Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פנים אמיתיות: השד העדתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה זה לדעתך ניצל את חוק השבות לרעה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מתייחסים באופן דיפרנציאלי לנשים

חכה שתתחתן.

גם אתה תתייחס בדיפרנציאליות לנשים.

1. אישתך.

2. חברות שלה.

3. חברות שלה שהן כוסיות.

4. חברות שלה שאתה לא סובל.

5. אמהות של ילדים מהגן, שנשבע לך, כשאנחנו היינו ילדים לא היו אמהות כאלה.

6. חד הוריות שהן גם 3 גם 5 וגם מנצלות כל פיסת בד שניתן לגזור מהבגדים, ואתה אמור לשבת איתן על כוס קפה ולהנהן ברצינות כשאתם מדברים על הגננת או חוג ה'חשיבה מוסיקלית' החדש, ולהסתכל להן בעיניים! בעיניים פרנקוס, כי כל הסטת מבט זה בגדר הטרדה מינית.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

זה זיוף מסמכים או המצאה של סבא שהיה איכשהו יהודי. לא חסרים מקרים כאלו - ושוב אני אומר רק כדי שזה יהיה ברור ב100%: זה לא אומר שצריך להתייחס אל עליה כלשהי כאילו כולם שם רמאים/שקרנים/גויים/אחר.

דוגמא:

http://www.haaretz.co.il/misc/1.1440947

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3447363,00.html

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

בחייאת, אל תביא קישורים מהקשת המזרחית. זה כמו להביא מאמרים של "בצלם" כהוכחה לפשעים נגד האנושות.

בחייאת.

תקרא את הכתבה, גם של הקשת המזרחית וקרא את החלטות המנהל.

בזמנו ביצעתי הערכת שווי לקרקעות הללו, ע"פ החלטות המנהל.

זה שוד לאור היום.

פורסם
התכנית מעלה שאלות נוקבות -

1. למה תמיד יש שופט מזרחי אחד בעליון?

2. למה פחות מ-9% מהסגל האקדמי הוא ממוצא מזרחי?

3. למה אין ראש ממשלה מזרחי?

4. למה פוסלים קורות חיים לפי שם משפחה?

שוב, אני האחרון שצריך להתלונן אך יש כאן שאלות שאין עליהם תשובות.

אפשר "לנגן" על התאמצות=הצלחה אבל בפועל, המצב שונה.

אין לי תשובות לכל השאלות שלך.

אני יכול רק להגיד שאי אפשר להסיק מנתון מסויים על הגורמים. אתה לא יכול לקבוע עובדתית שזה שרק 9% מהסגל האקדמי הם מזרחים זו הוכחה לגזענות. אפשר לשאול מגנד גם כמה מזרחים רואים בקריירה אקדמית אופציה אפשרית או רצויה לילדים שלהם, למשל. גם עם שאלה כזו אפשר להתחכם (בטח עם אותו הפרוספור שהזכרתי ושחושב שלהיות מלומד במרכז הארץ זה "להשתאכנז"), אבל בכל זאת, זה נותן לך מדד קצת יותר טוב. לא כולם רוצים להיות חברים באקדמיה ולא כולם רוצים להיות חוקרים. יש עכשיו טו דעה של דוקטור כלשהו ממכללת עמק יזרעאל, שמספר על זה שהוא היה המזרחי היחיד באוניברסיטה כשלמד. אבל זה לא אומר כלום, חוץ מזה... שהוא היה המזרחי היחיד. הוא הרי לא כותב שם שכל חבריו חלמו ללמוד יחד איתו ונדחו כי היו מזרחים, או לא קיבלו ציון טוב מספיק בפסיכומטרי. הוא מציין עובדה אחת, מנותקת, ועל סמך זה כולנו צריכים להרגיש רע. חבל.

לגבי השאלה הרביעית שלך אני יכול לספר לך ששמעתי חברים מזרחיים אומרים לי דברים כמו "מה אני אלך לראיין אותו עכשיו? קוראים לו צ'ארלי, מה הסיכוי שהוא בכלל מתאים לעבוד כאן?" (כמובן שזה לא הניסוח המדויק, אלא רוח הדברים), אז גם כאן, אומרים שפוסלים קורות חיים של מזרחים. רק שוכחים של-"פוסלים" יש שני צדדים, והפוסל הוא לאו דווקא אשכנזי (וזה מחזיר אותי למה שכתבתי קודם - אין כזה דבר "מזרחים" כקבוצה אחת אחידה).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

