Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בקוואליר נורת ליבון רגילה בתא נוסעים. 10w 12v. (מכאן התנגדות 14.4ohm וזרם 830mA)

ברכב יש כפתור להדלקה כיבוי לנורה.

מה גם, כשסוגרים הדלתות, לאחר 30 שניום בערך, התאורה מתעמעמת עד לכיבוי.

אני רוצה לחבר פס לדים.

כרגע כבר חתכתי חלק מהפס לצורך ניסוי, עליו יש 15 לדים 3528, והם מחוברים במקביל כאשר בכל ענף יש 3 לדים ונגד של 150ohm.

הזרם הנצרך מהם (מדוד ומחושב) 400mA (כל ענף 80mA).

בגלל שהדימר אלקטרוני, אם אני מחבר את הפס לבד, ישנו רעש זמזום די חזק מהדימר, ואני לא רוצה לשמוע אותו. (עם נורת ליבון הכל פועל מצויין ללא רעשים).

מה שכן, הפס מתעמעם עד כיבויו.

ניסיתי להשוות את ההספק של הפס להספק של הנורה בעזרת נגדים.

שלפתי מהארגז שלושה של 10 ועשיתי מהם 30 אוהם, ובמקרה אחר ניסיתי לשים נגד הספק של 5w, בשתי המקרים חוברו במקביל.

בשתי המקרים הנגדים התחממו מאוד והעלו עשן.

(אין לי מלאי רכיבים, זה מה שמצאתי בארגז).

השאלה שלי היא מה אפשר לעשות כדי להשוות את העומס של הפס לדים לעומס של נורת הליבון?

(אני משער שזו הדרך היחידה למנוע זמזומים מהדימר).

אני חושב שאני אצליח להשיג שרטוט של הדימר אם צריך.

(יש לי ספר טכני של הרכב עם סרטוטים של רוב מערכות החשמל, הבעיה שהוא נמחק לי מהמחשב ואני לא מצליח להתקין אותו שוב).

תודה בכל אופן!

פורסם

ראשית החישוב שלך לא מדוייק מכיוון שהתנגדות של מנורת חוט להט היא לא התנגדות טהורה והתנגדות משתנה בזמן שהמנורה דולקת.

יותר נכון לכתוב עכבת המנורה.

אתה בטוח שהזמזום מגיע מהרכיב שאחראי על עמעום התאורה ?

צריכת הזרם של המנורה היא בסביבות 780 מיליאמפר (בערך) כאשר המתח הוא 12.7 וולט.

1. תעלה צילום של פס הלדים+הדימר.

2. שרטוט של הדימר בהחלט יעזור.

3. ברור שהנגדים יתחממו וגם נגד של 5W התחמם לכן במקרים כאלה רצוי לחבר נגד בעל הספק של לפחות פי 3 או 4 מההספק שנופל על הנגד בפועל.

במקרה שלך ההספק שנופל על הנגד הוא בסביבות 5 וואט לכן רצוי לחבר נגד של 20-25 וואט עם גוף מתכתי.

איזה כייף לי :)

פורסם

לגבי הנורה, אני יודע שזה לא מדוייק, אבל אני יוצא מנקודת הנחה שההספק הוא 10w.

אני לא יודע איך בנוי הדימר, ולכן אני מניח שאם אני יראה לו הספק זהה, לא יהיו בעיות.

בנוגע לזמזומים, בטוח ב99.9% שזה הדימר האלקטרוני שתפקידו לעמעם את הנורה. (לפני כשבוע נשרפה לי הנורה ושמעתי את אותם רעשים).

לקחתי כרגע את זאת שהייתה בתא-מטען, היא עם נתונים זהים (חיברתי במקומה פס לדים שיושב שם כבר כמעט שנה).

(בחיבור הלדים, ישנו זמזום ואחריו הפס מתעמעם עד לכיבוי. בניגוד למה שחשבתי שהוא יכבה ללא עימעום).

אין לי צילום של הדימר, אני אנסה להשיג שרטוט (יש בעיה בתוכנה).

לגבי הפס לדים, פס סטנדרטי לחלוטין, צירפתי תמונה (החתיכה שיש לי זה בערך 20 ס"מ).

