Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ויזה של לאומי, המסגרת שלי היתה בהתחלה 500 ש״ח,

לאחר מכן הגדלתי אותה ל 1,000 ש״ח.

אני התרגלתי שאני מוגבל לסכום מסויים וכשאני נחסם אני מבין שהגעתי לגבול שהצבתי לעצמי.

לפני שלושה חודשים גיהצתי וגניהצתי וגליתי שעברתי את הסכום שקבעתי מראש (2700) התקשרתי לברר ואמרו לי שהבנק ראה לנכון להגדיל לי את המסגרת. שתקתי וספגתי.

חודש שעבר זה קרה שוב והגדילו לי ל 3700 וכעת לאחר שנרשמתי לשירות חדש של הבנק הם שלחו לי הודעה שהגדילו לי שוב את המסגרת והפעם ל 5800.

גזרתי את הויזה ל 2 והכנסתי למקפיא עד שחודש הבא אני יעמוד בתשלומים ויוציא חדשה.

איך אני יכול לגרום להם להפסיק לעשות את זה? הם טוענים שהם לא מחויבים להודיע לי ואני צריך לשים לב, זה חוקי? אפשר לדרוש לא לשלם להם? או לחלק לתשלומים ללא ריבית? בסופו של דבר השתמשתי בכסף אבל אני לא ציפיתי לזה.

פורסם

עליך להבחין בין מסגרת האשראי של הבנק לזו של כאטיס הרשראי - כיון שמדובר במסגרות נפרדות. בהתאם לכך הן מצויינות בדפי חשבון שונים, ואני ממליץ לך מאד לבדוק את המסגרות, וגם את הריביות.

הבנקים נוהגים לעדכן את המסגרת אחת למספר חודשים, אם כי איני מכיר את הקריטריונים (נדמה לי שהם פונקציה של ההכנסות לאורך מספר חודשים אחרונים). גם לכרטיס האשראי יש מסגרת מוגדרת, והכרטיס יחסם כאשר אתה עובר אותה - בלי קשר למסגרת בבנק.

אם מדובר ב"כרטיס בית" בדרך כלל הבנק לא יחסום את החיוב החודשי בכרטיס. זה טוב גם לך כיון שניצול מסגרת מאושרת נושא ריבית פחות גבוהה משימוש בחריגה מהמסגרת. כמוכן הבנק מצמצם את הסיכון שלך להכנס למעמד הבעייתי מאד של חשבון מוגבל. על כך עליך להודות לבנק.

בקו התחתון - יחיד שיוכל להגן על עצמך מפני עצמך הוא אתה. עם לא תעקוב מקרוב אחר המתרחש בחשבון ולא תגביל את עצמך אתה עלול למצוא עצמך ביום מן הימים בבעיות הרבה יותר קשות ממינוס של 3000 ש"ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצטער על הבילבול, אם אני מבין נכון:

מסגרת של הויזה - סכום כסף שאני יכול לגהץ ללא קשר לכמה כסף יש בחשבון.

מסגרת של הבנק - סכום כסף שאני יכול למשוך ללא קשר לכמה כסף יש בחשבון, כלומר אם יש לי 0₪ והמסגרת של הבנק היא מינוס 50₪ אז אני יכול למשוך 50₪.

אם הבנתי נכון אז התכוונתי למסגרת של הויזה, לא נראה לי שאני יכול למשוך יותר ממה שיש לי בחשבון.

פורסם

כן, חברת האשראי לרוב תעדכן את המסגרת סתם כך. לי זה עלה מ-4500 פעם ל-15000 היום, מבלי שבכלל ביקשתי או שהמשכורת שלי תשלש את עצמה...אין קשר נראה לעין.

בסופו של יום האחריות הכספית היא עליך ועליך בלבד. שימוש חופשי-חודשי בכרטיס ועצירה רק כשמישהו אומר לך שנגמר הינו התנהגות מסוכנת מאוד.

עקוב תמיד אחרי ההוצאות שלך, באינטרנט או עם אפליקציה. תכנן שימושים חודשיים (הוצאות קבועות, דלק וכו') וזכור מה אתה "אמור" לקנות. כל דבר חוץ מזה - עצור ושאל את עצמך האם יש לך כסף לשלם על כך.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

יש גם כרטיסי אשראי שניתן להגדיר להם מגבלה חודשית/תקופתית או לטעון אותם מראש בסכום מסויים כמו טוקמן.

אם אתה לא מסוגל לעקוב באופן עצמאי אחרי ההוצאות שלך, בדוק את האופציה הזאת עם הבנק.

פורסם

מסגרת אשראי יכולים להגדיל סתם ככה, אפילו כשאתה מוציא כרטיס חדש.

