Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על קטע דרך - בנס הרים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שקונדסון לא נמצא בארץ, אין לי את מי לשאול, בקטע הדרך המדובר ישנה קפיצה/מהמורה לקראת סוף אחד העיקולים ואני לא זוכר איך צריך לקחת אותו, מה שאני זוכר במעומם זה שצריך להגיע לקטע עם הגה ישר אבל אני לא זוכר אם תוך כדי ברקס או גז ?

פורסם

קפיצה מעבירה בסופה, בירידה, את המשקל לפנים. אם תהיה על הברקס, בלי ESP, בתוספת הפניית הגה, יש סיכוי להיגוי יתר. אתה צריך לשמור את הרכב מאוזן עם האצה מסויימת (כמה, אני לא יודע להסביר בהתכתבות).

אבל אני מציע לקחת את האלמנטים הללו מאוד מאוד בזהירות. כלומר, יותר לאט. בטח אם אתה לא יכול ליישר את ההגה ו/או צריך לעבור את האלמנט עם הגה מיושר, ומייד לאחר מכן לפנות.

אז, מכיוון שאין תשובת ביצפר - לאט ובזהירות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תודה על התשובה, אני מנסה תוך כדי להזכר, וזה עובד :-)

הקפיצה נמצאת בסוף עיקול ימינה, אז צריך להגיע לצהוב וליישר הגה עוד לפני הקפיצה ואז הקפיצה עצמה עם גז והגה ישר מסיטה אותי טיפה שמאלה חזרה ללבן.

אני כמעט בטוח שאני זוכר נכון עכשיו, אם יש מישהו שמכיר את קטע הדרך הספציפי ויכול לאשר/לדחות, אשמח.

תודה!

פורסם

אם זה בקטע בן בר גיורא למערת הנטיפים, אני מכיר, אני זוכר... וקל מאוד לעוף שם מהכביש, הפנייה כמעט עיוורת ואי אפשר להשתמש בכל הכביש בביטחה. דיר בלאק.

פורסם

אל דאגה, המטרה שלי היא להתאמן, לא להתאבד, תהיה בטוח שאני עושה את זה הרבה יותר לאט וזהיר בלי קונדסון לידי, ובטח ובטח שרק עם ESP.

בכל מקרה, שבוע שעבר הייתי שם וצילמתי את הקטע, רשמתי את כל הפניות בצורה מסודרת ועכשיו משנן אותם, שאני אדע למה לצפות.

פורסם

אתה באמת מתכוון ליישם עצות בנהיגה שקיבלת בפורום בהתכתבות?

אתה באמת מתכוון להכנס לסיבוב בכביש ציבורי (שלא ציינת מאיזה כיוון אתה מגיע אליו) לפי הנחיות שתקבל בהתכתבות?

אופנוע? רכב הניעה קדמית? כפולה? אחורית? אופניים של קונדסון?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אתה באמת מתכוון לתקוף אותי? האם לא מטרת הפורום הוא לשאול שאלות ולקבל עזרה?

על סמך הקביעה שלך, בוא נסגור את הפורום ולא ניתן עצות ועזרה בשום דבר שקשור לנהיגה, נשאיר רק את הפורום הטכני ונגמר הסיפור...

אני הולך ליישם את מה שלמדתי, או שגם זה לא טוב?

העצה שקיבלתי עזרה לי להזכר וזה מה שחיפשתי. בכל מקרה הדגשתי שאני לא הולך להתאבד וגם לא להרוג אף אחד בכביש ציבורי (אם לרגע היה ספק בליבך).

רכב הנעה קדמית. אם אתה כל כך חושב שאני איזה מטומטם חסר אחריות, אתה מוזמן להתרחק משם בסופ"ש הקרוב.

באמת לא הבנתי מה מצדיק את ההודעה התוקפנית שלך.

פורסם

זו תוקפנית? אתה חדש פה?

חסר אחריות אכן חשבתי. מטומטם זו תוספת שלך.

לפורום יש הרבה יתרונות, קבלת הנחיות ללימוד נהיגה ספורטיבית בהתכתבות בשטח ציבורי - לא אחת מהן, בטח על סמך אינטואיציה שאולי אלו שעונים לך מנחשים נכון לאיזה סיבוב התכוונת, מאיזה צד מגיע אליו, ובאיזה כלי רכב.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

ציינתי במפורש שההודעה עזרה לי להזכר, ואכן קראתי היטב את דבריו של falou אשר ציין כי הוא אינו בטוח ואני צריך לנהוג במשנה זהירות.

