Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שואל בשביל ידידה שרוצה לטוס ללוס אנג'לס.

האם האתר באמת מוצא טיסות זולות כמו שמספרים, או שיש אתרים זולים יותר? ואם הוא נחשב לאתר אמין?

חוץ מזה מישהו עוד מכיר אתר שאפשר למצוא דרכו טיסות מוזלות?

אגב, ניסיתי לחפש טיסות ישירות אבל חוץ מאל-על לא מצאתי חברה אחרת שעושה טיסות ישירות (איפה כל החברות האמריקאיות שצריך אותן?)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

1. האתר מוכר וידוע. אישית לא התנסיתי בו, אבל בפורום קבל לא מעט המלצות. יש הרבה אתרים דומים - לי יש נסיון חיובי (בהזמנת מלונות) booking.com ו-expedia.com, ואני בטוח שחברינו יציעו עוד הרבה אתרים טובים.

טיסות אני מזמין בד"כ באתרי חברות התעופה.

2. אכן אלעל היא החברה היחידה שמבצעת את הטיסה כישירה, מדובר בטיסה ארוכה במיוחד, בעבר היתה טיסה המסחרית הארוכה ביותר. מצד שני - אין כל רע בטיסה עם קישור באירופה או, בעדיפות שניה, מזרח ארה"ב (בגלל נושא נוהלי ההגירה הנוקשים בארה"ב שהופכים את הקישור לסיוט) - במיוחד אם זה חוסך מאות דולרים. כמובן שכדאי להמנע מטיסות עם קישורים רבי מדי או כל מיני מסלולים שמאריכים את הדרך בהרבה שעות, אבל אולי חסרון של 150-200 דולר צדיק את הארכת הדרך בעתיים כאשר טסים דרך פרנקפורט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן אלעל היא היחידה שמציעה טיסה ישירה, אבל אני לא בטוח שזה יתרון כזה גדול....

רוב הטיסות הם קונקשיין דרך פרנקפורט.

אם הגברת יכולה להימנע מטיסת בוקר (5:00-6:00) ,במיוחד בתחילת השבוע, המחירים זולים יותר והזמינות גבוהה יותר.

לגבי אתרי מכירה זולים:

myhellas - אתר יווני שמציע מחירים לא רעים

בליק - כנ"ל אבל בעברית..

ובאופן כללי צירוף המילים: cheap flight tickets עושה פלאים בגוגל.

אבל בשורה התחתונה, מנסיון שלי,סוכן טוב בארץ מגיע לאותם מחירים ואפילו זולים יותר.

אני בדרך כלל בודק באתרים השונים ואז נותן לסוכן את הטיסות המבוקשות- זה תמיד יצא זול יותר -ויש עם מי לדבר לטובת בקשות מיוחדות ושינויים.

אם תרצה את פרטי הסוכן- בשמחה.

בברכה,

נתי

פורסם

בבדיקה קצרה הטיסה הזולה ביותר היא דרך איסטנבול, אבל המחיר הוא הארכה ניכרת - אם תוסיף את הקטעים על הקרקע היא תהיה בדרך יותר מיממה (להביא בחשבון הגעה לנתב"ג 2-3 שעות לפני הטיסה, טיסה כולל קונקשן 22 שעות, יציאה מנמה"ת שתקח לפחות 2-3 שעות בגלל נוהלי ההגירה בכניסה לארה"ב). טיסה דרך פרנקפורט תארך 17 שעות עם קישור צפוף מאד, טיסה ישירה 15 שעות. לא התעמקתי בעשרות האפשרויות הנוספות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
האם האתר באמת מוצא טיסות זולות כמו שמספרים, או שיש אתרים זולים יותר? ואם הוא נחשב לאתר אמין?

קיאק הוא אתר אמין ומוכר הסורק במקביל מספר אתרים נוספים ולכן מוצא טיסות זולות מאד.

עם זאת, לבחור טיסה רק לפי מחיר זה לא הכי חכם ולעיתים קרובות גם לא הכי משתלם.

באופן אישי אני מאמין שמי שחוסך שקלים על כל טיסה כנראה עדיף שישאר בארץ. פשוט כך. אם כל תהליך תכנון החופשה קורה דרך החור שבגרוש, ככה זה גם יראה בסוף. אם כבר טסים לאנשהו פעם ב... אז למה לא לבחור טיסה נוחה, מושבים טובים וארוחה טעימה? למה לטוס בקונקשן עם שתי תחנות באישון ליל? האם לשם כך אנו עובדים קשה כל השנה?

עניין נוסף הוא המתווכים שבאמצע, כבר כתבתי על כך לא פעם. מי שיכול ומוכן להזמין מהאינטרט עדיף שיזמין ישירות מחברת התעופה, גם אם זה יעלה לו עוד 50 דולר. מי שרוצה ש"יעשו לו" עדיף שישתמש בסוכן נסיעות מקומי דובר עברית, גם כאלה לא חסר. הזמנה ממתווך כמו קיאק מבטיחה בעיקר המתנה ארוכה בטלפון בינלאומי ועמלות נוספות על כל שינוי במידת הצורך. שינויים בלתי צפויים יכולים לקרות בכל מקום, אבל אם כבר קרה אז למה לשלם פעמיים במקום לפנות ישירות למקור?

