Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תרשה לי רק לתקן את המילים באדום.

כאשר חיפשתי רכבים ונפלתי על בחורות זה היה גרוע יותר, אצל אחת היה רכב שעבר תאונה חזיתית בינונית\קשה, כאשר בטלפון היא אמרה: ''הכל פיקס עם הרכב יש רק שבר קטנטן בפלסטיק של הגריל והפגוש מקדימה''. כאשר הגעתי לראות את הרכב והרמתי מכסה מנוע ראיתי כמה עמוק נכנסו ברכב הזה אז הסתובבתי ללכת והיא אומרת לי ''אני מוכנה להוריד לך במחיר, מה, זה שטויות, 400 שקל מסדרים לך את זה''. פעם השניה (והאחרונה בחיי שהתעסקתי עם בחורה) ראיתי רכב ביד 2 עם נתונים מאוד טובים אבל ללא מחיר, היא אמרה לי מבקשת מחירון אבל בוא ונסתדר. כאשר באתי היה לרכב דיוידי + מגבר וסאב שהתקינו לה (להערכתי עוד 2K שקל. לא אכותי במיוחד) אז היא נזכרה להכריז לי כאשר באתי שהיא רוצה מחירון ועוד 7K על התוספות (WTF?!), אמרתי סבבה אז תורידי את התוספות ואז שמעתי משפט שעד היום מבדר אותי: ''אני לא יכולה! איך אפשר להוציא מערכת כזאת מרכב?! זה יעשה נזק גדול!!''

מזכיר לי שלפני הרבה שנים ההורים שלי מכרו אימפרזה עם מכה בשסי. אמא שלי, שלא מכירה את המושגים, קיבלה טלפון מקונה ששאל אותה "הרכב נקי?". הרכב יום קודם היה בשטיפה אז היא ענתה לו "בוודאי" :lol:

אחר כך זה היה הרבה זמן דחקה במשפחה...

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגלל זה אנשים צריכים לקנות רכבים מהיבואן ולא למכור אותם כשתסתיים האחריות אלא להמשיך עם האוטו עד לפחות 7 שנים.

אני במקום כל האנשים שקונים רכבים ומוכרים כל שנתיים הייתי קונה מכונית מושקעת להפליא ושומר עליה כדרוש.

כך לא צריך להתעסק עם כל השטיות מסביב קניית רכב יד 2.

פורסם

אני לא מת על החיפושים אחרי רכבים ביד 2 , אבל אני לא עד כדי כך עשיר לקנות רכב ב 120 אלף ואחרי 7 שנים למכור אותו ב 35.

ב 85 אלף שקל של ירידת ערך אני יכול לעשות הרבה מאוד טיפולים לרכב ועל הדרך גם להשאיר מספיק כסף בצד.

פורסם

נו ואם אתה קונה רכב יד ב50K, אחרי כל הטיפולים (דברים הכרחיים, בלאי) ו-7 נראה לך שתמכור בלי הפסד גדול?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

מלכתחילה ירידת הערך של רכב ישן יותר היא נמוכה יותר אבסולוטית.

הרי ברור לך שרכב שחדש עולה 120K ואחרי 7 שנים המחירון שלו 50K, לאחר עוד 7 שנים המחירון שלו לא יהיה 20K- נכון?

ירידת הערך בשנים הראשונות לחיי הרכב היא המשמעותית ביותר, לאחר מכן הירידה מתמתנת עד שהופכת לזניחה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הצד האחר הוא שעלות הטיפולים ברכב חדש הרבה יותר קטנה ובעיקר הסיכוי שתתקע בדרך ותאבד ימי עבודה נמוך יותר. שלא לדבר על כך שברכב חדש אתה מכיר את ההיסטוריה, אתה דואג לטיפול נכון אין לך את החשש מחתול בשק.

בסופו של דבר ירידת הערך מתקזזת מול עלות התיקונים, במיוחד אם אתה מחזיק ברכב תקופה ממושכת כך שהירידת הער ךמתחלקת על שנים רבות. רכב שעלה 120 אש"ח כחדש ימכר כעבור 10 שנים תמורת 30 אש"ח (כמובן בתנאי שהוא תקין), ירידת ערך ממוצעת של 9,000 ש"ח לשנה שתמורתן אתה מקבל לפחות כמה שנות שקט מתקלות לא צפויות. וכמובן - גם לרכב בן 5 יש ירידת ערך לא זניחה, שבתוספת עלויות האחזקה תגיע לערכים דומים לאלה של רכב חדש.

לכן הגישה שלי, כמובן בתנאי שיש לי היכולת לממן אותה, היא לרכוש רכב חדש ולהחזיק בו שנים רבות ככל האפשר, עד שהוא מתחיל להראות סימני בלאי משמעותי. בשתי המכוניות האחרונות שלי זה קרה כאשר הגיעו לגיל 11-12 שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נו ואם אתה קונה רכב יד ב50K, אחרי כל הטיפולים (דברים הכרחיים, בלאי) ו-7 נראה לך שתמכור בלי הפסד גדול?

בוא נעשה השוואה פשוטה ע"פ מחירון נטו:

מאזדה 3 חדשה- 125.5 אלף, כעבור 7 שנים היא עולה 43 אלף שקל(ע"פ מחירון מאזדה 3 2006) = הפסד של 82.5 אלף שקל

לעומת, מאזדה 3 ב-50 אלף(שנת 2008) שתימכר כעבור 7 שנים ב-16-17 אלף(ע"פ מחירון מאזדה לאנטיס 2001) = הפסד של 34 אלף שקל.

82.5 מינוס 34= 48.5 אלף שקל(!)

