Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי ורציתי לבכות, לכל מקום שהאישה הלכה אף אחד לא היה אמין, לאחרונה גם לי היה בדיוק את אותו המסע של חיפוש אחר רכב יד שניה, התקציב היה 50K ופשוט לא מצאתי כלום!! רק רכבי ליסינג שנתיים אחורה שחוטים בקילומטרז' או רכבים חדשים שעברו תאונה כלשהיא או פשוט רכבים ישנים הרבה יותר, לבסוף מתחתי את התקציב(וזה לא קל לעשות בכלל) ורכשתי רכב "חדש" ממישהוא שעשה 60 ק"מ, ככה אני יכול לדעת מה עבר על הרכב ואקבע את העתיד שלו אם זה בלטפל בזמן עם חומרים טובים וכו..

אני פשוט מבין אותה ודרך אגב לנשים זה יותר קשה מסיבות שדיי ברורות לנו - הסוחרים מנצלים את חוסר ההבנה.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היה לי מקרה לפני כחודשיים כשרציתי למכור את הרכב שלי, שאני בטוחה ב-200% שהחליט לומר לקונה הפוטנציאלי שיש לי "נקישות בגיר" רק כי שאלתי אותו כמה זמן אמורה הבדיקה לקחת (במקרה באותו יום הייתה אמורה הגיע אלי מישהי לראיון עבודה וסה"כ רציתי להגיע בזמן למשרד). לא רק שהוא היה גס רוח בצורה יוצאת מן הכלל, הרכב שלי שאצלי יד ראשונה ובדיוק לפני הבדיקה הספיק לעבור טיפול ובדיקה של המוסך שאין שום דבר יוצא דופן שלא יאפשר לי למכור את הרכב בשקט נשמע מפיו כמו גרוטאה שלא ברור איך היא מניעה.

חרא של אנשים.

פורסם

אחד החזקים זה שמכוני בדיקה רושמים לרכבים עם גיר אוטומטי מסוג AL4 שמן גיר כהה.

מעניין איך הם יודעים - מדובר בגיר סגור ללא מדיד שמן כך שאין אפשרות לדעת....

פורסם
אחלה משפט, מבריח תוך 0.273 שניות בערך 75% מהלקוחות.

תאר לך שאתה רוצה לרכוש רכב ושומע את זה ממוכר, איזה הרגשה כיפית זו? לשמוע אותו מתנער מכל אחריות שהיא.

לא התנערות ולא נעליים. למוכר סביר תפקיד מאוד מוגדר, הוא מראה לקונה הפוטנציאלי את האוטו, נותן לו לנהוג אם הוא נחמד ומאפשר לו לבדוק אותו היכן שהוא רוצה. החובה היחידה ברמת ההתחייבות היא חובת הגילוי, האם לידיעתו האוטו לא עבר תאונה והאם לידיעתו אין בו מכלול פגום והדגש הוא על "לידיעתו". כל התחייבות שאינה מותנית בכך היא הימור אוילי על מה שגם מכונאי לא יידע לפני שיבדוק את האוטו.

פורסם
600 שקל זו עלות בדיקה של רכבי ספורט/יוקרה.

למה? כי הם יכולים. עצוב אבל זה מה יש.

זה המחיר עבור תוספת כסת"חים על עוד מכלולים ודברים שעלולים להתקלקל. הרי קשה להוסיף עוד כמה שורות מה לא תקין ולסמן במשבצות מתאימות X.

יש מכונים מקצועיים מאוד ויש כאלה שפחות והופכים בדיקת רכב לחסרת משמעות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
600 שקל זו עלות בדיקה של רכבי ספורט/יוקרה.

למה? כי הם יכולים. עצוב אבל זה מה יש.

אתה רוצה להגיד שלי לקחו 150 ש"ח תוספת בגלל שזה גולף?

בני *!נ!ת !

זה היה נראה לי יקר מדיי מהרגיל!

המכלולים אותם מכלולים כמו כל גולף רגילה רק המנוע 2.0.

או שלוקחים תוספת על הגולף בכלל כי זה רכב "ספורט" ?

במהלך הכתבה, שקראתי במקרה בשבת, זה היה נראה כבר כאילו הכתבת עשתה פרסומת לשרות היועץ של מגזין "אוטו".

