Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הדירה בת 4 חדרים (יש יחידת הורים עם מקלחון + כיור). הבניין נבנה ב-94.

לפני המעבר לדירה וכל עוד היא ריקה, אני שוקל להחליף בעצמי את כל הצנרת בדירה ל-SP, על מנת שיהיה לי שקט נפשי מהכיוון הזה לשנים ארוכות. יש לי חוש טכני מפותח מאוד וידיים טובות, אבל מעולם לא ביצעתי עבודה כזאת.

על מה לשים לב? ממה להיזהר? בקיצור כל פיסת ידע תתקבל בברכה :-P

תודה!

פורסם

לSp אתה צריך מכשור מיוחד ועוד כמה כלים ספציפיים לעבודה זו שעולים לא מעט בלשון המעטה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני מבין שאתה הולך להחליף רצפה ולפתוח קירות?

אם כן הבחירה ב-SP בהחלט טובה.

למען האמת לא תצטרך הרבה כלים לצנרת עצמה.

תצטרך קונגו או לפחות פטישון כדי לפתוח את הרצפה והקירות.

לעבודה עם SP תצטרך לקנות מקודד ל-SP (תפקידו לבצע עיבוד לקצה הצינור). ממליץ לך לקנות את המקורי ולא תחליפי.

ישנם 3 סוגים של מחברים ל- SP:

1. מחברים בלחיצה.

2. מחברים בהברגה.

3. סוג חדש- מחברי החלקה.

כולם תקניים וטובים. אינסטלטורים מקצועיים כיום עובדים עם מחברים בלחיצה כיוון שהם זולים יותר ומהירים מאד לעבודה. החיסרון הוא שצריך לוחץ מיוחד שעולה כמה אלפי שקלים. עקרונית יש מקומות שמשכירים אותו לפי יומית. אתה יכול להכין הכל ואז להשכיר אותו ליום ולעשות את כל הלחיצות ביום אחד.

מחברי ההחלקה הם פטנט חדש בשיראל, לא יצא לי לעבוד איתם והם עדיין לא חדרו לשוק ההמוני. חברת שגיב מייצרת אותם עבור מצרפלסט והם אמורים להיות גם כן טובים מאד והכי מהירים ונוחים לעבודה.

כמובן שתצטרך 1-2 מפתחות שבדיים גדולים ולפחות מפתח צינורות אחד (רצוי 2).

רצוי מאד שיהיה דיסק 4.5 אינצ' בהישג ידך כדי לחתוך צנרת ברזל קיימת.

תוכל למצוא באתר של מצרפלסט הוראות ומפרטי עבודה לצנרת SP.

כעיקרון SP מיועד להתקנה טורית (מנקודה לנקודה) ולא בטופולוגיה של כוכב (כמו פקס), זאת כיוון שהצנרת לא מיועדת לשליפה במקרה של פיצוץ (שלא סביר שיקרה אם הצינור אינו פגום).

למרות זאת אני אישית הייתי מתקין אותה גם בצורת כוכב, עם מרכזיה שיש בה אפשרות לסגור כל יציאה בנפרד. זו פריויליגה שמאד מקלה על תחזוקת הבית כשיש צורך לנתק נקודה.

עיקר העבודה זה לפתוח (ולסגור) קירות ורצפה.

בהצלחה!

עוד הערת אגב- אני בביתי, אם כבר חוסך על העבודה, הייתי טורח ומתקין צנרת נחושת. דורש ברנר וכישורי הלחמה אבל זהו הפתרון הותיק והאמין ביותר שקיים בשוק. פשוט רולס-רויס. קשה לי לומר ש-SP הרבה פחות טוב, אבל שוב נחושת זה הטופ שבטופ.

פורסם

עם כל הכשרון שיש לך - האם יש לך הידע הדרוש כדי לפתוח את רצפות והקירות, לפרק צנרת קיימת, לבנות צנרת חדשה ואז לסגור את הקירות ולרצף מחדש? עבודה בסדר גודל זה ארכה אצלי כ-6 שבועות כאשר נעשתה על ידי צוות של 5 אנשים ולפי הצורך הצטרף צוות של 4 חשמלאים וצוות של 3 שרברבים. הרצף שעבד לבד בילה בדירה למעלה מ-3 שבועות של עבודה אינטנסיבית 12 שעות ביממה (ברוטו, אני מניח שהנטו היה 9-10 שעות). נכון שהדירה שלי הרבה יותר גדולה משלך, אבל שים לב למספר האנשים שעבדו, רוב הזמן במקביל.

