Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

התחדשתי באמפרזה WRX,

כשהאוטו קר הוא לא עובד הכי יציב בסרק, כשעוזבים את הגז במכה ומוציאים מהילוך הטורים יורדים לאפס ומתאזני בחזרה ל700+-.

מצאתי שחסר חיישן מסויים והשוויתי אותו לאמפרזה אחרת.

ככה נראה החיישן:

w92x.jpg

r2is.jpg

וככה זה נראה אצלי בלי החיישן:

a1xb.jpg

זה נראה כמו ברז כזה שהחיישן אמור לפתוח ולסגור...

סוג של צ׳וק כזה שיושב על הסעפת בכניסה לאחד הצילינדרים...

אשמח אם מישהו יוכל לזהות איזה חיישן צריך להיות שם ואיך קוראים לו כדי שאדע לקנות אחד כזה...

והסבר קטן אם ידוע למה ביטלו אותו ולמה הוא גורם...

תודה רבה רבה רבה!!!!

שגיא

פורסם

הרכב משופר? כי מאוד יכול להיות שביטלו חיישנים מסויימים, בשביל לעבור את ההגבלה בחיישנים המקוריים כדי להעלות גדישה.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

היי,

נראה לי שהחיישן הזה שייך למערכת זיהום אוויר במידה וה WRX שלך משנת 2006 כי בשנים 2005 ומטה אין את המערכת שאני מדבר עליה, תסתכל אם יש לך את אותו החיישן גם בצד השני של הסעפת? בד"כ ברכבי טורבו מורידים את כל המערכת הנ"ל מכל מני סיבות. כמו כן יש משאבת אוויר הצמודה לבית פיוזים שמתחת למכסה המנוע השייכת גם כן למערכת זו.

יכול להיות שאני טועה וזה לא זה.

בכל מקרה תריץ חיפוש בגוגל על:

wrx secondry air pump

**עריכה**-אכן טעיתי וזה כנראה חיישן מצב פרפרים שיש בתוך סעפת במנועי של WRX:

NR* 02-06 SUBARU IMPREZA WRX TGV SENSOR TPS THROTTLE POSITION SENSORS PAIR

http://www.ebay.com/itm/NR-02-06-SUBARU-IMPREZA-WRX-TGV-SENSOR-TPS-THROTTLE-POSITION-SENSORS-PAIR-/111140859901

בד"כ מורידים את הסעפת ומורידים את הפרפרים לגמרי על מנת לאפשר מעבר טוב יותר של אוויר, ככל הנראה שזה המצב אצלך באוטו ולכן הורידו את החיישן כי בעצם אין שום פרפרים בתוך הסעפת.

כאן אתה רואה את המצב שאמור להיות לפני הורדת הפרפים:

$(KGrHqR,!lIFI!u9928,BS!PftmK1Q~~60_57.JPG

תוכל לראות את החיישן המדובר מצד שמאל בתמונה.

וכאן המצב אחרי הורדת הפרפים:

$(KGrHqZ,!pgFCp)nq0)MBQy9dvJK-!~~60_57.JPG

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

אני לא מכיר את המערכת הספציפית של הדגם הזה, אבל לפי מה שהעלו כאן בשירשור נראה לי ש:

1. לרכב, במקור, קיימים פרפרים בכניסה לצילינדרים שמטרתם לשפר את זרימת האויר בסל"ד נמוך לטובת העלאת הלחץ של האויר בכניסה לצילינדר לטובת הזרמת אויר טובה יותר לצילינדר ועירבול טוב יותר עם הבנזין המוזרק.

2. ככל הנראה שיפרו את הרכב (סעפת או מחשב הזרקה וכו' וכו') וביטלו את המערכת כליל, לכן אין צורך בחיישן שמספק מידע למחשב הזרקה על מיקום הפרפרים בסעפת (ממצב של "סגורים" עד "פתוחים" לחלוטין).

המידע בערבון מוגבל :)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה לכולם!!

סלבה תודה רבה על ההסבר המפורט, אתה צודק, זה באמת הפרפרים האלה כי באמת יש 4 כאלה, אחד לפני כל צילינדר,

כנראה הרכב הזה היה משופר פעם וביטלו לו את זה, כי כרגע הוא סטנדרטי.

אני אלך לאחת הסדנאות וניראה מה נעשה עם זה, אני מקווה רק שלא אצטרך סעפת חדשה, אין לי כסף לזה עכשיו :(

איציק תודה רבה על ההסבר, בכל מקרה אתם חושבים שהמנוע יעבוד טוב ללא הפרפרים?

אני צריך קודם להחליף פורק לחץ, הוא מאבד לי גדישה, אז אני לא יכול לדעת עד כמה החוסר בפרפרים משפיע.

תודה רבה לכולם!!!

• תוכן חדש...