Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
והאם כרטיס מסך מובנה של אינטל יכול להתמודד עם תוכנות כגון SolidWork ?

כן. (חמשה-שה תווים)

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בכללי אין צורך במחשב במכונות, מניסיון.

אם עדיין אתה מעוניין במחשב-ההמלצה שלי הן מק פרו עם מסך רטינה.

בשביל להריץ סוליד תצטרך להתקין בנוסף וינדוס (אפל מציעה את האופציה בעצמה דרך המחשב-לא מסורבל כלל).

אם מביאים לך מארה"ב לא היתי חושב פעמיים להביא את הרטינה ב13 אינץ'.

Got To love It

פורסם

כל עוד אתה לא מצפה לרנדר עם טקסטורות בזמן אמת יספיק מעל ומעבר.

ולרוב כשמרנדרים זה רק לסרטי הדגמה - אז התשובה היא כן. סולידוורקס בימינו בשימוש של סטודנט לא ממש כבדה.

SSD + הרבה Ram (הייתי בימינו אפילו קונה 8) יטיסו כל שימוש הגיוני ולא הגיוני שיש לסטודנט.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כל סטונדט יכול להשתמש בi3 ולהסתפק ב4 ג'יגה ראם לכל היותר.

אתה יכול לקנות מחשב שיספק אותך מעל ומעבר ב400$ בארה"ב: אמין, נוח וטוב.

אבל ברוח ההמלצות פה אני ממליץ לך לרכוש מינימום i7 ultrabook ואם יש אופציה לIntel Xeon מרובע מעבדים ומתומן ליבות, כמובן לא לחסוך בזיכרון אתה צריך לפחות 32 ג'יגה DDR5 כדי לגלוש בפייסבוק, 2 כרטיסי רשת כי אחד תומך רק ב1,000 מגה ביט ומירב המקצועות דורשים לפחות 2 ג'יגה ביט סימטרי. לא לשכוח SSD כי יש לך מסד נתונים על המחשב שאם חס ושלום התוצאה תגיע ב0.001 שניות ולא ב0.00001 שניות - אתה תרגיש בהבדל ניכר ותלמד פחות למבחן מפאת אילוצי לוחות זמנים. כמובן גם סוללה בעלת 20 תאים שתספיק מינימום ל24 שעות עבודה כי הרי אין חיבור חשמל אישי בכל מוסד אקדמי בארץ והעבודה בשטח מרובה. עדיף לך גם מקבוק כי זה פשוט יותר יפה. סוללה של שעתיים לא תספיק לך כי הנסיעה ברכבות בישראל אורכת כ10 שעות לכל כיוון. המשקל? אל תקנה יותר מ1.2 קילו כי אין סיכוי שתוכל לסחוב את המחשב מהאוטו עד לכיתה, זה ממש ישפיע עליך בטווח הארוך.

בהצלחה

פורסם

מקס - למדת תואר עם לפטופ 15" שמחזיק בממוצע שעתיים וחצי ושוקל 3 קילו?

ההפרש ב"איכות חיים" הוא מאוד משמעותי.

Then dying is forgetting

פורסם
מה הקטע להמליץ על מאק?

סתם מייקר הכל ומסרבל את כל העסק.

לך על ווינדוס, מאק זה זבל.

בוא נתחיל מזה, שתגובות מהסגנון הזה, רק מחזקות את החוסר ידע שלך בתחום. אם אתה כבר רושם, אנא, תקשר אותנו בלינקים לחומר מבוסס ומן הסתם, להדגמה מדוע כל זה חרא?

בנוסף לכך, ההצעות אשר התחלתי לתת לדוגמא כגון המאק בור אייר והפרו, היו לצורך הצגת המחירים בסה"כ, מכיוון שאם אתה מסוגל לרכוש מחשב MAC עם SSD, אולטרהבוק וכו' וכו' וכו' ב 1300$ לכן הרעיון שלי היה, שבהחלט ניתן למצוא עסקאות מעולות.

אבל מה? מסתבר... שהמקלדות של המאק פשוט מעולות וכל השאר בשוק, אלו חיקויים לא מוצלחים, אין מה לעשות, עובדה זאת עובדה ואתה רואה חיזוקים מצד אנשי מקצוע שמאמתים זאת.

