Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מבקש לרכז מידע מבעלי רכבים אלה בנושא שרשת טימינג או מכול אדם אחר ששמע ראה ואו תיקן .....

איך אותרה התקלה , בטיפול שותף במוסך ? ע"י הנהג ? רעשים בנסיעה ? בשעת התנעה ? בעמידה ? וכו'

האם הוחלפה השרשרת ובאיזה ק"מ ?

האם סקודה לקחו אחריות והשרשרת הוחלפה על חשבונם אחרי שנתיים האחריות .

האם הייתה רק "השתתפות של רצון טוב " 70% על היבואן ו- 30% בעל הרכב .

האם ידוע מה הגורם לתקלה ..?

תודה רבה למסייעים ...

פורסם

אני עם אוקטביה 1.2 tsi שנת יצור 2010 .

אני שמתי לב לרעשים בהתנעה וזה קורה בעיקר בהתנעה קרה.

מכיון שרכשתי מ"שלמה סיקסט" פניתי אליהם וגם למרכזי.

במרכזי אמרו שבגלל שהרכב עבר 100,000 ק"מ , היצרן לא נותן אחריות.

בעת הרכישה הרכב עמד כבר על 102,000 ואף אחד לפניי לא טרח לבדוק את העניין.

אחרי אין ספור מיילים וטלפונים מצידי , חזרו אליי מהמרכזי ואמרו שייתנו 70% על החלק ן-50% על העבודה ושזה תקף לשבוע.

בשלמה סיקסט די מנסים להתנער וכרגע אני שוקל אם "לזרוק" להם את האוטו בחזרה.

שתבינו , מדובר על רכב שנרכש על ידי ממש בסוף אוגוסט ומאז ועד היום רק רדפתי אחריהם.

השבוע החלטתי להפסיק לרדוף ושוקל אם להמשיך לנסוע ככה עד שיילך מנוע או להחזיר את הרכב.

פורסם

היבואן נותן שנתיים אחריות על הרכב בניגוד לאחרים שנותנים 3 שנים .

יש רכבים עם ק"מ נמוך מאוד 50.000 שנתגלו רעשים מהשרשרת .

חשוב לי לדעת אם מדובר בתופעה ברכבים האלה או מקרים בודדים .

פורסם

עד כמה שאני יודע , מדובר בעיקר באוקטביות מ-2010 למרות ש"טוגי" פה אומר שגם ב 2011 הייתה בעיה.

אחרי בדיקות קצרות שערכתי , הבנתי (ושמישהו יתקן אותי אם אני טועה) שמדובר בכשל במותחן.

בכל מקרה , אם אתה מתחת ל 100,000 ק"מ , כנס למוסך ותשאיר את הרכב לבדיקה של הבוקר שלמחרת.

מעבר להתנעה בבוקר לא יהיה שום צורך בבדיקה נוספת כי זה יהיה ברור מה הבעיה ( שידועה כבר מזמן ).

כמו שאמרתי ( שנאמר לי ) , מתחת ל 100,000 ק"מ תקבל אחריות מלאה על הכל.

פורסם
היבואן נותן שנתיים אחריות על הרכב בניגוד לאחרים שנותנים 3 שנים .

יש רכבים עם ק"מ נמוך מאוד 50.000 שנתגלו רעשים מהשרשרת .

חשוב לי לדעת אם מדובר בתופעה ברכבים האלה או מקרים בודדים .

אבל כשתי שורות למעלה כבר קבעת ש"מחליפים כמו לחמניות" אז תחליט. ולמה זה חשוב לך? אם יש לך בעיה ברכב תכנס למוסך ואם אתה חושב שזה משהו סדרתי תפנה לשרות לקוחות שלהם. לא הבנתי מה מטרת הסקר

פורסם

בדקתי יטי 1.2TSI DSG לפני קניה והתברר שהמוכר החליף טיימינג ב 38.7K .

הבחור התלונן על רעש בהנעה .

במוסך החליפו לו תחת אחריות וזה הפירוט :

הו"ה שרשרת טיימינג

הו"ה כיסוי שרשרת

הו"ה אגן שמן

סט תיקון מקורי

מחזיר שמן מקורי

חומר אטימה מקורי

שמן 4 ל צמפיון

מסנן שמן מקורי

.

לפי ה "סט תיקון" זאת כנראה בעייה ידועה .

פורסם

קרה גם לפאביה האקסית שלי (1.2TSI מודל 2010), היבואן השתתף רק בחלק מעלויות התיקון.

בכל מקרה, לידיעתכם - באירופה התיקון נעשה על חשבון היצרן, כחלק מהוראת תיקון - TSB. רק בארצנו (מדינת היהודים ה"יקרים", תרתי משמע...) היבואן מתעלם מכך וטוען כי הוא מוכן לשאת בחלק מסויים מהתיקון, במידה והרכב אחרי תום זמן האחריות.

הייתי ממליץ לכם להתאגד ולפנות אל היצרן - הוא מודע לכך שבאירופה זה מבוצע על חשבונו.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
ומאיפה אתה יודע שבחו"ל הייצרן משתתף ב-100 אחוז של התיקון בתום האחריות ? יש מסמך של הייצרן ?

אתה מוזמן לחפש מה נכתב ב-CUPRANET ו-BRISKODA, יש שם עשרות שרשורים על הנושא ועל הטיפול - ברכבים חדשים / אחרי אחריות. בדקתי בעצמי את הנושא בדילר בגרמניה (פרנקפורט), נאמר לי שהתיקון על חשבון היצרן, בכל מקרה שהוא.

מעבר לכך, הייתה כתבה גדולה על כך ב-AUTOBILD לפני כשנה, שם ניתן פירוט של הבעיה, המנועים (1.2 ו-1.4) והפתרון שמבצע היצרן.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
בלי היסטריה - מדובר בכשל תכנוני אשר טופל ע"י היצרן - מ-2012 הבעיה כבר לא קיימת.

לי החליפו על חשבון היצרן לאחר תום האחריות.

ראו כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=459719

מני, כפי שאמרתי - הפאביה האקסית שלי נמצאת בידיו של חבר טוב שלי,

הוא ניגש למוסך בו הרכב טופל על ידי, הם טענו כי לא מדובר ב-TSB או ריקול, כך שעלויות התיקון כנראה יהיו על חשבונו.

אחרי ששלחתי לו שלל לינקים מ-CUPRANET ו-BRISKODA, הם חייבו אותו על סכום מסויים (והשאר על חשבון היצרן). שוב, הם היו צריכים לשאת את כל עלות התיקון - בדיוק כפי שנעשה אצלך.

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...