Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אישתי ואני בדקנו בקיאק לפני שרכשנו כרטיסים לארה"ב. (לפני שבועיים)

לבסוף, הזמנו דרך דלתא. (רצינו להזמין דרך האתר שלהם אבל אז התקשרנו לשירות שלהם בארץ ולהפתעתנו המחיר נשאר זהה גם בהזמנה טלפונית.)

אנחנו הזמנו:

תל-אביב>ניו יורק (קונקשיין)>סן פרנסיסקו.

לאס ווגאס>ניו יורק.

ניו יורק>תל-אביב.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

לגבי LH, יש גם טיסות דרך מינכן - לרב הן זולות יותר מאשר הקונקשן דרך פרנקפורט.

לכל המתעניינים בטיסות למזרח (בנקוק למשל), ניתן למצוא טיסות זולות דרך אוסטריאן עם קונקשן בוינה. מאוד אופנתי בשנתיים האחרונות - הנוסעים טוענים שהכרטיסים אפילו זולים משל TK, במידה ואכן תפסתם אותם בדיל טוב כמובן.

אשמח אם תסביר לאנשים כמוני שקצת לא מתמצאים בראשי תיבות התעופתיים מה זה אומר TK או LH.

חוץ מזה שאני מתכנן על טיול קטן, בייחוד אחרי שחסכתי ללייזר ואז בבדיקה שעשיתי אמרו שעדיף לא לנתח את הקרנית. :roll:

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מהנסיון שלי - קאייאק לא אמינים.

אתה מנסה להזמין טיסה מסויימת ומקבל הודעה שהכרטיסים במחיר הזה אזלו וצריך לשלם יותר (על אותה טיסה!)

וזה קרה לי יותר מפעם אחת.

אנחנו מזמינים דרך אקספדיה Expedia ואיתם לא נתקלתי בכלל בבעיה הזו.

וכמובן מלון דרך booking.com

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לא יודע אם זה נכון להגיד OS על אוסטריאן.

שהרי אוסטריה כותבים ככה - Austria.

לגבי המזרח, אני עדין לא החלטתי אם הטיול הבא יהיה מקסיקו או סיבוב נוסף בתאילנד.

יש תקציב נחמד, ובמקרה שהוא לא יספיק אז אני אסתפק בטיול קצר באירופה.

אם אני יחליט לטוס למזרח, אני חושב שאני אעשה את האופציה של דרך עקבה (חצי שעה נסיעה מאילת) וטיסה דרך שדה התעופה שלהם, חברים שעשו את המסלול דיווחו על מטוסים מעולים ומחירים מגוחכים.

אולי אפשר גם למצוא דיל שווה מעקבה לאירופה/אמריקה.

הדבר הטוב היחיד שאל-על מציעים לי זה שאם אני מזמין טיסה דרכם, אני מקבל חינם את הטיסה מאילת לנתב"ג.

אח שלי הגדול טס יום ראשון ללונדון דרך טורקיש, אמר שהטיסה עברה בסדר גמור, וגם לא היתה לו בעיה לקבל מושב מרווח (1.93 מטר - קצת יותר קצרצר ממני), אני לוקח בחשבון שכל טיסה של אל על למזרח/ארה"ב זה בשבילי עוד תוספת של 120 דולר עבור מקום מרווח :x (מה שהיה לי לפני 3 שנים בתאילנד)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

איציק - הקודים לא בהכרח מהוים ראשי תיבות של החברה. ארקיע היא IZ ואליטליה היא AZ. מה הקשר?

הנה קישור למפתיח של קודי IATA של חברות התעופה ונמלי התעופה שאותם תמצא בדרך כלל (בכל אתר הקלד TLV כדי לזהות את נתב"ג או LHR להית'רו או LON למקבץ של כל חמשת שדות התעופה של לונדון. יש סט נוסף של קודים - זה של ICAO - די מוכר לגבי חברות התעופה, פחות מוכר בקהל לגבי נמלי התעופה. ויש גם קודים לדגמי המטוסים וכל מה שעשוי לעניין אותך כאשר אתה מתכונן לטיסה. הנה, למשל, כאן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
1. מדובר בטיסה ארוכה במיוחד, בעבר היתה טיסה המסחרית הארוכה ביותר.

