Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי לעלות ולשתף כי סוף סוף ראיתי מישהו בפורום בחו"ל מתוך שרשיר שמכיל דיון פתוח על מגברי היי אנד והמיתוס שבהם והבן אדם נתן תשובה שפשוט אי אפשר להתעלם ממנה:

I think a lot of people miss what an actual audiophile is all about. The audiophile posers are most often connected with the term.

A real audiophile is all about exact reproduction of what was recorded. They want to be there in the recording studio with the artist and musicians to hear with their own ears what it was like. Audiophiles will go to extremes to achieve this end. This causes audiophiles to seek the best quality recording to reproduce the closest possible sound to what it was like in the studio. This is why 192kHz/32-bit matters to a real audiophile.

A poser is someone who claims to be able to hear a difference at those levels of reproduction. They generally have inadequacy issue so they want to be better than everyone else. This leads them to make claims that are impossible to substantiate.

I am an audiophile. My home audio system is insane. I can tell which key of a saxophone is being pressed on my McCoy Tyner New York Reunion CD at any point in time. I can tell you which direction and distance each instrument is located in relation to where I sit. That is what being an audiophile is about. Immersion in the sound to be able to place yourself there. if you swap high end amps I can not hear a difference. If you swap out my Magnepans I can tell a difference unless it's to a Mark Levinson. Planar speaker make a world of difference since they produce the full spectrum of sound from one exact spot. Component speaker sets (tweet mid and 3 mid bass) do have peaks and valleys in their sound reproduction that can be heard. The golden ear hearing sound frequencies that others can not is all myth created by posers with self esteem issues.

So please keep us real audiophiles out of that bad group of posers. :-) ---End Quote--- Its an honour to read something by a real audiophike with perfect pitch! Well I can said for myself that I love audio. Now I live the idea that become a vice to reproduce the best audio posible in a non recomended environment MY TRUCK . Sometimes I realize no matter what and how hard I try, im not going to sound like the bowers an W and onkio bose etc system I checked and listened on best buy.

ואחרי זה ששאלו אותו לגבי איך זה שהוא סותר את עצמו לגבי כך שהוא רוצה הקלטה של 32 ביט אבל באותה נשימה אומר שאין הבדל שמיע - הוא הסביר את זה בצורה מטמטמת.

Am I missing something here? At the begining of the post i covered that inaudiable frequences change soundwaves that we hear all the time. If you dont notice the higher than human hearing frequency that does not prevent and audiable impact on soundwaves that you can here. I also said an audiophile wants the cleanest possible recording to start with which is why 192khz/32-bit is important to the real audiophile and that a poser is the one who thinks they can hear a difference where there is not a noticeable one. How is highest quality source for best possible reproduction contradicting anything? The more data to reproduce, the better the output. The goal of an audiophile is the best sound they can produce with what they have, wether or not a slight difference can be heard or not is irrelevant. We audiophiles, to an extent, are nut cases. How have I been all over the place?

Oh, and on the 44.1khz comment. I know a recording engineer that played back a studio recording of an artist back for them at 192khz/32-bit and the artists responce was "that's the first time I've ever heard the same thing out here as I have heard in the there." It's not about the frequency recorded so much as it is about how much is recorded. With 192khz/32-bit there is way more data to reproduce. Going from a 44.1khz CD to a 192khz/32-bit wav file is similar to going from a 128 bit mp3 to a CD as far as amount of data to reproduce. The audible difference is just not as dramatic.

רק ההבדל בין שם לפה זה ששם הדיון לא הופך לאלים ככל שאנשים לא מתרצים מהתגובות אחד של השני, הם פשוט מפסיקים להגיב.

הלוואי וזה היה ככה כאן, במקום לדרוס אחד את השני בגלל שאם האמת שלי לא מקובלת על האחר, האחר צריך להשתנות.

בגדול - עד היום האודיופילים האמיתיים שיצא לי לראות או להכיר בארץ הזו נספרים על כף יד אחת ותאמינו או לא מי שנמנה בינם הוא טל (דיפורס) שאכן - רדף אחרי המקור וממש לא אחרי הציוד ושמעון קוסטיק (סאונדסטורם) שהדברים שראיתי אצלו היו באמת נדירים ושונים מכל אחד אחר בתחביב הזה שפשוט רודף אחרי הציוד.

