Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
התגעגתי גם :lol: ואני אומר ,שאם הכל כמו שצריך אין טעם בסאב לרכב.

אווווו, עכשיו נהיה פה מעניין, יאללה מכות! :-P

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

להרגע מיד - טל יודע ללחוץ לאנשים על הכפתורים.

הוא מומחה בזה - אם חשבתם שאני עוקצני.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני יודע את זה. כבר נכנסתי איתו לוויכוחים פה. הוא הבנאדם כי אנטי שיש כשזה מגיע לאודיו רכב. ואדי לא משנה כמה ידע יש לו, זה לא מכפר על זה כי כל מה שהוא עושה זה עוקץ ונותן את הדעות של ״למה זה לא יעבוד״.

לא ראיתי אותו מפרגן פה פעם אחת, רק להיפך. אז אל תנסה להגן עליו.

כמו שהוא יודע ללחוץ, כן גם אחרים פה יודעים.

פורסם

למדתי להעריך את התרומה שלו לפורום הזה דיוויד עם השנים - אתה צודק, הוא אנטי - אבל הוא מוציא מהפורום ביחד עם כל הדברים הרעים, גם את הדברים שצריכים להיחשף.

ואם תשים לב הוא מגיב בצורה תוקפנית כלפי אודיו - לא כלפיך באופן אישי.

אני מעדיף את זה בעשרות מונים על כל תגובה תוקפנית אישית אחרת שלא קשורה לתחום.

אני יכול להתווכח עם טל חודש בלי הפסקה ואחד מאיתנו לא ייעלב באופן אישי, זה משהו שצריך ללמוד ממנו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

+1 אדי

שהתקיפה היא על הנושא זה הופך את הדברים לדיון בריא מאשר מתקפה אישית

HU - Alpine 9887 | Speakers - Hertz MLK2

Midbas Amplifier - GENESIS Series 3 dual mono

Twitter Amplifier - GENESIS Series 3 four channel

Subwoofer Amplifier - ROCKFORD 1001BD | Sub - IDMAX

פורסם

הוא אנטי כי הוא לא הצליח להגיע לשום תוצאה טובה ברכב כנראה, נכון שזה קשה אני כבר שנה לא עושה בניות ומשחק עם הזוויות על המילימטרים בשביל להגיע לחיבור ובמה מושלמת וככה צריך, מי שרץ ישר להתקין ולעשות בניות בלי לבדוק החזרים זווית נפחים וכו' לא יגיע לשום מקום.

כנראה שאת ההבנה והידע לסאונד ברכב אין לו בגלל זה הוא אנטי.

"אין מה לעשות זה לא מערכת של בית לקנות, לחבר, ולשמוע טוב" זה לא קיים ברכב.

אתה מוזמן לבוא למפגש צפון לשמוע מערכות שישנו את דעתך.

HU:Grunding GX3800 ,Amp Speakers :Ausidon.Vrx 4.300 SUB:Hertz es 300 old MidBass:Carwales CL6.5 3L MidRange:Carwales CL 3  Tweeter:  Carwales CL1+RIbbon amt

פורסם

זו לא הנקודה.

הנקודה היא שהוא שומר על דיון נקי ממטענים אישיים ולא יורד לרמות שאחר כך נשאר אחריהן הרס.

זה בדיוק מה שרציתי להעביר כאן.

Pioneer TS-X150

פורסם

בתנאי מעבדה היצרן מחבר אותו לקיר בטון בחדר מושלם עם טיפול אקוסטי שעולה כמו רכב ואז מדבר על הפוטנציאל באלמנט הנ"ל וכמה שהוא ככה וככה ,ובפועל ברגע שאתם מחברים אותו לדלת רכב הכל הולך לעזעזל ,הענות התדרים וה GROUP DELAY משתנים דרסטית ובעצם מתקבל רמקול אחר. אז על מה שילמתי ?

הבעיה היא תעשיית הסאונד לרכב ,שמלמדת דורות שלמים שקרים ומיתוסים על " RMS נקי " בזמן שהמדע לא יכול להבין איך לעזעזל אנשים שומעים הבדל לא קיים בין מגבר A למגבר B אם שניהם מוציאים את אותו ההספק באותו אחוז העיוות.

.

