Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
(ואני נוסע מאוד מתון).

לשאלתך, הנסיעות לרוב הן בין עירוניות בשיוט על מהירות 100-120. אף פעם לא יציאה חזקה מהרמזור.

למה קנית את ה- gti, יכולת להסתפק בגירסת ה- 1.2?

סגנון הנהיגה שאתה מתאר הוא של זקנה גריאטרית ולא של מישהו שרוכש gti. מישהו כאן כתב שרכשת את ה- gti רק בגלל המראה שלוה, גם זה לא מתקבל על הדעת, המראה שלה משעמם כמו כל גולף אחרת וזאת כל המהות של הגולף, זאב בעור של כבש.

בקיצור אותי לא שכנעת בתיאור צורת הנהיגה שלך, אבל אני לא צד לעניין ולא אותי אתה צריך לשכנע, מה שחשוב הוא שגם את צ'מפיון גירסה כנ״ל לא היתה יכולה לשכנע, גם אם היה רצון טוב מצידם וגם את ביהמ״ש לצורך העניין לא היית משכנע, אם היית מגיש תביעה (היסטורית הרכבים הקודמת רק עוזרת).

אפילו אם נניח שאכן אתה ״עוף נדיר" שנוהג כפי שציינת, עדיין באופן אבסורדי, אם אתה היית רוצה להפיח קצת אמון בגירסתך, לא היתה לך ברירה אלא לציין שהנהיגה שלך היא בעלת אופי ספורטיבי, לפחות בחלק מהזמן, כפי שמקובל ברכב כזה, שהרי ממילא מצמד שהוא ייעודי לרכב זה, לא אמור להישחק בקילומטרז שציינת, באופי הנהיגה הנ״ל. 

בשורה התחתונה כל הטענות לא יואילו, מדובר בחלק שנשחק (ובמקרים קיצוניים של נהיגה אגריסיבית יכול להישחק עד להחלקה גם בקילומטרז שציינת) ורק בדיקה של החלק תוביל לחקר האמת. כמובן שגם ע״י בודק מטעמך.

גם אם תהיה לך חוו״ד התומכת בטענתך וצ׳מפיון תחלוק עליה, הרי שבסכומי התיקון שציינת ולאור ההשתתפות של צמפיון שכבר הוצעה לך, נראה שזה לא שווה את הטירחה, כפי שגם אתה ציינת. 

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מצמד נעול = מצמד שמכוח החיכוך "דבוק". המצמד מחזיק בכוח כל הזמן ולכן נוצר בלאי, מזערי אומנם אבל קיים.

איתמר

איתמר,

אין תזוזה יחסית בין הלוחות = אין שפשוף = אין שחיקה.

אלא כמובן אם תוכל לנמק את הטיעון שלך.

אז אתה לא מכיר את המערכת מצמד

זה לא רק הדיסק חיכוך שעובד אלא מנגנון השיכוך רעשים ורעידות שעובד קשה מאוד בזמן עומס וגם בסרק

דן,

האם אתה מתכוון למערכת הקפיצים שעל הדיסק? אם כן - אז העובדה היא שכלי רכב שעיקר נסיעתם היא בין עירונית יכולים להישאר עם המצמד המקורי לאורך מאות אלפי ק"מ - וזאת למרות שהקפיצים האלה עבדו קשה לאורך כל הזמן והמרחק הזה.

כמעט תמיד - גם במקרה הזה - הדיסק יוחלף רק בשל שחיקה במשטחי החיכוך.

אם זו לא כוונתך, אשמח ללמוד ממך משהו חדש.

פורסם
מישהו כאן כתב שרכשת את ה- gti רק בגלל המראה שלוה, גם זה לא מתקבל על הדעת, המראה שלה משעמם כמו כל גולף אחרת וזאת כל המהות של הגולף, זאב בעור של כבש.

ממש לא נכון.

א. מי שמבין - מבין, וזה תמיד נחמד לקבל מבטים במעברי חצייה וכו'.