לגבי נגדי ההספק.

אמרת שאני אנסה לקחת נגד של 25w.

אני צריך קצת הסבר על הנגדי הספק האלה, לא למדתי עליהם (תאכלס באופן מעשי בקושי למדתי, כאמור, אני חשבתי שנגד פשוט יכול לשרוד 400mA, וטעיתי).

השאלה שלי אם זה פשוט נגד רגיל, רק שהוא יכול לפזר עומס בהתאם למה שרשום עליו? (נגיד 5W אז הוא יפזר אותם על הגוף הקרמי\מתכתי שלו באופן שלא יסכן פעולה לאורך זמן?)

כדאי לי לחבר כמה נגדים של 5w בטור אחד לשני (במקביל למעגל. רק כדי לראות שזה פותר הבעיה)?

לא שאני קמצן, פשוט אני רוצה לפתור בעיה, ואם זה יצליח אני יסע לחנות אלקטרוניקה ויקנה כל מה שצריך באופן מסודר. (פשוט כל פעם שאני נכנס לשם אני כמו ילד בחנות ממתקים :wink: )

עוד בעיה היא מבחינת מקום.

המיקום שהפס יהיה בו הוא בגדול כף יד בעומק של 5 ס"מ, ומסביב יש את הבד של הגג, ומתחתיו מכסה פלסטיק שקוף למחצה המפזר את הקרניים.

אם אני אחבר נגד הספק עם מעטפת גדולה, יכול ליהיות מצב שלא יהיה לי מקום להכניס אותו בצורה אסטתית\בטיחותית.

לכן אם נגד הספק של 25w לדוגמא יהיה גדול מידי, זה פותר לי בעיה אחת אבל יוצר בעיה אחרת.

תודה רבה בכל אופן.

led-strip-3528.jpg

פורסם

יש הרגשה שהדימר אצלך ברכב מבוסס על ממסר וכנראה הממסר מזמזם כתוצאה פתיחה וסגירה מהירה של מגעי הממסר.

נגד הספק הוא נגד לכול דבר ועניין. נגדים להספק גבוה עשויים ממתכת או מחומר קרמי.

נגדים מתכתיים הם למעשה נגדים קירמיים בעלי מעטפת מתכתית עם 2 קדחים בקצוות בכדי לחבר את הנגד לגוף קירור על-מנת לפזר את החום שנוצר על-פני הנגד.

אכן נגד שרשום עליו 5W יכול לפזר הספק של 5W כאשר הוא נמצא באוויר החופשי בטמפ' של 25 מעלות צלזיוס מבלי שההתנגדות של הנגד תשתנה (בגבולות מסויימים).

בעולם המעשי תמיד יש לבחור נגד בספק של פי 3 או 4 מההספק החישובי במיוחד כאשר מדובר על הספקים גבוהים. במקרה שלך בגלל שזמן פעולת המעגל היא קצרה ניתן לבחור בנגד של פי 2 מהערך החישובי כלומר עם התקבל נגד של 5W תוכל לחבר נגד של 10W או 2 נגדים של 5W במקביל (צריך לחשב את ערך הנגד מחדש במקרה של חיבור במקביל של 2 נגדים).

כאשר אתה מחשב את הספק הנגד הדרוש אתה צריך להכפיל את המתח שנופל על הנגד כפול הזרם שזורם דרכו ולא להתחשב רק בזרם (400 מיליאמפר).

P=U X I או P=I^^ x R

(^^=בריבוע)

פורסם

למרות שאין לך ידע, לוגיקת המחשבה שלך יפה. מה שאתה מנסה לעשות במקרה הזה הוא לא הפתרון הנכון.

להשוות הספקים זה לא פתרון נכון וגם אם יעבוד יש עוד בעיות שאי אפשר להתעלם מהן. המעגל שאתה קורה לו דימר הוא מעגל fade out וע"מ לעשות שינוי בנורות צריך להבין איך הוא עובד. ההיגיון אומר שהוא מוריד את המתח האפקטיבי לנורה. ברכב ישן יחסית אני מתקשה לדמיין שעשו את זה בשיטת PWM אך זה הדבר היחיד שיכול להסביר את הזמזום ששמעת.

