Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשאל את עצמך מדוע אתה מחפש בדיוק את הרכב הזה, ואז אולי תבין מדוע אנשים דורשים מעל המחירון שהוא בסופו של דבר, סוג של ממוצע עם סטייה גדולה יותר ככל שהרכב ישן יותר.

פורסם

אותו העניין גם עם מאליבו 2007. אנשים דורשים מעל המחירון של יצחק לוי / יד 2 משוקלל ( הגבוה מביניהם)

לדעתי כשיש הרבה מכוניות עם נתונים גרועים ופתאום אחד חושב שהרכב שלו מציאה אז הוא דורש בהתאם. וזה בסדר

מה גם שבעלי אמריקאיות לדרותיהם ( ואני ביניהם) עדיין לא מצליחים להבין איך אפשר להעריך כל כך הרבה אוטו בכל כך מעט כסף.

אבל איך רשם פעם yonnisi? שימשיכו להיות בלי שוק, ככה נקנה אותם בזול

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

בהזדמנות זאת הייתי רוצה לשאול לגביי הביואיק לה סייבר (2000-2005) ,

מה אתם חושבים על הרכב , אני נוסע בשנה 12-15 אלף ק"מ , 90% מהזמן מחוץ לעיר .

כמה לפי דעתכם הוא יצרוך ? חלקם אומרים "משחטה" וחלקם אומרים "לא רחוק מרכב 1600" .

אני מאוד מבולבל :?

אני מודע למצב שאני אוציא עליו יותר מרכב משפחתי רגיל , השאלה כמה ?

תודה לעונים :-D

איתן בר 8)

פורסם

לדעתי באיזור 1:7.מחוץ לעיר קצת יותר.

בנסועה שלך זה יהיה שווה נראה לי.

על מה אתה נוהג עכשיו?

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם
בהזדמנות זאת הייתי רוצה לשאול לגביי הביואיק לה סייבר (2000-2005) ,

מה אתם חושבים על הרכב , אני נוסע בשנה 12-15 אלף ק"מ , 90% מהזמן מחוץ לעיר .

כמה לפי דעתכם הוא יצרוך ? חלקם אומרים "משחטה" וחלקם אומרים "לא רחוק מרכב 1600" .

אני מאוד מבולבל :?

אני מודע למצב שאני אוציא עליו יותר מרכב משפחתי רגיל , השאלה כמה ?

תודה לעונים :-D

אני חושב שלשאלה שלך הכי טוב תתקשר ל UMI או למוסך שמתמחה באמריקאיות ותאמר שיש לך לסייבר , אתה רוצה לדעת כמה יעלה טיפול רגיל סטנדרטי, כמה עולה החלפת פלאגים, כמה עולה מותחנים או טיימינג לעשות....תכתוב לך על פתק.ככה יהיה לך אומדן ריאלי, אח"כ פתח מחירון ותראה איזה קבוצה הרכב הזה ותשווה לרכבים אחרים, אם ההפרש בטסט לא מפריע לך אז תעבור הלאה, תבדוק צריכת דלק, אם זה ריאלי עבורך, תמשיך הלאה, תבדוק החלפות של חלקים עם בלאי (מה שבד"כ הולך), כמו איזה צמיגים צריך וכמה עולה, איזה מצבר צריך וכמה עולה,ברקסים קדימה ואחורה כמה עולה......אחרי שיהיה לך הכל כתוב, תוכל לעשות השוואות עם רכבים אחרים...

בהצלחה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
לדעתי באיזור 1:7.מחוץ לעיר קצת יותר.

בנסועה שלך זה יהיה שווה נראה לי.

על מה אתה נוהג עכשיו?

אני כרגע על קורולה , שהיא מאוד חסכונית בדלק (1 ל-11.5)אבל אינה מעניקה לך את מה שרכב אמריקאי מעניק (כפי שאתה יודע)

הפחד שלי שאני אקנה את הרכב ואתחרט כי הרכב "שותה" לי בטירוף או שעושה לי תקלות בלי סוף .

האם יש סיכוי שבנסיעה כמו שתיארתי (90% מחוץ לעיר) הרכב יעשה 1 ל-9 נניח ?

או שתמיד זה יהיה סביב 6.5-7 ?

לגביי שאר ההוצאות כמו ביטוח , טסט .. אני כבר יודע את המחירים אבל כל עוד זה הוצאה שנתית היא זניחה יחסית להוצאות הדלק .

למשל: אגרת רישוי של הקורולה עולה בערך 1100-1200 ואגרת הרישוי של הביואיק עולה 1800 , אז אני בסדר עם זה , לא מדובר בהפרש ענק (50 שקל לחודש)

איתן בר 8)

פורסם

שכחתי לציין שטיפולים תקופתיים כמו החלפת פילטרים / שמנים / פלגים וכו'.. אני עושה בעצמי

כך שבחלק הזה אני חוסך המון .

וגם לביואיק לה סייבר יש שרשרת תזמון ולא רצועה שגם שם קיים חיסכון קטן :)

איתן בר 8)

פורסם

ככה:

לאמריקאיות יש שרשרת ולא טיימינג ככה שאין טיפול טיימינג.

