Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, אבל שים לב שטרם יציאתך מהארץ עליך להירשם באתר https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ ולשלם את האגרה הנדרשת.

מומלץ להדפיס בסיום ההרשמה את האישור ולשמור את מספר האישור.

אם לא תירשם, כניסתך לארה"ב לא תאושר.

נסיעה טובה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

חפש באתר של משרד החוץ האמריקאי:

http://travel.state.gov/visa/temp/without/without_1990.html. ההגדרה אינה דכון אירופי - אלא יש רשימת מדינות (מרביתן אירופיות, אבל יש גם לא אירופיות כגון יפאן ואוסטרליה) המאושרות ל-VWP. יש נסיונות להכליל את ישראל בתוכנית, אבל ישראל אינה עומדת בקריטריונים (מבחינת מספר בקשות הויזה שנדחו), ולכן יש כעת איזה נסיון "להמציא" קטגוריה חדשה של כניסה לארה"ב ללא ויזה לישראלים, על סמך איזה "יחסים מיוחדים" בין המדינות.

חשוב להרשם ל-ESTA (וכמובן לשלם אתל אגרה).

הכניסה היא ל-90 יום (ולא 180 כמו עם ויזה רגילה).

פקיד ההגירה יכול לגרש אותך בלי אפשרות ערעור (בניגוד לויזה רגילה). לי היה מצב מאוד לא נעים כאשר פקיד ההגירה לא הבין אין יתכן שיליד ישראל מגיע לארה"ב עם דרכון גרמני. לקח לי זמן עד שהבנתי מה הבעיה שלו, כאשר הצגתי גם את הדרכון הישראלי (בלי ויזה) הורשיתי להכנס. ד"א - שנה קודם לא היתה שום בעיה להכנס עם דרכון גרמני לא ביומטרי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לי היה מצב מאוד לא נעים כאשר פקיד ההגירה לא הבין אין יתכן שיליד ישראל מגיע לארה"ב עם דרכון גרמני. לקח לי זמן עד שהבנתי מה הבעיה שלו, כאשר הצגתי גם את הדרכון הישראלי (בלי ויזה) הורשיתי להכנס.

1+

גם לאמא שלי היתה בעיה דומה שנפתרה באותו אופן.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

קצת סדר,

רומני / פולני / צ'כי (למשל) - עוד דורשים ויזה (לפחות עד 2014). למרות שבאתר ה-ESTA מצויין אחרת.

אוסטרי / גרמני / הולנדי / צרפתי / בלגי - זקוקים לטופס אלקטרוני ESTA (עלותו 12$).

למען הסר ספק, הדרכון חייב להיות ביומטרי (חתום מראש / תמונה סרוקה וכמובן שבב ביומטרי). במידה והדרכון אינו ביומטרי ואינו כולל את הסעיפים שצויינו, אתם יכולים למצוא עצמכם מסורבי כניסה. אנחנו לא מאשרים מלכתחילה לנוסעים עם דרכון אירופאי ישן (לא ביומטרי) לעבור את שלב דלפקי הצ'ק אין עם דרכון כזה - במידה ואין בו ויזה / אשרת שהייה / Whatever (זה קנס לח. התעופה).

מחדד עוד משהו, הכניסה מוגבלת ל-3 חודשים. א ב ל ניתן לבקש הארכה לעוד 3 חודשים נוספים - כפי שהיה מגיע בעבר לבעלי דרכון אירופאי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
רומניה לא בתוכה

דרכון רומני הוא לא ממש "פותח דלתות" מצטיין, גם בתוך אירופה יש לו מגבלות, ולפחות בצרפת (אותה אני מכיר טוב) ובאיטליה לרומנים אין שם "מי יודע מה" (ואת זה אני אומר בתור אחד שנוסע עם האדום-אדום הזה).

:-)

אנחנו לא מאשרים מלכתחילה

באיזו חברת הנדלינג אתה עובד? שאני אדע עם מי לא להסתבך ;-)

פורסם

אמא שלי נהגה להגיד שהרומנים נחשבים ל"מרוקאים של אירופה". אכן, היה לה דוד שנראה כאילו יצא לפני רגע מסרטי המאפיה, עם לבוש תואם, חותם מלך (מזהב, כמובן) על האצבע ושאר גינונים בסגנון "הסנדק".

פורסם

הוצאתי ESTA לפני כמה חודשים. על הדף שהדפסתי רשום ESTA EXPIRATION DATE יוני 2015..

אז משך כניסה לארה"ב 90 יום. ועד יוני 2015 תוקף ה-ESTA, כן?

**הנה שאלה ישראלית: האם אני יכול להכנס לארה"ב חודש לפני תום תוקף ה-ESTA למשך 90 יום?

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• תוכן חדש...