מן הסתם, שניתן ואף מומלץ בכיף, להתקין מערכת הפעלה של WINDOWS בכיף על כל מחשבי ה MAC, כיום, ללא שום סרבול, סה"כ לשריין עוד כ 25 ג'יגה עם כל העדכונים + עדכונים לאופיס, זה הכל.

מה שמן הסתם מצריך לקיחת SSD של 256 גי'גה.

ולמקס, אשר רשם בציניות מופלאה.

חביבי, לא... מדוע אתה מחזיר את הבחור למחשבים עם כונני קשיחים של 5,400 RPM ירוקים, איטיים להחריד ומחשבים כבדים בעלי זמן סוללה נמוך בטירוף? למה? אם לבחור יש עד 1500$ לרכוש מחשב שיהיה איתו מספר שנים, למה לא? הרי ידוע לך שמחשבים ניידים לא כל כך ניתנים לשדרוג תגיד מה שתגיד, מלבד זכרון וכונן קשיח, למה להתעסק עם זה?

סתם לידע כללי, כוננים ירוקים במחשבי ה I3 הפשוטים והזולים שלך, כל כך איטיים וגרועים בעבודה עם קבצים, כאשר אתה מוריד משהו בטורנט או מתקין משהו ומנסה לבצע עוד פעולה או כמה במקביל? זה פשוט סיוט אחד גדול ! אין לי שום דרך לתאר לך עד כמה כל המחשב הופך לאיטי ולסבל של ממש שאתה כבר לא יודע מה לעשות, אז למה?

וכן, להפעיל את המחשב ב 15-20 שניות, זמן סוללה של 10 שעות בפועל, , 1.5 קילו במקום 2.5 או 3.5 תלוי, ועוד המון יתרונות, לא שווה את זה?

הקטע שמציעים לו I5 או I7 כי פשוט מחשבי האולטרה בוק כבר מגיעים ברובם מצויידים במעבדים אלו מראש, אז למה לא?

ביננו? יש הבדל משמעותי בין מעבדי ה I5 לבין ה I7 , לא רק בזכות תדר פעולה גבוה יותר, אלה בזכות זיכרון מטמון גדול יותר.

ובקיצור, מי שרוצה להמשיך לעבוד עם מחשבים של 3 קילו, שנאים גדולים, מחשבים מגושמים ואיטיים להחריד במספר פעולות במקביל, שירכוש מחשב I3, 4 גי'גה זיכרון כשגם ככה נשאר לך פנוי בפועל 1.5 או 2 במקרה הטוב ( השאר למערכת ) ומה אז?

המחשב שהוא ירכוש, ישמש אותו בכל הטכנולוגיות החדשות לחיבור לטלויזיות באלחוט, ביצוע מספר רב של פעולות במקביל, הרצת תכני FHD ובמקביל לבצע מספר פעולות בכיף, וכן, מן הסתם גם לחבר לכל מיני התקנים חיצוניים.

מחשב נייד קונים בחכמה, בתקציב נורמאלי ועם מחשבה לעתיד.

כל סטודנט יכול, אבל למה כל סטודנט צריך לסבול? חלק מגיעים באופניים חלק ברכב, למה שלא כולם יגיעו באופניים? כי הם לא יכולים להגיע ברכב לעומת אלו שכן, לכן, יש תקציב? תנצל ! הוא רק ירוויח מזה, כלל לא יפסיד.

מי שטעם SSD איכותי בחיים שלו, לעולם לא יחזור לדיסק קשיח מכאני ובמיוחד לירוקים האיטיים להחריד שיש בניידים ברובם של 5,400 RPM... בחייך.

ברור שלבחורה שהאייפון חשוב לה יותר מהחיים, זרוק לה I3 בסיסי מהזולים שיש וגם זה יותר מדי.

פורסם

אוטומטיק - לפי דרך החשיבה שלך רכב לא מספיק. חייב להיות למבורגיני. מרצדס לא מספיק.

