Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חתך צמיגים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יכול לומר לי מה הייתרון אם בכלל שיש לצמיגים בחתך נמוך ?

אני מבין את ההשפעה של רוחב הצמיג אבל לא ברור מה משמעות הגובה..

תודה.

פורסם

.The shorter the sidewall is, the more direct the steering is in most cases, the stiffness of the sidewall will also determine how direct is will be

.There's also a downside which is the fact that your rims have less protection from road hazards and will be more prone to bending / breaking from road holes and such

.Moti

פורסם

לרוחב אין משמעות ישירה לאחיזה. כל מי שחושב אחרת שיפתח ספר פיזיקה בנושא "חיכוך".

יש לו משמעות לגבי אורך חיים של צמיג, התחממות (טמפ' עבודה), ועוד, אבל אין קשר בין רוחב לאחיזה (חיכוך).

מה שכן מעניין זה הגובה... צמיג בעל דופן נמוכה קשיח יותר מאשר צמיג בעל דופן גבוהה, ולא יקרוס מעומסים צידיים בעת פניה חדה. הוא מעביר את הכביש "ישירות" למתלה ולהגה.

צמיג גבוה מתאים לטנדרים ומשאיות (נשיאת משא), ג'יפים (שטח פנים גדול = פחות לחץ = לא לשקוע), מכוניות רגילות (הצמיג סופג חלק ממהמורות מע"ץ)...

שני צמיגים באותו גובה בעלי רוחב שונה, העמוסים בכח צידי זהה- הצר יקרוס קודם. לכן את הגובה מודדים באחוזים מהרוחב ולא במדד ניטרלי, קשר עקיף נוסף בין רוחב לאחיזה.

dirty old man

need love too

פורסם
לרוחב אין משמעות ישירה לאחיזה. כל מי שחושב אחרת שיפתח ספר פיזיקה בנושא "חיכוך".

כתבת שטות, לרוחב יש השפעה מיידית מאד על האחיזה.

ספרי פיזיקה של תיכון לא יעזרו לך, הם לא מספיק מעמיקים בשביל לתאר את מנגנון האחיזה של הצמיג. תנסה ספרים אחרים כמו Fundamentals of vehicle dynamics בהוצאת ה SAE.

אם ממש משעמם לך אתה יכול לקרוא את זה:

http://prdupl02.ynet.co.il/forumfiles/756222.zip

(להוריד את הקובץ, ואז לפתוח את הזיפ)

פורסם

לגבי רוחב הצמיג, כאשר הצמיג רחב, והכביש רטוב, עקב זה שיש עומס נמוך יותר על כל סמ"ר מהצמיג, הוא יתקשה לחדור את קרום המים (עניין של מתח פנים) ולהגיע לחיכוך עם הכביש.

קל יותר להחליק עם צמיגים רחבים על כביש רטוב.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לגבי רוחב הצמיג, כאשר הצמיג רחב, והכביש רטוב, עקב זה שיש עומס נמוך יותר על כל סמ"ר מהצמיג, הוא יתקשה לחדור את קרום המים (עניין של מתח פנים) ולהגיע לחיכוך עם הכביש.

קל יותר להחליק עם צמיגים רחבים על כביש רטוב.

לא שאלו על זה בכלל:screwy:

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
כתבת שטות, לרוחב יש השפעה מיידית מאד על האחיזה.

ספרי פיזיקה של תיכון לא יעזרו לך, הם לא מספיק מעמיקים בשביל לתאר את מנגנון האחיזה של הצמיג. תנסה ספרים אחרים כמו Fundamentals of vehicle dynamics בהוצאת ה SAE.

לא שאלו, אבל הנושא עלה, כפי שאתה רואה.

סייג לחוכמה שתיקה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מזה השטויות האלה ????????????

צמיד רחב זה אחיזה ,אחיזה ועוד פעם אחיזה !!!

אני רוצה לראות איזה רכב לוקח סיבוב עם צמיג 135/40r17 עם שילדה אבן ומיתלים קשיחים !

וזה נכון גם לגבי כביש רטוב . ככול שהצמיד יהיה רחב יותר כך יגדל החיכוך והסיכוי להחליק . וזה לא משנה אם ירד העומד על כל ס"מ מרובע כתוצאה מהרחבת הצמידים - זה רכב וזה משקל רציני ,לכן כל החישובים שלך מוטעים לגבי רכבים !

JDM :twisted:

פורסם

חסרים איורים בקובץ, אין אפשרות להבין את המאמר.

שלח לי, אם תוכל, לאימייל: [email protected] .

לא ממש משעמם לי, אבל אני לא בוחל בקריאת חומר חדש. כמו כן, דעתי לא נובעת מפיזיקה תיכונית גרידא, גם אני כמו הרבה אחרים דשתי בנושא עם מרצים, פיזיקאים וכתבים למיניהם, וזו המסקנה הנחרצת.

כמובן שהרוחב משפיע, אבל לא באופן ישיר. (זה גם נכתב בהודעה הראשונה...)

אשמח להגיב אחרי שאקרא את המאמר.

dirty old man

need love too

• תוכן חדש...