אביב - אני לא יודע למה אתה קורא "כוכב" אבל אצלי התקינו חנוכיות בכל מפלס, אם זו כוונתך. בהחלט מצוין כאשר יש צורך לבודד קו תקול, גם אם מדובר לא בצינור דולף אלא ברכיב אחר, כגון ברז ניל.

מעבר לכך - אם אתה משפץ דירה בת 20 מן הראוי לשפץ גם את מערכת החשמל ולהתאימה לדרישות מודרניות עם הרבה תאורה והרבה נקודות חשמל, ובאותה הזדמנות להכנסי גם תשתיות תקשורת כולל טלפון, טלויזיה ומחשבים.

בקיצור - נראה לי שמדובר בעבודה גדולה מדי לאדם בודד, אלא אם יש לרשותך חצי שנה של חופש מהעבודה לצורך זה והרב תקציב לצורך לימוד העבודה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הגזמת, עבודה בדירה בסדר גודל כזה אמורה לקחת לא יותר משבוע ואולי טיפל'ה יותר כולל השארת הקו פתוח ( ללא סגירת רצפות/קירות) יום יומיים לבדוק נזילות.

נצא מנקודת הנחה שללא ניסיון זה ייקח עוד שבוע (בהגזמה).

לפותח השרשור, אני מניח שעבודה עם בעל מקצוע תעלה עד 15000 לעבודה השחורה והלבנה.

תבדוק כמה יעלו לך חומרי הגלם + מרווח של טעויות בחישובים במקרה תקלה , תוסיף לזה את זמן הביצוע(כמה הוא שווה ערך עבורך ) וקח בחשבון שיש סיכוי שתסתבך כי לא עשית זאת מעולם ואחרי כל זה תראה אם זה משתלם לך לבצע זאת לבד.

נ.ב

לשקט נפשי אמיתי ומוחלט הייתי גם מחליף את כל הקו מים מהשעון של העירייה ועד הדוד וחזרה.

פורסם

לא הגזמתי כלל. ציינתי שמדובר בדירה הרבה יותר גדולה, אבל מצד שני עבודה של צוות שמנה בין 5-10 אנשים בכל רגע נתון. נכון שפתיחת הקירות והנחת הצנרת ארכו כיומיים, אבל הסגירה אחר כך _ ריצוף (העבודה הגדולה ביותר) + פיניש ארכו כחודש. וכאן מדובר בבחור חסר ניסיון שעובד לבד. אז אולי הגזמתי כאשר כתבתי חצי שנה, אבל יקח לו במקרה הטוב 3 חודשים, אם כי להערכתיהוא יישבר הרבה קודם וישכור בעלי מקצוע.

וד"א - גם ההערכה של 15,000 ש"ח נראית לי נמוכה מאד. אולי תכסה את עלות העבודה, אבל אין לי ספק שהחומרים, במיוחד הלבנים, יעלו הרבה יותר. הרי אם הוא יפתח את קירות המטבח וחדרי האמבטיה הוא יצטרך לחפות אותם מחדש, וסביר שכבר ירצה להתקין אבזרים סניטריים מודרניים במקום העתיקות שיש שם (ומן הסתןם סטנדרד קבלן שהיה בסיסי כבר לפני 20 שנה) ולרצף מחדש את הדירה אחרי שהעביר צנרת ברצפה - בקיצור, גם אם פות"ש חושב שמדובר בשיפוץ קטן, הוא יצמח מהר מאוד לשיפוץ גדול, אולי גדל מאוד.

פות"ש - אני ממליץ לך להזמין 2-3 בעלי מקצוע לקבלת הצעת מחיר והערכת זמן העבודה. כמובן שבעבודה עצמית הזמן יהיה הרבה יותר ארוך. ואם אתה כבר נכנס לשיפוץ בדוק את נושא שיפוץ מערכת החשמל והתקנת מערכת תקשורת (למה שכתבתי קודם הוסף גם צנרת לחיבור למערכות אודיו או קולנוע, אם יש לך עניין בהן). הרבה יותר קל לבצע עבודות כאשר הדירה אינה מאוכלסת ולכן גם אם מדובר בקושי כלכלי מסויים ואפילו נטילת הלוואה חשוב היטב מה תרצה לעשות בשנים הקרובות ורכז הכל כבר כעת.

ועוד דבר חשוב - לעלות העבודה שחישבת הוסף בין 50-200% כדי לקבל את העלות האמיתית. בכל שלב תגלה עוד תקלות שתרצה לתקן, וכל תיקון כזה יסבך את העבודה. אחד היתרונות של שכירת בעל מקצוע הוא שיש סיכוי גדול שהוא יזהה את התקלות לפני תחילת העבודה ויתמחר אותן, אם כי תמיד יתכנו תקלות. אצלי, למשל, התגלה קו ביוב עם שיפוע הפוך שהצריך החלפה שלו - ולצורך זה פתיחה של רצפה, וריצוף מחדש של 30 מ"ר שלא היו מתוכננים. עוד כמה אלפי ש"ח קרמיקה + 1-2 ימי עבודה של הרצף.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על העצות חברים!

