Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוי כנראה חי באטמוספרה אחרת ממה שמצוי ברוב המוסכים, ולכן אדגיש דבר נוסף אחד:

בתור אחד שעבד שנים במוסך מורשה יבואן, ומכיר את הלקוחות, ומכיר את המוסכים, אז הכלל הוא כזה -

1. המוסך ירצה להוציא כמה שפחות על שיפוץ חלקים (ולהרוויח כמה שיותר על הלקוח)

2. הלקוח ירצה לשלם כמה שפחות (!). יש יוצאי דופן, נדירים ומעטים !.

3. יש למוסך אינטרס שהחלק המשופץ יתקלקל עוד שנה שנתיים, ככה הוא ירוויח עוד עבודה.

4. התחרות והדרישה של המוסכים לשיפוצים זולים יצרו את המצב הזה, זה ברור - הבעיה היא שאין דרך מיוחדת להיות חלוצים בעניין כי המוסכים רק מרוויחים מהשיפוצים האלו ולמען האמת גם המשפצים עצמם ישמחו לשפץ ולהרוויח שוב כסף על אותו אלטרנטור בעוד שנתיים. בקיצור, כולם מרוויחים ואין מצפון לאף אחד.

לפיכך, אני מכיר את רוב החבר'ה באיזור המרכז שמשפצים אלטרנטורים, מתנעים ומדחסים לרכבים.

אצל כולם איכות השיפוץ היא בינונית במקרה הטוב, גרועה במקרה האחר. דווקא בסטרטרים ומדחסים אין לי תלונות, אבל אלטרנטורים ? חבל שנתחיל שוב.

הכל בגלל חלקים באיכות ירודה מאוד. אם היו משתמשים בחלקים איכותיים, השיפוץ היה מחזיק עוד 150-200 אלף ק"מ - ושלא נדבר על כך שביצועי האלטרנטור וההספק שלו (בסלד נמוך) רחוקים מלהיות כמו המקורי. זה עובד, האוטו לא נתקע, אבל זה ל-א כמו המקורי. המהדרין, הדייקנים, אלו ששמים לב לכל פיפס קטן במערכת החשמל, יוכלו לזהות זאת מייד.

דעה אישית: 8 חודשים לא הרבה, אבל זה גם לא מעט. הייתי מצפה מאלטרנטור משופץ שיחזיק באיזור השנה (שנה וחצי אם השיפוץ היה מעל ומעבר) - אבל בזה זה נגמר.

חיזקת ואישרת את מה שכתבתי בסעיף 4 (מודגש בקו תחתון).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מתעלק.

מצורפת בזאת סכמת החלקים באלטרנטור שלי.

אני מעוניין לדעת:

1. אילו מהחלקים הנ"ל דרושים לצורך השיפוץ?

2. האם ניתן לבצע את השיפוץ עם כלי עבודה ביתיים?

אני מעוניין לבדוק ולפרסם כאן כמה יעלה שיפוץ תוך שימוש בחלפים מקוריים וללא עלות עבודה.

תודה,

איתמר

Alternator.JPG

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
רוי כנראה חי באטמוספרה אחרת ממה שמצוי ברוב המוסכים, ולכן אדגיש דבר נוסף אחד:

בתור אחד שעבד שנים במוסך מורשה יבואן, ומכיר את הלקוחות, ומכיר את המוסכים, אז הכלל הוא כזה -

1. המוסך ירצה להוציא כמה שפחות על שיפוץ חלקים (ולהרוויח כמה שיותר על הלקוח) בערך כמו כל עסק בכל תחום בכל מקום ובכל זמן בעולם. מסכים איתך 100%.

2. הלקוח ירצה לשלם כמה שפחות (!). יש יוצאי דופן, נדירים ומעטים !. שוב, אין בינינו מחלוקת. מסכים איתך לחלוטין. אני חושב שזאת הסיבה שהסטנדרט של השיפוצים כ'כ נמוך. אנשים לא מוכנים לשלם על חלקים באיכות גבוהה. אם הדרישה לחלקים האלו הייתה גבוהה, המחיר שלהם גם היה יורד - יותר משתלם ליבואן לקנות בסיטונאות מאשר כמות נמוכה רק בשביל לא להתקע.

