Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפור רקע. אפשר לדלג

לי יש הבנה בסיסית שאני רוצה להציג בפני הפורום ולהביך את עצמי בפומבי שוב פעם.

להבנתי, מה שגורם למנוע לשבוק חיים אם מנסים להתחיל נסיעה לא טוב, זה שההתנגדות של הגלגלים (ה"גיר" במקרה זה, כי הוא נעול יחד עם הגלגלים) היא גבוהה מדיי בשביל מהירות המנוע הנוכחית. המנוע לא מתגבר עלייה, הוא נבלם. אין יותר סיבובי מנוע, אומר שאין יותר סיבובים של טיימינג וקראנק, אומר שאין יותר דחיסות, אומר שאין יותר הזרקת דלק.. מה שבעקרון שווה לאוטו עם מנוע כבויי.

על מזיק או לא מזיק למנוע אני לא רוצה לדבר כרגע.

עכשיו על מה ההתערבות? "חבר" שלי יודע שעל מנוע דיזל יותר קל להתחיל נסיעה בהילוך ראשון. אני אמרתי שזה מפני שמנוע דיזל נותן יותר מומנט בסל"ד נמוך, מה שאומר שאפשר להתחיל נסיעה בסל"ד יותר נמוך, ועם פחות זמן של קלאץ' לחוץ. הוא אומר שזה לא נכון ושזה מפני שמנועי דיזל יקרים יותר ולכן איכותיים יותר. הוא החליט שהוא כזה צודק שהוא "התערב" איתי. ("התערבות" כי אין ממש כסף או רכוש במשחק הזה. סתם לשבור לאחד מאיתנו את האגו)

הוא אמר לך תשאל בקארספורום. אז הנה מה שאני עושה.

סיפור רקע נגמר פה

האם יש קשר ישיר בין כמות המומנט שהמנוע מייצר לבין כמה קל להתחיל נסיעה בלי לחטוף כיבוי מנוע? השאלה תקפה גם לאוטומט - האם רכב אוטומט יתחיל נסיעה בקלות יותר אם יש לו יותר ממונט זמין באותו הרגע?

השאלה לא פונה למומנט מקסימלי, אלא מומנט ברגע של הזינוק. מה אכפת לי אם המנוע שלי עושה חמישים קילוטון של מומנט אם זה רק ב9001 סל"ד. המומנט שחשוב פה זה המומנט שזמין בהתחלת נסיעה. ידוע לי שלתת יותר גז נותן פחות סיכוי לכיבוי מנוע. אבל האם זה נגרם מהסל"ד?

המנוע צריך להתגבר על האינרציה (החוק הראשון של ניוטון) כדי להתחיל נסיעה. יותר מומנט מאפשר לו להתגבר יותר בקלות. הוא גם כן צריך להתגבר על ההתנגדות הטבעית של שאר הדברים בדרך. (חיכוך, איבוד אנרגיה, המרות כוח)

כמו כן, ידוע לי שהילוך נמוך יותר = יותר מומנט. זה למה יש הילוך ראשון, בשביל להתחיל נסיעה עם כל המומנט שצריך, בתמורה לסל"ד גבוה והרבה סיבובי מנוע בשביל סיבוב גיר אחד. (משהו כזה...)

שורות תחתונות, בלי חפירות הפעם, אני מבטיח:

1. האם יותר מומנט = יותר קל להתחיל נסיעה בלי שהמנוע יכבה ברכב ידני?

2. האם יותר מומנט = האוטו מתחיל נסיעה יותר בקלות? (זינוק מהיר יותר? חלק יותר? משהו?)

3 האם מנועי דיזל ידועים כיותר קלים להתחלת נסיעה מפני שיש להם יותר מומנט בסל"ד נמוך?

פורסם

שורות תחתונות, בלי חפירות הפעם, אני מבטיח:

1. האם יותר מומנט = יותר קל להתחיל נסיעה בלי שהמנוע יכבה ברכב ידני? כן.

2. האם יותר מומנט = האוטו מתחיל נסיעה יותר בקלות? (זינוק מהיר יותר? כן. חלק יותר? לא. משהו? מה בדיוק?)

3 האם מנועי דיזל ידועים כיותר קלים להתחלת נסיעה מפני שיש להם יותר מומנט בסל"ד נמוך? כן.

גבבה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
הוא אומר שזה לא נכון ושזה מפני שמנועי דיזל יקרים יותר ולכן איכותיים יותר

זאת הסיבה שלו ללמה דיזל מזנק יותר טוב? לא הייתי מתערב איתו בכלל.

הייתי אומר לו "סבבה אחי" וממשיך הלאה.

לצורך העניין, למיטב ידיעתי, המומנט מאוד קשור לעניין, אבל גם אם בן אדם רוצה לסתור דבר שכזה שלפחות יביא הסבר מכני ללמה זה ככה ולא סתם "כי הם איכותיים יותר". זה שקול ללהגיד "ככה".

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

כמה שיש יותר ממומנט על טורים נמוכים, ככה יותר קל לזנק. לדיזל בדרך כלל יש יותר.

מנוע שבנוי נכון - יש לו מומנט על טורים נמוכים. למשל כאשר יש 30קג"מ על 1000סל"ד תענוג לזנק על הילוך שני.

לפעמים בעליה כאשר בא קצת להאיץ, מושכים מעט את ההילוך השלישי עד 70קמ"ש ומגעים ל2100סל"ד, שם יש כבר בסביבות 40קג"מ. :p

נשמע טוב. במציאות רכבים פשוטים המצויידים בגיר ידני, יש להם משהו כמו 3קג"מ על 1000סל"ד וצריך לתת גז ל2000סל"ד ששם יש משהו כמו 6קג"מ כדי לזנק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
זאת הסיבה שלו ללמה דיזל מזנק יותר טוב? לא הייתי מתערב איתו בכלל.