הכי ארוכה מישראל אולי, הכי ארוכה בעולם היא קצת יותר ארוכה - SQ בקו ניוארק-סינגפור נונסטופ, כמעט 19 שעות. יוהנסבורג-אטלנטה של דלתא ועוד תפלצות כאלה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
הכי ארוכה בעולם היא קצת יותר ארוכה - SQ בקו ניוארק-סינגפור נונסטופ, כמעט 19 שעות.

אכן, סינגפור היו עושים את הקו הזה עם A345 (בתצורת ביזנס בלבד). כיום המטוסים הללו מוצעים למכירה - כבר לא חסכוניים כמו שהיו בעבר, זה קו לא כבר ריווחי כמו שהיה (או כמו שציפו שיהיה בזמנו...).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בדיוק לפני מספר חודשים עשיתי את אותו הברור לגבי כרטיס טיסה ללוס אנג'לס בשביל אבא שלי.

הכרטיס הכי זול שמצאתי היה דרך אחד מאותם אתרי חיפוש באינטרנט דרך איסטנבול (טורקיש איירליינס). אאל"ט בהלוך יש זמן המתנה ארוך באיסטנבול לטיסת ההמשך. בחזור היה מדובר על המתנה של כשעתיים. הלכנו עם המחיר הכי זול שמצאנו לסוכן נסיעות ושאלנו כמה יעלה לילה באיסטנבול בהלוך. כלומר לנחות באיסטנבול, לישון שם את הלילה בבית מלון, לטייל למחרת ולתפוס את הטיסת המשך. התוספת לא היתה כזאת גדולה (באותה תקופה זה יצא משמעותית זול יותר משאר האופציות). לאבא שלי יש חיבה לטורקיה אז בשבילו זה הסתדר מצויין.

אסף

פורסם
הכי ארוכה מישראל אולי, הכי ארוכה בעולם היא קצת יותר ארוכה - SQ בקו ניוארק-סינגפור נונסטופ, כמעט 19 שעות. יוהנסבורג-אטלנטה של דלתא ועוד תפלצות כאלה.

זה בדיוק מה שכתבתי: לפני 25 שנה היא פתחה את עידן ה-ultra long haul ונדמה לי שאז היתה ישירה בכיוון מזרח בלבד - ההלוך היה דרך קנדה. כמובן שבינתיים יש טיסות יותר ארוכות.

אסף - עניין של שהיה ממושכת (יחסית) ביעד ביניים עשוי להיות משמעותי, במיוחד בנסיעה קצרה. גם כך הגברת תבלה יממה בכל כיוון (ותגיע מותשת ועם יעפת) - להשהות אותה עוד לילה באיזה מקום יהיה עוד יותר גרוע.

אישית הייתי בוחר בטיסה ישירה או בטיסה עם קישור במערב אירופה. בעדיפות שניה קישור במזרח אה"ב (שבגלל ה-immigration יהיה יחסית ארוך). קישור בטורקיה - רק אם הנושא הכספי הוא המרכזי, ולשים לב גם לכך שהטיסות ינחתו וימריאו מאותו שדה, כיון שכנאה שיש בעיה קשה במעבר בין שני השדות של איסטנבול.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השהייה באיסטנבול היא רק ללילה אחד בהלוך. לא חושב שיש יעפת מטיסה קצרה תל אביב - איסטנבול. בחזור יש המתנה של שעתיים בשדה התעופה באיסטנבול. לא היה צורך להחליף שדות תעופה. כמובן שמה שאני אומר היה רלוונטי לפני מספר חודשים ואולי דברים השתנו מאז.

עוד דבר קטן - ממה שאני זוכר, אם טסים עם חברות אחרות אז ההמתנה בשדות תעופה אחרים בהלוך היו בסדר גודל של כ 5 שעות עד לטיסת המשך. גם לא הכי נעים.

