Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעת התרשמות ביגואר F-טייפ V6S

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי פורום,

מזמן לא עשיתי נסיעת מבחן, אז הרמתי טלפון לסוכנות המקומית וביקשתי נסיעה.

שבוע מאוחר יותר, כלומר היום בבוקר, קפצתי אליהם וקיבלתי הדרכה של 20 דקות על כל חלקי המכונית, מלווה בנסיעה של שעה עם גג סגור, כי פאקינג 5 מעלות בחוץ.

attachment.php?attachmentid=354912&stc=1&d=1380184606

הגרסה המדוברת היא ה-V6 המוגדשת, עם 380 כ"ס. מאפיין נוסף שלה לעומת הבסיסית הוא דיפ' מוגבל החלקה, שזה עניין מהותי לטעמי. ביחס לאוטו שלי לא מדובר על ביצועים מסמרי שיער, כי לי יש אמנם "רק" 330 כ"ס, אבל הניסאן גם שוקלת בערך 250 קילו פחות...

attachment.php?attachmentid=354913&stc=1&d=1380184606

כמו שאתם רואים בתמונות, האוטו יפה להפליא גם מבפנים. הכל מגומר נפלא ומרגיש איכותי ומכובד. רמת האבזור ברכב המבחן (עם 20% תוספת למחיר על תוספות) מאוד גבוהה: מושבי עור חשמליים לגמרי, מערכת ניווט, מערכת סאונד מקסימלית, חישוקי 19 אינץ' מושחרים, keyless ועוד המון פיצ'פקס.

עוד סיבוב קצר מסביב ובדיקה של תא המטען - בערך בגודל של המיאטה, כלומר מזערי. ואם רוצים גלגל רזרבי הוא הופך ללא שמיש לחלוטין.

attachment.php?attachmentid=354914&stc=1&d=1380184606

בהתנעה, המשתיקים של האגזוז פתוחים והוא משחרר נהמה כמו שצריך.

בתחילת נסיעה הוא לא מרגיש חזק במיוחד וזה לא מפתיע - הוא שוקל יותר מ-1.7 טון.

גיר 8 ההילוכים האוטומטי לא מאוד חלק אבל כן מהיר. בסל"ד נמוך תגובת הדוושה לא טובה, אבל זה משתפר אם מעבירים לשליטה ידנית ושומרים על הסל"ד מעל 3000. זה גם יותר כיף...

מצב דינאמי מאפשר תגובת דוושה עדיפה, הגה יותר קשה, מתלים נוקשים יותר ותיבת הילוכים עצבנית יותר - והכל עובד. ההבדל מאוד ניכר. תגובה הדוושה הנרפית במצב הרגיל משתפרת, ההגה מרגיש טוב יותר והמתלים בפירוש מוקשחים. תיבת ההילוכים פחות עניינה אותי כי השתמשתי במצב הידני ממילא... אגב, את כל אחד מהמרכיבים אפשר לכוון בנפרד.

את הספוילר האחורי שנפתח מעל 100 אפשר לפתוח בלחיצת כפתור. הגג ניתן לפתיחה וסגירה עד 50 קמ"ש והוא עושה זאת ב-12 שניות מאוד מהירות. את משתיקי האגזוז אפשר לפתוח גם כן וההבדל בצליל מאוד ניכר - המנוע פשוט נשמע נהדר. אני במיוחד נהנה מהפיחפוחים בעזיבת גז :twisted:

attachment.php?attachmentid=354915&stc=1&d=1380184606

מה בנוגע לסיבובים? חייב להודות שקצת חששתי כי היא כ"כ כבדה, אבל ההפתעה הייתה גדולה. חלוקת המשקל מושלמת, הטרן אין מהיר יותר מבניסאן ומרגיש כמו טרן אין של מכונית קלה בהרבה, או עם מנוע מרכזי. ומה שהכי יפה - התחת יוצא בקלות וגם כשהבקרה מחוברת היא נותנת משחקיות של כמה וכמה מעלות. מסתבר שהסוכנות המקומית ממוקמת איכשהוא באזור היחיד בטאלין שיש בו גם כמה סיבובים הדוקים, כמה עקומות מהירות וכמה ישורות ריקות יחסית, כך שבדקתי את רוב המצבים ובכולם היא הצטיינה. אולי קצת פחות בעקומות, עם מעט חוסר בטחון תחת אספלט גרוע. אבל בפניות האיטיות היא הייתה ממש התגלות - הספקתי כבר לשכוח שגם מכוניות כבדות וגדולות כ"כ יכולות להרגיש קלילות אם מהנדסים אותן כראוי.

attachment.php?attachmentid=354916&stc=1&d=1380184606

אז מה, קונים?