Keyser - זה לא ניצול לרעה של חוק השבות, זו עבירה פלילית. הבעיה היא שבגלל מקרים כאלה כולם מתויגים. אתה יודע כמה פעמים שמעתי את המספר 30%? אתה מבין מה זה 30% בכלל? 30% זה 400000 איש. כל זאת ביחס לעדה שגם אם לא שמרה באדיקות על מנהגי הדת בתנאי ברה"מ הרי שיתר הסביבה דאגה להזכיר את זה טוב מאד (אם-כי רוב אלה, לפחות, שנולדו במאה ה-19 עדיין היו דתיים. רובם פשוט נהרגו בין 1941 ל-1945, אז קצת קשה להם להוכיח).

תאמין לי, שסיפורי קיפוח וגזענות יש לי מפה ועד מחרתיים. יתרה מזאת, ספגתי הרבה יותר גזענות כאן מאשר שם. פשוט לא להתבכיינות חונכתי ובאופן גורף, כך גם רוב העדה. לא חסרים חריגים ולא חסרים גזענים גם מאצלנו, אבל זה במסגרת פעמון ההתפלגות הנורמלית אני מניח, בדיוק כמו שכפי המצב בכל עדה. אגב, יצא לי לראות, עוד בשלבי ביניים של הרפורמות של ניסוחי תעודות הזהות, ת.ז. של יליד מרוקו בלי ציון תאריך עברי - תאריך עברי סימן יהודים בתחילת עידן הכוכביות - מה אני אמור עכשיו, לתייג את כל יוצאי מרוקו? ברור שלא. כך גם במקרה דנן.

אגב, מעניינת ההתייחסות שלך לסוגיית המשפחה שעלתה במרמה שהעליתי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אתה מבזבז את זמנך. הרי ידוע לכל שחלומה של כל אם רוסיה הוא להגר לישראל ולתת לבן שלה למות בעד ארצנו, כדי שיוכל להקבר מחוץ לגדר.

חוץ מזה, אם כבר מישהו מרוויח מזה שמגיעים לכאן לא יהודים זה הארגונים שחיים מזה \ סביב זה, כמו הסוכנות היהודית.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
זה לא מדוייק, אמנם גם יוצאי אירופה נשלחו לעיירות פיתוח, אך במשורה.

פרופ' סמי שלום שטרית פרסם במסגרת ספרו "המאבק המזרחי בישראל" פרוטוקולים מתחילת שנות ה-50, בהשתתפות נציגי ממשלה (בניהם גם ראש הממשלה דאז, דוד בן גוריון) בהם נאמר באופן גלוי ובוטה כי יש לשלוח את בני עדות המזרח לישובי הספר וישובי הגבול.האם ידוע לך ההקשר הכללי? האם ידוע לך שהמדינה דאגה למגוריהם וכל מחסורם כי היו חסרי כל? האם אתה קורא ספרים או ציטטות בפייסבוק ודומיו?

לפני כן, אגיד רק כי גזענות קיימת מאז קום המדינה, שימו לב לסמנטיקה - עצם הכינוי "מזרחים" (מה קו האורך-קוחב של פולין ומה של מרוקו?).סמנטיקה: אם לעולים מאוקראינה ומרוסיה קוראים רוסים ולעולים מאתיופיה אתיופים אז לעולי ארצות ערב יש לקרוא ערבים.

אבל לדעתי הפשע בגדול ביותר של המדינה הוא היחס לקיבוצים ולמושבים - החל בתנאים הם מקבלים, שמיטת החובות, עצימת העין מול שוד הקרקעות, ההשתלטות שלהם על משאבים ועוד ועוד.

אבל הפשע הגדול ביותר הוא להכפיש על סמך חוסר ידע, הכללה והסתה. העברת ידע מוטעה והפנייה נגד אחרים אינה רק הסתה, זוהי הטפשה. חטא ידוע ביהדות. יהדות שקידשה השכלה.

על איזה קבוצים אתה מדבר: אלו שקמו לפני או אחרי המדינה? אחד עשר הנקודות? חומה ומגדל? מושבים שקלטו עולים במהלך השנים ואת עליית הנוער? אלו שקמו בפריפריה מבחירה והקרקע שם נאמדת ב0 עגול?

איזה מושבים? מושבים ותיקים? מושבי עולים? מושבי המעמד הבינוני? אלןו שכספם הוקם בכספי הקרן הקימת? אלו שרכשו קרקעותיהם בעצמם?