פשוט אין ביקוש, אז ההיצע שכן קיים יקר להחריד. אני במקומך לא הייתי רץ להאשים את המוסכניקים או את בעלי המקצוע. הלקוח תמיד צודק? אמר זאת פעם מישהו: "הציבור טיפש ולכן הציבור ישלם".

3. יש למוסך אינטרס שהחלק המשופץ יתקלקל עוד שנה שנתיים, ככה הוא ירוויח עוד עבודה. אחד המיתוסים הנפוצים שקיימים. לא אומר שהתופעה לא קיימת, אבל ההיקף שלה מצומצם ובשוליים של השוליים. הכי טוב לבעל מקצוע, כל בעל מקצוע - זה למכור ולשכוח מהבנאדם. אני יכל לומר לך בודאות שזה הלך הרוח בענף. בעלי מקצוע מעדיפים למכור\לתקן ושלא יחזור יותר לעולם. שימליץ לחברים, עדיף. עבודה לא חסר. וממש, אל תשאל איזה קונספירטורים כל בעלי המקצוע, שיושבים לתכנן איך הבנאדם יחזור אליו עוד שנה וישלם שוב. בחיאת רבאק, שחררו מהמיתוס הזה, הוא לא באמת קיים. עלי.

4. התחרות והדרישה של המוסכים לשיפוצים זולים יצרו את המצב הזה, זה ברור - הבעיה היא שאין דרך מיוחדת להיות חלוצים בעניין כי המוסכים רק מרוויחים מהשיפוצים האלו ולמען האמת גם המשפצים עצמם ישמחו לשפץ ולהרוויח שוב כסף על אותו אלטרנטור בעוד שנתיים. בקיצור, כולם מרוויחים ואין מצפון לאף אחד. צר לי אך פה אני ממש לא מסכים איתך. היחידים שיצרו את המצב הם הלקוחות שדורשים שוב ושוב סחורה "זולה". לא מעניין בכלל מי ייצר, מה האיכות, למה ואמה - העיקר שיהיה זול!

למוסכים אין שום "דרישה" - הם בסה"כ עושים מה שהלקוח רוצה ומוכן לשלם. להגיד שהם יצרו את המצב? לא נראה לי. אם כלל הלקוחות היו דורשים שוב שוב את הסחורה הכי טובה בעולם, באיכות הכי גבוהה, רק OEM, או תחליפי ברמה גבוהה, אני מבטיח לך שכל בעלי המקצוע היו מחזיקים כסטנדרט את החלקים הכי איכותיים שקיימים בעולם, והמילה "סיני" לא הייתה קיימת אצל אף אחד בלקסיקון. בעלי מקצוע רק רוצים לספק את הרישה של השוק - הוא רוצה זול? הוא יקבל זול. הוא רוצה יקר? הוא יקבל יקר.

אם רק הייתה יכל להיות זבוב על הקיר של אחד מהשפצים באיזור, היית מבין שגם הם מתוסכלים, וגם הם רק רוצים לעבוד. ואיך שלא תסובב את זה - הלקוח ימצא מה לא בסדר איתם. "התיקון על הפנים", "מכרת לי זבל", "כל הזמן זה חוזר" ואם לא? "זה יקר מדי" "למה אתה שוחט אותי במחיר?" "אבל יש ביותר זול!". אני מזמין אותך לעבור צד, ולהתמודד יום אחד עם הצד השני - הלקוח.

זה לא פשוט בכלל. צריך המון סבלנות ועצבים. חבל שכולם פה נמצאים במצב תמידי של LOSE-LOSE. כל צד מרגיש שהוא שבוי של השני, ושמנסים לדפוק אותו.

אני מציע סשן של שיחות שלום ומשא ומתן ישיר בין הצדדים.

לפיכך, אני מכיר את רוב החבר'ה באיזור המרכז שמשפצים אלטרנטורים, מתנעים ומדחסים לרכבים. אחלה, שלח ה"פ ותקבל הזמנה אישית לקפה.