ועוד דבר קטן. בגיל 15 (לפני כ 17 שנה) יצא לי לטוס בטיסה הישירה של אל על ללוס אנג'לס. בהלוך הכל היה בסדר. טיסה של כ 16 שעות. בחזור היתה תקלה במטוס לפני ההמראה. העלו אותנו באיחור של כשעה. ישבנו עוד שעתיים במטוס לא מונע (בלי מיזוג). הודיעו לנו שיש בעייה באיזה מערכת הידראולית ויש 3 אופציות: לטוס בלי הכבודה, לטוס בלי הנוסעים, לטוס עם פחות דלק. כמובן שלא היתה אופציה רביעית של "חדר במלון על חשבוננו עד שהתקלה תתוקן". המטוס המריא ונחת בניו יורק. ירדנו מהמטוס למשך שעה - שעה וחצי. חזרנו למטוס והפתעה - התקלה לא תוקנה. תדלקנו עוד קצת וזהו. הטיסה המשיכה לאמסטרדם. נחתנו שם לתדלוק ולניקיון של המטוס לעוד כשעה וחצי - שעתיים. הטיסה הישירה ארכה קצת יותר מ 25 שעות והיתה עם 2 עצירות ביניים. הפיצוי שקיבלנו היה כוס קפה ומאפה בזמן ההמתנה למזוודות.

אסף

פורסם
השהייה באיסטנבול היא רק ללילה אחד בהלוך. לא חושב שיש יעפת מטיסה קצרה תל אביב - איסטנבול. בחזור יש המתנה של שעתיים בשדה התעופה באיסטנבול. לא היה צורך להחליף שדות תעופה. כמובן שמה שאני אומר היה רלוונטי לפני מספר חודשים ואולי דברים השתנו מאז.

עוד דבר קטן - ממה שאני זוכר, אם טסים עם חברות אחרות אז ההמתנה בשדות תעופה אחרים בהלוך היו בסדר גודל של כ 5 שעות עד לטיסת המשך. גם לא הכי נעים.

ועוד דבר קטן. בגיל 15 (לפני כ 17 שנה) יצא לי לטוס בטיסה הישירה של אל על ללוס אנג'לס. בהלוך הכל היה בסדר. טיסה של כ 16 שעות. בחזור היתה תקלה במטוס לפני ההמראה. העלו אותנו באיחור של כשעה. ישבנו עוד שעתיים במטוס לא מונע (בלי מיזוג). הודיעו לנו שיש בעייה באיזה מערכת הידראולית ויש 3 אופציות: לטוס בלי הכבודה, לטוס בלי הנוסעים, לטוס עם פחות דלק. כמובן שלא היתה אופציה רביעית של "חדר במלון על חשבוננו עד שהתקלה תתוקן". המטוס המריא ונחת בניו יורק. ירדנו מהמטוס למשך שעה - שעה וחצי. חזרנו למטוס והפתעה - התקלה לא תוקנה. תדלקנו עוד קצת וזהו. הטיסה המשיכה לאמסטרדם. נחתנו שם לתדלוק ולניקיון של המטוס לעוד כשעה וחצי - שעתיים. הטיסה הישירה ארכה קצת יותר מ 25 שעות והיתה עם 2 עצירות ביניים. הפיצוי שקיבלנו היה כוס קפה ומאפה בזמן ההמתנה למזוודות.

אסף

לגבי היעפת - אני מדבר על הסה"כ. ברור שהטיסה לאיסנטבול היא קפיצה קטנה.

לגבי קישורים במערב אירופה - כאשר טסתי לפני מספר שנים דרך פרנקפורט הקישור היה צפוף - קצת משעה. בגלל צורך במעבר טרמינלים ועומס גדול בביטחון לא היה מדובר בבזבוז זמן. התזמון של LH הוא כזה שהטיסות מהמזה"ת וכנראה גם מדרום אסיה נוחתות בסביבות 9 בבוקר, וטיסות ההמשך למגוון יעדים בארה"ב יוצאות בסביבות 10 כך שההמתנה קצרה מאד.

לגבי תקלות - אלה קורות בכל חברה. סיפרתי כבר בפורום על היחס המשפיל שקיבלתי, יחד עם עוד 300 נוסעים, אצל קונטיננטל (כיום יוניטד) בטיסה מת"א לניוארק, וזה אחרי עיכוב של למעלה מ-5 שעות.

• תוכן חדש...