הכל הוא מיקשה אחת, עבור חסרי הידע. ככל שאדם הוא חסר ידע ובמיוחד אם גם לחשוב לא לימדו אותו הרי הוא קשוב יותר ויותר למסיתים פופוליסטיים. אנשים המרויחים מבורותם של אחרים ומנציחים אותה. עתונאי דלשמטע הנוטים לצהוב, כלכלנים ודברנים מוכשרים כמו שלמה מעוז שחושבים שיודעים הכל, גזען שכמותו, פוליטיקאים שנבנים על בורות ומאופיינים בה.

מה שנקרא- לרקוד על הבורות.

כתבו בפייסבוק, הראו ביוטיוב. עוד מעט תביאו אותם כאסמכתא אקדמית. יוטיוב זה מקום שמראים כלב רוקד וחתול קופץ, מהו קופץ? זה יוטיוב.

אמנם זה כולה פורום מכוניות אך יש גבול לבורות.

אנשים בורים? לא נורא, שימרו זאת לעצמכם, לא חייבים להפגין בורות לעיני כל.

פורסם
Keyser - זה לא ניצול לרעה של חוק השבות, זו עבירה פלילית. הבעיה היא שבגלל מקרים כאלה כולם מתויגים. אתה יודע כמה פעמים שמעתי את המספר 30%? אתה מבין מה זה 30% בכלל? 30% זה 400000 איש. כל זאת ביחס לעדה שגם אם לא שמרה באדיקות על מנהגי הדת בתנאי ברה"מ הרי שיתר הסביבה דאגה להזכיר את זה טוב מאד (אם-כי רוב אלה, לפחות, שנולדו במאה ה-19 עדיין היו דתיים. רובם פשוט נהרגו בין 1941 ל-1945, אז קצת קשה להם להוכיח).

תאמין לי, שסיפורי קיפוח וגזענות יש לי מפה ועד מחרתיים. יתרה מזאת, ספגתי הרבה יותר גזענות כאן מאשר שם. פשוט לא להתבכיינות חונכתי ובאופן גורף, כך גם רוב העדה. לא חסרים חריגים ולא חסרים גזענים גם מאצלנו, אבל זה במסגרת פעמון ההתפלגות הנורמלית אני מניח, בדיוק כמו שכפי המצב בכל עדה. אגב, יצא לי לראות, עוד בשלבי ביניים של הרפורמות של ניסוחי תעודות הזהות, ת.ז. של יליד מרוקו בלי ציון תאריך עברי - תאריך עברי סימן יהודים בתחילת עידן הכוכביות - מה אני אמור עכשיו, לתייג את כל יוצאי מרוקו? ברור שלא. כך גם במקרה דנן.

אגב, מעניינת ההתייחסות שלך לסוגיית המשפחה שעלתה במרמה שהעליתי.

זו עבירה פלילית שנוצרה מניצול לרעה של חוק השבות.

אתה צודק בשאר הדברים, וזה גם מה שאני אמרתי. המקרים האלו קיימים, אבל לא צריכים לשמש כתיוג לעליה שלמה.

אתה מבזבז את זמנך. הרי ידוע לכל שחלומה של כל אם רוסיה הוא להגר לישראל ולתת לבן שלה למות בעד ארצנו, כדי שיוכל להקבר מחוץ לגדר.

חוץ מזה, אם כבר מישהו מרוויח מזה שמגיעים לכאן לא יהודים זה הארגונים שחיים מזה \ סביב זה, כמו הסוכנות היהודית.

נכון שכהרגלך לא קראת בכלל את מה שכתבתי מתחילת חילופי הדברים בינינו?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
זו עבירה פלילית שנוצרה מניצול לרעה של חוק השבות.

אתה צודק בשאר הדברים, וזה גם מה שאני אמרתי. המקרים האלו קיימים, אבל לא צריכים לשמש כתיוג לעליה שלמה.

שוב - הנוסח שלך זה בדיוק הפתח לגזענות. אם נוסח חוק השבות היה אחר, זה היה משנה משהו? לא. אז גם לניסוח שלך אין מקום. תאמין לי שאני הכי זורם בענייני בדיחות עדתיות, גם על עדתי וגם על מה שאתה רוצה. עד שאני מזהה שמץ רצינות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אם חוק השבות היה "מוגדר היטב" הוא היה מפרט קריטריונים ברורים ונוקשים לעליה. במקרה הזה, אותם נערים בכלל לא היו מגיעים לפה.

