Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב אני מחפש לרכוש מחשב נייד לקראת השנה הראשונה ללימודי הנדסת מכונות. את המחשב אני מתכוון לא לרכוש בארץ, אלא בארה"ב או כל מדינה שניתן לבצע משלוח לישראל(לכן חשוב אחריות בינלאומית).

המפרט שאני מועניין בו הוא

מעבד דור רביעי (i5/i7)

מסך fhd

זמן סוללה של לפחות 6 שעות

וכונן קשיח מסוג ssd

כרטיס מסך חיצוני.

איזה מחשב מומלץ?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תבדוק בעודפים של דל את סדרת הלטיטיוד, יש שם דגמים לא רעים במחירים נמוכים.

אף אתר לא ישלח לך לארץ, דל לדוגמא מחייבים כתובת אמריקאית, לכן כדאי לך לבדוק עם חברת שילוח ישראלית.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

קודם כל תודה על התשובות.התקציב הוא של כ 1500 דולר עם אופציה לחריגה. כמו כן עם ירכש בארה"ב לא זקוק לחברת שילוח ישראלית, מכיון שיש קרובים שמגיעים ממש עוד מאט לארץ משם.

פורסם

גם אני מתחיל הנדסת מכונות השנה (ת"א). שאלתי מספר רב של אנשים ומרביתם השיבו שאין צורך במחשב נייד כפי שהוא נדרש במקצועות אחרים ולעתים הוא אף מסרבל את הלימוד.

תתחיל בלי מחשב - לאחר כחודש מתחילת הלימודים יש את הבלאק פריידי, אם תבין שדרוש לך מחשב - תקנה. ובזול.

שקול זאת, אולי תחסוך הרבה כסף.

פורסם

הדרישות שלך הן אוברקיל רציני.

זיו - חפש קצת הודעות שלי בעניין זה בפורום. התקציר הוא שבני למד הנדסה אוירונאטית בטכניון - מדובר בענף של הנדסת מכונות - והמחשב הנייד בהחלט הועיל לו. המחשב שהוא משתמש בו כעת שימש אותו החל משנה ג' וכולל i5 נייד מדור ראשון ו-4 ג"ב זכרון. קרוב לודאי שבדור הרביעי i3 יספק את הצרכים, ו-i5 בודאי שיהיה מספק. ולהביא בחשבון - ככל שהמעבד יותר חזק גם צריכת החשמל שלו גלה.

בכל מקרה - מחשב נייד בהחלט שימושי אם כי אולי לא בשנה הראשונה, אלא כאשר מתחילים לעסוק בכל מיני פרוייקטים ומטלות ספציפיים שבהם עובדים בקבוצה או שצריך לשבת אחד על אחד עם המרצים כדי לפתור בעיות. מה שחשוב הוא שהמחשב יהיה באמת נייד - כלומר מסך "13.3 או "14, לא יותר מזה משיקולי גודל, משקל וחיי סוללה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא ציינת גודל מסך רצוי.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אני מתפלא שאנשים עדיין מציעים גרסאות ניידות עסקיות כבדות ! כגון ה LATITUDE...

בכל אופן, ההמלצה שלי והכי ריאלית? אתה חייב לרכוש אך ורק מחשב מסוג ULTRABOOK !

זה עולם אחר, זמן סוללה אורך הרבה יותר מ 6 שעות, קליל מאוד, חומרה איכותית ומן הסתם, SSD בוודאות ( אחרת לא נקרא אולטרהבוק אמיתי )

וב 1500 דולר? בחו"ל? אתה בהחלט יכול לרכוש לך ULTRABOOK איכותי מן השורה.

רק לשם השוואה, המאק בוק אייר של אפל, מהדור האחרון, מסך 13.3 אינצ', I5 וכונן SSD של 256GB עולה כ 1299$, אז על מה אתם מדברים?

ב 1500$ ניתן לרכוש I7 , אולטרה בוק טהור עם 10 שעות עבודה וכונן SSD של 256GB ו 8 גי'גה זיכרון RAM ובנוסף כרטיס גראפי נוסף על כך בחלק מהיצרניות.

סתם לשם השוואה, אם ב 1300$ ניתן לרכוש מאק בוק אייר מעולה, תהיה בטוח שב 1500$ ( וכן, תנצל את כל התקציב במידה ואפשר ) אתה מסוגל לרכוש מחברות אחרות אולטרהבוקים נהדרים.

http://store.apple.com/us/mac/family/macbook-air

ברגע שיהיה לך אולטרהבוק בידיים, עם 10 שעות עבודה, אתה באמת תגיד תודה כשאתה סוחב רק קילו וחצי והחברים שלך 3-4 קילו ללא שנאי.