ואקסנט? WTF? מעדיף לנסוע במוניות כל החיים ולא לרכוש את הקופסא הממנועת הזאת. אחרי רבע שעה נסיעה אתה חוזר עם כאבי גב , ואם כבר אז על הדרך, עדיף לעשות גם מנוי למכון המסאז'ים הקרוב לביתך במידה ואתה הולך על הגרוטאה הזאת. תגידו להם שיש לכם אקסנט ותקבלו גם הרפיה בחינם מתוך רחמים.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
לא התנערות ולא נעליים. למוכר סביר תפקיד מאוד מוגדר, הוא מראה לקונה הפוטנציאלי את האוטו, נותן לו לנהוג אם הוא נחמד ומאפשר לו לבדוק אותו היכן שהוא רוצה. החובה היחידה ברמת ההתחייבות היא חובת הגילוי, האם לידיעתו האוטו לא עבר תאונה והאם לידיעתו אין בו מכלול פגום והדגש הוא על "לידיעתו". כל התחייבות שאינה מותנית בכך היא הימור אוילי על מה שגם מכונאי לא יידע לפני שיבדוק את האוטו.

מה שאתה מתאר זה אחלה מתכון ליפול על רכב שעבר הרבה מאוד הרפתקאות בחייו הפרטיים (או חברתיים), כגון הרזיית ק''מ, תאונות שונות שהמוכר 'לא ידע' אפילו שהרכב עבר ועוד הרפתקעות.

אני מציע לך לעמוד מאחורי הדברים שלך לא רק כמוכר אלה גם בתור קונה שהולך לבדוק רכב שלא ידוע עליו כלום ולשלם כ400~600 שקל על אותה בדיקה.

Light travels faster then sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

פורסם

או שלוקחים תוספת על הגולף בכלל כי זה רכב "ספורט" ?

.

לא, כי זה רכב על...

וברצינות למה הלכת לבדיקה?

אנוכי גולפים זהים לשלך, בדקתי אצל מוסך רון (1 הוא פסל ואת השנייה אישר).

100 ש"ח בדיקה, יותר טוב מכל המכונים האלו.

פורסם

לבחורה בכתבה יש מזל שהיא עוד חיפשה רכבים ב-40 אלף שקל. אני חיפשתי במשך חודשיים רכב עד 25 אלף שקל, ופשוט הכול זבל.

מלא שקרנים, רמאים או סתם אנשים ללא שום מושג ברכבים(הנשים עוד סבירות, אבל לגברים יש אגו שמחייב אותם להבין ברכב, וכתוצאה מזה הם מגיעים לרמה שהם שמים מים לוישרים ברדיאטור- סיפור אמיתי!)

בקיצור, קשה מאוד לקנות היום רכב יד 2

פורסם
לבחורה בכתבה יש מזל שהיא עוד חיפשה רכבים ב-40 אלף שקל. אני חיפשתי במשך חודשיים רכב עד 25 אלף שקל, ופשוט הכול זבל.

מלא שקרנים, רמאים או סתם אנשים ללא שום מושג ברכבים(הנשים עוד סבירות, אבל לגברים יש אגו שמחייב אותם להבין ברכב, וכתוצאה מזה הם מגיעים לרמה שהם שמים מים לוישרים ברדיאטור- סיפור אמיתי!)

בקיצור, קשה מאוד לקנות היום רכב יד 2

תרשה לי רק לתקן את המילים באדום.

כאשר חיפשתי רכבים ונפלתי על בחורות זה היה גרוע יותר, אצל אחת היה רכב שעבר תאונה חזיתית בינונית\קשה, כאשר בטלפון היא אמרה: ''הכל פיקס עם הרכב יש רק שבר קטנטן בפלסטיק של הגריל והפגוש מקדימה''. כאשר הגעתי לראות את הרכב והרמתי מכסה מנוע ראיתי כמה עמוק נכנסו ברכב הזה אז הסתובבתי ללכת והיא אומרת לי ''אני מוכנה להוריד לך במחיר, מה, זה שטויות, 400 שקל מסדרים לך את זה''. פעם השניה (והאחרונה בחיי שהתעסקתי עם בחורה) ראיתי רכב ביד 2 עם נתונים מאוד טובים אבל ללא מחיר, היא אמרה לי מבקשת מחירון אבל בוא ונסתדר. כאשר באתי היה לרכב דיוידי + מגבר וסאב שהתקינו לה (להערכתי עוד 2K שקל. לא אכותי במיוחד) אז היא נזכרה להכריז לי כאשר באתי שהיא רוצה מחירון ועוד 7K על התוספות (WTF?!), אמרתי סבבה אז תורידי את התוספות ואז שמעתי משפט שעד היום מבדר אותי: ''אני לא יכולה! איך אפשר להוציא מערכת כזאת מרכב?! זה יעשה נזק גדול!!''

Light travels faster then sound. This is why some people appear bright until you hear them speak.

פורסם
לא, כי זה רכב על...

וברצינות למה הלכת לבדיקה?

אנוכי גולפים זהים לשלך, בדקתי אצל מוסך רון (1 הוא פסל ואת השנייה אישר).

100 ש"ח בדיקה, יותר טוב מכל המכונים האלו.