אין שמץ של גזענות במה שאמרתי. יש מצב מסויים, שאפשר להצביע עליו וניתן היה למנוע אותו וניתן למנוע הישנות שלו. זה הכל. אין כאן פתח להשמצות כנגד מוצא כזה או אחר. מצידי הם היו יכולים להיות אמריקאים/מרוקאים/אוסטרלים/תמנים. זהו. המוצא של אותם נערים לא משמש פקטור כאן בכלל.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אבל הפשע הגדול ביותר הוא להכפיש על סמך חוסר ידע' date=' הכללה והסתה. העברת ידע מוטעה והפנייה נגד אחרים אינה רק הסתה, זוהי הטפשה. חטא ידוע ביהדות. יהדות שקידשה השכלה.[/color']

על איזה קבוצים אתה מדבר: אלו שקמו לפני או אחרי המדינה? אחד עשר הנקודות? חומה ומגדל? מושבים שקלטו עולים במהלך השנים ואת עליית הנוער? אלו שקמו בפריפריה מבחירה והקרקע שם נאמדת ב0 עגול?

איזה מושבים? מושבים ותיקים? מושבי עולים? מושבי המעמד הבינוני? אלןו שכספם הוקם בכספי הקרן הקימת? אלו שרכשו קרקעותיהם בעצמם?

הכל הוא מיקשה אחת, עבור חסרי הידע. ככל שאדם הוא חסר ידע ובמיוחד אם גם לחשבו לא לימדו אותו הרי הוא קשוב יותר ויותר למסיתים פופוליסטיים. אנשים המרויחים מבורותם של אחרים ומנציחים אותה. עתונאי דלשמטע הנוטים לצהוב, כלכלנים ודברנים מןכשרים כמו שלמה מעוז שחושבים שיודעים הכל, גזען שכמותו, פוליטיקאים שנבנים על בורות ומאופיינים בה.

כתבו בפייסבוק, הראו ביוטיוב. עוד מעט תביאו אותם כאסמכתא אקדמית. יוטיוב זה מקום שמראים כלב רוקד וחתול קופץ, מהו קופץ? זה יוטיוב.

אמנם זה כולה פורום מכוניות אך יש גבול לבורות.

אנשים בורים? לא נורא, שימרו זאת לעצמכם, לא חייבים להפגין בורות לעיני כל.

שמע,

אני חתום על סודיות, כך שלפרט יותר מדי אני לא יכול.

אני הערכתי בזמנו את הקרקעות שעברו השבחה מטאורית.

איך זה יעלה על הדעת שמקרקע חקלאית אפשר להשתמש למגורים?

מישהו הסכים לי או לך לבנות בית בקרקע חקלאית?

למה קיבוץ שפיים וגעש הפכו קרקעות חקלאיות לשטחי מסחר בלי לשלם דמי חכירה?

וסתם לידע כללי - אין דבר כזה קרקע ששווה 0 עגול.

אגב, אל תזלזל בשלמה מעוז. מדובר בלא פחות מכלכלן מהשורה הראשונה.

פורסם
אם חוק השבות היה "מוגדר היטב" הוא היה מפרט קריטריונים ברורים ונוקשים לעליה. במקרה הזה, אותם נערים בכלל לא היו מגיעים לפה.

אין שמץ של גזענות במה שאמרתי. יש מצב מסויים, שאפשר להצביע עליו וניתן היה למנוע אותו וניתן למנוע הישנות שלו. זה הכל. אין כאן פתח להשמצות כנגד מוצא כזה או אחר. מצידי הם היו יכולים להיות אמריקאים/מרוקאים/אוסטרלים/תמנים. זהו. המוצא של אותם נערים לא משמש פקטור כאן בכלל.

להלן חוק השבות:

חוק השבות, התש"י-1950

הזכות לעליה

1. כל יהודי זכאי לעלות ארצה.

אשרת עולה (תיקון התשי"ד)

2. (א) העליה תהיה על פי אשרת עולה.

(ב) אשרת עולה תינתן לכל יהודי שהביע את רצונו להשתקע בישראל, חוץ אם נוכח שר הפנים שהמבקש -

(1) פועל נגד העם היהודי; או

(2) עלול לסכן בריאות הציבור או בטחון המדינה; או

(3) בעל עבר פלילי העלול לסכן את שלום הציבור.