לא, לא ממש. אפילו כאן באסטוניה המכונית יקרה. גרסת הבסיס היא 75 אלף יורו (כלומר 350 אלף שקלים) וגרסת ה-S הבסיסית היא 86 אלף, כלומר 400 אלף שקלים. מכונית התצוגה המאובזרת עולה מעל 105, כלומר 500 אלף שקלים, אבל יש עליה הנחה של 20% (עוד לפני התמקחות).

לא שהמחירים האלה ממש משנים, כי אפשר לקבל אותה בליסינג של סביב 700 יורו לחודש ל-5 שנים (הלוואת בלון - 20% בהתחלה ו-20% בסוף), שזה משהו שאני לגמרי יכול לעמוד בו. אבל ברגע שנזכרים כמה ערך הגרוטאות הבריטיות האלה מאבדות, מבינים שזו שטות גמורה לקנות כזו מכונית...

לסיכום - אני צריך כזאת, אבל לא עכשיו.

attachment.php?attachmentid=354917&stc=1&d=1380184606

בחזרה לניסאן - אותם ביצועים, אותה אחיזה, פחות מחצי מחיר (לחדש). כמובן שפחות אבזור, איכות וקלאסה, אבל זה מה יש...

רוני

2013-09-26 08.43.08_1024.jpg

2013-09-26 08.43.49_1024.jpg

2013-09-26 08.48.34_1024.jpg

2013-09-26 09.08.40_1024.jpg

2013-09-26 09.09.11_1024.jpg

2013-09-26 09.44.25_1024.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אחלה סקירה.

גם אני נהגתי על היגואר הזו (V6 S) במסלול עם מדריכי נהיגה ואני חושב כמוך.

האוטו יקר בטירוף ולא ממש עפתי ממנו. הצליל מדהים, זה כן.

הטרן-אין פנטסטי ואפשר להוציא את האוטו להחלקה כמעט בכל מצב. ציפיתי לתאוצה הרבה יותר חזקה.

הרגיש לי שלאון קופרה עם ציפ וצנרת תהיה מהירה יותר בתאוצות ביניים.

אולי אם היה לי יותר זמן להתרשם ולא רק במסלול הייתי חושב אחרת.

המעבירים מאחורי ההגה עשויים מפלסטיק זול ולא אלומיניום כמו שחשבתי בהתחלה זה דיי הרס את כל התחושה של היוקרתיות.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
סדר לי להיות מנקה רחובות באסטוניה ואני בא לגור שם :)

שמע פשוט להזיל ריר....כיף לקרוא תודה.

תקשיב, נראה לי שמצאת את העבודה הכי גרועה שיכולת לחשוב עליה באסטוניה.

לא רק שהשכר הוא מגוחך בכל סטנדרט שהוא (אני מעריך שמנקה רחובות מרוויח קרוב למינימום, שזה פחות מ-2000 שקל בחודש), אלא גם אני לא רוצה לתאר כמה לא כיף להם לעבוד בחורף...

חוצמזה שבאמת אין מה לעשות עם אוטו כזה במדינה הזאת, חוץ מגיחה למסלול מדי פעם.

אחלה סקירה.

גם אני נהגתי על היגואר הזו (V6 S) במסלול עם מדריכי נהיגה ואני חושב כמוך.

האוטו יקר בטירוף ולא ממש עפתי ממנו. הצליל מדהים, זה כן.

הטרן-אין פנטסטי ואפשר להוציא את האוטו להחלקה כמעט בכל מצב. ציפיתי לתאוצה הרבה יותר חזקה.

הרגיש לי שלאון קופרה עם ציפ וצנרת תהיה מהירה יותר בתאוצות ביניים.

אולי אם היה לי יותר זמן להתרשם ולא רק במסלול הייתי חושב אחרת.

המעבירים מאחורי ההגה עשויים מפלסטיק זול ולא אלומיניום כמו שחשבתי בהתחלה זה דיי הרס את כל התחושה של היוקרתיות.