וכן - בדרך גם אני הלכתי לאיבוד לא פעם ומצאתי עצמי רודף אחרי הדבר הלא נכון ולא, אני לא מחשיב עצמי באמת אודיופיל כי אני לא רודף הופעות חיות ואחרי זה קונה את ההקלטות שלהן או מנסה ללכת לאולפנים למרות שהייתי בכמה בגלל שאני מכיר כמה אנשים בעולם המוסיקה.

הדרך שלי לפחות היא לנסות להגיע למקסימום שאני יכול ממה שאני יכול להרשות לעצמי ומתוך זה אני גם קובע מה הגבול שלי בין המרדף אחרי הסיגנל לבין פרקטיקה, יעילות ונוחות.

עכשיו בואו נראה אם נצליח לנהל כאן דיון - או עוד מלחמה.

תעודת עניות לכולנו עם השרשיר הזה נכשל!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחרי השורה השלישית התעייפתי לקרוא חח

HU: ALPINE CDA-137BTi

AMP 1: SUNDOWN AUDIO SAX-125.4, AMP 2: SUNDOWN AUDIO SAZ-1500D, COMP 1: HERTZ HSK 165XL

COMP 2: POLK AUDIO DB 5251, SUB: SUNDOWN AUDIO SA-12 2OHM, 6X9: INFINITY KAPPA 693.9i

פורסם

בגדול,

מה שהוא אומר שם זה שיש אודיופיל ויש מתחזה כאודיופיל והרוב המוחץ והמוחלט לא מבינים שהם בצד הלא נכון של המושג הזה בכלל.

אודיופיל אמיתי הוא אדם שמנסה לשחזר את המקור ולא אחד שמנסה לשמוע את מה שלא קיים, הטענה שאנשים שומעים פתאום משהו שהם לא שמעו קודם למשל - הזוי.

אודיופילים להסבר שלו הם אנשים שמנסים להגיע לאולפני ההקלטות ומוכנים לשים על זה סכומים לא מבוטלים ולו רק בכדי לשמוע את האומן בזמן ההקלטה, באולפן! ורק אח"כ לנסות לשחזר את המקור שהם שמעו.

אודיופיל הוא אחד שישתמש בציוד העומד ברשותו בכדי לנסות לנגן בדיוק את מה שהוא שמע במקור.

הסיבה לציוד הכל כך יקר היא בכדי לוודא שאין איבוד מידע ולא בכדי לשמוע "יותר"

הוא אומר שם שאודיופיל הוא לא אדם ששומע טוב יותר מאחרים אלא אדם שפשוט יודע מה הוא שומע.

הוא אומר בפירוש שהוא לא יוכל להבדיל בשום הבדל אם יחליפו לו בין מגבר היי אנד אחד למגבר היי אנד שני - כול עוד אין איבוד מידע שמיע - הוא לא ידע ולא יבחין.

הוא אומר שהוא יכול לאמר לכם כשהוא שומע טרק מתנגן בדיוק איזה קליד נלחץ ואיפה כל כלי נמצא אבל הוא לא שומע צלילים שאנשים אחרים כן שומעים או לא שומעים - אין לו "אוזן מוזהבת" כמו ש"אודיופילים" רבים טוענים שיש להם.

הדבר היחיד שהוא מדבר עליו כהצדקה וכסיבה לרכישת ציוד היי אנד היא בכדי לוודא, לדעת היטב - שהוא מאבד כמה שפחות מידע.

שתי תגובות פשוט מרהיבות של אדם כנה וצנוע.

הוויכוח המקורי הוא מאוד עשיר במידע ותגובות ענייניות מחברי פורום נוספים שם, לא רואים קטילות ולא רואים מריבות - אנשים בוגרים שמנהלים דיון בריא.

פשוט תענוג.

אני רוצה את זה כאן!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, אני רק כמה הערות קטנות.

דבר ראשון אני למדתי שאין דבר כזה שמיעה אובסולוטית, וכל אדם שונה בצורה בה הוא תופס את הסאונד - ולזה יש השלכה על בחירת הרכיבים.

לגבי מה שהוא אמר על כך שעדיף אלמנט בודד שיכול לייתר את כל התדרים - זה הרי אידאל ולא תמיד בר קיימא בסביבה של רכב.