אחזקה באופן כללי: אמנם ביואיק מותג יוקרתי יותר אבל לא אמור להיות הבדל רציני מדגמי שברולט ה"גדולים". אני עם אימפלה 3.4L מטפל באופן "עצמאי" אפשר לומר, אצל חבר אבל לא מוסך או משהו. הטיפולים מאוד זולים, פילטרים אויר ושמן לא יקרים בכלל, שמן מנוע לא יקר (טיפול כזה רגיל עולה לי בערך 320 ש"ח כשהחלקים עולים בערך כ 220 ש"ח, אני מניח שבמוסך טיפול כזה ייצא לך באזור ה 500 ש"ח).

פלאגים מחליפים פעם ב 100K, פילטר ושמן גיר פעם ב 90K. לא נורא בכלל. צמיגים אצלי 225/60/16 עלו לי רביעייה 1800 ש"ח של Falken (לא סיני חלילה). כל שאר הדברים כמו תושבות וכאלה יהיו יותר יקרות משל רכב משפחתי "רגיל" אבל לא בשמיים. חוץ מזה שהחלקים האלו לא נהרסים כל שנתיים באמריקאית כזו. לוקח כמה שנים טובות עד שצריך להחליף.

צריכת דלק: האימפלה אצלי עם מנוע 3.4 הייתה עושה אז (היום על גפ"מ אז זה קצת יותר בצריכה) בצורה כמעט מדוייקת לגמריי 1/6.5 בעיר ו 1/12 בחוץ. לדעתי לה-סייבר עם מנוע 3800 תעשה לך מחוץ לעיר על 110-120 קבוע כזה באזור ה 1/10-11. אמנם רכב גדול אבל זה לא ג'יפ כבד, הטורים יהיו נמוכים מאוד ביחס למהירות. בבינעירוני אין הרבה הבדל ממשפחתית רגילה בצריכת דלק. בתוך העיר ייצא לך בטח באזור ה 1/6, כמו הלה-קרוס הלוצרן ושאר ה 3800 למיניהם.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

הבעיה היחידה היא ״נגעת נסעת״:lol:

אחרי שתעלה על ספינה באורך של מעל 5 מטרים ומשקל של 1600 ק״ג ותרגיש את הנסיעה הנעימה לא תרצה לרדת לרכב אחר.

הביואיק המדוברת מגיעה עם ספסל שלם מקדימה? 6 מקומות והילוכים מאחרי ההגה עם ידית הילוכים עגולה ורחבה כזאת?

גימורים דמוי עץ בחזית הדשבורד וסלון עור?:beerchug: כל פעם שנותנים גז שומעים :״לחיים!!״ מכיוון המנוע?

חלום....

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

את הרכב בוודאי ראית ואתה מכיר ולכן לדעתי, אתה מאד מעוניין באחת.

העניין הוא שלרכבים האלה יש ירידת ערך מאד גדולה בשנים הראשונות שהולכת ונבלמת ככל שהרכב מתיישן. הבעיה ששמאי הרכב מתעלמים מהעובדה כנראה וממשיכים להוריד את המחיר בהתאם לחישובים שלהם.

הישראלים לא פראיירים בד"כ (חוץ מזה שלא קנה את הוולוו ב24K :lol:) ולכן לא מוכנים למכור רכב שכזה במחיר מציאה.

ועכשיו כמו שנאמר קודם, או שתמתין לפראייר שימכור במחירון או שתשלם מה שמבקשים.

בנוגע לאחזקה קח בחשבון שהרכבים האלה מאד מורכבים, ויש הרבה מערכות שיכולות להתקלקל (הרבה יותר מקורולה) גם אם הרכב אמין מאד ברמה הבסיסית. העניין הוא שעליויות התיקונים ועלויות הדלק מתקזזות עם ירידת הערך הנמוכה שיש לרכבים האלו. בדוק את הרכב טוב טוב לפני הקניה, נדמה לי שמערכת המתלים ברכב מתכווננת אוטומטית אבל לא בטוח, אל תזלזל בשום תקלה, גם הפשוטה ביותר. כדי לחסוך בעלויות עוד יותר אני מזמין חלקים רק מארה"ב, שם החלקים זולים מאד ועדיין יוצאים זולים משמעותית לאחר משלוח ומכס.

לגבי צריכת הדלק איני מכיר את האוטו הספציפי הזה, אך כיום יש מחשבי דרך ותוכל לקבל רושם ראשוני דרך תוצאת מחשב הדרך - ברור שקריאות המחשב אינן אמינות מספיק אך יכולות לתת לך כיוון לאן אתה צפוי להגיע. יכול לומר לך ששבין עירוני נטו, אני משיג צריכה של 1:9.5 בקאדילק STS שנת 99 עם מנוע 8V 4.6 ליטר. המנועים הללו כבר יותר חסכוניים בפרט בבינעירוני, בעיר זה כבר סיפור אחר.

בכל מקרה בחירה מעולה, ושיהיה בהצלחה, אני כמעט וקניתי אחת כזאת לפני שמצאתי את הקאדילאק.

פורסם

חלקים משומשים אפשר להשיג בארה"ב עם משלוח עד אלייך במחירים מגוחכים, חיישנים, ריליים, כל הפיצ'קס הקטנים שיכולים להתקלקל עולים גרושים, בד"כ דולרים בודדים.

haters will hate

• תוכן חדש...