אני מבין שדבריי פה יפלו בעיקר על אזניים ערלות, הרי לך תסביר לישראלי שמחיר זה לא הדבר החשוב ביותר ושלפעמים כדאי להיות "פראייר"... עם זאת, כמו שאומרים בחיל האוויר: כל הכללים האלה נכתבו בדם, או במקרה שלי מנסיון של לא מעט טיסות וגם לא מעט בלת"מים.

רוב הטיסות הם קונקשיין

אני חייב להבין, איך מ-connection הגעת ל"קונקשיין"? :roll:

פורסם

אתר אמין, אני לא ממש מאמין שיש היום אתר שמציע טיסות שהוא זול יותר מאחרים, הכל תלוי בספקים ובחברות תעופה ובעיקר בתזמון.

אל על היא אכן היחידה שמציעה טיסה ישירה לאל-איי טסתי מספר פעמים אבל הטיסה מתישה מאד.

אישית מאד ממליץ על קונקשן בלונדון עם עצירה של כמה שעות להתרעננות, מצד שני בריטיש לא זולים אבל הם כמה רמות מעל אל על.

מתי היא רוצה לטוס?

אגב אל על יקרים נורא ללוס אנג'לס, לדעתי כבר כמעט ולא קיימות טיסות ישירות לשם בפחות מ2000 דולר לכרטיס.

פורסם

בדוק בקאיאק - נכון לאתמול המחיר באלעל היה כ-$1300 לשני הכיוונים אבל זה היה איזה תאריך אקראי בעוד שבוע-שבועיים, וצמחירי הטיסות תפויים מאד בתאריכים. ב-LH קצת פחות ועם קונקשן סביר, ב-TK הרבה פחות אבל עם קונקשן ארוך שיביא אותה בסופו של דבר ליותר מ-24 שעות בדרך.

הסיפור של מחירי הטיסות פשוט מדהים. לפני 10 ימים הזמנתי (באתר של KLM, אחרי בדיקת מחירים באקספדיה) טיסה לחופשה, עלתה כ-$420, שלשום בדקתי את אותה טיסה - עלתה כ-$680. אתמול והיום $640. שינוים הזויים חלוטין. מצד שני, באחד החיפושים טעיתי בחודש בתאריכים ולקח לי רגע לתפוס מדוע המחיר הוכפל תוך 3 דקות.

דריש - אתה צודק לגמרי. צריך למצוא את ה-sweet spot בין מחיר הטיסה למסלול ולשירות. כשמדובר על טסיה של 45 דקות בתוך אירופה לא אכפת לי לטוס גם בעמידה (מישהו אמר ריאנאייר באחד השרשורים לאחרונה?), אבל בטיסה ל-LA מריחה של הטיסה ב-5-7 שעות לא שווה את ה-$400 כאשר גם בטיסה רגילה אתה מותש ובוודאי בטיסה עוד יותר ארוכה.

פורסם

ההבדלים במחירים נובעים גם מכל מיני גורמים של היצע וביקוש.

אני לא יודע אם זה בדיוק ככה או רק בערך, אבל למשל:

נקח טיסה מסוימת שבשביל שתהיה רווחית, חברת התעופה צריכה לדרוש 300 דולר לכרטיס.

היא מחלקת את התעריפים לפי הקודים המוכרים (F לראשונה, J לעסקים, Y לבקר ובוחרת עוד כמה קודים אקראיים ומבלבלים כשהיא נותנת להם תעריפים שונים).

היא מתחילה ב-350, אבל מועד הטיסה מתקרב ועדיין הטיסה לא מלאה מספיק. אז המחיר יורד לאט לאט, עד שהוא מגיע ל-250. פתאום הטיסה מתחילה להתמלא. מהר מאוד קופץ המחיר שוב באדיבות קודי התעריף וככה הוא נע מעלה מטה, לפעמים בקפיצות של עשרות אחוזים, בהתאם לרמת הביקוש ולזמן עד הטיסה.

אגב, אין לי ספק שאתרים כמו קאיאק עוזרים לסיפור הזה. ביצעת כמה חיפושים אחר טיסה בתאריכים מסוימים? במיוחד בשבילך המחיר דווקא יעלה. אתה הרי מתחיל להיות נואש...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הסיפור של משחקי ביקוש והיצע ברור לי, אם כי כאשר אני מסתכל על המקומות הפנויים במטוס לא ראיתי שינויים. אבל כמובן שזה שטחי, ומספיק שהם יגלו שבאיזה מדינה יש חג כדי להקפיץ את המחירים.