מסגרת בבנק - אם יש לך נציג אחראי - מגדילים לך אם רואים שאתה עומד להיכנס למינוס מעבר למסגרת שלך (זה אסור ע"פ בנק ישראל). בגלל זה ההגדלות בסכומים לא עגולים. ממה שאתה כותב היו לך לא מעט הגדלות כאלה, כדאי שתשים לב על מה וכמה אתה מוציא - והכי חשוב, תדבר עם הבנק, העמלה על ההגדלה הזו עולה מלא כסף.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לא יותר פשוט שתפתח את אתר האינטרנט של חברת האשראי שלך, תרשם ותיהיה מעודכן

(אומנם בדיליי של כיומיים) לגבי כל הוצאה?

תוכל לדעת כמה בדיוק הוצאת בכל בית עסק ואולי לדעת גם להיתייעל בעתיד.

חברת האשראי מגדילה את המסגרת ככל שהלקוח ניראה לה "בטוח" יותר ושלא תהיינה איתו בעיות.

ישנו קשר בין המשכורת לבין המסגרת, אך אינו קשר ישיר בכלל (מסגרות מגיעות הרבה פעמים ל 3

משכורות ויותר. ישנם גם כאלה שלא עובדים ויש להם חסכונות, וגם להם יכולה להיות מסגרת גדולה).

פורסם

מסגרת בבנק - אם יש לך נציג אחראי - מגדילים לך אם רואים שאתה עומד להיכנס למינוס מעבר למסגרת שלך (זה אסור ע"פ בנק ישראל). בגלל זה ההגדלות בסכומים לא עגולים. ממה שאתה כותב היו לך לא מעט הגדלות כאלה, כדאי שתשים לב על מה וכמה אתה מוציא - והכי חשוב, תדבר עם הבנק, העמלה על ההגדלה הזו עולה מלא כסף.

אני לא משלם על החשבון כלום, זה חשבון ללא עמלות.

אבל בכל זאת אני יתקשר לברר.

ובכלל כתבת שאתה לפני גיוס מציע לך להפוך את המינוס לפלוס לפני הגיוס

מסכים איתך, אני מתגייס במרץ ואני בראש של להתחיל לחסוך, אני פשוט נמצא עם עוד 4 חברים שכל יציאה בערך אנחנו לא ממש מסתכלים על הסכום שנשלם. אנחנו לפני צבא ולהנות זה נראה פתאום דבר חשוב מתמיד.

פורסם

כולנו היינו בגיל הזה ותאמין להזמין לפרחה המזדמנת שתייה לא נראה כזה חשוב שאתה בצבא ומת לסיגריות

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

תאמין לי, תנסה להנות כמה שיותר בכמה שפחות כסף, ז"א כן תהנה וכל תצא, אבל מצד שני תחסוף גם, שיהיה לך כסף לצבא.

אני כרגע בתקופת לימודים במכללה לפני הצבא וחוסך כמה שאני יכול.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם
אני התרגלתי שאני מוגבל לסכום מסויים וכשאני נחסם אני מבין שהגעתי לגבול שהצבתי לעצמי.

אם כך, תפור עליך לעשות תשובה ואתה עושה את הצעד הנכון.

לסמוך על מישהו אחר שיקבע לך את הגבולות והכללים בחיים במקום להפעיל את הראש ולהתאמץ קצת זה בדיוק זה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אני לא משלם על החשבון כלום, זה חשבון ללא עמלות.

אבל בכל זאת אני יתקשר לברר.

אין קשר, זו לא עמלה "רגילה". תחשוב על זה כמעין קנס כי חרגת מהמסגרת והיו צריכים להקצות לך יותר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אם כך, תפור עליך לעשות תשובה ואתה עושה את הצעד הנכון.

לסמוך על מישהו אחר שיקבע לך את הגבולות והכללים בחיים במקום להפעיל את הראש ולהתאמץ קצת זה בדיוק זה.

אני כמעט מסכים איתך, אני ראיתי בזה בתור הכסף שיש לי לבזבוזים החודש.

הייתי מגיע למשכורות מכובדות (בהתאם לגילי) ומקציב לעצמי כסף לביזבוזים, כל השאר (אוכל, דיור, לימודים, דלק וכו׳) שולם על ידי ההורים.

ואין קשר בין החזרה לתשובה לבין זה.

אולי לא התנסחתי נכון אבל אני מתחזק וזה אומר שאני עושה הרבה דברים שקשורים לדת, אני לא אחד שיעשה מה שהרב אמר רק בגלל היותו רב. אני לא הולך עם הזרם, אני קובע לעצמי את הדרך.

• תוכן חדש...