בהנחה שאני קונה היום מאזדה 3 2008 מטופלת ושמורה(במחיר מחירון זאת לא תהיה משימה קשה מדי) כמה כבר אני אצטרך להוציא כסף על בלאי לעומת רכב חדש? 5 אלף יותר? 10 אלף יותר?

כמה כבר יתקע לי הרכב על הכביש? אני מהמר שאפס פעמים.

האם זה שווה למישהו תוספת של סביבות ה-40 אלף שקל ב-7 שנים? אולי, אבל לי זה לא שווה.

פורסם

לדעתי, פעם, כאשר מכוניות נטו להתקלקל, הייתה חשיבות יתר לרכישת מכונית חדשה. היום, מכונית שנת 2008, עדיין תיתן לרוכש שנים רבות של שקט.

פורסם

יש היום מכוניות פשוטות וטובות כמו האקסנט\ריו דור קודם, שנמכרות אחרי 3 שנים בליסינג במחירים טובים.

השמורות נמכרות סביבות 50K ומדובר ברכבים אמינים ביותר, עם איכות הרכבה מעולה.

אחת כזו (קיה ריו) נרכשה ב-49K לפני שנתיים ע"י קרוב משפחה, עם 78K על הסקאלה. כיום יש לה 105K ובמשך השנתיים הללו היו אפס תקלות בדיוק. אני מהמר שזה ימשיך להיות ככה כל עוד הרכב מטופל היטב בחלפים מקוריים.

כמה תהייה ירידת הערך? מקסימום 49K...בפועל אני מניח שבעוד 3 שנים, כשהרכב יהיה בן 8, אפשר יהיה למכור ב-15K.

ז"א שבפועל מדובר ב-34K שנשרו מהרכב במשך 5 שנים. נשמע לי יותר זול מלקנות רכב חדש.

פורסם

בסופו של דבר ירידת הערך מתקזזת מול עלות התיקונים, .

אם הבנתי נכון, אז החישוב שלך מוטעה.

היות והורדת את עלות התיקונים, לכל אורך חיי הרכב שנרכש כחדש.

רכב חדש, גם אם יוחזק 10 שנים יסבול גם מירידת ערך מטורפת בשנים הראשונות.

וגם מתיקונים, עת הגיעו לגיל הבלות (כמובן שיש גם אלמנט של מזל).

לדעתי, הכי כלכלי זה לקנות רכב בן 5-6 שטופל כהלכה ולא נסע הרבה.

אם מכירים את ההיסטוריה שלו, או את הבעלים זה יתרון נוסף.

פורסם

כל התגובות כאן לא לוקחות דבר אחד בחשבון - רכב הוא שירות, לא נכס.

כמו מנוי טריפל של הוט או מנוי לחדר כושר או כל שירות אחר שרוכשים.

יש כאלה שמסתפקים בעידן+ החינמי, יש כאלה שבכלל לא רוכשים טלויזיה ויש כאלה שעושים טריפל עם כל הערוצים פתוחים + ערוצי פרימיום + VOD ומה לא. אז לכאורה האחרונים פריירים, יכלו לחסוך את ה 500 ש"ח בחודש, אבל הם מקבלים פינוק שהם מוכנים לשלם עליו.

ההשוואה שעשו כאן בין קניית ריו מהשכרה עם 80K ק"מ לבין קניית רכב מהיבואן מצחיקה אותי...

פורסם

גם רכב חדש לא חסין מתקלות, לא זו בלבד אלא שאם הדגם חדש לפעמים אין את הידע לטפל ברכב.

סתם לדוגמא בשנת 2000 קנו ההורים שלי סקודה אוקטביה 1.6 בנזין, לאחר כשנה בערך (עוד באחריות) פתאום הרכב נכבה באמצע נסיעה, פשוט נכבה, והסכים להניע רק לאחר 15 דקות בערך.

למחרת אמא שלי לקח את הרכב למוסך מורשה של סקודה, שם חיברו את המכשיר דיאגנוסטיקה, בדקו ופשפשו, ולאחר 5 שעות ארוכות אמרו לאמא שלי "אין ברכב שום בעיה".

חזר על עצמו הסיפור ובפעם השלישית אבא שלי לקח את הרכב אחר כבוד למוסך המרכזי, שם לאחר 3 שעות מצאו שהבעיה ביוניט חום מנוע, הוחלף החלק ובא לציון גואל.

גם רכב חדש לא חסין מתקלות, וכשהם קורות ברכב חדש הם עלולות להיות אפילו יותר בעייתיות, כי לפעמים אין את הידע או הכלים לטיפול.

מקס רכב הוא לא רק שירות אלא גם נכס, ככה גם המדינה מתייחסת אליו.

כמובן שרכב ליסינג לא, אבל רכב רגיל הוא בהחלט גם נכס

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לדעתי הרכבים היחידים שניתן להתייחס אליהם כנכס הם רכבי אספנות או רכבי ספורט אקזוטיים.

על כל שאר הרכבים אני מסתכל כשירות שעולה בין 1500 ל 3500 ש"ח בחודש.

יש כאלה שצריכים כלי אמין ובסיסי להגיע לעבודה ורוצים לשלם כמה שפחות על השירות הזה, ויש כאלה שרוצים ויכולים להרשות לעצמם להתפנק, הם ישלמו על שירותי התחבורה האישיים שלהם יותר.

פורסם

בניגוד לשירות אתה מוציא סכום X כדי לקנות את הרכב, אתה מכניס סכום X-Y אחרי כמה שנים כשאתה מוכר את הרכב.

באיזה יקום זה לא נכס?

ובכלל לא נכנסתי לזה של-99.9% מהאזרחים בישראל זאת הרכישה השנייה הכי גדולה אחרי בית.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...