1.מבחינתי שהיצרן יבנה לרמקול שאני חושק בו גם ממ'ד וישקיע אותו באדמה בעומק קילומטר עם 70 בתולות סביבו ויגיד ויכתוב ככל העולה על דעתו.בדיוק כמו שיצרני רכבים מצהירים על צריכת דלק שבפועל אולי קרובה למציאות אבל עדיין יש לה אחיזה באחוזים רבים.במקום 20 ק'מ לליטר אגיע בתנאים מסויימים אולי ל17 ק'מ,שביום יום לא אוכל לעמוד בהם כמו,מזגן סגור או נסיעה ללא הפסקה במהירות קבועה .

על אותו משקל הדרייברים.אם יצרן מצהיר הצהרות מסויימות,אעשה ככל שאוכל להגיע לאחוזים הרבים מתוך ה100 שלו. וכן,זה מתסכל אבל מאפשר לך נקודה לשאוף אליה ולהוציא את המיטב.(ואני מדבר על יצרנים אמינים).

2.היכן "המדע" הזה כתוב? מה? אין הבדלי סאונד בין מגבר למגבר על אותו קלאס? כמו שאקח לוויתן שהוא קלאס D ואשווה למונו קלאס D מחברה אחרת? (אם אותם ההספקים ויכולת הקרוס) .אין הבדלי סאונד בין קלאס A למגבר קלאס AB למשל?

איך דווקא יש "תאימות" בין רמקול למגבר שמוציא ממנו את המיטב ממגבר שסתם מגביר אותו?

ליאור

פורסם

עברתי פה ברפרוף על חלק מהתגובות, והדבר היחיד שמתגלגל לי בראש זה שאני לא מאמין שיש מישהו בפורום (טוב נו, מבחינה סטטיסטית אוליי 1-2), שביקר בסטודיו בזמן הקלטה של אלבום, ואח"כ ניסה לשחזר את מה ששמע באוזניו שלו, ישירות מהזמר\להקה, בתוך סביבת הרכב - מי שרציני, שיגיע לאולפן (יש לחבר טוב להקת מטאל, והם כרגע בשלבים אחרונים של בניית אולפן הקלטות צנוע - ואני מתכוון ברגע שיסיימו להגיע לשם ולהכין דיסק של קטעי שירה נגינה - ואיתו לעבוד על כיוון המערכת)

בלי זה, אין מה לדבר על שחזור ועל אודיופילים ועל מה לא.

אגב "השאיפה של כל אודיופיל אמיתי היא לשמוע בדיוק את מה ששמע האדם שעשה מאסטרינג לשיר. לא משנה באיזה אמצעים. אם האדם שעשה מסטרינג לשיר התכוון לתדר 20 ההרץ בנקודה כזו וכזו להישמע ככה וככה , אז ככה הוא אמור להישמע וכל סטייה מזה היא חילול הקודש. אין פה שום טעם אישי" - למה אתה מדבר על מה ששמע ההוא שעשה את המאסטרינג? איך אתה יודע מה הוא שמע?

אני זוכר שעשיתי פעם מבחן עוורון צבעים, וגלשתי לשיחה עם הרופא על כל הנושא הזה, ודבר אחד זכור לי שהוא אמר "אם אני מציג לך כרטיס בצבע אדום, הגוון שאני רואה, והגוון שאתה רואה הם לא אותו גוון, אבל שנינו יודעים שזה אדום" - כך זה לפי דעתי גם בסאונד.

השאיפה של כל אודיופיל אמיתי היא לשמוע ברכב, איך שנשמע הזמר/הלהקה באולפן (לפני עיבוד כלשהו) - ואת זה לנסות ולשחזר!

אם אנחנו לא יודעים איך האות נשמע במקור, איך נוכל לשחזר אותו?

ובכלל, אני איבדתי את הנושא העיקרי של הדיון, האם אדי, ניסית לפתח דיון על מהות האודיופיל, או דיון על יכולת הדיון הפורום?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בתור אחד שדווקא כן היה באולפן,

I CALL BULLSHIT

על ההודעה שמעליי, מצטער.

דבר ראשון האמן עצמו בקושי שומע את מה שהוא מקליט- הוא חובש אוזניות שבד"כ משמיעות לו טראקים אחרים שעליהם הוא צריך להקליט.

דבר שני בתור אחד שעבד על MASTERING של דיסקים (אמנם מעט מאוד, אבל מספיק בשביל להגיד שעשיתי את זה :-P) אני יכול להגיד לך שמה שמוקלט באולפן עובר המון מניפולציות עד שהוא מגיע לאוזניים שלך.

ודבר שלישי- באולפנים הרמקולים שמשמשים להקלטה והשמעה הם רמקולים מוניטוריים, בלי באס בהגדרה (כדי שלא ייווצרו עיוותים - יותר קל להבחין כך בפרטים), כך שלשחזר את מה שטכנאי ההקלטות שומע אתה ממש לא רוצה.

