Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום שמתי לב שנשרפה לי נורת ברקס. לא כזה נורא, יש לי 2 בכל צד וצריך רק אחת בכל צד לפי החוק. הנורה המדוברת זאת נורת הברקס בחידה השמאלית על דלת הבגאז'.

אז חשבתי שלפני שאני רץ לקנות נורה חליפית, אני אבדוק אם זה בעיה חשמלית ואולי התקע שורף את הנורות. לא סביר, נכון?

אז הצלבתי בין האורות. לקחתי את הנורה מצד ימין, שמתי בפנים, ו... הופסלה. עכשיו גם היא שרופה. מה שעוד יותר טוב, עכשיו גם אורות האיתות לא עובדים. הימני עבד לגמרי בלי בעייה לפני שהצלבתי את נורות הברקס.

למזלי יש לי עדיין אורות ברקס ואיתות פועלים בכל צד.

33ubpn9.jpg

עכשיו קודם כל אני מאוד מתוסכל. קניתי אותו חדש, אני לא רוצה תקלות. ברור שיש אחריות, אבל הכל סגור עכשיו! אני אלך ביום ראשון בבוקר.

מה שאני רוצה לשאול פה, זה מה לעזאזל הולך פה? למה ואיך תקלה כזאת יכולה לקרות? ולמה גם אור האיתות לא עובד עכשיו?

למי שלא קרא עד לפה, אני אסביר בקצרה. הנורה המסומת בצהוב נשרפה. לקחתי את הנורה מהצד השני ושמתי במקומה, כדי לראות אם זה סתם נורה שנשרפה או שיש בעיה חשמלית ששורפת נורות. בדקתי, ועכשיו שתייהן שרופות. מסקנה: בית הנורה השמאלי שורף נורות ברקס משום מה.

בונוס: אורות האיתות שמעל אורות הברקס האלו לא עובדים עכשיו. קודם רק הימני עבד (נורת הברקס לא הייתה שרופה)

פורסם

בדיוק בשביל מקרים כאלה קיימת אחריות.

אם נשלול קצר נקודתי בבית הנורה בשל פגם ייצור, תחושת הבטן שלי אומרת שזה קשור להתקנות מקומיות - חיישני רברס, קודן, מרימי שמשות, צרצר נעילה, מערכת סטריאו - כל התעסקות עם חיווט החשמל המקורי של הרכב שלא במסגרת המפעל בקוריאה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כנראה שכשהחלפת בין הנורות קצרת ושרפת נתיך.

בדוק את הנתיכים ואם הם תקינים לך לחשמלאי.

אני מקווה שהבנתי נכון אבל אם החלפת בין הנורה שנמצאת על הדלת האחורית

שהיא נורת ברקס בלבד(מגע אחד )

לבין הנורה שבכנף (שני מגעים ) אז אולי זאת הבעיה?

LANTIS 01 1.8 GLX

פורסם

יש לך אחריות בדיוק בשביל השטויות האלה, קפוץ מחר למוסך הקרוב לביתך, יסדרו לך את זה.

אגב שאלה - יצא לך לשים לב לאורות ערפל האחוריים? כשאני מפעיל אור ערפל אחורי רק הימני דולק לי, זה גם אצלך ככה? אשמח אם תבדוק ותחזיר תשובה.

פורסם
יש לך אחריות בדיוק בשביל השטויות האלה, קפוץ מחר למוסך הקרוב לביתך, יסדרו לך את זה.

אגב שאלה - יצא לך לשים לב לאורות ערפל האחוריים? כשאני מפעיל אור ערפל אחורי רק הימני דולק לי, זה גם אצלך ככה? אשמח אם תבדוק ותחזיר תשובה.

שמתי לב לזה כשרכשתי את הרכב (מונית) .בדיקה גילתה שזה דמה (ריק) -פנס ערפל אחורי שמאלי.

בברכה

מוטי

פורסם

תודה רבה לך על התגובה המהירה.

אגב מונית - אני משער שזה דיזל מן הסתם, יצא לי לנהוג על אחת לפני כשבוע, הרכב בין פחות משנה, עם 156 אלף קילומטר!! :shock: הייתי בהלם מהכמות נסועה שהרכב צבר בפחות משנה על הכביש.

הנקודה שלי הייתה אבל - שהדיזל מושך מצויין! יש לו עוצמה מאוד נחמדה. כשרכשתי את שלי רציתי את הדיזל, אבל המחיר היה יקר משמעותית מהבנזין.

פירוק הפנס?! חשבתי שרק במגאן יש שטויות שצריך לפרק חצי רכב כדי להחליף מנורה.

פורסם
תודה רבה לך על התגובה המהירה.

אגב מונית - אני משער שזה דיזל מן הסתם, יצא לי לנהוג על אחת לפני כשבוע, הרכב בין פחות משנה, עם 156 אלף קילומטר!! :shock: הייתי בהלם מהכמות נסועה שהרכב צבר בפחות משנה על הכביש.

הנקודה שלי הייתה אבל - שהדיזל מושך מצויין! יש לו עוצמה מאוד נחמדה. כשרכשתי את שלי רציתי את הדיזל, אבל המחיר היה יקר משמעותית מהבנזין.

אכן מדובר בדיזל .טורבו דיזל ,1400 סמ"ק . "מושך" חזק וזריז .

לצורך החלפת נורה ראשית בפנס הקדמי ,אין צורך בפירוק כל הפנס ,אלא רק לצורך הנורה שבפס התחתון (DRL).

אני באופן אישי ,מאוכזב מהרכב בגלל המתלים הקשיחים ...אבל לא "נגנוב" את את השרשור לפותח הפוסט.

בברכה

מוטי

פורסם

לפני שאתה רץ ליבואן לבזבז עוד יום עבודה - תקנה נורות חדשות ותרכיב, ולפני כן תוודא שהפיוזים תקינים לחלוטין.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני רואה שיש קצת בלבול. לא החלפתי בין הנורה הגדולה של אורות הברקס התקינים. החפלתי בין הנורות שרק על הבגאז. שתייהן היו קטנות.

ואם אני זוכר נכון, הן גם כפולות. דולקות גם רגיל וגם חזק יותר בברקס.

אני אבדוק את הפיוז לפני שאני בא למוסך. האם צריך לנתק את המצבר כשבודקים את הפיוז של המערכת הזאת?

פורסם

ברוב הקיות צריך לפרק את הפנס על מנת להחליף נורה (ככה לפחות אצלי ובקרניבל לשעבר של אבא שלי).

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

התופעה לא השתחזרה במוסך. הם שמו נורות חדשות והן לא נשרפו...

אמרו לי קח את הנורות בחינם, אם נשרף שוב תרים טלפון ונחקור יותר לעומק. אם לא, אז יופי, סע לשלום.

לא ציפיתי לנורות בחינם. :lol:

אני אמשיך להשגיח על הנורות.

פורסם
התופעה לא השתחזרה במוסך. הם שמו נורות חדשות והן לא נשרפו...

אמרו לי קח את הנורות בחינם, אם נשרף שוב תרים טלפון ונחקור יותר לעומק. אם לא, אז יופי, סע לשלום.

לא ציפיתי לנורות בחינם. :lol:

אני אמשיך להשגיח על הנורות.

אל תשכח להשגיח גם על החתולים במנוע :wink:

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אל תשכח להשגיח גם על החתולים במנוע :wink:

שלא ישרטו לי איזה צינור גומי בפחנועית המלוכסנת שלי. :wink:

לא יאמן שמישהו זוכר את השרשור הזה. :lol:

• תוכן חדש...