או אפילו מאק בוק פרו עם מסך רטינה ב 1500$

http://store.apple.com/us/mac/family/macbook-pro

האולטרה בוקים יעשו את חייך קלים, ללא חימום למוות של הברכיים, חרישים לחלוטין ( כמעט ) ומן הסתם, מעוצים יפה, שזה גם נחמד.

זרקתי סתם כך לינקים להשוואה למחשבים שלהם, מכיוון שבאותו מחיר תוכל להשיג עסקאות מעולות על חברות אחרות בחו"ל במיוחד, בארץ אין סיכוי במחיר כזה.

חברות מומלצות בתחום האולטרהבוקים? סמסונג ! ואסוס כמובן.

פורסם

גם לסדרת Latitude יש דגמי אולטראבוק (אבל כאלה שמאפשרים הוספת זיכרון, החלפת סוללה וכדו', דבר שאינו אפשרי במרבית האולטראבוקים שבשוק) חדשים ומרשימים (על הנייר, לא מכיר אישית) עם הדור הרביעי של מעבדי אינטל, שמתיימרים לספק 10 שעות עבודה ויותר.

אני מדבר על הסדרה החדשה שנקראת 7000. מגיע בגדלים 12.5" ו-14". המשקלים שלהם 1.35 ו-1.65 ק"ג בהתאמה.

לפי מה שראיתי הם דקים משמעותית ביחס לדור היוצא (E6230 ו-E6430 בהתאמה).

שווה לבדוק אם גודל המסך מתאים.

לגבי אסוס- רוב הניידים שלהם סובלים ממקלדת לא נוחה. שיקול משמעותי בעיניי.

לגבי סמסונג- לא מכיר כ"כ, אז אעדיף לשתוק.

לגבי לנובו- הם כבר לא כמו פעם (בהנחה ומדברים על הסדרות העסקיות), ולרעה.

לגבי מק- אם זה מתאים לך- גם אפשרות טובה. אין לי מושג איך האחריות מתנהלת במקרה שלהם. בשביל זה יש כאן את תותחי המק שיתרמו מניסיונם (האמת שהייתי רוצה לדעת מה הכללים בהזמנת מק מארה"ב, כי כנראה וארכוש אחד כזה).

פורסם

סליחה מראש על החפירה.

אקדים בחיזוק ההצעה של sperial - לא חייבים לקנות לפני תחילת השנה,

בהחלט ייתכן שהצרכים הרבה יותר פשוטים ומאפשרים להסתפק בסחיבה מקרית של יום-יומיים בשבוע

של לפטופ ב-2500 ש"ח.

- - - - - -

אני ממש לא מתלהב מהאולטרה-בוקים של סמסונג ואסוס.

מחירים תחרותיים אבל תחושה לא משהו, ומקלדת לא-משהו.

(בשני המקרים, המקלדות הן חיקוי בוטה ולא מוצלח של המאק).

למרות שהאסוס קל כמו נוצה, אני לא מסוגל להמליץ בגלל המקלדות המחפירות שלהם.

אחת ולתמיד, ואני אדגיש כדי שיהיה ברור: כרטיס מסך נפרד לנייד זה הדבר הכי מיותר בעולם.

ה-4000 או ה-5000 המובנה של אינטל מספיק לכל צורך שהוא מלבד גיימרים שבכל מקרה יזדקקו למסך גדול יותר

ולמקלדת נוחה יותר ולעכבר חיצוני, או בקיצור, למחשב נייח.

קפיש? יופי.

טוב, אז אחרי שכרטיס המסך יצא מהתמונה, שאר הדרישות די מתאימות למק בוק פרו רטינה 13 אינץ'.

זה לא ייצא לך 1500 דולר אלא 1700 דולר כי 128 ג'יגה זה לא מספיק לשום דבר.

בוב'לה של מסך, משטח עכבר מצוין, זמן סוללה דימיוני, מקלדת טובה, וכמובן שעם SSD הוא טס.

תיאלץ כמובן לחיות ללא כונן DVD, להתקין איך שהוא חלונות, ו-13 אינץ' לא מתאים לכל אחד.

כפי שציינו מעליי, air נטול רטינה זול משמעותית, אם מסתפקים ברזולוציה רגילה

(לא מהווה בעיה לדעתי ב-13 אינץ'. ראיתי, השוויתי).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

+1 לhans וספריאל בקשר להמתנה ברכישת המחשב.

ועוד חיזוק להאנס- המעבדים הגרפיים של אינטל בדור החדש של המעבדים מייתר כמעט לגמרי את הצורך במעבד גרפי חיצוני בניידים- הם השתפרו משמעותית ביחס לדור 3, שממילא לא היה פראייר ביחס לכרטיסי מסך חיצוניים.

השילוב המנצח מבחינתי הוא: מעבד i5 מדור 4 (עם מעבד גרפי בסיסי)+ כונן SSD של 256GB+ זיכרון 4 או 8 ג'יגה+ מסך 12.5 עד 14 אינץ' לכל היותר.