אם כבר לשחזר משהו, אז זה מה ששומעים בקונצרט קלאסי באולם נורמלי, זו אורגזמה מוזיקלית (למי שאוהב את הסגנון, כמובן).

עריכה: בעצם בקריאה שניה של ההודעה מעלי, אני רואה שהתכוונת להגיד בערך מה שאמרתי, אז אני חוזר בי מקריאת הבולשיט :-)

בעצם בקריאה שלישית אני שוב מבולבל, לא הבנתי אם אתה בעד שחזור האולפן, נגד, או כמוני- חושב שזה לא ממש רלבנטי.

פורסם

אני לא בעד שחזור אולפן, אני בעד שחזור של מה שנוגן מההתחלה, במקור, לפני מאסטרינג, לפני הקלטה - אני והזמר/להקה - ואת זה, את זה לנסות לשחזר ברכב, או לפחות להגיע כמה שיותר קרוב.

יש לי חבר קרוב שמנגן על גיטרה קלאסית/אקוסטית, אני מת להקליט אותו, ולנסות להגיע למקור ברכב.

אגב, אם בלבל אותך המשפט "אגב "השאיפה של כל אודיופיל אמיתי היא לשמוע בדיוק את מה ששמע האדם שעשה מאסטרינג לשיר. לא משנה באיזה אמצעים. אם האדם שעשה מסטרינג לשיר התכוון לתדר 20 ההרץ בנקודה כזו וכזו להישמע ככה וככה , אז ככה הוא אמור להישמע וכל סטייה מזה היא חילול הקודש. אין פה שום טעם אישי" - למה אתה מדבר על מה ששמע ההוא שעשה את המאסטרינג? איך אתה יודע מה הוא שמע?" - שם לב שהוא תגובה שלי למה שאמר חבר פורום כמה הודעות מעל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כן, את הציטוט הבנתי רק בקריאה שניה :-)

בקיצור, נראה לי שאנחנו בעצם מסכימים בבוטום ליין, רק שאתה נתת כדוגמה להקה ואני נתתי קונצרט קלאסי (לא שאני חובב מוזיקה קלאסית, פשוט אחת מהחוויות המוזיקליות \ שמיעתיות הכי חזקות שהיו לי הייתה בסיטואציה כזו).

פורסם
אני במשך שנים משווה מוסיקה לאוכל

מבחינתי מוזיקה היא אוכל לנשמה.

מה שקורה בפורום הזה במשך שנים כבר זה שאנשים נכנסים ל"מסעדה" של מישהו ואומרים לשף איך לבשל.

שמעו, אם שפים טובים נכנסים למסעדה שלי ונותנים עצות אני מקשיב, בייחוד אם זה שפים שאני יודע בוודאות שהם יודעים איך לבשל.

כל השאר - בערבון מוגבל.

הבעיה היא שהשפים כאן שולפים סכינים כבר אחד על השני במקום על האוכל :-D

במקום לנסות לשחזר את התרנגולת שמעולם לא ראינו - בואו פשוט נעשה שניצלים טובים.

אהבתי את התגובה

בעיקר את השניצלים :lol:

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

יורי,

פתחתי את הדיון בשביל מה שנכתב בין השורות וזה לבוא ולהראות שתרבות הדיון היא פשוט אגרסיבית ואולי גם אלימה לעיתים וכמו שאתה רואה, לא לקח הרבה זמן עד שהפואנטה הובהרה במלואה.

יצא לי כמה פעמים להיות באולפני הקלטות וזה עוד כשהייתי בתיכון שהיתה בו מגמת מוזיקה ויצאו משם כמה מוזיקאים למשל מוניקה סקס.

אבל אז לא רדפתי אחרי מקורות, הלכתי גם לכמה הופעות חיות רק בכדי לנסות לשחזר אחר כך את התחושה שלהן ברכב אבל שוב לא משהו מדוייק אלא את הטעם הכולל.

זה אומר שאני אודיופיל פר אקסלנס? לא, לא בעיניי.

כל אחד והתרגום שלו למושג הזה, אבל לדבר אחד עם השני כמו בני אדם בעלי כבוד קודם לכן.

Pioneer TS-X150

פורסם

למה אתה פותח דיון בשביל שיהיה ריב?אתה מצסיס?

מי שמעגל פורטים לא בהכרח מעגל פינות!!!! לכל נושא בקשר לפורטים יש לפנות אלי

• תוכן חדש...