אני מתכנן את הביצוע בצורה הבאה:

1. להתחיל מהברזים ולחצוב תעלה בעזרת פטישון בתוך הקירות/רצפה איפה שיש צנרת ישנה (לעקוב עם הפטישון אחרי הצנרת הישנה) עד הקיר החיצוני ובכך לחשוף את כל הצנרת הישנה.

2. להוציא את הצנרת הישנה.

3. להכניס את צנרת ה-SP. חשבתי להשתמש במקודד כי זה נראה לי הפתרון הכי זול ולא הרבה פחות אמין מאחרים.

4. לסגור עם טיח את התעלות בקירות/רצפה.

5. לצבוע את הקירות.

6. להזמין רצף שירצף את כל הבית בהדבקה מעל המרצפות הקיימות.

האם התכנון הגיוני או שאני חי בסרט?

פורסם
לא הגזמתי כלל. ציינתי שמדובר בדירה הרבה יותר גדולה, אבל מצד שני עבודה של צוות שמנה בין 5-10 אנשים בכל רגע נתון. נכון שפתיחת הקירות והנחת הצנרת ארכו כיומיים, אבל הסגירה אחר כך _ ריצוף (העבודה הגדולה ביותר) + פיניש ארכו כחודש. וכאן מדובר בבחור חסר ניסיון שעובד לבד. אז אולי הגזמתי כאשר כתבתי חצי שנה, אבל יקח לו במקרה הטוב 3 חודשים, אם כי להערכתיהוא יישבר הרבה קודם וישכור בעלי מקצוע.

וד"א - גם ההערכה של 15,000 ש"ח נראית לי נמוכה מאד. אולי תכסה את עלות העבודה, אבל אין לי ספק שהחומרים, במיוחד הלבנים, יעלו הרבה יותר. הרי אם הוא יפתח את קירות המטבח וחדרי האמבטיה הוא יצטרך לחפות אותם מחדש, וסביר שכבר ירצה להתקין אבזרים סניטריים מודרניים במקום העתיקות שיש שם (ומן הסתןם סטנדרד קבלן שהיה בסיסי כבר לפני 20 שנה) ולרצף מחדש את הדירה אחרי שהעביר צנרת ברצפה - בקיצור, גם אם פות"ש חושב שמדובר בשיפוץ קטן, הוא יצמח מהר מאוד לשיפוץ גדול, אולי גדל מאוד.

פות"ש - אני ממליץ לך להזמין 2-3 בעלי מקצוע לקבלת הצעת מחיר והערכת זמן העבודה. כמובן שבעבודה עצמית הזמן יהיה הרבה יותר ארוך. ואם אתה כבר נכנס לשיפוץ בדוק את נושא שיפוץ מערכת החשמל והתקנת מערכת תקשורת (למה שכתבתי קודם הוסף גם צנרת לחיבור למערכות אודיו או קולנוע, אם יש לך עניין בהן). הרבה יותר קל לבצע עבודות כאשר הדירה אינה מאוכלסת ולכן גם אם מדובר בקושי כלכלי מסויים ואפילו נטילת הלוואה חשוב היטב מה תרצה לעשות בשנים הקרובות ורכז הכל כבר כעת.

ועוד דבר חשוב - לעלות העבודה שחישבת הוסף בין 50-200% כדי לקבל את העלות האמיתית. בכל שלב תגלה עוד תקלות שתרצה לתקן, וכל תיקון כזה יסבך את העבודה. אחד היתרונות של שכירת בעל מקצוע הוא שיש סיכוי גדול שהוא יזהה את התקלות לפני תחילת העבודה ויתמחר אותן, אם כי תמיד יתכנו תקלות. אצלי, למשל, התגלה קו ביוב עם שיפוע הפוך שהצריך החלפה שלו - ולצורך זה פתיחה של רצפה, וריצוף מחדש של 30 מ"ר שלא היו מתוכננים. עוד כמה אלפי ש"ח קרמיקה + 1-2 ימי עבודה של הרצף.

מה הבחור שאל ולאן אתה הגעת ?? :-)

להחלפת צנרת אין צורך לפתוח את כל הבלטות אלא רק את הקו שאותו אתה רוצה להעביר.

קירות כנ"ל.