אצל כולם איכות השיפוץ היא בינונית במקרה הטוב, גרועה במקרה הרע. דווקא בסטרטרים ומדחסים אין לי תלונות, אבל אלטרנטורים ? חבל שנתחיל שוב.

הכל בגלל חלקים באיכות ירודה מאוד. אם היו משתמשים בחלקים איכותיים, השיפוץ היה מחזיק עוד 150-200 אלף ק"מ - ושלא נדבר על כך שביצועי האלטרנטור וההספק שלו (בסלד נמוך) רחוקים מלהיות כמו המקורי. זה עובד, האוטו לא נתקע, אבל זה ל-א כמו המקורי. המהדרין, הדייקנים, אלו ששמים לב לכל פיפס קטן במערכת החשמל, יוכלו לזהות זאת מייד.

חיזקת ואישרת את מה שכתבתי בסעיף 4 (מודגש בקו תחתון).

איציק

שוב אני אומר - הסטנדרט הוא אכן לא משהו, אבל אל נא תפנה אצבע מאשימה רק לשפצים. תסתכל על כל הישראלים שמגיעים למוסכים ומה הדרישה שלהם (רמז: זול זול זול) - במחירי רצפה קשה מאד לייצר באיכות גבוהה. אני בטוח שאתה תסכים איתי על זה. זה גורר מצב שבו נותני שירות פשוט לא מחזיקים חלקים באיכות גבוהה, או ממש קצת ע"פ דרישה.

אם אף אחד לא מוכן לקנות אותם, אלא רק בודדים כדוגמתך, אל תתפלא שזה הסטנדרט וממש צריך לדרוש חלקים באיכות טובה בשביל לקבל אותם.

עצוב, מאד עצוב - ואני מזמין אותך להמציא פתרון.

...

פורסם

רוי, בשורה התחתונה - דווקא אתה צריך להבין בדיוק למה *לי* שווה לקחת אלטרנטור שבקושי ראה אור יום, במחיר מצחיק ביחס לאחד חדש מהשקית, מאשר לפרק את שלי (שכבר עבר 300K ק"מ), לנסוע איתו נניח אליך לתל אביב, לחכות שישפצו אותו, ולחזור חזרה הביתה ולהרכיב ברכב.

ולצורך העניין: האם אתה חושב שב 400 שח + מע"מ היית מצליח לשפץ לי אלטרנטור של 150A שעבר כבר 300K ק"מ (לא שופץ מעולם) לרמה של מקורי חדש ולהישאר (כעסק שזה תחום העיסוק שלו) עם רווח ראוי ? אני מהמר שהתשובה היא "לא" - כי גם אם המייסבים, הפולי קלאץ', הווסת והמיישר (מקוריים כולם) היו עולים (בעולם שכולו טוב) 400 שח, היית לוקח הרבה יותר בשביל להצדיק את זמן העבודה שלך, המקצועיות שלך, האחריות שאתה נותן על העבודה שלך והמיסים שאתה משלם למדינה שלך.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מתעלק.

מצורפת בזאת סכמת החלקים באלטרנטור שלי.

אני מעוניין לדעת:

1. אילו מהחלקים הנ"ל דרושים לצורך השיפוץ?

2. האם ניתן לבצע את השיפוץ עם כלי עבודה ביתיים?

אני מעוניין לבדוק ולפרסם כאן כמה יעלה שיפוץ תוך שימוש בחלפים מקוריים וללא עלות עבודה.

תודה,

איתמר

קודם כל, תגדיר "שיפוץ" - תיקון מקומי או כללי?

אם מקומי - פשוט להחליף את החלק המקולקל, ובעצם זהו... הבעיה תפתר, כנראה לזמן מאד מוגבל.

אם בשיפוץ כללי עסקינן, אז זה פחות או יותר התהליך:

-פירוק הא' לחלקים, בדיוק כמו בסכימה שלך.

-ניקיון כל החלקים באמצעות נפט+אוויר+מים+אוויר (או חומר כימי אחר) כדי להוריד מהם את כל האבק\שמן\גריז\פיח וכו'..