הבחור מדבר על מחשב ללימודים - כלומר בטווח חשיבה של 3-4 שנים. אם הוא מגדל כסף בגינה - שיבורך ויקנה מחשב ב-$1500. אם הוא קצת פחות עשיר עדיף שיקנה מחשב ממוצע, עם דגש על נוחות (כלומר גודל "13.3-14) ושאר רכיבים בדרגת ביניים: מעבד i3-i5 מעודכנים, זכרון 4-8 ג"ב, אתה יודע מה - אפילו דיסק 5400 סל"ד יעשה את העבודה. וכמובן שישקיע באבזרים, במיוחד תיק איכותי, נוח, מרופד ואטום. ואת ה-$1000 יחסוך או יוציא למטרות אחרות, לא פחות חשובות.

יש בפורום איזו נטיה להמליץ לאנשים על מחשבים יקרים מכפי צרכיהם. מגדיל לעשות ליביו שדוחף את המק לכל מקום - מתאים ושאינו מתאים. חבר'ה, בדיוק כמו בבחירת רכב: צריך לבחור במוצר המתאים לצרכים, ובתקציב סביר, במיוחד לגבי מי שאינו טובע בכסף. ממילא בעוד 3-5 שנים יזקק למחשב חדש, אז חבל לבזבז כסף מיותר על מוצר שאורך חייו מוגבל.

בעוד 4 שנים בחורנו יהיה מהנדס ואז מקום העבודה יספק את כלי העבודה, כולל מחשב. ואם באיזה שלב יהיה עצמאי יקנה שוב מחשבים מעודכן(ים) לפי הדרישות שיעמדו אז. אבל הרי אין לך מושג מה יהיו הצרכים בעוד 10 שנים אפילו לא מה תהיה מערכת ההפעלה המתאימה ומה יהיו דרישותי.

פות"ש - אני מציע לך לפנות ל-hwzone. האמת היא שאני לא גולש באותו פורום, אבל מבני - הפעיל שם מאד - אני יודע שמשתדלים להתאים את המפרטים לצרכיהם של השואלים, בצורה מאוזנת ולא ניפוח תקציבים מיותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אוטומטיק - בוא נחדד משהו קצר:

וינדוס 7 לוקח 512 MB RAM.

וינדוס 8 לוקח 256 MB RAM אם אינני טועה.

פתאום 4 GB נשמע לא מעט? :-D

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

מתעלק:

אני גם מתחיל ללמוד עוד חודש, מדעי המחשב.

כיום יש לי לפטופ HP פאבילון מאוד איטי ובעל הרבה בעיות (הוא בן 4 אאל"ט ועבר כמה נפילות קשות). הבעיות העיקריות הןמתקשה לקלוט WIFI (והחלפתי לו כבר 2 דונגלים), בעיות בחיבור 3.5MM, תקיעה בהרצת יותר מ2 תוכניות.

אתם חושבים שעדיף לי להישאר איתו בשביל עבודות משרדיות או כבר כדאי להחליף אותו ?

ובמידה וכן, התקציב שלי אינו 4 ספרות בדולרים כמו של פותח השרשור, בסכום קצת יותר צנוע עד 2500 יש מציאות ?

אני גם יכול לרכוש באירופה אם יש הבדל מבחינת $.

תודה!

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
מגדיל לעשות ליביו שדוחף את המק לכל מקום - מתאים ושאינו מתאים.

א. לא אני העלתי את עניין המק - זה בכלל לא התאים לדרישות הראשוניות שלו.

ב. סה"כ אמרתי שאם כבר אולטראבוק - אז יש לו יתרונות יחודיים.

גם ס"הכ כמו שאמרתי בת'רד אחר - אני מדבר בתור סטודנט לשעבר במהלך 6 שנים (שכללו במקרה גם תואר בהנדסת מכונות וגם מדעי מחשב) שהיה עם מחשבים מ11" קלילים ביותר במשקל 1.1 קילו עד 15" במשקל 3 קילו, שזו נקודת מבט שאין לרוב.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
מתעלק:

אני גם מתחיל ללמוד עוד חודש, מדעי המחשב.

כיום יש לי לפטופ HP פאבילון מאוד איטי ובעל הרבה בעיות (הוא בן 4 אאל"ט ועבר כמה נפילות קשות). הבעיות העיקריות הןמתקשה לקלוט WIFI (והחלפתי לו כבר 2 דונגלים), בעיות בחיבור 3.5MM, תקיעה בהרצת יותר מ2 תוכניות.

אתם חושבים שעדיף לי להישאר איתו בשביל עבודות משרדיות או כבר כדאי להחליף אותו ?

