Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שמתלונן, "הגה לא משהו" "ספינה" "לא בולמת טוב מהמורות בכבישים מקולקלים".

זה בדיוק אמריקאית אוטנטית.

מקווה שהאימפאלה הזאת, בעלת המאפיינים האמריקאים ולא האירופאים.

חוץ מזה, בכתבה לא בחנו אותה איפה שהיא (וכל אמריקאית) מצטיינות, כבישים בינעירוניים שלא נגמרים (מה גם שאין לנו כאלה בארץ).

מי שהתלונן על "הגה לא משהו", "ספינה", "לא בולמת טוב מהמורות בכבישים מקולקלים" - כנראה לא קרא את המבחן. גם סביר להניח שאף אחד כאן עדיין לא התנסה בה (כולל אותי). את כל התלונות הללו המבחן שולל (חוץ מהעובדה שהיא באמת ספינה גדולה, וזה לא משהו כזה רע), ולהלן הציטוטים:

"אבל המספרים האלה די מתמוססים ברגע שמתחילים לנהוג ועולים על הכביש המהיר. זה לא שהאימפלה לא מרגישה מהירה, היא כן, מהירה מאוד אפילו, אבל למה למהר? פשוט מעמידים את מד המהירות על 100 קמ"ש חסיני מצלמות מהירות בעזרת בקרת השיוט ונותנים למנוע לפמפם בחרישיום ובחלקות של משי ב-1,500 סל"ד. ואז, שקט. לא שומעים כלום. לא רוח, לא גלגלים ובטח שלא מנוע. כל השקט הזה עוזר מאוד למערכת השמע האיכותית לנגן בלי הפרעות ועיוותים.

אפשר לגמור כך את כל המדינה. למרות פוטנציאל השעמום של נהיגה כזו, האימפלה פשוט מרגיעה ואפשר לדמיין שכביש הערבה הוא זה האינסופי החוצה את מדבר נוואדה. ואז מדביקים את הדוושה הימנית לשטיח. ואז המנוע יודע להראות גם צד אחר באישיות שלו. אמנם בתיבת ההילוכים יש שישה כאלה ויחסי ההעברה בהם ארוכים למדי, אבל כשלוחצים חזק ב-80 קמ"ש, התיבה טסה בחצי שניה מהילוך שישי אל ההילוך השני ומביאה את הטון-שבע-מאות האלה ל-120 קמ"ש תוך 5.5 שניות וזה ממש מהר."

האימפלה החדשה ממשיכה להתנהג באופן לא קונבנציונאלי גם בכל הקשור לכיול המתלים שלה. במקום הנדנוד הספינתי שעלול להביא את הנוסעים לכדי בחילה על כביש משובש, מצאנו מכונה שיודעת לטפל בתחלואי הכביש באופן קרוב מאוד למושלם. למרות גודלם של החישוקים (19 אינץ') ומיעוט הגומי בדפנות, כמעט שום חבטה לא מצליחה לחדור את מעטפת הנוחות.

כביש מצדה כאמור, מציע אלפי שיבושים מסוגים שונים ועוצמות שונות, אבל עוד לא נהגנו במכונית שמצלחה לשפר את איכות הסלילה הגרועה שם. לא רק חבטות, גם קטעים בה האספלט נעשה גלי לא מצליחים לגרום לנענועים מיותרים והמרכב נשאר תמיד מרוסן כהלכה.

אז אתם מבינים שעם כל זה, לא יכולנו עוד להתאפק וגם הרמנו את קצב הנסיעה וגם את זה האימפלה אכלה בתאבון. ההגה אמנם קל, אבל הוא מדויק מספיק כדי להוביל אותה בין הרדיוסים המשתנים ורק כשממש דוחקים בה בהגזמה, נחשפות העברות משקל מוחשיות בין הצירים האורכי והרוחבי. המתלים עדיין רכים ולכן היא עדיין מתנועעת כך, אך תמיד בשליטה וללא הפתעות רעות. גם הבלמים עושים עבודה טובה מאוד - התחושה בדוושה מעט ספוגית, אבל יש כוח עצירה טוב גם בשימוש ממושך ותובעני.