- הכנסת הצלחות אלומיניום למכונה מיוחדת שתחזק את האלומיניום ותבריק אותו - ואז שוב: נפט-אוויר-מים-אוויר.

-הברשת חלקי הברזל.

-צביעה של החלקים הדרושים.

-חריטה + ליטוש של העוגן באמצעות מחרטה ובד שמיר.

-החלפת המיסב (חובה!)

-החלפת פחמים (אלא אם הם במצב טוב, ואז עדיף להשאיר).

-בדיקה של המיישר זרם (27357, זה מה שזה דרך אגב - "מיישר זרם").

-27700A - וסת (כן, זה הוסת עצמו) - לבדוק, ואם צריך אז להחליף (נדיר מאד שמתקנים אותו, פשוט מחליפים).

-הרכבת כל החלקים בחזרה תוך שימון וגירוז מחדש.

לא משהו שאפשר לעשות בחצר בבית, גם אם יש לך שולחן עבודה, מלחציים וסט כלים מאד יפה של סיגנט.

אה, אתה גם תצטרך לבדוק אח"כ שהוא עובד כן?

...

פורסם
רוי, בשורה התחתונה - דווקא אתה צריך להבין בדיוק למה *לי* שווה לקחת אלטרנטור שבקושי ראה אור יום, במחיר מצחיק ביחס לאחד חדש מהשקית, מאשר לפרק את שלי (שכבר עבר 300K ק"מ), לנסוע איתו נניח אליך לתל אביב, לחכות שישפצו אותו, ולחזור חזרה הביתה ולהרכיב ברכב.

ולצורך העניין: האם אתה חושב שב 400 שח + מע"מ היית מצליח לשפץ לי אלטרנטור של 150A שעבר כבר 300K ק"מ (לא שופץ מעולם) לרמה של מקורי חדש ולהישאר (כעסק שזה תחום העיסוק שלו) עם רווח ראוי ? אני מהמר שהתשובה היא "לא" - כי גם אם המייסבים, הפולי קלאץ', הווסת והמיישר (מקוריים כולם) היו עולים (בעולם שכולו טוב) 400 שח, היית לוקח הרבה יותר בשביל להצדיק את זמן העבודה שלך, המקצועיות שלך, האחריות שאתה נותן על העבודה שלך והמיסים שאתה משלם למדינה שלך.

איציק

חד משמעית לא. אבל המחיר לא היה רחוק מזה בכלל (בכלל!).

והיית מקבל אחד - לא "כמעט חדש", אלא חדש לגמרי (ואפילו קצת יותר טוב...).

אה, ועם אחריות (שאני מניח שלא קיבלת).

אני פשוט חושב שלקנות ג'אנק זה סוג של הימור. לפעמים תזכה במשהו טוב ולפעמים תיפול על חתול בשק ואז על הזול תשלם ביוקר.

לעתים יש ג'אנקים שבאמת חבל לגעת בהם מרוב שהם חדשים וטובים, אבל הרוב המוחלט? נו... אני באמת מקווה בשבילך שזכית במשהו יחסית טוב.

...

פורסם
חד משמעית לא. אבל המחיר לא היה רחוק מזה בכלל (בכלל!).

והיית מקבל אחד - לא "כמעט חדש", אלא חדש לגמרי (ואפילו קצת יותר טוב...).

אה, ועם אחריות (שאני מניח שלא קיבלת).

אני פשוט חושב שלקנות ג'אנק זה סוג של הימור. לפעמים תזכה במשהו טוב ולפעמים תיפול על חתול בשק ואז על הזול תשלם ביוקר.

לעתים יש ג'אנקים שבאמת חבל לגעת בהם מרוב שהם חדשים וטובים, אבל הרוב המוחלט? נו... אני באמת מקווה בשבילך שזכית במשהו יחסית טוב.