ובמידה וכן, התקציב שלי אינו 4 ספרות בדולרים כמו של פותח השרשור, בסכום קצת יותר צנוע עד 2500 יש מציאות ?

אני גם יכול לרכוש באירופה אם יש הבדל מבחינת $.

תודה!

פביליון זו סדרה גדולה. כדאי שתפרט את מפרט המחשב. כמוכן - איזה מערכת הפעלה מותקנת עליו? האם פורמט אי פעם? האם זכה לניקוי פנימי? יתכן שטיפול יחזיר אותו לחיים ויוכל לשרת אותך עוד תקופת מה. אולי כל מה שצריך זה לתקוע עוד סטיק של RAM.

האם יש בבית מחשב שולחני במצב סביר שיכול לשמש אותך ללימודים + בידור בבית?

סה"כ בין 2,000-2,500 ש"ח יש מבחר גדול של מחשבים, אבל נדמה לי שמרביתם גדולים ("15.6). יתכן שכדאי לך להמתין קצת לתחילת הלימודים, לבדוק אז את הצרכים, בינתיים לחסוך עוד קצת כסף ואז לבחון את הנושא מחדש.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
פביליון זו סדרה גדולה. כדאי שתפרט את מפרט המחשב. כמוכן - איזה מערכת הפעלה מותקנת עליו? האם פורמט אי פעם? האם זכה לניקוי פנימי? יתכן שטיפול יחזיר אותו לחיים ויוכל לשרת אותך עוד תקופת מה. אולי כל מה שצריך זה לתקוע עוד סטיק של RAM.

האם יש בבית מחשב שולחני במצב סביר שיכול לשמש אותך ללימודים + בידור בבית?

סה"כ בין 2,000-2,500 ש"ח יש מבחר גדול של מחשבים, אבל נדמה לי שמרביתם גדולים ("15.6). יתכן שכדאי לך להמתין קצת לתחילת הלימודים, לבדוק אז את הצרכים, בינתיים לחסוך עוד קצת כסף ואז לבחון את הנושא מחדש.

[]jdzmyjmww2ng.jpg]

עבר פירמוט, בבית אין עוד מחשב.

אני למען האמת אוהב את ה15.6, אני חושב שהכי נמוך שאני אסכים לרדת זה 14.0. וכן, אני מודע לשיקולי המשקל. אני עשיתי חודשיים מרכז-דרום עם הלפטופ הנוכחי שהוא והשנאי שלו כמדומני שוקלים יותר מ5 קילו.

יש הצעות לשדרוג ?

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

המחשב שלך דומה מאד לשלי - דל שיחגוג יומולדת 6 בעוד כ-6 שבועות. אצלי המעבד עוד יותר חלש (T2450) והזכרון הוא 2 ג"ב -מדד "חווית Windows" הוא 3.1.

המחשבים שלי ישלך ישנים וחלשים. שלי גם הוא נוטה לאיטיות ולעתם טעינת דף של CF אורכת כמה דקות - שבהן המחשב "טוחן" את הדיסק. מה שעוזר באופן זמני הוא הפעלת CCleaner ובהמשך איחוי הדיסק - מה שאני עושה אחת למספר שבועות.

אני בהחלט שוקל החלפת המחשב, אבל כרגע לא מתוקצב. אולי בעוד כמה חודשים ובינתיים ממשיך לסבול בשקט.

פורסם

חברי הפורום היקרים, אז אני מבין שמה שמומלץ זה נייד אולטראבוק. עשיתי מחקר קטן ומצאתי כמה אופציות אפשריות בתקציבים שלי אם אתם מכירים asus ZENBOOK ו acer s7 וכמובן המאק . האם יש עוד אופציות אפשריות?

הסיבה האמיתית שכל כך חשוב לי עכשיו מחשב נייד חזק זה מכייון שאני רוצה שהמחשב יחזיק איתי לכל שנות התואר ועדיין יכול להריץ את כל התוכנות האפשריות שדרושות להנדסת מכונות.

כמו כן לאלו שלמדו הנדסה האם יש מקצועות שמצריכים כתיבת מילים רבות במהלך השנה הראשונה של התואר ?

תודה רבה

אילון

• תוכן חדש...