הלוואי שהכרתי אותו בזמנו,

אבל עדיין, בקניה של כמה עשרות אלפי שקלים, אני מעדיף שיהיה לי את מי לתבוע במקרה ו...אם...שלא אצטרך.

מה שכן, את הטיפולים רק אצל רון.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
מה שאתה מתאר זה אחלה מתכון ליפול על רכב שעבר הרבה מאוד הרפתקאות בחייו הפרטיים (או חברתיים), כגון הרזיית ק''מ, תאונות שונות שהמוכר 'לא ידע' אפילו שהרכב עבר ועוד הרפתקעות.

אני מציע לך לעמוד מאחורי הדברים שלך לא רק כמוכר אלה גם בתור קונה שהולך לבדוק רכב שלא ידוע עליו כלום ולשלם כ400~600 שקל על אותה בדיקה.

אי אפשר לדרוש ממישהו לדעת יותר ממה שהוא יכול לדעת, אף אחד לא יכול לדעת מה מצבו האמיתי של כל חלק אצלו באוטו, גם לא מנוע או גיר, הוא גם לא יכול להתחייב שכל מכה שספג האוטו אצלו, ודאי אצל הבעלים הקודם אם היה כזה, לא תיכנס תחת הכותרת "שילדה" או "קצה שילדה" בבדיקה. הכלל "יזהר הקונה" נכון שבעתיים כשמדובר בעיסקאות כאלו ולשם כך בדיוק נועדו הבדיקות השונות. מעודי לא ביקשתי, גם כקונה, התחייבות כזו שפשוט אינה ריאלית, מעודי לא הסכמתי כמוכר לחתום על מין דבר כזה ועדיין, כשאני מסתכל למטה לחניה אני לא רואה אף אוטו שנשאר אצלי בשל כך. "הרזיית קילומטרים" שנעשתה על ידי המוכר, תאונות קשות שהיו אצלו הן בתחום ידיעתו כמובן וכל הסכם מכר נורמלי נושא הצהרות כאלו באופן מובנה, לרבות אפשרות של פיצוי מוסכם במקרים כאלו, זה עוד מבלי לגעת בהשלכות הפליליות של הענין. ביטוח על תוצאות בדיקה בלי לשלם פרמיה לא אצלי, תעבור לפראייר הבא.

פורסם
קראתי ורציתי לבכות, לכל מקום שהאישה הלכה אף אחד לא היה אמין, לאחרונה גם לי היה בדיוק את אותו המסע של חיפוש אחר רכב יד שניה, התקציב היה 50K ופשוט לא מצאתי כלום!! רק רכבי ליסינג שנתיים אחורה שחוטים בקילומטרז' או רכבים חדשים שעברו תאונה כלשהיא או פשוט רכבים ישנים הרבה יותר, לבסוף מתחתי את התקציב(וזה לא קל לעשות בכלל) ורכשתי רכב "חדש" ממישהוא שעשה 60 ק"מ, ככה אני יכול לדעת מה עבר על הרכב ואקבע את העתיד שלו אם זה בלטפל בזמן עם חומרים טובים וכו..

אני פשוט מבין אותה ודרך אגב לנשים זה יותר קשה מסיבות שדיי ברורות לנו - הסוחרים מנצלים את חוסר ההבנה.

ואיך מה שכתבת קשור לנושא הכתבה?

מה שאני מבין ממך הוא שמצב השוק לא התאים לשאיפות שלך.

זה שהחמישים אלף אתה מוצא רכבים כאלה שלא לטעמך, זה מצב נתון. האם מישהו ניסה לסדר אותך?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בהחלט ניסו לסדר אותי, הרבה פעמים טענו שזה רכב ליסינג שבכלל היה מהשכרה שזה הבדל עצום - מספר נהגים לעומת עשרות ואולי מאות שנהגו על אותו הרכב, ניסו למכור אותו במחיר מחירון למרות שבשקלול המחיר אמור להיות הרבה פחות, גם מנסים לשכנע אותך שזה הרכב הכי טוב שלהם למרות שמבחינה מכאנית הוא שחוט כבר, גם אנשי המכירות האלה אונסים אותך במילים פשוט דוחפים לך את האוטו בכוח ומשכנעים אותך חוץ מזה שאין שום גילוי נאות אצלם, ככה לא צריך לקנות רכב.

פורסם

כיצד ניתן לדעת אם הרכב היה בליסינג תפעולי עם נהג יחיד (עובד הייטק למשל) או שהוחכר לצבא למשל או ששימש כרכב חלופי ועבר בידי מספר רב של נהגים, או אפילו השכרה (למרות שהאחרון צריך להיות רשום ברשיון אני מקווה) ?

מדובר על רכב יד שנייה או שלישית שהיה בשנים הראשונות בבעלות חברת ליסינג, ומאז עבר ליד או ידיים פרטיות נוספות.

• תוכן חדש...