התאוצה באמת טיפה מאכזבת עד שנזכרים שמדובר ב-1.7 טון פלוס. בנוסף כדאי לזכור שנסעת על מסלול - שם תמיד רוצים עוד כוח. ה-370Z שלי מרגישה לי חלשה על המסלול.

בנוגע לצליל - תכננתי לשפר אותו ב-Z. עכשיו יש לי אינסנטיב רציני...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
תקשיב, נראה לי שמצאת את העבודה הכי גרועה שיכולת לחשוב עליה באסטוניה.

לא רק שהשכר הוא מגוחך בכל סטנדרט שהוא (אני מעריך שמנקה רחובות מרוויח קרוב למינימום, שזה פחות מ-2000 שקל בחודש), אלא גם אני לא רוצה לתאר כמה לא כיף להם לעבוד בחורף...

חוצמזה שבאמת אין מה לעשות עם אוטו כזה במדינה הזאת, חוץ מגיחה למסלול מדי פעם.

התאוצה באמת טיפה מאכזבת עד שנזכרים שמדובר ב-1.7 טון פלוס. בנוסף כדאי לזכור שנסעת על מסלול - שם תמיד רוצים עוד כוח. ה-370Z שלי מרגישה לי חלשה על המסלול.

בנוגע לצליל - תכננתי לשפר אותו ב-Z. עכשיו יש לי אינסנטיב רציני...

הצגת לנו את היגואר הזו, כשאני עדין מרייר על הניסאן שלך....

אין צורך בחתימה....

פורסם

סקירה יפה ויחד עם זאת- אתה לא יכול ״ליפול״ מה תאוצה שלך כי יש לך רכב די דומה מבחינת ביצועים אז אתה פחות מתרגש מתוספת ההספק הזניחה יחסית.

זו מכונית שכבר כמה פעמים עבר לי בראש להזמין נסיעת מבחן עליה, עכשיו גרמת לזה שזה יקרה, מזמן לא נהגתי על רודסטר קלילה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
מזמן לא נהגתי על רודסטר קלילה.

יחסית למרצדס שלך אולי כל רכב נחשב "קל", אבל אני לא מאמין שחיברת את "יגואר" ואת "רואדסטר קלילה" במשפט אחד.

:-)

פורסם

פייזר צודק, היא ממש לא קלילה. מה שכן - היא בפירוש מרגישה קלה יותר ממה שהיא.

ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן. זה אולי לא פורשה וכמובן שלא פרארי, אבל זה בהחלט רכב ששווה לעשות עליו סיבוב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
מזיל פה ריר :-) כיף לקרוא (: תודה על השיתוף.

אם יורשה לי לשאול,במה כבודו עוסק שם ?

כתבתי בשרשור אחר - אני עובד הייטק ממורמר :wink:

באחת התמונות רואים כפתור עם ציור של מפלט כפול. מה מטרתו?

כתבתי בשרשור הזה - פתיחה/סגירה של משתיקי האגזוז. לחוץ - יותר סאונד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
יחסית למרצדס שלך אולי כל רכב נחשב "קל", אבל אני לא מאמין שחיברת את "יגואר" ואת "רואדסטר קלילה" במשפט אחד.

:-)

היא לא קלילה במונחים אבסולוטיים ואליה אכן צודק שהיגואר והבנץ שוקלות אותו דבר אבל עדיין לבנץ יש מימדים שאי אפשר להתעלם מהם ומשפיעים על הניהוג (למרות שגם הבנץ הצליחה להפתיע אותי בכך שהיא מרגישה קלילה יותר ממידותיה, הן מבחינת משקל והן מבחינת מימדים).

מעבר לזה, הספק גבוה עוזר לרכב כבד להרגיש קליל, כמובן שזה צריך להיות מגובה בשלדה טובה.

רוני אני בהחלט אקבע נסיעת מבחן עליה ואני מתכנן גם אחת על 911 טורבו עליה עוד לא נהגתי (נהגתי על הקאיימן S והרגיש לי שהמנוע קצת חלש לשלדה).

כך או כך- היגואר הזאת מהממת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

רק שהצבע אפור הזה כלל לא מחמיא. חבל שבדגם המבחן בארץ היא לא הגיעה בצבע אדום. לא יודע למה הזמינו את האפור הזה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...