היום עלות של נקודת אינסטלציה שחורה +לבנה היא עד 2000 ש"ח אני מניח.

כל דבר מעבר לעבודת האינסטלציה הנקודתית והתיקון שלה כמובן שעולה יותר כסף ולוקחת יותר זמן אבל זה לא מה שהבחור שאל

פורסם

אני דווקא לא ממליץ על SP אלא על צנרת פלסטית שחורה דרג 6. לא צריך כלים מיוחדים ולדעתי היא עמידה יותר ובטח זולה יותר, כמו כן ניתנת להרכבה בשיטת ההשחלה.

עוד נקודה חשובה, באם אתה מחליף את כל הצנרת בבית: לעשות מרכזיה. כלומר להוציא קו ניפרד לכל צרכן: קו לברז בכיור, קו לברז המקלחת, אחד למדיח הכלים וכו'.

פורסם

קשה לי לומר לך.

אבל אני אדגיש משהו שאולי נבלע בפוסט הקודם שלי:

הדירה שלך היא דירה ישנה. נבנתה לפני 20 שנה, אולי יותר. לכן גם הסטנדרד שלה מיושן וסביר מאוד שלא חסרות בה תקלות.

דבר שני שצריך להביא בחשבון שכל עבודת תשתית בדירה הופכת סיוט לאחר שנכנסים לגור בה, ולכן עדיף לרכז כמה שיותר עבודות לפני הכניסה לדירה.

לכן אני ממליץ לך:

1. לבדוק מה הצרכים שלך. האם פרט להחלפת הצנרת (שהיא דבר חשוב מאוד) אתה רוצה לכניס עוד שיפורים: נקודות חשמל, רשת תקשורת למחשבים, רשת כבלים לטלויזיה, צנרת לכבלים לרמקולים וכל מה שעולה בדעתך. אם מדובר בשינויים שבכוונת ממילא לערוך בשנים הקרובות עדיף לבצע אותם כבר כעת כאשר הדירה אינה מאוכלסת, גם אם הדבר מצריך מאמץ כלכלי ואפילו נטילת הלואה, כמובן במסגרת כושר ההחזר שלך. כך גם תהנו מדירה יותר מתאימה לצרכיכם מיום כניסתכם וגם תמנעו מהבלגן של עוד ועוד שיפוץ כאשר אתם מתגוררים בין החורים בקירות.

2. אתה מדבר על חדרי שירות, ואני מניח גם המטבח. האם החלפת הצנרת תפגע בריהוט? האם יהיה צורך להחליף מטבח? האם יש בו כל התשתיות הדרושות לך - במטבח מלפני 20 שנה היו 4-6 נקודות חשמל, כיום אתה זקוק לפחות לפי 3 מזה. התאורה הסטנדרטית בדרך כלל לא מספקת, ואם כבר פותחים קירות אולי כדאי לדאוג לעוד כמה נקודות תאורה. רצוי גם להכין חיבור תלת פאזי לכיריים חשמליות, נקודת מים למתקן קרח במקרר וכל מיני פיצ'יפקעס שכדאי מאוד להכין מראש. וגם להכין נקודות גז במקומות הדרושים.

3. האם הדירה נבדקה לפגמים נוספים? עדיף שלפני תחילת העבודה הדירה תבדק על ידי בעל מקצוע - מהנדס, אדריכל או אפילו שיפוצניק חכם. שוב, עדיף לתקן את הפגמים לפני הכניסה לדירה. לך אין הניסיון הדרוש - העזר בבעל מקצוע.

4. אתה צריך לרכוש לא מעט חומרים. האם מישהו הכין לך כתב כמויות? האם מישהו הסביר לך יתרונות וחסרונות של סוגי חיפוי שונים? האם אתה מודע לתקנים המחייבים סוגים שונים של ריצוף במקומות שונים בדירה (והתקנים נכתבו בדם - מדובר בבטיחות)? שוב, כל מיני דברים שמי שאינו מקצוען לא יהיה מודע לקיומם, אבל החלקה אחת במקלחת לא שווה את כל החסכון בעלויות אם תשבור יד או רגל.

בקיצור סרג'ו - אחרי שסבלתי די הרבה שנים מליקויים בדירה הקודמת שלי, ולפני חצי שנה עברתי תהליך מורכב של שיפוץ בדירה החדשה החכמתי מאוד. אחד הדברים שלמדתי הוא שאין תחליף לבעל מקצוע איכותי, גם אם יש לעבודתו עלות. ודבר נוסף שלמדתי הוא שרק בעל מקצוע יראה את כל הטעון תיקון בזמן, כאשר התיקון פשוט ולפני שנגרם נשק משני.