ב. עצם הידיעה שיש פוטנציאל - גם זו הצדקה בעיניי. לי יש GTI ולהערכתי אני לא מנצל אפילו 50% ממה שיש לה להציע, אבל כן אני מידי פעם נהנה מהתאוצות שלה.

[במאמר מוסגר, כבר כתבתי איפשהו, שבגולף 160 נהניתי גם וכמעט באותה מידה, אבל זה כבר מוביל לדיון אחר, משום שב- GTI יש גם כסאות שונים ואבזור שונה]

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הרבה קונים גולף GTI בגלל שזו הגרסא הכי יקרה של הגולף. קשה לי להאמין שכל האימהות עם הילדים שיש להן GTI או ילדות העשירים, לוקחות את הרכב למסלול בסופ״שים.

emotion of motion

פורסם

אמנון,

זה שרשמתי שאני נוהג מאוד מתון ומשייט על 110 לא אומר שאני נוהג כמו זקנה, להנות מסיבובים לא אומר שצריך להדביק דוושה ולעוף על 200. שאני יוצא לעקיפה אני יודע שאני עוקף מהר. הגמישות שמנוע 2 ליטר מוגדש נותן לך זה לא מה שתקבל מ1.2/1.4.

לא יודע אם פעם יצא לך לנהוג על רכב עם המנוע הנ״ל, גם נסיעה ״רגועה״ מרגישה הרבה יותר נעימה מרכב בעל מנוע עם נפח קטן.

מידי פעם אני ״מתגרזן״ אבל לא משהו שאחרים עם רכבים אחרים לא עושים, אני לא שומע שהם מחליפים קלאץ כל 20 אלף.

אתה חושב שמי שקונה Gti קונה אותה בשביל לחיות על המנתק ולשרוף צמיגים? אתה טועה.

Got To love It

פורסם
אמנון,

זה שרשמתי שאני נוהג מאוד מתון ומשייט על 110 לא אומר שאני נוהג כמו זקנה, להנות מסיבובים לא אומר שצריך להדביק דוושה ולעוף על 200. שאני יוצא לעקיפה אני יודע שאני עוקף מהר. הגמישות שמנוע 2 ליטר מוגדש נותן לך זה לא מה שתקבל מ1.2/1.4.

לא יודע אם פעם יצא לך לנהוג על רכב עם המנוע הנ״ל, גם נסיעה ״רגועה״ מרגישה הרבה יותר נעימה מרכב בעל מנוע עם נפח קטן.

מידי פעם אני ״מתגרזן״ אבל לא משהו שאחרים עם רכבים אחרים לא עושים, אני לא שומע שהם מחליפים קלאץ כל 20 אלף.

אתה חושב שמי שקונה Gti קונה אותה בשביל לחיות על המנתק ולשרוף צמיגים? אתה טועה.

אני לא חושב שאתה (או כל אחד אחר) צריך להצדיק או להתנצל על סיגנון הנהיגה שלו ולא זה הדיון כאן. מכוניות כאלו הן סכנה מיידית ומוחשית לרישיון ולצערי אין בארץ יותר מדי מקומות בהם אפשר למצות אותן. מה שכן, הגדולה של הGTI היא שיש לה את היכולת להתנהל באופן נורמלי ביום יום אבל כשמגיעים לאיזה כביש מפותל או שרוצים לצאת לעקיפות, נעים טוב ובטוח לדעת שיש הרבה כוח שממתין בדוושה.

פורסם
איתמר,

כוח החיכוך הפועל בין הלוחות הוא זה שגורם לשחיקה. אומנם זו לא שחיקה כמו ב"חצי קלאצ'" אבל בנקודה הזו קיים מאמץ קבוע בין דיסקית הקלאצ' לגלגל התנופה. יחד עם זאת יש לציין שמדובר בעניין אבסולוטי, ורוב הבלאי של הקלאצ' לא נוצר שם. קלאצ' לא יגמור את חייו בגלל זה.

