Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מחפש מכונית שתעמוד בדרישות הבאות:

1. סטיישן או שיהיה מקום לכלב גדול בבאגז (רומסטר לדוגמא גם בסדר)

2. כמות נסיעות של 43000 קילומטר בשנה.

3. חלוקת הנסיעות % 90 ביןעירוני 10% עירוני.

4. טווח שימוש - ~5 שנים.

5. עלות חודשית כמה שיותר נמוכה.

בדקתי באתר carcost עלות חודשית לרכב לפי תנאי הנסיעה הספציפיים שלי.

יצא לי שהרכב שהכי משתלם לי הוא רנו מאגן אסטייט (דיזל) כ 4079 שח בחודש.

כמו רומסטר חדשה (1.2 STI) - אשר נחשבת בין החסכוניות בקטגוריה ועולה 4098 שח לחודש. אבל פחות נוחה ובטיחותית.

יונאדי i30 CW שנת 2010 אותם ניתן למצוא בקלות יחסית במצב טוב וחשבתי כי תהיה האופציה הכי זולה, עולה דווקא 4824 לחודש. שזה קצת מוזר להנחה הבסיסית שלי שישן יעלה פחות.

מה דעתכם

האם נראה לכם הגיוני?

תודה

אורי.

פורסם

לא מכיר את carcost (וגם לא אתרים אחרים בתחום) אבל אם לפיו יונדאי משומשת עולה כמו מגאן חדשה אז כנראה שאני לא מפסיד הרבה.

נתון הזוי ושגוי.

תבדוק האם הזנת נכון את הנתונים

פורסם

דווקא יש הגיון מסויים.

המגאן אסטייט דיזל צורכת 1:18-1:21, וקל למצוא תחנה שמוכרת סולר שזול ב20-40 אג' ביחס לבנזין.

היונדאי שתיינית ביחס למגאן, ממה שהבנתי מחברים שמחזיקים ביונדאי הצריכה היא סביב ה1:11.

על הדרך הרנו נוחה משמעותית (חשוב בריבוי נסיעות, עד שלא תנסה לא תבין) וגם חזקה יותר.

לגבי רומסטר- עם כל החיבה שלי לקונצרן VW, לא הייתי מסתכן ולהיות שפן נסיונות עם כל התלונות שיש על מנועי הTSI ובשילוב עם גיר הDSG שלהם. במקומך הייתי מחכה לראות לאן רוח האמינות תנשוב.

לסיכום, לדעתי: הרנו תהיה הבחירה ההכי מוצלחת מבית שלושת הנ"ל.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אני גם חושב שעדיף ללכת על דיזל, והרנו תהיה מעולה. אל תשכח שלפי הצפי שימוש שלך אתה מדבר על למכור את הרכב בעוד כ-5 שנים עם 215+- אלף קילומטר על השעון, עדיף שזה יהיה על רכב דיזל לטעמי ולא על סקודה רומסטר למשל

פורסם

אוקיי, תודה לכל העונים עד עכשיו.

לגבי גז, האם ניתן להמיר כל רכב? מכמה קילומטר בשנה זה נחשב כדאי?

שווב

תודה

פורסם

אני לא יודע בע"פ את התנאים להסבה, כנס לאתרים של כמה מהחברות שמצבעות המרה וכזו ותלקט מידע - או שתתקשר ותשאל אותם. כעיקרון יש כאלה שמדווחים על קצת בעיות אמינות וכו' ויש כאלו שאומרים שהכל בסדר, לא יודע מה יהיה אחרי 5 שנים ומאתיים אלף קילומטר.

אחרי כמה זמן? נדמה לי שכרגע גז זול בכ-3.5 ש,ח לליטר, כך שאתה מדבר על 8-11 חודשים לדעתי עד שתחזיר את העלות

פורסם

דיזל לא ניתן להמיר לגז. טורבו בנזין הזרקה ישירה (TSI) - בעיקרון ניתן אבל ככל הידוע לי לא בוצעו הסבות כאלו, זה עדיין בשלב פיתוח/ניסוי/אישורים.

בלון גז מצמצם משמעותית את נפת תא המטען. לדעת גם אחריות יצרן על המנוע מתבטלת אם בוצעה הסבה לגז.

בכל אופן, מבחינת חיסכון גז לא עדיף על דיזל, רק שבמקרה של דיזל אתה נשאר עם רכב מקורי שלא עבר שינויים והתקנות ועם אחריות מלאה.

מבין החלופות שהעלת הייתי בוחר ברנו. בנוסף לדברים שחברים כאן ציינו, הייתי מוסיף גם עיצוב חיצוני שלטעמי מוצלח מאוד במגאן סטיישן.

פורסם
אוקיי, תודה לכל העונים עד עכשיו.

לגבי גז, האם ניתן להמיר כל רכב? מכמה קילומטר בשנה זה נחשב כדאי?

שווב

תודה

תשומת לב נוספת לעובדה שלפי החוק רכב מושב לא יכול לחנות בחניונים תת קרקעיים (ויש הקפדה על כך בקניונים),

ורוב התחנות לא מחזיקות תדלוק גז.

פורסם

אל תשכח את עניין המכירה.

יהיה לך יותר קל למכור רכב דיזל שעבר 43,000 קילומטר בשנה מאשר רכב בנזין על קילומטרג' דומה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...