תראה, שיפוץ הוא לא אלטרנטור חדש - זו דעתי (ואני מבין שדעתך שונה). אתה לא מלפף או מחליף שדות מגנטיים, אתה בסה"כ מחליף ווסת+מיישר ומטפל במייסבים ובעוגן (וכמובן מבצע ניקיון). לא יודע האם החלקים שאתה שם הם מקוריים אמיתיים או חלקים "מאיכות טובה" (ייצור איטלקי\אמריקאי\וכד').

אנחנו כנראה נישאר חלוקים בדעותינו - אבל את שלי אתה הבנת: אני מעדיף "להמר" על אלטרנטור *צעיר* מפירוק (שידוע בעל אורך חיים מצויין) מאשר לקבל אחד משופץ :)

זה אני... מזל שיש כאלה שחושבים אחרת ממני (אחרת לא היתה לך עבודה :lol: )

(דרך אגב, היה אלטרנטור ישן יותר ב 300 שקל ולא לקחתי [אלטרנטור בן 7-8 זה האמא של החתול בשק]- סביר להניח שהיו כאלה שהיו לוקחים אותו כי זה יותר זול... אבל אלטרנטור בן שנה\שנה-וחצי זה חלק עם הרבה "בשר" שאפשר לעבוד איתו עוד שנים).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
קודם כל, תגדיר "שיפוץ" - תיקון מקומי או כללי?

אם מקומי - פשוט להחליף את החלק המקולקל, ובעצם זהו... הבעיה תפתר, כנראה לזמן מאד מוגבל.

אם בשיפוץ כללי עסקינן, אז זה פחות או יותר התהליך:

-פירוק הא' לחלקים, בדיוק כמו בסכימה שלך.

-ניקיון כל החלקים באמצעות נפט+אוויר+מים+אוויר (או חומר כימי אחר) כדי להוריד מהם את כל האבק\שמן\גריז\פיח וכו'..

- הכנסת הצלחות אלומיניום למכונה מיוחדת שתחזק את האלומיניום ותבריק אותו - ואז שוב: נפט-אוויר-מים-אוויר.

-הברשת חלקי הברזל.

-צביעה של החלקים הדרושים.

-חריטה + ליטוש של העוגן באמצעות מחרטה ובד שמיר.

-החלפת המיסב (חובה!)

-החלפת פחמים (אלא אם הם במצב טוב, ואז עדיף להשאיר).

-בדיקה של המיישר זרם (27357, זה מה שזה דרך אגב - "מיישר זרם").

-27700A - וסת (כן, זה הוסת עצמו) - לבדוק, ואם צריך אז להחליף (נדיר מאד שמתקנים אותו, פשוט מחליפים).

-הרכבת כל החלקים בחזרה תוך שימון וגירוז מחדש.

לא משהו שאפשר לעשות בחצר בבית, גם אם יש לך שולחן עבודה, מלחציים וסט כלים מאד יפה של סיגנט.

אה, אתה גם תצטרך לבדוק אח"כ שהוא עובד כן?

אוקיי, תודה על הפירוט.

החלפת כל החלקים באלטרנטור אינה משתלמת, לא בארה"ב (ששם בדקתי את מחירי החלקים) ובטח שלא בארץ.

יחד עם זאת אלטרנטור מחודש יצרן (=אלטרנטור חדש) עולה 325$, ואני בטוח שאפשר למצוא גם בזול יותר.

אני יותר מאשמח לקבל ה"פ עם שם משפץ בארץ שאפשר לסמוך עליו שעושה עבודה כפי שתיארת.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

4. התחרות והדרישה של המוסכים לשיפוצים זולים יצרו את המצב הזה,

איציק

המצב הזה, קיים לא רק בשיפוצי אלטרנטורים.

גם בגירים אוטומטיים אותו המצב, ולדעתי בכל תחום שיפוץ מכלולים.

באמת מעניין לדעת, אם ניתן לגשת למשפץ כלשהו ולהוסיף פרמיה.

תמורת שיפוץ איכותי, בלי לדאוג שגם אשלם יותר וגם אקבל בדיוק את אותו ח*א של שיפוץ.