כל הדברים האלו מראים שלמרות היותה שומרת על המסורת האמריקאית היא מציעה גם צד אחר בה, היא כבר לא מתנדנדת כמו המכוניות האמריקאיות של פעם, היא כבר לא מכונית שלא יודעת לפנות בכלל, היא לא מתהדרת באיכות פנים ירודה ואיכות הרכבה מבישה, היא לא בולעת דלק כמו מטורפת, והיא גם לא סובלת מהגה מוזר כפי שהתרגלנו מהאמריקאיות, אבל היא כן שמרה על הדברים החיוביים וזה נוחות הנסיעה, הגודל, האבזור, המרווח, הפינוק, הכוח של המנוע הגדול והרוגע שאליהן התרגלנו מהמכוניות הנ"ל. ללא ספק היא שמרה על המסורת האמריקאית ושפרה את הדברים שרובנו אוהבים לשנוא. זו מכונית עם אופי, בתקופה שרוב המכוניות הפכו לדומות (בעיקר הגרמניות כמו פולקסווגן וסקודה) ושאר היצרניות האמריקאיות פוזלות לשוק האירופי (כמו קאדילק עם ה-ATS המצוינת), נחמד לראות מכונית אמריקאית אמתית שלא מתביישת להיות כזו. נכון שיש מתחרות שלא בטוח שהן פחות טובות ממנה בשוק מאירופה ומיפן, אבל זו אופציה ייחודית ומותאמת בדיוק לחובבי הז'אנר האמריקני המוחצן (וגם על הדרך לעוד אנשים שיתחברו אליה).

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נראה די מקורי. אולי זה בגלל שבסרטים האמריקאיים אנשים יוצאים מהרכבים שלהם ומשאירים את המפתחות ברכב, עם חלונות פתוחים ונכנסים הביתה.

פורסם
נראה די מקורי. אולי זה בגלל שבסרטים האמריקאיים אנשים יוצאים מהרכבים שלהם ומשאירים את המפתחות ברכב, עם חלונות פתוחים ונכנסים הביתה.

זה רק בסרטים,

כיום על הבית יש אזעקה וגם על השער של החנייה בבית.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
מעניין אם הקודנית פה היא מקורית מהמפעל או התקנה מקומית

1550022-5.jpg

היא לא מקורית. יש לי בדיוק כזאת בשברולט קפטיבה. הרכבה הייתה בארץ.

החיים הם כמו....

פורסם

כבר כמה שנים טובות שהאמריקאיות לא מתנדנדות אבל המיתוסים תוקעים הרבה אנשים מאחור וחבל הפסד כולו שלהם. זה לא רק בהקשר לאמריקאיות שכן מיתוסים לא חסרים בעולם הרכב רק שהטכנולוגיה והמציאות מביאה יצרנים לשנות את המוצרים שלהם בהתאם לתקופה ואילו האנשים נשארים עם מיתוסים של לפני 30 שנה. בפעם המאה אני מזמין את כל מי שעדין מפקפק ביכולות של האמריקאים לבדוק את רשימת עשרת הרכבים בעלי ההקפה המהירה ביותר על הרינג הגרמני { רכבים בייצור סדרתי} .

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
למה אתה מסתלבט? :lol:

הבהמה בת ה 8 שלי (שני דורות אחורה) עם מנוע 3.4L עושה מחוץ לעיר 1/12 בשיוט על 110 כמעט קבוע, עם מזגן וכל המשפחה (אשתי ו 4 ילדים).

1-12 עם גיר אוטומטי 4 הילוכים ומנוע 3.4 רכב מלא עם מזגן? ידידי, אתה בטוח שאתה מודד בצורה נכונה צריכת דלק?

היה לי רכב 3.2 שחישבתי צריכת דלק שלו ויצא לי 1-12 בבין עירוני משולב. עם רכב דיזל קיבלתי צריכה לפי מחשב 1-14 באותם תנאים. ממש התבאסתי שדיזל 2.1 שותה כימעט כמו בנזין 3.2. רק שדיזל הזה תדלקתי בנסוע גדולה יותר פעם בחודש וחצי ואת ה3.2 פעמיים בחודש. אחרי חישובים נוספים הבנתי שה3.2 עושה 1-7 ביום טוב.

אם השברולט המדוברת מצליחה להגיע ל1-10 בתנאים אמיתיים זה הישג מעולה, זה כימעט צריכה של מזדה 3 בבין עירוני.

יש לי הרגשה שרכב שלך עושה בבין עירוני 1-9 בנהיגה עדינה.

מנוע מרובה צילינדרים אוכל יותר דלק, כי כל הצילינדרים צריכים "לאכול".

