Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני גר באזור עליות ומורדות קשות. כניסה ויציאה מהחניה של הבית תוך כדי עליות תלולות .ברשותי קאיה ידנית 1400 .

לא מעניין אותי מהירות סופית וגם לא תאוצת 0-100 .

חשוב לי במיוחד לגרום לאוטו לקבל בהילוך ראשון כבר מהקמ"ש הראשון (איך שעוזבים את המצמד)יותר כוח וסחיבה ע"ח כל נקודה אחרת בגרף הכוח והסחיבה.

( פשוט האוטו נכבה לפעמים כשהוא עמוס כאילו חסר לו כוח להשתלט על העליה)מוכן לשלם את המחיר הכספי לשדרוג התוכנה או כל משהו אחר שיעזור.

יש פתרון אמיתי שעובד ?

פורסם

תתחיל את הנסיעה עם בלם יד משוך ותשחרר בהדרגה

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

שדרג את מיומנויות הזינוק בעליה שלך.

יניב - אתה מדבר על מיומנות שנשכחה. המורים לנהיגה רוכשים רכבי דיזל או רכבים עם hill hold ולא מלמדים לזנק עם בלם היד. מדובר באחת הדברים הבסיסיים ביותר בנהיגה, אבל הוא נשכח לטובת הנוחיות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מזתומרת? תן הרבה גז ותשחרר קלאץ' בהדרגה.

אם האוטו מתחיל לחרחר, תכניס קלאץ' מהר ואז תמשיך בעדינות.

עם המלצות כאלה אני רואה אותו שורף קלאץ' עוד שבוע.

צריך להגיע לנקודת המגע של הקלאץ' למנוע (נקודה שבה בדיוק הסלד יורד קצת\הרכב רועד קצת), ומשם רק להוסיף גז ולשחרר הקלאץ' בהדרגה. (ולא צריך להשתגע עם הגז!, ככל שתלחץ יותר גז בשילוב הקלאץ', ככה תשרוף אותו מהר יותר)

תעשה את זה בהתחלה עם אנדברקס.

איפה היית בשיעורי נהיגה?

זה זינוק בעליה, רק שעם רכב בנזין זה קצת קשה יותר.

כל אופן, לא צריך לשפר את הרכב, אתה צריך להתאמן.

יחסית לרכבים של פעם, המנוע שלך מצויין. ואני מדבר על רכבים פשוטים של שנות 70-80.

פורסם
שדרג את מיומנויות הזינוק בעליה שלך.

יניב - אתה מדבר על מיומנות שנשכחה. המורים לנהיגה רוכשים רכבי דיזל או רכבים עם hill hold ולא מלמדים לזנק עם בלם היד. מדובר באחת הדברים הבסיסיים ביותר בנהיגה, אבל הוא נשכח לטובת הנוחיות.

אבל למה? מה טוב בזה?

אם עוזבים את הקלאץ' בעדינות ומסויפים גז, הרכב מתדרדר אולי כמה 20 ס"מ אחורה ומזנק, למה לסבך את כל העניין עם בלם יד?

Honda Civic 93' Manual Transmission

פורסם

ככה זה אצלך, כי קלטת את הרכב מהר.

יש כאלה שגם שנה של נהיגה על ידני, והם לא ידעו לזנק כמו שצריך.

אני מכיר כאלה שכמה זמן נוהגים על דיזל, ועדיין נכבה להם, מה תגיד על זה? (וזה רכבי עבודה..)

חוץ מזה, זה בלם יד רק לשלב הראשו, עד שילמד.

אחרי זה לא צריך יותר.

פורסם
אבל למה? מה טוב בזה?

אם עוזבים את הקלאץ' בעדינות ומסויפים גז, הרכב מתדרדר אולי כמה 20 ס"מ אחורה ומזנק, למה לסבך את כל העניין עם בלם יד?

אם אתה מדרדר בקביעות 20 ס"מ אתה לא יודע לנהוג.

הגיע הזמן לחדש את השימוש בקופסאות גפרורים בטסט. רק כך הנבחנים יוכלו להוכיח מיומנות מספקת בזינוק בעליה (ולהוסיף - לבטל את כל הטסטים בת"א ובסביבה, חייבים לבחון בחיפה, ירושלים או בגליל כדי להתמודד עם שיפוע ראוי).