לגבי התוכן, על זה שיש אודיופיל ויש מי שמשחק אותה אודיופיל זה ברור. יש אנשים שרצים אחרי ציוד יקר מתוקף היותו יקר, ויש שרצים אחרי ציוד על מנת להגיע לאותה תוצאה שבה הם מצליחים לדעתם להגיע לשחזור הכי מדוייק של הצליל.

להכליל ולהגיד שמי שרודף אחרי ציוד הוא לא אודיופיל זה לא מדוייק בעליל.

מה עוד שאני בספק אם למישהו פה יצא לשמוע את אלביס פרסלי שר בלייב (וגם אז לא לשכוח את ההשפעה של ציוד ההגברה) כדי שיוכל להחליט האם מה שהוא שומע מרמקול נתון אכן משחזר את הזמר במקור.

מי שיכול להקשיב לזמר שר בלייב, בלי מערכת הגברה, ואז לחפש את השחזור המדוייק במערכת שלו באוטו - אחלה. ואגב, כמו שאמרתי בהתחלה, גם אם אני ואתה נשב באותה הופעה, ואחכ ננסה לשחזר זאת ברכב, כל אחד יגיע לתוצאה אחרת לחלוטין.

אני חושב שניתן להגדיר אודיופיל כאדם שמנס להגיע לשחזור המדוייק ביותר של הזמר במציאות, בסביבה הרצויה (רכב בית וכיוצה בזה).

אבל זאת רק דעתי

אחרי שהגבתי, ראיתי שרשמת חלק מהדברים שגם אני רשמתי

פורסם

תמיד יהיו אי דיוקים כאשר מדברים על נושא כל כך רחב או בוא נקרא לזה "פתוח"

אבל התשובה שלו היא בין הרהוטות שיצא לי לראות ובפועל עיקר העניין כאן הוא בריאות הדיון - אני יודע טוב מאוד שאני פותח כאן קופסאת שרצים, למען האמת בית קברות שלם.

אני רוצה לראות אם ניתן בכלל לנהל דיון בריא עם קבוצת ישראלים :-D

יש כל כך הרבה דברים ברמקולים ובמטרות הניצול שלהם - יש כאן כאלה שלא יוכלו לסבול את העובדה שבכדי להקריב את הכל למען שמחזור של single source point הם יצטרכו להקריב הרבה מהעוצמה הניתנת להפקה וילכו ישר על סט שלושה חלקים וכך הלאה וכך הלאה.

יש כאן כאלה כמוני שאין להם שום בעיה לחיות בשלום עם מגבר קלאס D וגם בכלל לא מאמין שאובדן המידע בשימוש ממגבר כזה הוא שמיע לאוזן אנושית שלא לדבר על אוזן אנושית מוזהבת שגם שומעת את הקלאס - אבל שוב, מי שטוען שהוא שומע את ההבדלים האלה - אני לא יכול לאמר לו שהם לא קיימים

בין אם הם קיימים או לא - בשבילו הם קיימים ולכן בשבילו זה אמיתי.

וזה נשמע מוזר אמנם אבל אני מקבל את זה - מעדיף לכבד אדם ולתת לו ללכת באמונתו ולאמר לו אמן מאשר לרכוש אויב נוסף.

זה משהו שלמדתי אחרי הרבה מאוד זמן בתחביב הזה - אנשים הם אנשים, עובדות הן עובדות אבל כל אחד רואה אותן אחרת.

חיה ותן לחיות.

Pioneer TS-X150

פורסם

1 להיות אודיופיל זה לבזבז הרבה כסף על ציוד יקר , שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו

אז בעצם שבן אדם שלא יכול להרשות ציוד יקר הוא לא נקרא אודיופיל ?

2 להיות אודיופיל זה רוב הזמן להיות אם אוטו מפורק בגלל פרויקט שנמשך , וכשמסיימים את הפרויקט נהיה משעמם ורוצים לחדש

משהו למשהו יותר טוב וכו

אז שוב מפרקים , ורוצים להגיע לאיזהו יעד אינסופי , כי אין סוף למבחר ומחיר של מוצרי אודיו

צריך להבין שאוטו זה לא אולפן הקלטות , ולא מיועד למטרה הזו .

H.U
CZ-500

AMP SAX 100.4 COMP
MLK165

AMP MONO1.2K SUB 2X
ES300

פורסם

נשמע כמו קישקוש אודיופילי טיפוסי

לדבר על המונח "אודיופיל" בסביבה של רכב זה בכלל פרדוקס.