תראה, הסיפור עוד יותר הזוי: הכרטיסים שהזמנתי הם הלוך ב-AF וחזור ב-KLM. בהלוך לא היתה בעיה - מותר לי להכניס מזוודה לבטן המטוס. לחרדתי גיליתי אחרי רכישת הכרטיסים שבדרך חזרה אנחנו לא זכאים למטען בבטן המטוס - והטסת המזודות תעלה כמה עשרות דולרים (וכפי שכתבת - יש איזה קוד מחלקה G א X או משהו כזה). עיון באותיות הקטנות גילה לי את הפתרון: הרשמה למועדון המיילים של החברה! רשמתי את אשתי (חינם) - לי יש כרטיס חבר מהשנה שעברה- הקלדתי את מספרי החבר בהזמנה ו-הופ: אני זכאי להוביל מזוודות, אפילו בלי לותר על המיילים המעטים שלי והמיילים שבכלל אין לאשתי.

פורסם

ספריאל, AF-KLM החלה לגבות על מטען (מהמזוודה הראשונה).

אחדד קצת את הנושא:

בטיסות KLM, כל אדם המחזיק כרטיס מיילים בסיסי (IVORY) אינו מחוייב בתשלום. מי שמחזיק כרטיסי SILVER ו-GOLD אינו משלם וכמובן יש לו את הזכות לשלוח מזוודה נוספת (על המזוודה הכלולה בהתאם לתנאי המחלקה בה הוא טס).

בטיסות AF זה מעט שונה, אדם הטס במחלקות R / E / N / T (ולעיתים גם אחרות - נמוכות וזולות) מחוייב בתשלום על מזוודה - אלא אם שילם על כך בנפרד דרך האינטרנט (אז העלות היא 15$). מי שמגיע לדלפק עם כרטיס כזה - יאלץ לשלם 30$ למזוודה / לכיוון. משמע 60$ הלוך ושוב (או 120$ לזוג עם שתי מזוודות).

מחזיקי כרטיסי GOLD, SILVER ו-PLATINUM (או CLUB2000) הטסים עם כרטיסים שכאלו (המכונים MINI FARE) לא ישלמו על המזוודה הראשונה, אך יאלצו לשלם על המזוודה השנייה - אם יש כזאת. כמובן שבמידה והם טסים במחלקת עסקים / ראשונה, אין להם את ההגבלה הזאת - התנאים נשארים כבימי עבר. ה-MINI FARE הוא אך ורק למחלקות R / E / N / T במחלקה רגילה.

ההמלצה שלי, במידה וכן רכשתם כרטיסי MINI FARE - קנו מזוודות דרך האינטרנט, תקצצו לכם חצי מהעלות אותה תשלמו בדלפקים. על הדרך תעשו גם אינטרנט צ'ק אין, תברחו לכם את מקומות הישיבה אותם אתם רוצים ותקצרו קצת מזמן ההמתנה שלכם בדלפקים - לשליחת המזוודה.

לגבי LH, יש גם טיסות דרך מינכן - לרב הן זולות יותר מאשר הקונקשן דרך פרנקפורט.

לכל המתעניינים בטיסות למזרח (בנקוק למשל), ניתן למצוא טיסות זולות דרך אוסטריאן עם קונקשן בוינה. מאוד אופנתי בשנתיים האחרונות - הנוסעים טוענים שהכרטיסים אפילו זולים משל TK, במידה ואכן תפסתם אותם בדיל טוב כמובן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני לא נוסע מספיק כדי להכיר את כל הניואנסים של חברות. מתוך זה אתה יכול להבין שהמעמד שלי הוא Ivory ואין שום סיכוי שיעלה יותר גבוה.

לפי עצתך חיפשתי בכרטיס את סוג המחלקה, שנדמה לי שכלל לא הופיע בהצעת המחיר, וגם אם הופיע היה ללא פירוש.

לגבי KLM ו-AF הנסיון שלי הפעם היה הפוך ממה שתארת: ההלוך שלי ב-AF ולא היתה בעיה עם המטען (מחלקה X) - הבעיה היתה דווקא בחזור עם KLM (מחלקה G). מכל מקום - עד כמה שאני מבין כרגע הבעיה פתורה, ואני מקוה שלא יהיו הפתעות.

פורסם

ספריאל, מניסיוננו בדלפקים - אך ורק הכרטיסים שנקנו דרך AF מאשרים האם מותר לך מזוודה (או שכתוב 0 - משמע MINI FARE). כל הכרטיסים שנקנים בארץ (איסתא, גוליבר וכדומה) לא מעידים על האם מותר לשלוח מזוודה או שיש הצורך לשלם (וזאת חוצפה!).

אכן, יש כל מיני קומבינות הזויות - כיוון אחד יכול להיות עם מזוודה ללא חיוב, הכיוון חזור ללא מזוודה. כמובן שיש גם מצב הפוך.

בכל מקרה, אם תרצה - אוכל להציץ במערכת ולראות מה שלום הכרטיסים שלך :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...