Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם הצוציק שלי נפל ככה מהמיטה שלנו פעם, זה היה כשהוא עוד לא זחל או אפילו ידע להתהפך.

אישתי שמה אותו על המיטה והוא החליט שדווקא אז בא לו ללמוד להתהפך והתגלגל למטה בזמן שהיא ממש לידו.

היא כל כך נבהלה שרצנו איתו לרופא, ההוא צחק עלינו ואמר "פעם ראשונה הא? טוב, גם לא אחרונה".

זה נשמע קצת הזוי אך ראש התינוק רך בדיוק מהסיבות האלה, הם נופלים עליו הרבה (טוב לא הרבה, אבל אם כבר נפל אז שיספוג את המכה ולא ישבר).

הגולגולת מתקשה רק לקראת גיל 2, שם כבר יש יותר סיכוי לזעזוע מוח אך פחות סיכוי לנפילות שכאלה.

שלי יצא בסדר, חוץ מהקטע שהוא כל הזמן מלטף ומשחק עם האוכל:

20130905_142402.jpg

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

עדיף לפחד מלהיות שאנן. אישית הייתי עוטף את הילדים בפצפצים, גם בטיחותי וגם נותן להם במה לשחק כשמשעמם להם.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

עושים מכשולים עם כריות עד כמה שאפשר, אבל מידי פעם הם גם יפלו מהמיטה.

אצלנו הבנות נפלו מהמיטה כל אחת לפחות איזה פעמיים אם לא יותר. הגדולה כבר התהפכה עם כסא שעליו היא עמדה וקפצה,

והיו עוד הרבה נפילות אחרות. אני אישית גם נותן להם לבכות איזה כמה שניות אחרי נפילה כזאת ולא רץ ישר לחבק כדי שילמדו את הלקח. הם למדו. הבכי שלהם נובע יותר מהטראומה ומההפתעה על כך שהם איבדו שליטה ולא מהכאב.

היו כמה מקרים שהגעתי בדיוק שניה אחרי הנפילה ומהתנוחה שבה ראיתי אותם הייתי בטוח שאת הלילה מבלים במיון.

אפשר לצמצם את הנפילות, אי אפשר למנוע לגמרי.

הטבע הכין אותם לעניין, ילדים הם סופר גמישים עם עצמות אלסטיות במיוחד. הגדולה שלי בת שלוש ועושה שפגט בלי להתאמץ בכלל.

בקיצור אל תתרגש.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

גיל, הזכרת לי תופעה.

לפעמים אני רואה את הילד נופל נפילות של פעלולן מבלי שהוא רואה אותי, הוא קם, רואה שאף אחד לא ראה וממשיך בשלו.

אם אני באזור זה בדרך כלל נגמר בפרצוף עצוב ואם אמא שם אז כבר מדובר בבכי על מלא. :)

פורסם

זה נשמע קצת הזוי אך ראש התינוק רך בדיוק מהסיבות האלה, הם נופלים עליו הרבה (טוב לא הרבה, אבל אם כבר נפל אז שיספוג את המכה ולא ישבר).

הגולגולת מתקשה רק לקראת גיל 2, שם כבר יש יותר סיכוי לזעזוע מוח אך פחות סיכוי לנפילות שכאלה.

לא זה לא.

ראש התינוק רך (יותר נכון המרפסים רכים) בכדי לאפשר גדילה מהירה של המוח בגיל צעיר, תוך שינוי מבנה הגולגולת.

תינוק נולד עם גולגולת קטנה יחסית בכדי לאפשר מעבר שלה בתעלת הלידה של אישה (גם שם המרפסים הפתוחים מאפשרים מעבר קל יותר בגלל שהם מאפשרים לגולגולת להתכווץ), אבל לאחר מכן המוח גדל במהירות (תסתכל ותראה שראשו של תינוק גדול באופן יחסי לגופו בהשוואה לאדם בוגר. זו הסיבה, אגב, מדוע אין לחגור תינוק בכסא בטיחות עם כיוון הנסיעה. הראש גדול ביחס לצוואר/שאר הגוף ולכן בבלימה עלול להיווצר נזק).