יש לך שתי אפשרויות:

1. להבין איך המעגל עובד ואם צריך לעשות בו שינוי.

2. לעקוף אותו ולחבר את הפס ישירות ל-12V.

פורסם

מרק תודה רבה על ההסבר, עכשיו אני מבין יותר טוב.

עוד דרישה שלי למעגל, שלא יגיע מעל ל60 מעלות (או יותר נכון, שלא יעבור את החום של נורת הליבון).

לגבי נוסחאות וכו', למדתי 10 יח חשמל כהגברה, ובע"ה אני עוד חצי שנה מסיים הנדסאי (יג' יד').

אולי זה נשמע מצחיק, פשוט היום זה לא כמו פעם, פעם היו מלמדים מעשי יותר, היום הכל כבר תיאורתי נטו וזו הטעות.

יש מעבדות, אבל הבעייה שם שלא למדנו קצת תיאוריה, אז מי שלא מתעמק מעבר, עושה כמו תוקי. (בקיצור משרד החינוך עשה סלט שלם, ובכך לדעתי ההשכלה של התלמיד נפגעה קצת).

אני המזל שלי שיש לי רכב כזה שאני לומד ממנו, מתעסק פה ושם בחשמל של הבית (כמובן שעומד לידי מישהו עם ניסיון), מכל כיוון קצת.

אביב, אני ישיג את השרטוט של המעגל, הבעיה שמה שלא יהיה אני לא מוכן לשחק בו (במקורי של הרכב).

טפו טפו טפו הרכב בן 18 ואין בעיה חשמלית אחת, יש לו עוד 3 שנים ליסוע, אני לא מתכוון לשחק בו, מעבר לכך קשה להבין את המהנדסים האמריקאים (אולי מקסיקנים), מה לעשות יש שם כמה מכלולים שמתוכננים בלי היגיון\לא חושבים מעבר לקופסא.

גם את הניסויים, עשיתי בבית, יש לי ספק 12v 2A, אני משחק עליו.

בתחום הזה אכן אין לי ידע ואני משער ומנסה כל פעם, אולי אני יתפוס משהו.

לגבי עקיפה וחיבור מתח ממקור אחר, שיחובר דרך מפסקי הדלת, זה פרוייקט רציני מבחינת עבודה ופשוט ביותר מבחינת חשמל.

אולי בחנוכה זה יצא לפועל.

אבל אני צריך לתכנן את זה טוב, שלא יראה רכב תופת מצד אחד, ומצד שני שיהיה בטיחותי ויפה.

תודה רבה בכל אופן.

פורסם

הודעה נוספת כי הוא לא נתן לי לערוך.

קישור (תראו בקשה את המעגל השני)

אולי בעצם כדאי לי להשאיר את נורת הלהט כמו שהיא, או אפילו לנתק את כל המעגל שלה (הבעיה שהפיוז יושב עליה ועל המצת).

ומצד שני לבנות את המעגל השני בקישור.

הסבר בקצרה ממה שהבנתי במעגל השני: מעגל פשוט ממותג ע"י טרנז' מוספט, כאשר לו שתי מטרות:

1. תאורה מתעממת עם מנוע דומם, משמע שיקח לתאורה להתעמעם כמה עשרות שניות (תלוי בערכים של הקבל והנגדים).

2. תאורה מתעממם עם התנעת המנוע, משמע שברגע ההתנעה נסגר טרנז' נוסף, וכל התאורה תתעמעם תוך שניות בודדות (בגלל שהלדים מסנוורים).

לדעתי המעגל פשוט (חסר תחכום, וברמת הידע שלי), כנראה אני אבנה אותו.

מחכה לתגובות שלכם, אולי הוא טעה שם במשהו.

פורסם

מכיוון שהקושייה הזו מעניינת אני מציע לך לנסות את הדבר הבא. במקום מנורה של 10W חבר מנורה של 5W או 1W (מנורות של לוח שעונים) ונראה איך המעגל מתפקד ואולי נוכל להסיק מסקנות.

בכול מקרה אם אתה נמצא באיזור רמת-גן אוכל לתת לך חינם אין כסף מנורות חוט להט וגם נגדי הספק מתכתיים.

• תוכן חדש...