Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא נעים להגיד, אבל בגלל בורות חשבתי לתומי שאין צורך לבדוק מידי פעם שמן מנוע (בכל אופן נהג חדש שלא ממש מבין הרבה ברכבים) אבל היום נכנסתי למוסך עקב רעשים בהתנעה ובנהיגה ובבדיקה של המוסך יצא שהיה חסר לי 3 ליטר ששמן מונע. המוסכניק אמר לי שהמנוע כנראה לא ממש תקין ושותה שמן אבל בדק שאין דליפה כלל.

המוסכניק אמר לי שלא כדאי לשלם על מנוע חדש 4 אלף או 5 אלף ושווה לי לעקוב אחת לשבוע ולמלא שמן בשעת הצורך. (כנראה המוסכניק העדיף לחסוך לי את ההוצאה הכספית הגדולה)

רציתי לשאול אותכם, האם אתם מסכימים עם המוסכניק? האם אני יכול להמשיך לנסוע רגוע? ושאלה נוספת האם יתכן שהסיבה שה3 ליטר שמן נעלם לו קשור למזג האוויר של החורף והעובדה שהייתי בירושלים והרכב עמד 4 ימם בשלג ללא תנועה ויתכן שמשהו קפא שם.

תודה רבה לעוזרים

מדובר ברכב טיוטה קורולה 2001 מנוע 3zz

פורסם

מכונאי שלך צודק.

ממלאים שמן ועוקבים אחרי הצריכה. ממליץ לבדוק שמן יום יום, לפני יציאה מהבית בבוקר.

תקנה גלון שמן שמתאים לדגם שלך ותחזיק באוטו.

תראה כמה שמן המנוע צורך ל 1000 ק"מ.

לחלק מהמנועים האלו יש צריכת שמן טבעית די גדולה, וכמובן אין קשר למזג האוויר הקר שהיה.

פורסם

שלום רב !

איני יכול להתווכח איתך, לגבי העובדה, שמחוסר ידע, עיניין ובורות, לא חשבת שיש לבדוק מפלס שמן מנוע, מדי פעם.

לגבי חוות הדעת של המוסך אני מסכים איתו, רשום לך את מספר הקילומטרים הרשום בשעון המהירות, ועשה לך מנהג קבוע, ובדוק מפלס שמן מנוע, לפחות פעם בשבוע.

בדוק רק בבוקר לפני נסיעה, והקפד שהרכב, ימוד במשטח ישר בלבד.

שאל במוסך, מה צמיגות השמן המומלצת לרכבך, ומה שם יצרן השמן, ודאג שיהיה לך מיכל רזרבי של שמן כזה, בתא המטען.

שמן יש להוסיף, רק כאשר המפלס, נמצא בין המינימום למקסימום, ולהקפיד לא למלא יותר מדי, וחל איסור חמור, לעבור את קו המקסימום, אפילו במילימטר !!

אין קשר למזג האוויר,ולכך שהרכב,עמד בשלג.

בבסרכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

קודם כל, שמן לא נעלם סתם, או שהוא נשרף או שיש נזילה, במידה ולא מצאו נזילה יכול להיות שהוא נשרף בקצב מהיר

השאלה היא כמה שמן היה מלכתחילה והאם הרכב בבעלותך, או שקנית אותו ככה בלי בדיקה של שמן מנוע?

בכל אופן, תמלא שמן מתאים לרכב בצמיגות נכונה, ותדאג לעקוב אחת לשבוע אחר מצב הנוזל קירור והשמן מנוע.

כמו כן ייתכן נזק שנגרם כבר למנוע ולא ניתן לתקנו, כיוון שנסיעה בלי שמן היא אחד הדברים החמורים במנוע.

כמה ק"מ נסע הרכב בכללי וכמה זמן מאז שעבר טיפול אחרון?

נ.ב אני רואה שצביקה נתן תשובה מפורטת - הקשב לו.

Opel Adam S 2017

פורסם
קודם כל, שמן לא נעלם סתם, או שהוא נשרף או שיש נזילה, במידה ולא מצאו נזילה יכול להיות שהוא נשרף בקצב מהיר

יש מנועים שצורכים באופן טבעי 200-500 סמ"ק ל 1000 ק"מ ונוסעים ככה מאות אלפי קילומטרים.