פורסם

אם אתה לא מעוניין להחליף ריצוף ובכל זאת להחליף את הצנרת יש לזה פתרון

אפשר בעזרת דיסק לחתוך את הפוגות טיפה עמוק ואז לשלוף עם פומפה את הבלטה , לאחר מכן עם אזמל על פטישון בעדינות להוריד את שכבת המלט מלמטה ואז אפשר לשים את הבלטה בחזרה ולא מרגישים הבדלים בריצוף

עובד עם טרצו בלבד

בצורה הזאת מוציאים את המרצפות אחת ל 2-3 מטר ומשחילים מתחת. להקפיד לשמור את הבלטה ליד המקום שיצאה בכדי שהצבעים ישארו

כאמור עבור החלקים של הקיר צריך לשבור את הקיר אין מנוס ואח"כ לסגור ולצבוע את כל הקיר

בצורה הזאת אפשר לחסוך את הריצוף.

יכולה להיות בעיה בארונות מטבח / ארונות אמבטיה אבל אם אתה מחליף אותם או עם עבודת נגרות מתאימה מחליף רק את החלק התחתון זה יכול לעבוד גם.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

התכנון שלך כולל טעות אחת קלאסית- הוצאת הצנרת הישנה והחלפתה בחדשה. אין שום צורך לטרוח להוציא את הצנרת הישנה ולנתב את החדשה בדיוק באותו תוואי, בפרט אם אתה עובר מחיבור טורי למרכזיה.

אתה צריך לחתוך ולהוציא את הצנרת הישנה רק סביב הברזים או במקומות שבהם ספציפית נוח לך להעביר את הצנרת החדשה. מעבר לזה אתה יכול להכניס את הצנרת החדשה היכן שנוח לך ברצפה ובקירות בלי להתייחס לצנרת הישנה. אתה לא חייב אפילו להרים מרצפות- תחרוץ עם דיסק יהלום את התוואי הדרוש ברצפה ותשבור עם קונגו את החריץ. תכניס את הצינור (רצוי בתוך שרשורי) ותכסה לקו ישר עם בטון. כנ"ל בקירות- משתמשים בבטון ולא בטיט. שים לב שבדרך אתה לא פוגע בצנרת ביוב ובהתאם למצב הביוב שקול גם החלפת צנרת הביוב.

מקודד לא מהווה שיטת חיבור. המקודד משמש לעיבוד קצה הצינור על-מנת להכינו למחבר. בכל שיטת חיבור תזדקק לקידוד. אני לא בטוח שבשיטה החדשה- מחברי החלקה המקודד הוא אותו מקודד, צריך לבדוק עם החברה.

עוד טיפ- ברוב הבתים המטבח מרוחק ואז יוצא שמועבר צינור ארוך, דרך כל הסלון, מסדרונות עד למטבח- מתכון לצרות כאשר הצנרת מתחילה להתפורר לאחר שנים. אם זה ישים אצלך (קומה, מרחק מהגג, שכנים וכו')- שקול להעביר את צנרות המטבח דרך הגג, מהדוד ישירות למטבח. כך תימנע מקו ארוך ברצפה.

למר ירחמיאל- זכותך להחזיק בדעתך אך למיטב ידיעתי אין לה סימוכין וצנרת SP עדיפה על צנרת פקס. צנרת פקס סובלת מפיצוצים ספונטניים וזו בדיוק הסיבה שהיא מגיעה עם המערכת השחילה (שלרוב לא מיושמת טוב ובפועל לא מאפשרת החלפה במקרה הצורך). אני מכיר לפחות 3 מקרים שצנרת פקס חדשה יחסית התפוצצה ללא סיבה. לגבי הדרג- כנראה שאתה מתבלבל כי דרג 6 זה צנרת באיכות נמוכה המיועדת להשקיה. המינימום לצנרת ביתית זה דרג 16 ו-SP עדיף עליה פי כמה וכמה. הייתרון היחידי לפקס הוא המחברים הפשוטים והזולים.

לגבי השאלה על צנרת הנחושת- צנרת נחושת עדיפה כי היא העמידה ביותר ובנוסף האמינות שלה מוכחת לאורך שנים רבות (בניגוד לטכנולוגיות אחרות שהן חדשות יחסית). אם היא מיושמת כמו שצריך (בעיקר החיבורים וההלחמות) לא צפויות איתה שום בעיות.

פורסם

צנרת פקסוגל זו ״הגירסה הזולה״ של sp שקבלנים משתמשים בה כתחליף

לדעתי לוותר על פקסוגל, עשיתי שינוי קל בחנוכיה ומאז כל פעם נוזל ממקום אחר.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...