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

tzvipper

הגיוני שהיא עושה 1-10 בבינערוני ברגוע. (על 100-110 קמש).

אין מה להשוות אותה למאזדה 3, אין מה להשוות אמריקאיות ליפניות (הקטנות!), תראה את התמורה ביחס למה שאתה מקבל!

חוץ מזה, מנוע גדול, בבינעירוני, יכול לשייט על סלד נמוך יותר מאשר ממנוע 1.6L שסוחב עומס דומה.

פורסם
הרכבה יפה מאוד

מסכים. רק חבל שאצלי זה לא כזה יפה :cool:

אני חושב שהרכב הנל מיועד לאנשים בנישה מסויימת ולא מהזרם הרגיל שהגיוני ופרקטי זה לקנות סקודה או פאסאט אבל יש משהו מיוחד וחבל שבארץ רכב מסוג זה לו מוכר ובגלל זה המחירון צונח. המחיר בהתאם לאבזור ונתונים בהחלט מעניין.

החיים הם כמו....

פורסם
tzvipper

הגיוני שהיא עושה 1-10 בבינערוני ברגוע. (על 100-110 קמש).

אין מה להשוות אותה למאזדה 3, אין מה להשוות אמריקאיות ליפניות (הקטנות!), תראה את התמורה ביחס למה שאתה מקבל!

חוץ מזה, מנוע גדול, בבינעירוני, יכול לשייט על סלד נמוך יותר מאשר ממנוע 1.6L שסוחב עומס דומה.

ניר, הקשר בין סל"ד לצריכת דלק מקרי בהחלט. היה לי יוקון שמשייט על 1600סל"ד. זה הפך אותו לחסכוני יחסית? לא. היה לי וולבו עם מנוע 2.8 שמשייטת על סל"ד כזה? היא לא הייתה חסכונית.

אני לא משווה תמורה של פחנוע עם רכב אמיתי. השוויתי רק צריכת דלק. 1-10 בבין עירוני זה לא פחות ממעולה לרכב עם מנוע גדול יחסית. בארץ 6 צילינדר זה מנוע גדול.

סל"ד תלוי רק מיחסי העברה. לנסוע על מצערת סגורה זה לאו דווקא חסכוני. סל"ד נמוך זה זרימת שמן נמוכה יותר מבסל"ד גבוה ואז מייסבים סובלים. לא יודע איך באמריקאיות חדשות, אבל בישנות המייסבים נשחקו די מהר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
1-12 עם גיר אוטומטי 4 הילוכים ומנוע 3.4 רכב מלא עם מזגן? ידידי, אתה בטוח שאתה מודד בצורה נכונה צריכת דלק?

אכן אני יודע למדוד (תבדוק בכמה וכמה שרשורים שבהרבה מהם אני הראשון ששואל את הבן אדם המתלונן אם הוא מודד כמו שצריך ובכל מקרה מסביר לו איך) ואני מודד הכי מדוייק שרק אפשר וכמה וכמה פעמים כשהרכב עוד היה על בנזין (היום על גפ"מ) מדדתי נסיעות ארוכות במיוחד את הצריכה המדוייקת (במשאבה) וברוטו (ולא BS של מחשב דרך). הצריכה האמיתית היא 1/12, מדוד על הליטר והק"מ. כמובן שיש מקרים מיוחדים, למשל נסיעה מב"ש לתל-אביב ללונה פארק בחול המועד כשהפקקים מתחילים עוד ביציאה מב"ש אז הלוך-חזור הצריכה יצצא 1/11.3, אבל בנסיעה בינעירונית נורמלית (נניח ב"ש-אילת עם כל המשפחה, כולל מזגן, מזוודות וקיק דאון קליל ל 150 על כל עקיפה של "שיירה") יוצא 1/12. ואני לא היחיד גם לאחי יש אימפלה וגם לכמה חברים טובים היו, כולן אותו דבר... היום אני נוסע על גפ"מ והצריכה על גז היא בערך 1/10.5 בינעירוני (בערך 15% יותר מבנזין), פעם אחרונה שירדתי לאילת יצא לי הלוך-חזור ב"ש-אילת כולל כ 20 ק"מ הסתובבות באילת, סה"כ 190 ש"ח (גז 3.5 ש"ח לליטר).

האימפלה חסכונית יחסית לנפח. המאליבו 3.5 אפילו יותר חסכונית (במיוחד הדגם המרוסע של 2005-2007).

