Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סאאב מתעוררת מהמתים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כזכור חברת סאאב נסגרה ונמכרה ע"י GM ב 2010. הייצור פסק בהדרגה ולאחר כמה גלגולי בעלות הזכויות עברו לתאגיד השקעות

סיני - יפאני בשם NEVS.

כעת הייצור במפעל השבדיה נפתח מחדש בהיקף חלקי ובקרוב שוב יתגלגלו סאאבים חדשים מקו הייצור.

עוד לא ברור מה ייוצר . ייתכן שיחודש ייצור 9-3 דור אחרון בגרסאות סדאן, סטיישן וקונברטיבל. (תמונה ראשונה)

ייתכן שייוצר דגם חדש של 9-3 שתכנונו הסתיים בדיוק לפני הסגירה , שנועד להזכיר את ה - 900 הקלאסית. (שאר תמונות המטושטשות).

ייתכן שחלק או כל הדגמים יהיו חשמליים או היברידים.

מעניין אם הגלגול החדש יעלה יפה , מה שנראה שלארץ הם לא יגיעו...

http://www.caradvice.com.au/246971/saab-factory-re-opened-for-nevs-production-report/

Saab-9-3-625x392.jpg

Saab-9-3-1-625x240.jpg

Saab-9-3-2-625x288.jpg

Saab-9-3-3-625x215.jpg

פורסם

אני מאוד אוהב את המותג,אבל בעולם הרכב של ימינו קשה לשרוד בתור יצרן נישתי,אלה אם אתה תחת כנפיייה של קונצרן רכב גדול. לא רואה איך סאאב חוזרים לשוק ובריווחיות.

Porsche 944 turbo

פורסם

חברה מיותרת.

אני מקווה שהיא תיסגר מחדש כמו שהיא נפתחה מחדש.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ל - Fat Bastard : קצת מוזר לי לשמוע מחובב רכב שאתה ממש מקווה שהחברה תיסגר. מה מפריע לך שיהיה עוד יצרן , ובפרט שמדובר במכוניות בטח לא "שיגרתיות" או באיכות הירודה ביותר.

למרות הפקפוק ביכולת יצרן נישתי לשרוד ולהרוויח , דבר הנראה מאוד נכון לכאורה, מעניין כיצד חברת השקעות יפאנית-סינית החליטה

ללכת על חידוש המותג והייצור בשבדיה. האם הם טיפשים או שידוע להם משהו שלנו לא ?

פורסם
ל - Fat Bastard : קצת מוזר לי לשמוע מחובב רכב שאתה ממש מקווה שהחברה תיסגר. מה מפריע לך שיהיה עוד יצרן , ובפרט שמדובר במכוניות בטח לא "שיגרתיות" או באיכות הירודה ביותר.

כי חברות גרמניות/צרפתיות/איטלקיות כבר די מכסות את נישת יורוטראש מתפרק במחירים מופקעים. זה גם למה החברה נסגרה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
הם לא טיפשים כלל וכלל. לסאאב טכנולוגיות הנעה מתקדמות. החל ממימן ועד לחשמל. אני מניח שזה יהיה הקלף שיעלה אותם למעלה.

אני בכלל לא בטוח שהטכנולוגיות האלה שייכות להם אלא ל GM.

לא הגיוני ש GM סגרו את הבסטה ופשוט השליכו לפח את הטכנולוגיות האלה אלא לקחו ניכסו אותן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

קראתי כתבה על החזרה של סאאב לפני משהו כמו חודשיים, ושם נאמר שהעתיד של סאאב הולך להיות על אנרגיה ירוקה. אומנם רק בהתחלה עם יעשו שימוש במנועי בנזין, אבל אחרי מספר שנים בודדות הם מתכוונים לפעול במתכונת חשמלית ומימן בלבד.

פורסם

את סאאב מכרו רק את המותג, את חלק מהמכוניות מכרו לסינים לפני שמכרו את המותג.

הבעלים של המותג מנסים לעבוד עם מה שנשאר שזה לא הרבה.

מחברה הזאת לא הייתה ריווחית מאז שנות ה 70, לא נראה לי שהם יצליחה להיכנס חזרה לאירופה.

אולי ימכרו רק בסין.

אייל

פורסם
אני מאוד אוהב את המותג,אבל בעולם הרכב של ימינו קשה לשרוד בתור יצרן נישתי,אלה אם אתה תחת כנפיייה של קונצרן רכב גדול. לא רואה איך סאאב חוזרים לשוק ובריווחיות.

דווקא סאאב היתה חלק מיצרן רכב גדול, משנת 1990 אם אני זוכר נכון, היצרן הכי גדול עד ממש לא מזמן ואני מתכוון ל-GM כמובן, כחלק מן החטיבה האירופית שלה יחד עם אופל. הבעיה היא שסאאב היתה מכונית "מוזרה למדי" ודי פנתה לסקטור מסויים ומצומצם (רופאים, טייסים אדריכלים שמשום מה נמנו על רוב לקוחות החברה בעולם כפי שתיאר זאת בוב לוץ בספר האחרון שלו), החברה נהנתה ממידה רבה של עצמאות ולכן התעקשה לשמור על הייחוד שלה והשתמשה בספקי משנה משלה במקום לקחת חלקים מהמדף בהם השתמשו יתר מותגי GM. למה לעזאזל הסאאב 9-3 היתה צריכה מערכת מיזוג אוויר שונה מזו שבה השתמשו באופל וקטרה שעימה היא חולקת את הפלטפורמה ?! הרי מדובר בחלקים שמצויים "מתחת לפח" והלקוח לא ממש רואה או מבדיל והאמת גם לא ממש מעניין אותו. דווקא הסאאב 9-5 האחרונה שהוצגה ב-2010 (ועדיין ניתן לראות כאלה בארה"ב ) והסאאב 9-4X שהוא למעשה אח תאום לקאדילק SRX נראים ממש טוב וחבל שייצורם הופסק.

פורסם

מקווה מאוד שתקום לתחייה (במיוחד הדגם המחודש ל-900), אבל ללא יצרן גדול שיקח אותם תחת חסותם, אני לא רואה את זה קורה.

:-(

.We apologise for the inconvenience

• תוכן חדש...