דיון תאורטי הוא עניין שנוטים להפריז בחשיבותו.

בפועל דברים מתנהלים אחרת.

ה"דיון" הטוב ביותר הוא בכלל ניסוי כלים - ניסוי \הצלחה-טעיה\מסקנות

ולמרות שבכול חודש מתנהל מפגש פורום כבר במשך שנים

עדיין לא עלה ולו שרשור בודד על ניסוי כלים בחסות הפורום ,זה לדעתי הכשלון האמיתי של הפורום.

פורסם

בולז-איי!

מבחינתי לנסות להשיג כמה שיותר קרוב למקור בתוך רכוב יכול להחשב כאודיופיל אבל זה יותר קשור לנסיון לשחזר ופחות קשור לטיב אבסולוטי של הציוד - אם אתה יכול להגיע לשם\רוצה - נהדר, אבל זה לא אומר שזה מקנה לך את היכולת לדרוך ולבטל את מי שלא וזה גם ממש לא אומר שאתה שומע דברים שאנשים אחרים לא שומעים - זה פשוט מעלה את הפוטנציאל שלך להגיע לשם.

Pioneer TS-X150

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה לאל שאני לא אודיופיל, לא הגדרתי את עצמי מעולם ככזה, ולפיכך כל החוקים ה"מחייבים" שרשומים למעלה לא תקפים לגבי,

מאידך אני גם לא מתחזה :-P

נשמע כמו קישקוש אודיופילי טיפוסי

לדבר על המונח "אודיופיל" בסביבה של רכב זה בכלל פרדוקס.

דיון תאורטי הוא עניין שנוטים להפריז בחשיבותו.

בפועל דברים מתנהלים אחרת.

ה"דיון" הטוב ביותר הוא בכלל ניסוי כלים - ניסוי \הצלחה-טעיה\מסקנות

ולמרות שבכול חודש מתנהל מפגש פורום כבר במשך שנים

עדיין לא עלה ולו שרשור בודד על ניסוי כלים בחסות הפורום ,זה לדעתי הכשלון האמיתי של הפורום.

וואו, אודיו קינג, אל תעלב אבל עד להודעה הזו הייתי בטוח שאתה בוט משוכלל :-D

בכל מקרה מסכים עם מה שכתבת!

פורסם

:roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao:

חזק!

גם את הסטיג חשפו כבר וזהותו של הקינג נשארה בגדר תעלומה :wink:

פורסם
המחשבה הזאת עברה גם אצלי :rolleyes::confused:

גם אצלי D:

בכל מקרה, מבחינתי לפחות, אודיופיל זה אחד שמציק לו באוזן לשמוע "רעשים" הרבה פעמים אני מעדיף להעביר שיר מאשר לשמוע איכות הקלטה גרועה, ובגלל שהמערכת באוטו של אבא לא להיט אז אני הרבה פעמים שומע על ווליום ממש נמוך רק כדי לא לשמוע כל מיני רעשי רקע.

באוטו של החברה אני תמיד מעיר לה "איזה איכות גרועה יש להקלטה, אין איזון בין הצדדים ברכב, אין איזון בין הטרבל לבאס" ובחיים אני לא אשמע ממנה הסכמה היא תמיד תגיד "לא יודעת לא שמה לב" כנ"ל אבא שלי תמיד יגיד שהוא לא שם לב וזה לא מפריע לו.

אין הרבה אנשים כמוני, הרוב לא באמת אכפת להם איך זה נשמע ובאיזה איכות.

בגלל זה לדעתי אני שונה מכל השאר, וכן יש לי בי רגישות מסויימת בכל הנוגע למוזיקה ולצליל שבוקע מהאלמנטים.

אני לא מכנה את עצמי כ"אודיופיל" או משהו כזה, אני מכנה את עצמי כ"פרפקטציוניסט בכל הנוגע למוזיקה"

פורסם

אודיופיל - בהגדרה

Audiophile

An audiophile is a person with a strong interest in high-quality sound (usually music) reproduction.

אדם בעל עניין גבוה בשחזור צליל באיכות גבוהה.