כנהג ותיק בחיפה, שנהג 25 שנה על ידניות ומתגעגע לשימוש בדוושה השלישית - אין כמו זינוק עם בלם היד. הדבר כל כך טבוע בי שאני מבצע זאת גם ברכב האוטומטי, למרות שההגיון אומר שזה מיותר לחלוטין.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אם אתה מדרדר בקביעות 20 ס"מ אתה לא יודע לנהוג.

הגיע הזמן לחדש את השימוש בקופסאות גפרורים בטסט. רק כך הנבחנים יוכלו להוכיח מיומנות מספקת בזינוק בעליה (ולהוסיף - לבטל את כל הטסטים בת"א ובסביבה, חייבים לבחון בחיפה, ירושלים או בגליל כדי להתמודד עם שיפוע ראוי).

כנהג ותיק בחיפה, שנהג 25 שנה על ידניות ומתגעגע לשימוש בדוושה השלישית - אין כמו זינוק עם בלם היד. הדבר כל כך טבוע בי שאני מבצע זאת גם ברכב האוטומטי, למרות שההגיון אומר שזה מיותר לחלוטין.

סליחה אחי, אני גם יוצא לבדוק כמה התדרדרתי. זרקתי מספר, אין לי מושג כמה, אני גם מתדרדר ממש בקטנה.

הייתה לי פיאסטה 97 ידנית, בנזין 1300 סמ"ק שנקודת החיכוך עם הקלאץ' הייתה ממש קטנה וכמעט כל אחד שרק עלה עליה בשביל לנסוע היה מגיע למצב של כמעט המנוע נכבה, ובכל זאת, בחיים לא השתמשתי בבלם יד וגם בזינוקים הכי קשים (כשירדתי לנצרת לקנות שווארמה, ואיזור המוסכים היה בפקק, הייתי עולה דרך נצרת עצמה, אם אתה כ"כ מעוניין לדעת גם מאיפה, כנס לגוגל מפות ותכתוב את הקורדינציות האלה:

32.699468,35.304646

הייתי נהג חדש, עם מלווה, אבא שלי ישב לידי והיה מוכן עם היד כל הזמן על האמברקס, ובכל זאת לא היינו זקוקים לו ועליתי את העליות האלה בלי בעיה.

לא צריך לסבך הכל.. אמברקס מבחינתי זה רק בחניה. ככה צריך להיות אצל כולם. לא שמעתי על אנשים שהתדרדרו ופגעו ברכב מאחורה עד היום, אותי לימדו לפני שנה וחצי לזנק בעליה בלי אמברקס ואני מזנק פיקס.

Honda Civic 93' Manual Transmission

פורסם

בלם יש אכן עוזר מאוד, אבל עם צבירת הניסייון והרכת הרכב אפשר לזנק עם 0 מ"מ הדרדרות אחורה, ללא רעידות, ללא העלת סל"ד מיותרת וללא שימוש בבלם יד. וללא HILL HOLD כמובן.

המקומות היחידים בהם בלם היד נחוץ זה בתמרונים צפופים, למשל חניה במקביל עם זוג גלילים על המדרכה, בעליה תלולה ברוורס.

פורסם

אגדה מימי המנדט שהטסטר היה מניח קופסת גפרורים מאחורי הגלגל האחורי ומי שמעך אותה נכשל בטסט. כמובן אגדה אורבנית, אבל נחמדה.

וגאס - אני לא אחיך. כנראה שאני יותר מבוגר מאבא שלך. אבל נניח לכך. אני מכיר את החכמולוגים שמזנקים בלי בלם היד. בדרך כלל בעליות יותר ממתונות מדרדרים יותר מ-20 ס"מ, או זורקים קלאצ' ומדוממים מנוע - אלא אם מדובר ברכב דיזל או ברכב עם מנגנון עזר לזינוק. למזלנו לא נותרו בארצנו יותר מדי מכוניות ונהגים המזנקים בעליה עם תיבה ידנית ובלי אמצעי עזר.

ואמברקס זו המצאה יפה של משהו שלא קיים. אולי הנד ברייק - או בלם יד.

• תוכן חדש...