אילו הייתה נעילה מכנית, כמו פינים שננעלים מול חורים או אז לא היה בלאי בכלל.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני לא חושב שאתה (או כל אחד אחר) צריך להצדיק או להתנצל על סיגנון הנהיגה שלו ולא זה הדיון כאן. מכוניות כאלו הן סכנה מיידית ומוחשית לרישיון ולצערי אין בארץ יותר מדי מקומות בהם אפשר למצות אותן. מה שכן' date=' הגדולה של הGTI היא שיש לה את היכולת להתנהל באופן נורמלי ביום יום אבל כשמגיעים לאיזה כביש מפותל או שרוצים לצאת לעקיפות, נעים טוב ובטוח לדעת שיש הרבה כוח שממתין בדוושה.[/quote']

באמת כיף הענין הזה, קצת מעיב שצריך להחליף קלאץ' אחרי טיפול ורבע.

פורסם
איתמר,

כוח החיכוך הפועל בין הלוחות הוא זה שגורם לשחיקה. אומנם זו לא שחיקה כמו ב"חצי קלאצ'" אבל בנקודה הזו קיים מאמץ קבוע בין דיסקית הקלאצ' לגלגל התנופה. יחד עם זאת יש לציין שמדובר בעניין אבסולוטי, ורוב הבלאי של הקלאצ' לא נוצר שם. קלאצ' לא יגמור את חייו בגלל זה.

אילו הייתה נעילה מכנית, כמו פינים שננעלים מול חורים או אז לא היה בלאי בכלל.

איתמר

dorki צודק. אם יש שחיקה מכנית יש תנועה יחסית בין שני חלקי המצמד. אתה יכול לטעון שגם בשילוב תתרחש החלקה מזערית (במיוחד בהאצות) ואז תהיה שחיקה בהתאם. גם בקורה עמוסה בכח כלשהו יש מאמצים בחתכים שונים, זה לא אומר שהיא נשחקת.

אם היה מצמד (קבוע) שמחבר בברגים שתי פלטות, גם אז מה שהיה מונע את התזוזה היה כח חיכוך בין הפלטות. זה בגלל שברגים לא מתוכננים לגזירה (חוץ מברגים מיוחדים) אלא למתיחה, וכח החיכוך (כתוצאה מהצמדת הברגים) הוא שמונע את התזוזה.

פורסם

לקחתם זבוב והפכתם אותו לפיל.

ברגע שנוצר חיכוך ישנה העברת אנרגיה בין שני גופים שמתנגדים אחד לשני.

קח צמיג שמתגלגל על הכביש, למה הוא מתחמם? אם לא היה איבוד אנרגיה כתוצאה מחיכוך הוא היה נשאר קריר ולא מתבלה אף פעם.

שניכם לא טורחים לשים את הדגש על מה שציינתי -> אני מסכים שהבלאי הוא אפסי וזה לא מה שמקצר את חיי הקלאצ', אנחנו מדברים כאן על עיקרון, לא נכון לומר שקלאצ' מחובר = אין בלאי.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

דווקא עקרונית קלאץ שלא מחליק לא נשחק, ולא מבזבז אנרגיה בעקבות חיכוך.עבודה מכנית (יחידות של אנרגיה) זה מכפלה של כח בדרך (או כח במרחק). אם אין תנועה יחסית בין הגופים- אין דרך, כלומר העבודה שווה ל-0. על גוף יכולים לפעול כוחות אדירים , אבל אם הגוף סטטי הכח לא מבצע עבודה על הגוף. אז כל עוד החיכוך בין החלקים הוא סטטי (כלומר אין תנועה יחסית בין הגופים), הכח לא יבזבז אנרגיה.גם כח שניצב לכיוון התנועה היחסית לא יבצע עבודה.

