גם אם שכה"ד יהיה חצי.

• תוכן חדש...