יותר מזה- אספר על מקרה של מישהו שקנה ממני מחשב שהוזמן עבורו מארה"ב:

אותו אחד, שהתחיל בימים אלה ללמוד הנדסת בניין, רצה מחשב חזק ככל האפשר ויהי מה.

המפרט שהוא רצה:

מסך FHD 15.6". זה אני עוד יכול להבין- במיוחד עבור אלה שחייבים מקלדת מלאה שנדרשת בתוכנות CAD.

מעבד i7 עם 4 ליבות. לדעתי מיותר- גם שתיין סוללה- פי 2.5 ביחס לi5, גם מתחמם מאוד יחסית וגם רועש יותר.

זיכרון 12 או 16 ג'יגה. קטונתי מלהבין ממתי CAD לצורכי בניין דורש כ"כ הרבה. גם חצי מזה זה אוברקיל אמיתי. ואני אומר זאת מנסיון שלי עם תוכנות CAD.

דיסק קשיח בנפח 1TB+ כונן SSD של 128 (במקום הDVD). זה עוד מילא.

לא עזרו ההסברים שלי שהדרישות שלו מוגזמות ומיותרות לחלוטין (לגבי המעבד והזיכרון) לצורכי לימודיו כיום. הזהרתי אותו שהוא יתחרט אבל הוא בשלו. מאחר והוא זה שמשלם, הזמנתי עבורו תוך גזירת קופון.

כמה עלה לו? פי 1.5-2 (המיסוי קופץ כשעוברים את קו ה1000 דולר) ממחשב שהיה מתאים לו ללימודים כמו בובה.

הוא קיבל אותו לפני כשבועיים. והשווה עם מישהו שיש לו i5+ SSD+ 8GB RAM, והתאכזב קשות. הוא הודה שחבל שלא הקשיב לי. המחשב מתחמם יותר, הסוללה מתרוקנת יחסית במהירות, והמחיר יקר משמעותית. אז המחשב עולה ב5 שניות יותר מהר. זהו בערך.

אמרתי לו שמחשב כזה מתאים לגרפיקאים שעושים רינדורים ועוד משימות בעלות פעולות חישוביות כבדות שנמשכות זמן רב. שם המפרט מוצדק. אבל עבור 95% מהמשתמשים זה פשוט מיותר לגמרי.

פורסם

מחזק את עניין האולטראבוקים.

מחזק גם שהאייר מרגיש רמה מעל.

וגם מניסיון של 70 מחשבים בחברה שלי שמתוכם כחצי אירים - 0 תקלות.

המקסימום שקרה ב4 שנים בחברה מבחינת תקלה עם מק היה בדיסק קשיח מכאני במחשב שהחיים שלו ממש לא היו קלים.

(והם משמשים אצלנו להכל ממחירות בחול לפיתוח שלא זז מהשולחן)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

דבר ראשון תודה רבה לכול העונים על ההמלצות.

חשבתי לאחר המלצתכם על דחיית קניית המחשב נייד וזאת הבחלט אפשרות אבל כאן יש לי התיעצות נוספת איתכם. אני בעל לקויות למידה, ואחד מלקויות הלמידה שלי זה דיסגרפיה מי שלא מכיר דיסגרפיה מתבטאת בכתב לא קריא ואצלי הוא לא קריא לחלוטין עד למצב שאני לא מבין מה אני רשמתי. אבל מספרים מבינים מה רשמתי. עכשיו אני בטוח שיהיה קורסים בהם אני יצטרך לרשום גם מילים ופה אני יהיה זקוק למחשב נייד על מנת שאוכל בעתיד לחזור על החומר. האם בסמסטר הראשון יש קורסים שהם קורסים שבהם אצטרך לרשום הרבה מילים? או שעדיף לי בכל זאת לקראת הסוף לצלם ממישהו את המחברת?

ונחזור לעניין המפרט של המחשב גודל מסך האמת לא משנה לי בכלל זאת לא פונקציה עבורי.

והאם כרטיס מסך מובנה של אינטל יכול להתמודד עם תוכנות כגון SolidWork ?

פורסם

המחשב ממש לא יהיה שימושי בהרצאות. המקצוע שלך הוא ברובו מתמטי, וכתיבת נוסחאות במחשב איטית ומסורבלת. אין לך ברירה אלא להשתמש בעפרון ומחברת.

עם זאת - יש בעולם אוניברסיטאות הנותנות סיוע ללקויי למידה, מבחינת הדרכה בטכניקות למידה מתאימות. בדוק אם במוסד שבו אתה עתיד ללמוד 0או במקום אחר) תוכל לקבל סיוע כזה.

לגבי SW ומאטלאב - גם מחשבים מלפני 4-5 שנים מתמודדים אתן בלי קושי. מכסימום עוד כמה שניות בעיבוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...