Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס .נט בג'ון ברייס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתעלק על השרשור:

לאחרונה עברתי מלימודים בטכניון (2 סמסטרים) ללימודים באקדמית תל אביב יפו. המעבר לא נעשה בלב שלם אלא בלית ברירה (הייתי חייב לחזור לבית של ההורים במרכז ואני לא הייתי מוכן לדרוך באוניברסיטת תל אביב). האם הם באמת טובים ונחשבים כמו שמנסים למכור לי שם? (הרמה אכן גבוהה, השאלה היא אם שוק העבודה מכיר בזה).

לומד מדעי המחשב אם לא היה ברור

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחרי בחירת נושא ללמוד - צריך לחפש היכן ללמוד.

כדאי לבדוק מי המדריך, מה הרקע שלו בתחום, נסיונו, ואם אפשר מתגובות ברשת - מה יכולת ההוראה שלו. לא כל מי שיש לו 20 שנות נסיון נחן ביכולת הדרכה של קורס. גם מי שאתמול סיים תואר כזה או אחר יכול ללמד - כי קורס כזה הוא תיאוריה בלבד ותירגול של מטלות הכי פשוטות והכי לא מקצועיות, אבל לא תקבל ממנו עצות והכוונה יעילה מנסיון יומיומי של מומחה בתחום.

איני מכיר את התחום בתקופה זו, אבל מנסיון של פעם איני לא בטוח שג'ון ברייס הם מהיותר טובים. הכרתי גם כאלו שהיו מדריכים בקורסים שלהם עם יומיים וחצי של נסיון בעבודה מעשית.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
מתעלק על השרשור:

לאחרונה עברתי מלימודים בטכניון (2 סמסטרים) ללימודים באקדמית תל אביב יפו. המעבר לא נעשה בלב שלם אלא בלית ברירה (הייתי חייב לחזור לבית של ההורים במרכז ואני לא הייתי מוכן לדרוך באוניברסיטת תל אביב). האם הם באמת טובים ונחשבים כמו שמנסים למכור לי שם? (הרמה אכן גבוהה, השאלה היא אם שוק העבודה מכיר בזה).

לומד מדעי המחשב אם לא היה ברור

לא יכול להגיד לך חד משמעית, אבל אני כן אתן לך עוד קצת מידע, לתוכניתנים שעברו קורס תכנות של אגף התקשוב בבסמ"ח, מהשנה השנייה בחובה (כלומר אחרי שנה אחת בחובה) מגיע (באישור מפקד וכו') לצאת חצי יום ללימודים, כמעט כולם מנצלים את זה באמת ללמוד.

המקומות הכי נפוצים ללימודים הללו הם (לא לפי סדר, זה דיי הטרוגני לפי האנשים שאני מכיר) האוניברסיטה הפתוחה, המכללה למנהל (דיי חדש) והמכללה האקדמית תל אביב יפו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

קח בחשבון שהמצב של מפתח שלמד בבסמ״ח ועסק בצבא בפיתוח לבין משהו לא קשור שעושה בנפרד קורס - הוא שונה לגמרי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו התגובה הייתה אליי?

אם כן רק דיברתי על כך שבאקדמית ת"א-יפו בוחרים ללמוד דיי הרבה תוכניתנים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כן, אני באמת רואה שיש איתי הרבה חבר'ה שבאים עם ניסיון מהצבא.

וגם מכיר מישהו שבא בלי ניסיון לתואר והתקבל בסוף למשרה מצויינת.

אני שואל יותר על כלל הבוגרים משם. איך היחס למישהו שמגיע כבוגר האקדמית, האם נותנים הזדמנות שווה?

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

זה אני שוב :)

מישהו מכיר את החברה הזו: www.experis.co.il ?

ספציפית את המסלול הזה: http://www.experis.co.il/training-science-development ?

ממה שהבנתי זו חברת כ"א שעושה את הרווחים שלה מכסף שהם מקבלים מחברות שמעסיקות את הבוגרים שלה.

אחד הדברים שהם שמים עליו דגש זה ציון פסיכומטרי גבוה, מה שיש לי. אני מניח שזו הסיבה העיקרית שקיבלתי מהם שיחה למרות שהתואר שלי הוא לא בתחום המדעים המדוייקים. אולי גם הנסיון (למרות שאני לא בטוח מכיוון שהם מתמקדים ב-C ו-C++ שהן יותר low level ממה שאני מכיר).

אשמח לדעת כל פיסת מידע עליהם: המדריכים, אם אתם מכירים בוגרים שלהם שאפשר לדבר איתם, וכמובן - דעתכם על הנושא.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי gorelshv
פורסם

זו חברת גולגולות שמספקת מתכנתים לפי כמות לחברות שמעוניינות בכך.

כלומר יכול להיות שתעבוד ב-IBM, על פרויקט של IBM, אבל המשכורת שלך תהיה מ-Experis (ונמוכה יותר משל מתכנת מקביל אליך ב-IBM) והתנאים של Experis (ימי חופשה, בונוסים וכו').

יש חברות בודדות יחסית שנותנות בונוסים גם לעובדי מיקור חוץ כאלה.