סטיגמות כנראה לעולם יישארו, ובמיוחד היום לאור מחירי הבנזין, כולם בטוחים שמנוע 1600 ייתן להם חיסכון ושמנוע 2 ליטר יהיה חסכוני ממנוע V6 ענק, בגלל זה כל יומיים נפתח פה שרשור של "יש לי אימפרזה 2006 שעושה לי 1/7 בעיר עם מזגן". אני אתן לך דוגמא חיה משבוע שעבר. המאזדה 2 שאני כרגע נוסע איתה לעבודה מנוע 1500 שנת 2012, נסעתי איתו 370 ק"מ, מתוכם 290 בינעירוני בערך על 130 קמ"ש וכל השאר בעיר, רוב הזמן רק אני ברכב, יודע כמה יצא במשאבה? 36.5 ליטר שזה אומר קצת יותר טוב מ 1/10. האימפלה שלי משייטת על 130 בכביש בינעיורני ומוציאה באזור ה 1/11, גם אם אני מוסיף את הצריכה של ה 80 ק"מ בעירוני היה יוצא לי באזור ה 1/9.5-10, וזה מנוע 3.4L, והמאזדה זו קופסת גפרורים עם מנוע 1500.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
אז למה להעדיף אותה ולא לקסוס במקום?

יש לקסוס חדשה בגודל הזה ב 220K?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

yonisi, לפי נתוני יצרן אימפלה עם מנוע 3.4 עושה 29MPG בבין עירוני שזה 8.11 ליטר ל100 ק"מ עבור מודל 2001. מדובר על תנאים אידיאליים במעבדה על 90 קמ"ש רכב לא מלא ואני בטוח שללא מזגן ובטח גם בטמפרטורה אידיאלית. אתה נוסע עם מזגן כי חם, כמה שיותר חם ככה רכב שותה יותר דלק.

אתה מדבר על צריכה של 8.33 ליטר ל100ק"מ במהירות 110 ובתנאים לא אידיאליים: רכב מלא עם מזגן.

מצטער מאוד, אבל אני נשאר בדיעה שלי. אם רכב הזה מצליח להגיע בבין עירוני ל1-10 בפועל זה לא פחות ממדהים.

מדובר על רכב לא קטן עם משקל עצמי של 1600ק"ג, רכב מלא כזה עובר את 2 טון. תוסיף לזה שבתנאים אמיתיים יש עצירות, האצות והאטות ועוד מהירות לא אופטימלית.

בדוק את החישובים שלך. :)

בכל אופן, גז משתלם מאוד לאומת הבנזין אם אתה נוסע הרבה.

פורסם

תרומה קטנה לדיון על צריכת הדלק, מכוניות שהיו לי בעבר -

אימפלה 3800- 1:12 בנסיעה רגועה בינעירונית, 1:7 בערך בתוך העיר (ה-3400 חסכונית קצת יותר)

מליבו 3500 - 1:13 בבינעירוני רגוע, 1:8 בעיר

מליבו 2400 - 1:14 בבינעירוני רגוע, 1:8-9 בעיר

(מדידה בפועל, לא רק לפי מחשב דרך)

מנועי הV6 הותיקים של GM תמיד תוכננו ליותר מומנט בסל"ד נמוך ופחות כ"ס ביחס לנפח וזה משפיע לטובה על צריכת הדלק.

דוקא המנועים המודרניים יותר של GM שמתחרים בכ"ס/ליטר עם האירופאיות, חסכוניים פחות.

סגנון הנהיגה מאד משפיע בעיקר בגיר 4 הילוכים הותיק שמשודך למנועים האלה - בנסיעה בינעירונית, רגל עדינה וקבועה על הגז ללא שינויים מהירים ופתאומיים, תשאיר את הקלץ' בממיר המומנט (TCC) נעול לגמרי, מה שתורם מאד לצריכת דלק טובה (אין כמעט אובדן כוח בגיר במצב הזה).

הנעילה של ממיר המומנט מורגשת מאד, הסל"ד נשאר קבוע ביחס למהירות (ויורד בכמה מאות סל"ד ביחס למצב לא נעול), מרגיש כמו רכב עם גיר ידני. עם קצת נסיון אפשר לנהוג ב"שיתוף פעולה" עם הגיר הזה לטובת חסכון ניכר בצריכה.

• תוכן חדש...