פורסם
תראה, שיפוץ הוא לא אלטרנטור חדש - זו דעתי (ואני מבין שדעתך שונה). אתה לא מלפף או מחליף שדות מגנטיים, אתה בסה"כ מחליף ווסת+מיישר ומטפל במייסבים ובעוגן (וכמובן מבצע ניקיון). לא יודע האם החלקים שאתה שם הם מקוריים אמיתיים או חלקים "מאיכות טובה" (ייצור איטלקי\אמריקאי\וכד').

אנחנו כנראה נישאר חלוקים בדעותינו - אבל את שלי אתה הבנת: אני מעדיף "להמר" על אלטרנטור *צעיר* מפירוק (שידוע בעל אורך חיים מצויין) מאשר לקבל אחד משופץ :)

זה אני... מזל שיש כאלה שחושבים אחרת ממני (אחרת לא היתה לך עבודה :lol: )

(דרך אגב, היה אלטרנטור ישן יותר ב 300 שקל ולא לקחתי [אלטרנטור בן 7-8 זה האמא של החתול בשק]- סביר להניח שהיו כאלה שהיו לוקחים אותו כי זה יותר זול... אבל אלטרנטור בן שנה\שנה-וחצי זה חלק עם הרבה "בשר" שאפשר לעבוד איתו עוד שנים).

איציק

למה לא?

שדות מגנטיים לא. כי אלא אם הם שבורים, להחליף אותם זה בערך(+-) הדבר הכי מיותר שאפשר לעשות. למגנט לוקח משהו כמו 3000(?) שנה לאבד מהיכולות שלו. יעלו ויבואו הפיזיקאים שיגידו לי שאני טועה וזה רק 1000 :)

אבל ליפוף? עניין של 100-200 שקל ושעת עבודה. שוב - דיי מיותר אלא אם החוטים שרופים.

דרך אגב, אלטרנטור צעיר מפירוק הוא אכן אופציה לא רעה בכלל - וגם אותו אפשר לקחת לשפץ כדי "להעביר עליו ווישט" :)

אבל אתה ממש לא טועה, נהפוך הוא - קנייה מפירוק זו גם אופציה, ולעתים לא רעה בכלל.

...

פורסם
אוקיי, תודה על הפירוט.

החלפת כל החלקים באלטרנטור אינה משתלמת, לא בארה"ב (ששם בדקתי את מחירי החלקים) ובטח שלא בארץ.

יחד עם זאת אלטרנטור מחודש יצרן (=אלטרנטור חדש) עולה 325$, ואני בטוח שאפשר למצוא גם בזול יותר.

אני יותר מאשמח לקבל ה"פ עם שם משפץ בארץ שאפשר לסמוך עליו שעושה עבודה כפי שתיארת.

איתמר

היית מקבל בשמחה, אך המערכת מתירה לשלוח ה"פ רק למשתמש עם מעל 25 הודעות, לכן שלח לי ואחזיר לך תשובה (אני מקווה שזה אפשרי).

...

פורסם

ראשית אני שמח לגלות עוד אחד מאותו מיעוט של בעלי מקצוע שיש להם עוד קצת כבוד לעבודה שלהם. נשמע שאתה כזה (רוי).

יש הרבה אמת בחלק מהדברים שאתה כותב. עם זאת ויחד עם העובדה שכנראה אתה עושה עבודה טובה יותר מרוב בעלי המקצוע בתחום עדיין, לטעון שאלטרנטור משופץ יגיע למצב של יותר טוב מחדש זה לרוב לא יהיה נכון, למעט מקרים שיש בעיה תכנונית באלטרנטור המקורי ופותרים אותה עם חלק משופר.

נכון שחלק מהחלקים בהם משתמש היצרן הם לא מאיכות מדהימה- למשל מיסבי Koyo ש-Bosch היה/עדיין משתמש בהם, אולי דיודות בתוך הגשר ואולי רכיבים אחרים. עדיין רוב האלטרנטור בנוי מחלקים טובים וברור שלא בכל שיפוץ תחליף את כולם.

