Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

שאלת תם ברשותכם,

שאני מכבה את הרכב, האם יש צורך גם לכבות את המזגן?

האם להשאיר את המזגן דולק לאחר שמכבים את הרכב זה טוב או רע או שזה לא משה בכלל כי הרכב מכובה?

מה מומלץ?

אני באופן אישי תמיד מכבה את המזגן לפני שאני מכבה את הרכב. התרגלתי.

השאלה האם זה מיותר או שזה דווקא מועיל?

תודה מראש

הרכב שלי: סוזוקי באלנו שנת 99 :|

השאיפה שלי: יונדאי I-35 :-o

פורסם

מועיל לכבות את המזגן לפני כיבוי הרכב.

במידה ולא סוגרים את המזגן ומתניעים את הרכב (יותר נכון מגיעים לשלב 2 בסיבוב המפתחות - שלב לפני התנעת הרכב), יש עומס על המצבר.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
מועיל לכבות את המזגן לפני כיבוי הרכב.

במידה ולא סוגרים את המזגן ומתניעים את הרכב (יותר נכון מגיעים לשלב 2 בסיבוב המפתחות - שלב לפני התנעת הרכב), יש עומס על המצבר.

ברכבים מודרניים כל המערכות ה"כבדות", כולל מדחס מתנתקות בעת הפעלת סטרטר, כדי לא להעמיס על המצבר.

פורסם

קיים יתרון מסויים לכיבוי המזגן דקה שתיים לפני סיום הנסיעה.

אם נוהגים לכבות מתג מדחס (AC) ולהמשיך בפעולת המפוח בשתי הדקות האחרונות לפני ההדממה עדיין מקבלים משב קריר והתועלת במספר מובנים :

1. אם מתג הסירקולציה אינו מופעל וזורם אוויר מבחוץ מערכת המיזוג מתאווררת ומתייבשת ויימנעו תופעות של בקטריות וסירחונות.

2. חיסכון (זניח אמנם) בצריכת הדלק.

3. הורדת בלאי (זניחה אמנם) למדחס ולאלטרנטור.

שווה או לא ? איש איש ושיקוליו.

פורסם

לדעתי התנהגות כזו גובלת בקמצנות :roll:.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
קיים יתרון מסויים לכיבוי המזגן דקה שתיים לפני סיום הנסיעה.

אם נוהגים לכבות מתג מדחס (AC) ולהמשיך בפעולת המפוח בשתי הדקות האחרונות לפני ההדממה עדיין מקבלים משב קריר והתועלת במספר מובנים :

1. אם מתג הסירקולציה אינו מופעל וזורם אוויר מבחוץ מערכת המיזוג מתאווררת ומתייבשת ויימנעו תופעות של בקטריות וסירחונות.

2. חיסכון (זניח אמנם) בצריכת הדלק.

3. הורדת בלאי (זניחה אמנם) למדחס ולאלטרנטור.

שווה או לא ? איש איש ושיקוליו.

מסכים איתך. בייחוד בעניין מיגור הריחות מהמזגן.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

הבעיה היא יותר בהדלקה מאשר בכיבוי, לכן עדיף להדליק רכב שהמזגן כבוי, אז כבר עדיף לכבות אותו דקה לפני שמכבים את הרכב.

asdasdasd

פורסם

נדמה לי שמדובר יותר במשהו שהיה נכון בשנות ה90 וכבר לא רלוונטי לרכבים מודרניים. ב206 שלי, שהיא מ2004, המדחס נכנס לפעולה רק כדקה אחרי שהרכב הונע.

אני נוהגת לכבות את המזגן בכל מקרה כמה דקות לפי כיבוי מנוע, אבל במידה וזה לא קורה- עדיין המערכת נשמרת.

נדמה לי שהטיעון לגבי התועלת באיוורור המערכת הוא היחיד הרלוונטי בימינו.

• רעיון טוב! 1

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אצלי, הכל אבל הכל שאפילו יש חשד קטן שהוא צורך חשמל רב, נכבה במצב של הסטרטר.

אפילו האור של המתג של המזגן נכבה. והפתחים ממש מפסיקים לירות אוויר.

נראה לי שבכל רכב מודרני, זה כבר לא דאגה.

ההערה על כיבוי המזגן דקה או שניים לפני ההגעה ליעד נכונה לגמרי, ושווה לציית לה. אני משתדל לעשות זאת.

פורסם

השיקול היחיד שלדעתי יכול להשפיע על החלטה לכבות/להדליק מזגן לפני/אחרי התנעה, זה עניין הריחות והתייבשות מערכת המיזוג.

העניין של עומס על מצבר/מע' חשמל ברכב מודרני - בכלל לא רלוונטי לדעתי.

אצלי ברכב (ולוסטר) אני אפילו לא מכבה את הפנסים.

כל המערכות נכבות לשניות של ההתנעה,

ובכל מקרה יש מנגנון הגנה שמכבה את כל חשמל הרכב אחרי כמה דקות ללא התנעה,

(וגם יש מנגנון שמכבה את החשמל דקה אחרי שהרכב ננעל).

בקיצור - פעם הייתי מטריח את עצמי בשאלות האלה,

היום ברכב חדש - נראה לי מיותר.

בברכה!

יונתן.

פורסם

אני מכבה בסוף נסיעה לפניי דימום מנוע בדרך כלל.

אני מכבה מכמה סיבות:

1. עכשיו סתיו, בבוקר קפוא. לא רוצה שיהיה לי קר על הבוקר כשאני מניע את האוטו.

2. לא רוצה להעמיס על הרכב אחריי ההנעה. אני נותן למזגן לעבוד רק אחריי שהמחוג מגיע לטמפרטורת עבודה והאוטו נסע כמו דקות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מדליק את המזגן כשחם לי, מכבה אותו כשנעים. כשאני מניע, המזגן והרדיו נכבים בשניות של ההתנעה כדי לחסוך עומס מהמצבר - אני לא צריך לעשות כלום.

פורסם

אשתי נוהגת לשכוח לכבות את המזגן.

ברגב מסוג סקודה פביה 2010.

בטיפול האחרון גילו שהמאוורר מנוע נשרף, הקוילים היו חצי שרופים,1600 שקל להחלפה.

לשיקולכם...

Kia Niro 2017

פורסם

מי שמכיר את דרעי מזגנים במפרץ חיפה, ידוע כמקום מקצועי(תיקן לנו ל-2 רכבי עבודה בהצטיינות) - שאלתי אותו בעניין וענה שאפילו סיריון 99 אפשר ולכבות/להתניע עם המזגן פועל.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...