פורסם

תודה לכל המשיבים

קניתי את הרכב לפני כ4 חודשים, הרכב הקודם שלי היה ניסאן אלמרה 96 שנהגתי לבדוק אצלו אחת לכמה ימים שמן, כשקניתי את הקורולה בהתחלה בדקתי על בסיס יום יומי וכשראיתי שהכל תקין הפסקתי לבדוק ושוב מבורות כמובן.

הרכב עשה 185000 ק"מ, ב180000 עשיתי לו טיפול ואז מלאו לי שמן בפעם האחרונה. השאלה אם מסתבר שאחרי ה5000 ק"מ שעשיתי הוא אכל 3 ליטר שמן?

מקווה מאוד שלא קרה נזק בלתי הפיך לרכב.

שוב אני רוצה ממש להודות על העזרה (ללא כל תרומה)

פורסם
תודה לכל המשיבים

קניתי את הרכב לפני כ4 חודשים, הרכב הקודם שלי היה ניסאן אלמרה 96 שנהגתי לבדוק אצלו אחת לכמה ימים שמן, כשקניתי את הקורולה בהתחלה בדקתי על בסיס יום יומי וכשראיתי שהכל תקין הפסקתי לבדוק ושוב מבורות כמובן.

הרכב עשה 185000 ק"מ, ב180000 עשיתי לו טיפול ואז מלאו לי שמן בפעם האחרונה. השאלה אם מסתבר שאחרי ה5000 ק"מ שעשיתי הוא אכל 3 ליטר שמן?

לא כל כך הגיוני גם אם היה מדובר ברכב שצריכת השמן שלו גבוהה שילך לאיבוד 3 ליטר שמן במשך 5000 ק"מ. האם יצא לך לראות בעיניים את הכמות שמולאה בטיפול האחרון? האם בכל בדיקות מיפלס השמן שלפני הטיפול הכמות ירדה מבדיקה לבדיקה?

פורסם
לא כל כך הגיוני גם אם היה מדובר ברכב שצריכת השמן שלו גבוהה שילך לאיבוד 3 ליטר שמן במשך 5000 ק"מ. האם יצא לך לראות בעיניים את הכמות שמולאה בטיפול האחרון? האם בכל בדיקות מיפלס השמן שלפני הטיפול הכמות ירדה מבדיקה לבדיקה?

אינני זוכר. אני יודע רק שהמוסכניק שעשה לי את הטיפול מאוד מקצועי ובדק היטב שעושה לי בדיוק כמו שצריך

פורסם
אינני זוכר. אני יודע רק שהמוסכניק שעשה לי את הטיפול מאוד מקצועי ובדק היטב שעושה לי בדיוק כמו שצריך

דברים יכולים לקרות. יש לי חבר עם יונדאי אלנטרה שעשה טיפול במורשה יונדאי בת"א ושם מילאו לו שמן 2 ליטר פחות ממה שצריך. ברגע שהוא עלה על זה הוא ישר היתקשר אליהם והתשובה המזעזעת הייתה ש "זה בסדר לנסוע כך, יש עוד שמן בקרקעית". מה לגבי הבדיקות שהיית עושה למדיד לפני הכניסה לטיפול? האם היו חוסרים בתקופה הזו?

פורסם
דברים יכולים לקרות. יש לי חבר עם יונדאי אלנטרה שעשה טיפול במורשה יונדאי בת"א ושם מילאו לו שמן 2 ליטר פחות ממה שצריך. ברגע שהוא עלה על זה הוא ישר היתקשר אליהם והתשובה המזעזעת הייתה ש "זה בסדר לנסוע כך, יש עוד שמן בקרקעית". מה לגבי הבדיקות שהיית עושה למדיד לפני הכניסה לטיפול? האם היו חוסרים בתקופה הזו?

זה רכב שקניתי לפני 4 חודש יד שניה

פורסם

ברשות משפחתי היתה 3 שנים קורולה 2002. נקנתה ב130 אלף ק"מ נמכרה ב215 אלף. כל התקופה מילאנו 2-3 ליטר כל 5000 ק"מ. הרכב היה תקין יחסית. לפי זכרוני שריפת שמן הינה מאפיין ידוע של מנועי טויוטא מהשנתונים הנל

פורסם
תודה לכל המשיבים

אתה יודע להגיד איזה שמן בדיוק שמו לך בטיפול ? זה אמור להיות רשום בחשבונית של הטיפול

• תוכן חדש...