בצמיג החיכוך הסטטי לא מהווה בעייה ( בלעדיו היתה החלקה ולא היתה כלל תנועה), בגלל שצמיג הוא לא גוף קשיח, והוא נוטה להתעוות, נוצרת התנגדות גלגול (שלפעמים קוראים לה התנגדות חיכוך, אבל זה לא מדוייק). להתנגדות הגלגול יש כמה סיבות העיקרת שבהם היא עיוותים אלסטים של הצמיג ופלסטים (של הקרקע לדוגמא). התנגדות הגלגול כתוצאה מחיכוך היא בגלל חיכוך דינאמי, כלומר כאשר יש החלקה.

פורסם
לקחתם זבוב והפכתם אותו לפיל.

ברגע שנוצר חיכוך ישנה העברת אנרגיה בין שני גופים שמתנגדים אחד לשני.

קח צמיג שמתגלגל על הכביש, למה הוא מתחמם? אם לא היה איבוד אנרגיה כתוצאה מחיכוך הוא היה נשאר קריר ולא מתבלה אף פעם.

שניכם לא טורחים לשים את הדגש על מה שציינתי -> אני מסכים שהבלאי הוא אפסי וזה לא מה שמקצר את חיי הקלאצ', אנחנו מדברים כאן על עיקרון, לא נכון לומר שקלאצ' מחובר = אין בלאי.

איתמר

איתמר - הפורום קיים כדי - שבין היתר - נוכל לקחת זבוב ולעשות ממנו פיל, כל עוד מדובר בנושא שמעניין אותנו. :wink:

לעצם העניין: מצמד נעול = אין בלאי.

לא אפסי, לא שואף לאפס - אלא אין בלאי.

צמיג מתחמם בנסיעה כי הדפנות שלו אלסטיות ומתעוותות עם התגלגלותו על הכביש - החיכוך הפנימי של החומר הוא שיוצר את החום, בדיוק כמו שאם תיקח חוט ברזל ותכופף אותו מצד לצד, בנקודת הכיפוף החוט יתחמם בצורה משמעותית.

קח דוגמא נגדית - עמודי התמיכה של מגדלי עזריאלי למשל נושאים במעמס של עשרות אלפי טון לאחד ועדיין אינם מתחממים והם בעלי אורך חיים כמעט לא מוגבל.

הדבר קורה כי הכוח מופעל ללא תזוזה וכתוצאה מכך העבודה שעושה העמוד היא אפס.

דווקא עקרונית קלאץ שלא מחליק לא נשחק, ולא מבזבז אנרגיה בעקבות חיכוך.עבודה מכנית (יחידות של אנרגיה) זה מכפלה של כח בדרך (או כח במרחק). אם אין תנועה יחסית בין הגופים- אין דרך, כלומר העבודה שווה ל-0. על גוף יכולים לפעול כוחות אדירים , אבל אם הגוף סטטי הכח לא מבצע עבודה על הגוף. אז כל עוד החיכוך בין החלקים הוא סטטי (כלומר אין תנועה יחסית בין הגופים), הכח לא יבזבז אנרגיה.גם כח שניצב לכיוון התנועה היחסית לא יבצע עבודה.

בצמיג החיכוך הסטטי לא מהווה בעייה ( בלעדיו היתה החלקה ולא היתה כלל תנועה), בגלל שצמיג הוא לא גוף קשיח, והוא נוטה להתעוות, נוצרת התנגדות גלגול (שלפעמים קוראים לה התנגדות חיכוך, אבל זה לא מדוייק). להתנגדות הגלגול יש כמה סיבות העיקרת שבהם היא עיוותים אלסטים של הצמיג ופלסטים (של הקרקע לדוגמא). התנגדות הגלגול כתוצאה מחיכוך היא בגלל חיכוך דינאמי, כלומר כאשר יש החלקה.

בדיוק!

פורסם

לעצם העניין: מצמד נעול = אין בלאי.

לא אפסי, לא שואף לאפס - אלא אין בלאי.

דורקי, צר לי אבל חד משמעי וללא שום צל של ספק, אתה טועה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...