קרא כאן כתבה בנושא המסבירה את העניין בפירוט.

פורסם

שמר, אינך מחדש לי, זו הסיבה העיקרית (למען האמת להיות אבא ולא לדעת דברים כאלו נראה פסול בעייני).

אם זאת מספר רופאים טענו בפני שגם נושא הנפילות יוצא ברווח מהעניין.

פורסם

את זה כבר כתבתי, אבל לא זו הסיבה לרכות של הגולגולת, אלא מה שכתבתי בהודעה הקודמת.

לא סתם הטבע ברא את הילדים עם עצמות רכות. הם הרבה פחות רגישים למכות/שברים וכו'.

פורסם

זה בקטנה... הגדול שלי (חמש וחצי) יורט אתמול מעמיד כסא משרדי על גלגלים מעל קופסת איקאה כדי להגיע גבוה ל״דברים של אבא״.

למזלי הכסא כבד מדי, רק לחשוב על ההתמוטטות עושה לי כואב.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• אחראי פורום
פורסם

גם שלי דפק את הנחיתה הזאת כשהיה בן כמה חודשים, למרות כריות, שמיכות, פוך. כמו פלטת שבת של חמין זה היה נראה.

מצאנו אותו יושב ליד המיטה עם מבט של "יא אהבל, ככה מאבטחים?"

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

עזבו אתכם, אני את הבת שלי הרמתי בתנופה אחרי "מי בא לאבא?"... דוך לתוך נברשת זכוכית עם מעין קערה הפוכה, משהו בסגנון הזה :shock: .

tiffany-pendant-light-with-2-lights_tlfgyw1338269279646.jpg

עד היום יש לנו אותה (את הנברשת. בעצם גם את הילדה השארנו) בבית, עם סדק בזכוכית שמזכיר לי את הרגע הזה. אם חא הייתה רובע טובה בין החריצים של הבלטות, מן הסתם הייתי מצליח להתחפר מתחתן באותה הזדמנות...

• אחראי פורום
פורסם

שמעו על תאונה נוראית, אמנם בלי הרוגים אבל בכ"ז גורם לחשוב על "הייתי צריך לראות את זה בא".

דוד שלי נדנד את נכדתו (שנה פלוס) על נדנדה רגילה, אני אפילו לא יודע אם זה הדגם שתולים על משקוף או שעומדת על הרצפה.

לא שזה חשוב כי היא מוקמה מול קיר נמוך של אדנית.

טילטול ועוד כמה, הנדנדה התנתקה, הילדה עפה עם הראש לתוך הפינה של הקיר הנמוך.

אני לא חושב שיש אפשרות לתאר מה עובר לבן אדם בראש כשהוא רואה דבר כזה.

בשפה פשוטה, נפתח לה הראש, דם לכל עבר.

עברו כחודשיים, הילדה בסדר, אבל הורים צעירים והורים לעתיד - תחשבו תמיד 10 צעדים קדימה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ילדים גם נפצעים וזה חלק מהילדות. אתה יכול ללכת עם הילד יד ביד והוא עדיין יצליח ליפול ולהיפצע.

הגדולה שלי היתה מגיל שנתיים וחצי בלי שיניים קדמיות אחרי שהחליקה בגן ונפלה עם הפה על הפינה של האסלה (2 שיניים קדמיות שעפו ועוד יותר מ 20 תפרים בשתי השפתיים שנפתחו מבפנים ומבחוץ. למזל כולנו לא נותרה כמעט צלקת) שלא לדבר על אחי ועליי שלא היה חודש שלא ביקרנו במיון עם איזה פצע יצירתי חדש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לדעתי כמה נפילות על הראש עושות רק טוב.

עלי ההורים שמרו ב 90 עיניים ולא קיבלתי אפילו לא מכה קטנה.

על אחיי הקטנים שמרתי כשהם היו תינוקות, כמות הפעמים שהם קיבלו מכות בראש נפילות סדקים חבלות ניפוצים וכו' היא אסטרונומית.

היום שניהם גאונים בגרויות עושים כבר בחטיבה וכו'

אני? ..לא העיפרון הכי חד בקלמר.

• תוכן חדש...