תעודת עולה

3. (א) יהודי שבא לישראל ולאחר בואו הביע את רצונו להשתקע בה, רשאי, בעודו בישראל, לקבל תעודת עולה.

(ב) הסייגים המפורשים בסעיף 2(ב) יחולו גם על מתן תעודת עולה, אלא לא ייחשב אדם למסכן בריאות הציבור לרגל מחלה שלקה בה אחרי בואו לישראל.

תושבים וילדים

4. כל יהודי שעלה לארץ לפני תחילת תקפו של חוק זה, וכל יהודי שנולד בארץ בין לפני תחילת תקפו של חוק זה ובין לאחריה, דינו כדין מי שעלה לפי חוק זה.

זכויות בני משפחה (תיקון התש"ל)

4א. (א) הזכויות של יהודי לפי חוק זה והזכויות של עולה לפי חוק האזרחות, התשי"ב-1952, וכן הזכויות של עולה לפי כל חיקוק אחר, מוקנות גם לילד ולנכד של יהודי, לבן זוג של יהודי ולבן-זוג של ילד ושל נכד של יהודי; להוציא אדם שהיה יהודי והמיר דתו מרצון.

(ב) אין נפקא מינה אם יהודי שמכוחו נתבעת זכות לפי סעיף קטן (א) עודו בחיים או לאו ואם עלה ארצה או לאו.

(ג) הסייגים והתנאים הקבועים לגבי יהודי או עולה בחוק זה או על פיו או בחיקוקים כאמור בסעיף קטן (א), יחולו גם על מי שתובע זכות לפי סעיף קטן (א).

הגדרה (תיקון התשכ"ט)

4ב. לענין חוק זה, "יהודי" - מי שנולד לאם יהודיה או שנתגייר, והוא אינו בן דת אחרת.

ביצוע ותקנות (תיקון התשי"ד)

5. שר הפנים ממונה על ביצוע חוק זה, והוא רשאי להתקין תקנות בכל הנוגע לביצועו וכן למתן אשרות עולה ותעודות עולה לקטינים עד גיל 18. תקנות לענין סעיפים 4א ו-4ב טעונות אישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.

מה בנוסח מפריע לך? מה לא מדוייק מספיק לדעתך בסעיף 4א? מה בדיוק היה מונע את המקרה שתיארתי?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לומר שלא הייתה גזענות בשנות ה-50 זו בורות. כן, כולם עברו במעברות מתישהו, אבל מי שיצאו מהן מהר היו עולים מאירופה/אמריקה, כי הם היו דומים יותר ליהודים שכבר היו כאן (רוב האוכלוסיה הייתה אשכנזית) והיו להם קשרים כבר עם אנשים מקיבוצים או בהסתדרות. אז דאגו להם לפני אלו יוצאי ארצות ערב. מכורח אותם קשרים, הם הצליחו להתברג מהר במעמד הבינוני והגבוה במדינה ולא עבדו כפועלים. בנוסף, כחלק ממדיניות כור ההיתוך, דווקא התרבות המזרחית היא זו שניסו למחוק כדי לבצא "אינטגרציה" אל תוך התרבות השלטת - אירופאית.

כל זה נכון. אבל עכשיו, 60 שנה אחרי, אלו שמתבכיינים הם אלו שאוהבים להתבכיין במקום לשפר את מצבם - במיוחד כאשר מדובר על אנשים שלא היו בכלל באותה תקופה. אנשים כאלו צריכים להתבייש בעצמם.

להלן חוק השבות:

מה בנוסח מפריע לך? מה לא מדוייק מספיק לדעתך בסעיף 4א? מה בדיוק היה מונע את המקרה שתיארתי?

הבעיה שלי עם הניסוח היא שהוא מעורפל. "מוקנות גם לילד ולנכד של יהודי". על מה ולמה? סבא יהודי זה אחלה, אבל אם אשתו לא יהודיה ולא התגיירה, הילדים אינם יהודים, וילדיהם גם אינם יהודים וככאלו אינם זכאים לעלות מכוח חוק השבות. התיקון צריך להיות שהזכות לעלות צריכה להינתן אך ורק למי שאמו יהודיה או התגיירה, או שהוא עצמו התגייר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אז אתה מטעה, כי הבעיה שלך היא לא עם הנוסח, אלא עם התוכן. הנוסח אינו מעורפל, הוא מדויק. זה שהוא לא תואם את השקפתך זה כבר עניין אחר לגמרי, אבל זה לא עושה אותו מנוסח גרוע.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...