אני בד"כ לא נוטה לסמוך על קורסים של חברות השמה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אכן, השכר יותר נמוך וההתחייבות היא לשנתיים. מטרידות אותי בעצם שתי שאלות: א. מה בד"כ קורה עם עובדים כאלה? האם הם נפלטים בתום השנתיים האלו, מבחינת השתמש וזרוק? ב. האם קורס כזה הוא בכלל רלוונטי למישהו שבא ללא רקע מתאים (מדמ"ח, הנדסת תוכנה וכו')?

פורסם (נערך)

אני לא מכיר את הקורס הספציפי הזה, הסילבוס נראה טוב בראשי פרקים, אבל מצד שני גם קורסים מקבילים של ג'ון ברייס ישות' נראים טוב כסילבוס בראשי פרקים.

מן הסתם גם איכות הקורסים תלויה באיכות המרצה והידע המקצועי שלו בתחום שהוא מלמד.

מבחינת מה קורה עם העובדים לאחר שנתיים זה תחלק לשני מצבים:

כשהשוק בגדילה או סטטי (שזה רוב הזמן) הם יהיו כמו שאר העובדים - הטובים ימשיכו וייקלטו בחברות המארחות, הלא טובים יפוטרו.

כשהשוק בצמצום ו החברות הללו מקצצות בדרך כלל עובדי חברות הגולגולות הם הראשונים ללכת.

אני אוסיף וארחיב שההחלטה ללימודי C/C++ היא מצוינת, הדרישה בשוק ערה למקצועות הללו, השכר גבוה, ו הרבה הפסיקו ללמד את התחומים.

בחברון הוא שהעבודה בתחום קשה יותר מהשפות דור 4 ככה שהשכר הגבוה הוא יחסי לקושי העבודה .

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

איכשהו יש לי הרגשה שללא רקע מתאים זו משימה בלתי אפשרית. כמו כן, המשמעות של ללמוד כל יום מתשע עד חמש היא לעזוב את מקום העבודה הנוכחי, וחוץ מדמי אבטלה אין שום הכנסה נוספת...

פורסם

אוסיף ואומר שההכשרה היא על חשבונם. יכול להעיד על מידת הביטחון שלהם בקורס? שהרי אם לא התקבלת לעבודה - הם ״הפסידו״ עליך כסף.

פורסם

השאלה מה האותיות הקטנות? מובטחת לך עבודה כמתכנת? אולי הם יסתפקו בקבלתך לעבודה כQA למשל?

כמה זמן אתה כבול אליהם ולהשמה שלהם?

קח בחשבון שמראש הם לוקחים עמלה על המשכורת החודשית שלך, ואתה עובד ישיר שלהם ולא של החברה שבה תהיה, לכן בדרך כלל לא תקבל את אותם תנאים, ימי חופש, בונוסים, מתנות לחגים וכו'.

יש חברות יוצאות מן הכלל הזה שכן נותנות גם לעובדים דרך חברות כאלה את כל התנאים המקיפים, אבל הן לא הרוב.

תנסה להבין את הקאצ'ים שיש בחוזה, לכל מסלול כזה יש לפחות קאץ' אחד רציני.

אחרי שהבנת מה הקאצ'ים בחוזה תשאל את עצמך אם אתה יכול לחיות איתם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כמו שכתבתי, ההתחייבות היא לשנתיים והם לא מתחייבים למצוא עבודה. הם רק מציינים ששיעור ההצלחה שלהם בהשמה הוא 85%. בנוסף, אם הם לא מציעים מקום בתוך חודש-חודשיים (לא זוכר את מספר השבועות המדוייק) אז אתה חופשי מהתחייבות. כמובן שהם לוקחים עמלה על המשכורת החודשית (ביררתי את זה ואני יכול לחיות עם המספרים) ואני מקבל את האפשרות שהתנאים לא יהיו דומים לאלו שעובדים ישירות בחברה. מה שמושך אותי בכל הסיפור הזה, היא האפשרות לקבל הכשרה רצינית (שלא במסגרת תואר ויחסית מהר) ולהשתלב בתחום עם מקצוע מבוקש. בדרך נאכל קצת חצץ - לא נורא. השאלה היא - האם אני חושב נכון?

פורסם

אם ככה אז תבקש סילבוס מפורט, כמה שעות אקדמיות על כל נושא, ואז ננסה לעזור לך להבין כמה הקורס טוב.

מכללה שלא יכולה להביא לך פירוט כזה זו נורת אזהרה אדומה.

הם מודעים לעובדה שבלי השמה דרכם הסיכוי שלך לקבל ראיונות נמוך. יותר קל להם לדחוף 20 איש לראיונות מאשר שהשם שלך יתבלט בערימה של בוגרי הנדסת תוכנה, מדמ"ח יוצאי יחידות טכנולוגיות וכמובן בעלי נסיון מעשי.

המראיין ייצא מנקודת הנחה שלפחות אחד מתוך ה-20 ירשים בראיון.

מה לגבי המשרה שהם מבטיחים לנשמה? מתחייבים על פיתוח תוכנה? או שזה יותר כללי כמו "מקצועות התוכנה" או "היי טק"?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...