ובמקרה שבו מישהו היה עונה עם כיוון כזה או אחר, הייתי מתייחס לכך, אני לא הולך לקחת סיבובים בהתסמך על התכתבויות, אני הולך לקחת סיבובים בהסתמך על ידע ושיקול דעת. מדובר כאן על שאלה ספציפית למיקום ספציפי, ואם אין תשובה ספציפית מפורטת, הכל נשאר בגדר המלצה.

בכל מקרה לא במהירות שתהווה סכנת חיים. חסר אחריות אני לא.

יכול להיות שבמקרה אחר ההערה שלך הייתה במקום, אבל בהחלט לא בשרשור הזה.

פורסם
ציינתי במפורש שההודעה עזרה לי להזכר, ואכן קראתי היטב את דבריו של falou אשר ציין כי הוא אינו בטוח ואני צריך לנהוג במשנה זהירות.

אני בטוח במאה אחוזבתיאוריה, רק שכל סיבוב הוא קצת שונה ואין פתרון בית ספר.

אני מכיר כמה מקומות באזור שיוצרים העברת משקל מהירה ובעיתית לשליטה בעקומה/סיבוב, וזה תמיד קשה. נהג מנוסה לא צריך להכיר את המקום הספיציפי. ההרגל כבר מוטמע אצלו והוא צופה את העברת המשקל ומגיב בהתאם, בלי לחשוב על כך. אם אתה לא שם, סע לאט בנקודות הללו.

אני כבר ראיתי מישהו נזרק מהכביש בגלל טעות נהיגה בעקומה שעברה מעלייה לירידה, באותו אזור. זה קרה לי מול העיניים. שיפוע בכביש יוצר מצב שדורש תגובה מהירה. אם אתה לא מיומן, עדיף לא לאתגר את עצמך בנקודה הזו.

לפורום יש הרבה יתרונות, קבלת הנחיות ללימוד נהיגה ספורטיבית בהתכתבות בשטח ציבורי - לא אחת מהן, בטח על סמך אינטואיציה שאולי אלו שעונים לך מנחשים נכון לאיזה סיבוב התכוונת, מאיזה צד מגיע אליו, ובאיזה כלי רכב.

זו לא הנחיה, זה דיון תיאורטי.

מעשית, אם זה הסיבוב שאני חושב עליו, אני לא לוקח אותו "כמו שצריך", גם אם אני מכיר את התיאוריה, כי אין שם מרווח לטעות, אבל יש דרך ארוכה למטה.

פורסם

לא בטוח שאני יודע לאיזה עיקול מתכוון המשורר ולכן לא אגיב נקודתית אלא כללית. מהמורות בכביש באמצע העיקול הן תמיד עניין בעייתי, בנהיגה ספורטיבית כבמנהלתית. הקפצת המכונית באמצע העיקול עלולה בהחלט לייצר היגוי יתר, והיגוי יתר הנגרם בשל "קפיצה" בכביש הוא החמור ביותר וכמעט שאי אפשר להשתלט עליו.

הפתרון למהמורות, שינויים בשיפוע הדרך, שלולית, משטח חלק וכל דבר אחר שעלול לערער את יציבות הרכב או את אחיזתו בכביש - הוא אחד והוא פשוט מאוד: מקסימום הורדת מהירות לפני המכשול, מעבר על המכשול עם הגה ישר או ישר ככל הניתן ובדלק קבוע (כזה שבו מהירות הרכב היא קבועה) או בהאצה קלה. ברכבי הנעה אחורית/כפולה לעתים מוטב ללחוץ על המצמד במקרים כאלו.

במידה ומכשול כזה נמצא "לקראת סוף העיקול" כפי שנאמר בתחילת השרשור, יש לבצע צעדים אלו על ידי: האטה מוקדמת לפני העיקול, "צליחת" העיקול בדלק קבוע או האצה קלה, והשקה לחלקו הפנימי של הסיבוב בשלב מאוד מאוחר כך שהרכב מתיישר לכיוון היציאה וניתן לעבור על פני המכשול בהגה ישר ככל הניתן. לצורך זה, יש לעתים להקריב את ההדרגתיות שבה מכניסים את הרכב לתוך הסיבוב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...