Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב המדובר: סניק 2 שנת 2005 נפח 2000 (הדגם המפואר).

יש חיישנים על השמשה, והמצב האוטומאטי באורות עובד בלי בעיה, אבל את הוישרים האוטומאטיים פשוט לא הצלחתי להפעיל. מעיון בספר הרכב הבנתי שהמצב הראשון בידית אמור להיות האוטומאטי, אבל הוא פשוט לא מפעיל את הוישרים. התגובה היחידה שקיבלתי כשביקרתי במוסך מורשה ("מרתון" ברעננה) היתה "וואלה לא יודעים..." (בחייאת, אז למה אתם מוסך מורשה???).

בידית של הוישרים יש לי (מלבד מצב ה"0") שלושה מצבים, אבל על הידית כתוב רק 1 ו 2 (אין כיתובית של Auto או משהו כזה). מה שכן, השמשה היא לא מקורית (הוחלפה מתישהו אצל הבעלים הקודם), יתכן שזה קשור (למרות שחיישני האורות דווקא עובדים)?

פורסם

לרכב יש צג מידע עם תפריטים ? אם כן, חפש שם.

בנוגע להפעלה אוטומטית, יש כמה אופציות (כל יצרן\דגם והשיטות שלו): לפעמים יש מצב נוסף מעבר ל"0" של הידית, כדאי לבדוק. יש דגמים שהמצב הראשון אחרי ה"0" (לכיוון 1 ו 2) הוא האוטומטי.

יש דגמים שבכל התנעה אתה צריך לתת לחיצה למטה (מתחת ל"0") ואז זה נכנס ל מוד אוטומטי עד ההתנעה הבאה.

אם לא מצאת, נסה לקרוא כאן:

http://www.renaultforums.co.uk/showthread.php?t=26639

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז זהו, שיש מצב אחד אחרי ה"0" שלדעתי (ולפי מה שקראתי) מיועד להיות המצב האוטומאטי, וכנראה שבדגם שלי צריך להפעיל אותו כל נסיעה, ועד כאן הכל בסדר - אבל כשהידית במצב הזה הוישרים פשוט לא פועלים אוטומאטית גם בגשם שוטף כמו שהיה בשבוע שעבר. העברה למצב הזה (שלא מסומן על הידית, אגב: למרות שלידית יש 4 מצבים - 0, משהו שלא מסומן, 1, 2 - על הידית כתוב רק "1" ו "2") נותנת ניגוב אחד של השמשה ואחריה פשוט כלום, כאילו הידית על "0".

פורסם

אני לא יודע אם זה יעזור לך אבל אצלי במגאן 2 2004 ,כשאני מעביר את הידית למצב 1 , זה המצב האוטומטי .

המהירות של הווישרים עולה עם התחזקות הגשם ויורדת עם החלשות הגשם .

דווקא פיצ'ר מצויין .

פורסם

שים לב שהידית בצד ימין של ההגה מפעילה גם מגב קדמי וגם אחורי.

ה- 0-1-2 שאתה רואה מתייחס למגב האחורי. 0=כבווי, 1=השהייה, 2= קבוע. מופעל/מופסק בסיבוב קל של הידית.

את המגבים הקדמיים מפעילים עם הורדה למטה של הידית והעלאה להפסיק.

מצב 1 הוא ניגוב עם השהייה, שמכוונים אותה לפי הרצוי בטבעת הפנימית שעל הידית, ומצב 1 הוא גם הפעלה אוטומטית.

מצב 2 מהירות רגילה,

מצב 3 מהירות גבוהה.

החיישנים עובדים מצויין והתאמת המהירות נכונה ובזמן, ככה שבגשם רגיל או טיפטוף אני שם על מצב 1 והמהירות משתנה לפי הגשם אפילו לכמה שניות. גן מופסקת אם אין צורך. מצב זה שימושי אחרי הגשם, או בכביש רטוב מאוד, בגלל רסיסי מים שמעיפות משאיות וכלי רכב אחרים וחוסך מהנהג להפעיל ניגוב אחד כמה חצי דקה או דקה.

ביום גשום, או עם השפרצה קלה בצינור, שים מצב 1 וחכה כמה שניות. אם האוטומט לא עובד אולי יש בעיה שנוצרה בחיבורי החיישן כאשר השמשה הוחלפה. ואז נראה לי שחשמלאי שמכיר את המנגנון יוכל לסייע. אם אתה בת"א ורוצה מוסך מורשה, תכנס למוסך המכונן (ליד רחוב המסגר), יש להם חשמלאי מנוסה וטוב.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
תכנס למוסך המכונן (ליד רחוב המסגר)

נכנסתי אליהם אחרי שנסעתי במיוחד מהשרון, והם באמת עשו רושם טוב - בניגוד למוסכים (מורשי רנו, כן? לא "מוסך דוד ובניו על האש") אחרים שעסקו בעיקר במשיכת כתפיים והפגינו חוסר ידע בסיסי במוצרים בהם הם אמורים לטפל, במכונן הבחור הסתכל חצי דקה על האוטו ואמר לי מייד שכשהחליפו את השמשה הקדמית לא החליפו את חיישן הגשם, וכרגע חסרה איזושהי רפידת סיליקון שמקשרת בין החיישן ובין השמשה, ושבלעדיה הוישרים פשוט לא יעבדו אוטומאטית.

אז צל"ש למוסך, אבל מה: רנו לא מוכרים את הרפידה הזו לבד, והחיישן כולו (כולל מע"מ ועבודה) עולה... 1500 ש"ח! אז עשיתי להם פרצוף של :roll:, אמרתי להם יפה תודה, והלכתי לחפש פתרונות חלופיים.

הפתרון החלופי (תאורטית לפחות - עד שלא יותקן וייבדק אני חי על אופטימיות זהירה) נמצא בדמות חברת Rejel שמוכרת, בין היתר, רפידת סיליקון חלופית. סך כל העלות: 100 ש"ח כולל משלוח לארץ.

אני מקווה שכך תיפתר הבעיה, אבל בכל מקרה אעדכן כשזה יגיע ויותקן. אם זה יצליח זה פתרון טוב וזול לכל אלו ש"איבדו" את החיישן.

פורסם

לא מבין את הטעם בחיישן האוטומטי, אצלי במגאן כיביתי גם את חיישן האורות, ובגשם אני מפעיל מצבים על פי העוצמה של הגשם.

כי האוטומטי מעצבן כשיש לדוגמא טיפות זעירות שמציקות בעין.

פורסם
לא מבין את הטעם בחיישן האוטומטי

שים את הסימפטיה או חוסר הסימפטיה שלך לפיצ'ר כזה או אחר בצד, יש לי סטיה קטנה במכוניות שלי: הכל חייב לעבוד בדיוק כמו שהיצרן תכנן (או בדיוק כמו שאני תכננתי במקרה של שינויים ותוספות), וגם הפיצ'ר הזה יעבוד - אם אני אשתמש בו או לא זה כבר סיפור אחר.

חולה, כבר אמרנו? :-)

(ולענייננו: היה לי פעם חיישן כזה בסיטרואן והייתי מאוד מרוצה מהאופן שבו הוא פעל)

• תוכן חדש...