Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

לאחר 4 שנים בתור בעלים של פיג'ו 106 שנת 98 מנוע 1600 , לאט לאט מגיע הזמן להיפרד מהרכב ואני מתחיל לחפש כיוונים.

מאד נהנתי מהאוטו, אבל אני מחפש להירגע לי על רכב משנתון מתקדם יותר, ואפילו לנטוש את הידני.

מה שחשוב לי (הסדר הוא אקראי):

1) כמו שאמרתי, אוטומט, מיציתי את הידני (אבל אם לא תיהיה ברירה בכלל... אז אולי)

2) רכב עם נסיעה שקטה, בידוד רעשים מבחוץ (משהו שאין ב-106)

3) מנוע שיהיה עם כוח יחסית (התרגלתי ל-90 כוח סוס)

4) אמינות (להבדיל ממה שיגידו, נהנתי מ-4 שנים של אמינות מפתיעה ב-106. וכמובן שתיהיה לי זמינות חלפים)

5) חיסכון בדלק, לא רוצה לרדת ממה שהיה לי עד עכשיו, 1/12

כרגע יש לי רק שתי אופציות בראש שהעדיפה היא דייהטסו סיריון 2006

אופציה שנייה ופחות עדיפה היא 206, רק שלצערי אני חושש מהגיר האוטומטי שלה, ומנוע 1400 דיי עצל, מה שמשאיר רק את ה-XS 1600 שמאד קשה למצוא אחד במצב נורמלי.

מה אתם אומרים?

תודה מראש

פורסם
שלום רב

לאחר 4 שנים בתור בעלים של פיג'ו 106 שנת 98 מנוע 1600 , לאט לאט מגיע הזמן להיפרד מהרכב ואני מתחיל לחפש כיוונים.

מאד נהנתי מהאוטו, אבל אני מחפש להירגע לי על רכב משנתון מתקדם יותר, ואפילו לנטוש את הידני.

מה שחשוב לי (הסדר הוא אקראי):

1) כמו שאמרתי, אוטומט, מיציתי את הידני (אבל אם לא תיהיה ברירה בכלל... אז אולי)

2) רכב עם נסיעה שקטה, בידוד רעשים מבחוץ (משהו שאין ב-106)

3) מנוע שיהיה עם כוח יחסית (התרגלתי ל-90 כוח סוס)

4) אמינות (להבדיל ממה שיגידו, נהנתי מ-4 שנים של אמינות מפתיעה ב-106. וכמובן שתיהיה לי זמינות חלפים)

5) חיסכון בדלק, לא רוצה לרדת ממה שהיה לי עד עכשיו, 1/12

כרגע יש לי רק שתי אופציות בראש שהעדיפה היא דייהטסו סיריון 2006

אופציה שנייה ופחות עדיפה היא 206, רק שלצערי אני חושש מהגיר האוטומטי שלה, ומנוע 1400 דיי עצל, מה שמשאיר רק את ה-XS 1600 שמאד קשה למצוא אחד במצב נורמלי.

מה אתם אומרים?

תודה מראש

206 - גיר בעיתי וצריכת דלק 1\12 אולי מחוץ לעיר צפה לכיוון של 1\10.

YRV - 2005 רועשת אבל מאוד חסכונית אמינה ומרווחת.

יאריס חסכונית ושקטה אמינה מאוד רק שהשנים שבתקציב יהיו 2002

JAZZ - כנ"ל.

פורסם

אז כרגע ההתלבטות היא בין 206 אוטומט אבל עם מנוע 1600 (שנתון 05-06), או סיריון שנת 2006 (זה ידרוש מתיחה של התקציב)

מה דעתכם?

פורסם

סביר אני מניח.

זאת שאלה של כמה אתה נוסע בשנה.

עבור 10,000 ק"מ בשנה. מעבר מ 12 לליטר ל 13 ליטר לק"מ.

מדובר על חסכון של 500 ש"ח בערך.

עבור נסיעה של 15,000 ק"מ בשנה ומעבר מ 12 לליטר ל 15 לליטר.

פחות מ 2,000 ש"ח.

בסופו של דבר זה לא פרמטר כזה משמעותי, לדעתי אם אתה לא טוחן את הרכב.

רוצה חסכון בטוח + יותר כח, תעבור לידני.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם

משום מה אני נוטה יותר לכיוון הסיריון (חושש מפיג'ו 206 אוטומט)

אשמח לשמוע קצת חוות דעות של אנשים מניסיון לגביי הסיריון מבחינת אחזקה, חלפים, נוחות, צירכת דלק וכו..

תודה

פורסם

זה לא ייאמן איך המוניטין והשיח הציבורי סביב המכוניות הצרפתיות חזק יותר מנסיון האישי שלנו.

יש לך רכב צרפתי, ישן, אתה מרוצה ממנו מאוד, גם מבחינת האמינות.

עכשיו אתה מפחד לקנות דגם אחר של אותו יצרן (שהוא מאוד נפוץ, ונמכר במיליונים ברחבי העולם), כי שמעת, ואמרו לך וכו'

זה היה בסדר, אם הוא היה אוטו לא טוב, אבל ה206 היא מכונית מעולה, ונראה לי שהיא בדיוק מה שאתה מחפש (106 שהתבגרה והתעדנה).

במיוחד שהיא עומדת מול מכונית, אפורה ומשעממת (אל תבין אותי לא נכון, הסיריון מכונית טובה, רק ה206 הרבה יותר טובה).

לטובת הסיריון עומדים צריכת הדלק ומרווח במושב האחורי (מול 206 1.6 אוטומט).

הפיז'ו עדיפה בכל השאר.

אמינות, נכון שסטטיסטית מכללי הסיריון יהיו עמידים יותר לאורך הזמן, אבל, רוב הסיריונים שתמצא יהיו עם עבר של ליסינג והשכרה, במיוחד הזולות.

אתה מעדיף לסוע יום יום ברכב פחות טוב שפחות תהנה ממנו, כי אולי יום אחד ילך הגיר? (ובוא אני אגלה לך סוד, לחבר שלי הייתה סיריון בת פחות משנתיים בהשכרה לזמן ארוך מהעבודה ונפרץ לה אטם ראש, לרכב היו משהו כמו60-70 א' ק"מ).

אני אוהב לסכם את ככה.

בפיז'ו בטוח יהיה לך יותר נעים וכיף לנהוג, ואולי תהיה לך תקלה.

בדייהטסו בטוח יהי לך פחות נעים וכיף, ואולי תהיה לך תקלה.

• תוכן חדש...