עלות סך רכיבי האלטרנטור גבוה בהרבה ממחירו. כל זה לפני שדיברנו על עבודה. גם אם אתה יודע לייבא חלקים מחו"ל ולחסוך עלויות וגם אם נניח שאתה יודע לבחור חלקים סינים איכותיים, עדיין בשיפוץ לעולם לא ישתלם להחליף הכל (כלומר רק ההאוזינג והציר של הרוטור נשארים).

סתם בשביל הספורט- ניקח דוגמה. אלטרנטור שהתקצרה לו אחת מ-6 הדיודות הראשיות בגשר הגיע אלייך. מה תבדוק ומה תעשה?

פורסם

אני מסכים עם רוי

אני אישית עובד עם חברה שמשפצת תמיד יצאתי מבסוט ומעולם לא ברחו מאחריות

גם אינפיניטי חדשה מהנילון יכולה להתקלקל בשביל זה יש אחריות ובעלי מקצוע שיכבדו אותה ואת העבודה שהם עושים

כמו בכל תחום מקצוע יש ויש

ואיציק בתמונה שפירסמת ירד האלטרנטור ממנוע 1.6 HDI ולא ממנוע 2.0 HDI כמו שלך הבעייתיות של זה היא לא התאמת האלטרנטור אלא ריבוי נזילות השמן מגומיות אטימה עליונות ומחזירי השמן של האינג׳קטורים בדגמי ה- 1.6 HDI שנוזלים גם על האלטרנטור בנוסף לנזילה בצד שמאל קידמי של המנוע, ובפירוקים הם שוטפים בשביל להסתיר.

באופן כללי הייתי סומך פחות על מוכר בפירוקיה מאשר על בעל מקצוע שמשפץ.

כל עסק שואף להרוויח ולהתפרנס בכבוד, ויש לא מעט בארץ שעושים את זה ביושרה !!!

חבל רק שהתוכנית של ״ יצאת צדיק״ עם חיים הכט לא משודרת פעמיים בשנה בכל מיני מוסכים בארץ

לאור מה שאני מכיר אישית אם היו נכנסים עם מצלמות למוסכי חברה ולא רק מוסכים רגילים התוצאות של מצב השוק היו קשות יותר, וטוב ליצור הרתעה לבעלי מקצוע שאינם פועלים כשורה !!!!!!!!!!!!!

פורסם
רוי, כפי הידוע לך בהרבה רכבים חדשים וגם בחלק מהרכבים הישנים מותקן אלטרנטור עם ווסת מתח אשר מקבל פיקוד ממחשב הרכב או במילים אחרות smart charging כאשר התקשרות בין מחשב הרכב לווסת המתח מתבצע על ערוץ CAN-BUS או LIN תקשורת הנמצאת בשימוש בדרך כלל ברכבים מודרנים.

מתוך ניסיון שיש לי בשיפוץ אלטרנטורים 'פשוטים' נוכחתי לדעת שייצרני הרכב וגם ייצרני OEM לא מוכרים ווסתי מתח לתיקון אלטרנטורים עם ווסת מתח 'ממוחשב' אשר נמצא בתקשורת עם מחשב הרכב.

כיצד אתה מתמודד עם הנושא של אלטרנטורים מהסוג שציינתי ? האם יש ברשותך ווסתים חדשים או אתה מרכיב ווסת מתח מרכב שיירד מהכביש ?

האם יש ברשותך ציוד לבדיקת ווסתי מתח 'ממוחשבים' ?

רוי, למה אתה מתעלם מהשאלות שלי ?

איזה כייף לי :)

פורסם

בימבה, איזה נזילות שמן יש במנוע בן שנה?

זה נכון שמשפצים לא מתנערים מאחריות ומה שהולך בתקופת האחריות מוחלף בדרך כלל ללא בעיות.

אבל אחריות של חצי שנה ואורך חיים ממוצע של שנה-שנה וחצי וה פשוט מעט מידי לעומת חלק מקורי שמחזיק 7-10שנים.

ברכב שנוסע הרבה לפעמים שווה אפילו להשקיע בחלק מקורי חדש שעולה 3500 ש"ח ויחזיק 5 שנים לםחות ולא לשלם 800-1000 ש"ח על משופץ כל שנה.

• תוכן חדש...