תוספת מוויקיפדיה

http://en.wikipedia.org/wiki/Audiophile

בסופו של דבר רובנו מחטיאים את המטרה והולכים לאיבוד בדרך אליה וזה הופך לתחרות "למי יש יותר גדול"

הסיבות העיקריות לזה בעיניי הן:

1. אף אחד מאתנו לא באמת יכול לשחזר את המקור פשוט כי לא היינו שם כשהמקור הוקלט - אולי לנסות לשחזר הקלטה אבל גם שם, שיהיה בהצלחה.

2. רכב, רכב ושוב - רכב.

אם מבינים את שני הדברים שנכתבו למעלה - זה הופך את כל הנושא של תחרויות אודיו לרכב למשהו שבכלל לא קשור לנאמנות למקור אלא פשוט לשחזור של הקלטה, יצירת אימג' נכונה, טונאליות נכונה ובסופו של דבר גם פגיעה בטעם של הגוף השופט.

אם מבינים את שני הדברים שנכתבו למעלה - אנחנו רבים כל השנים האלה על טעם, ריח.

אז אנחנו יכולים להמשיך לריב על מה אנחנו כן שומעים ועל מה אנחנו לא שומעים.

אנחנו יכולים להמשיך לריב על כל דבר אפשרי.

המטרה בסופו של דבר כמו שאני רואה את זה היא לא לנסות בכלל לשחזר את המקור אלא פשוט להגיע לתוצאה שנשמעת לנו הכי טוב, בהתאם לטעם שלנו ובהתאם ליכולת שלנו.

לבחור את האלמנטים שמדברים אלינו הכי הרבה.

ולהנות מהתחביב הזה ואולי לשם שינוי - לשמור על יחסים תקינים ואנושיים בין אחד לשני!

זה הלך לאיבוד, זה נהרס.

אולי הגיע הזמן להפסיק עם זה.

ובשביל להתחיל לעשות את זה - צריך להבין את הבסיס קודם כל ולדעת איפה טעינו.

ואני אומר לכם - טעינו! איבדנו דרכנו מזמן.

מקווה שמשהו יקרה כאן.

Pioneer TS-X150

פורסם
P

אני לא סתם בוט משוכלל אני ה-Skynet של האודיו לרכב ,אני לא באמת קיים.

פורסם

גדול!

גם את הסטיג חשפו כבר וזהותו של הקינג נשארה בגדר תעלומה :wink:

גדול! לא ידעתי שהוא הוריד את הקסדה!

קינג? אולי הגיע הזמן?

http://www.youtube.com/watch?v=ifrtlC4NTys דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

המטרה בסופו של דבר כמו שאני רואה את זה היא לא לנסות בכלל לשחזר את המקור אלא פשוט להגיע לתוצאה שנשמעת לנו הכי טוב, בהתאם לטעם שלנו ובהתאם ליכולת שלנו.

לבחור את האלמנטים שמדברים אלינו הכי הרבה.

ולהנות מהתחביב הזה ואולי לשם שינוי - לשמור על יחסים תקינים ואנושיים בין אחד לשני!

מילים כדורבנות.

לגבי עניין המי נכנס תחת ההגדרה "אודיופיל", זה ממש תלוי את מי שואלים לדעתי לפחות.

תשאל את רוב חברי הפורום- הם יגידו לך לא,אוהבים איכות, א-ב-ל גם אוהבים לשמוע את הסאב מרביץ להרביץ (ואז הקשר למה היה באולפן נעלם לגמרי).

אבל תשאל את בנות הזוג/משפחה/חברים- כיוון שהם יודעים שהשקעת בציוד יקר, הם יודעים שאתה לא ילד מתלהב בן 17, אתה מוריד רק פלאקים, הם יודעים שאתה מבזבז שעות בכיוונים/החלפות/שידרוגים/מפגשים/חיפוש ציוד, וכו', בקיצור תשאל אותם, הם כבר יגידו לך שאתה אודיופיל.

אבל בשורה התחתונה, זה נטו עניין של הגדרה, מי מכניס את עצמו תחת ההגדרה הזו, לא כ"כ מעניין, איך שומעים אצלו- זה כבר יותר מעניין.

להכניס משהו תחת הגדרה הוא פסול לדעתי, בתח ובטח שמדובר בתחום אפור שבו יש חשיבות רבה לטעם אישי.

SCANSPEAK

• תוכן חדש...