הייתי אומר לו "סבבה אחי" וממשיך הלאה.

לצורך העניין, למיטב ידיעתי, המומנט מאוד קשור לעניין, אבל גם אם בן אדם רוצה לסתור דבר שכזה שלפחות יביא הסבר מכני ללמה זה ככה ולא סתם "כי הם איכותיים יותר". זה שקול ללהגיד "ככה".

ההסבר המכאני שלו היה שבזינוק המנוע במקסימום פעילות ורועד המון, ולכן אם הוא לא איכותי אז הרעידות גורמות לבעייה בזרימת הדלק או זרימת האוויר ואז אין לכל פיצוץ מספיק כוח כדיי להביא את הפיצוץ הבא. ומה ההוכחה שלו? שהוא ראה שמנוע בנזין רועד יותר.

אני אמרתי לו "סבבה אחי" והמשכת הלאה. אבל הוא ממש נעלב מזה ואמר לי ללכת לשאול אנשים שמבינים. קארספורום. הוא אמר שהוא קרא פה שזה למה יותר קל לזנק בדיזל. :lol:

זה למה "חבר" ו"התערבות" כי זה פשוט הזויי ביותר, ואני בקושי מכיר את הבן אדם. הוא לא יודע שאני בכלל רשום בפורום הזה. :lol:

(מן הסתם עכשיו הוא כן יודע. והוא קורא את השרשור הזה. אז תגידו לו היי.)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם במנוע בנזין פיצפון אפשר להתחיל נסיעה בלי שום רעידות ורטיטות. מפרידים לאט יותר את הקלאץ' ובמקביל נוגעים בעדינות בגז. עניין של תרגול. אם רועד לו הרכב בכל יציאה מהמקום הוא כנראה נהג גרוע מאד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
גם במנוע בנזין פיצפון אפשר להתחיל נסיעה בלי שום רעידות ורטיטות. מפרידים לאט יותר את הקלאץ' ובמקביל נוגעים בעדינות בגז. עניין של תרגול. אם רועד לו הרכב בכל יציאה מהמקום הוא כנראה נהג גרוע מאד.

תגע בעדינות בגז הוא כן יגמגם,צריך לתת לחיצה יחסית בריאה,כדי להתחיל נסיעה ממש חלקה.

או שהדבר הכי נכון להגיד,שהכל עניין של הרגל/תרגול.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במישור אין סיבה לתת לחיצה בריאה ביציאה מהמקום. יותר מזה, אם תעזוב ממש בעדינות את הקלאץ' הרכב יתחיל להתקדם כמו על D באוטומט בלי גז בכלל. כמו שאמרת, הכל עניין של תרגול ושליטה בקלאץ'.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
האינרציה (החוק הראשון של ניוטון)

החוק הראשון של ניוטון מבוסס על "עקרון ההתמדה"(=אינרציה), אך החוק הראשון של ניוטון הוא לא אינרציה.

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

בשורה התחתונה - אתה צודק.

אשמח דווקא לדבר על הסיפור המקדים שלך,

תגדיר מנוע "נבלם".

האם לדעתכם זה פוגע במנוע כמו שהבחור טוען?

פורסם
החוק הראשון של ניוטון מבוסס על "עקרון ההתמדה"(=אינרציה), אך החוק הראשון של ניוטון הוא לא אינרציה.

אוסיף ואומר גם שזה לא האינרציה שהמנוע צריך להתגבר עליה אלא כוח החיכוך (מקדם החיכוך כפול הכוח הנורמלי שמופעל בחזרה מהכביש לרכב).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אוסיף ואומר גם שזה לא האינרציה שהמנוע צריך להתגבר עליה אלא כוח החיכוך (מקדם החיכוך כפול הכוח הנורמלי שמופעל בחזרה מהכביש לרכב).

אתה טועה, גם אם החיכוך בין הגלגלים לרכב היה 0 מוחלט והחיכוך בין הגלגלים לכביש היה אינסופי, לא ניתן היה להאיץ ב 0 זמן.

פורסם

היה שירשטר על אמירות מצחיקות ומוזרות ששמענו, אני חושב שהאמירה "בגלל שהמנוע יקר יותר והוא איכותי יותר" היה מתאים לשם.

מזל טוב, ניצחת בהתערבות :thumbup:

החיים הם כמו....

פורסם
היה שירשור על אמירות מצחיקות ומוזרות ששמענו, אני חושב שהאמירה "בגלל שהמנוע יקר יותר והוא איכותי יותר" היה מתאים לשם.

מזל טוב, ניצחת בהתערבות :thumbup:

עריכה: גם עם היה 0 חיכוך בכל זאת צריך אנרגיה להזיז גוף.

החיים הם כמו....

פורסם
אתה טועה, גם אם החיכוך בין הגלגלים לרכב היה 0 מוחלט והחיכוך בין הגלגלים לכביש היה אינסופי, לא ניתן היה להאיץ ב 0 זמן.

בחיכוך אינסופי לא היית יכול להאיץ כלל.

כמובן שגם עם מקדם חיכוך 0 (ולכן כוח נורמלי 0 ניוטון) היית צריך להפעיל כוח (מנוע, דחיפה, ירידה) על מנת להתחיל תזוזה.

אבל עדיין הכוח שאיתו אתה מתמודד בבואך להזיז רכב מהמקום הוא כוח החיכוך מהכביש לגלגלים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...