Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אני מבין שלמזלי עם המשפץ שאני עובד איתו לא מתקלקל השיפוץ כל שנה וגם לא כל 3 שנים במעקב היסטוריה רכב לאחור

ולשים 3500 ש״ ח על חדש מקורי נראה לי כמו ביזבוז מוחלט של כסף

המשפץ שאני עובד איתו נותן אחריות לשנה, לכמה זמן אחריות יש מפירוקיה ?

לרוב מדובר באחריות לחודש

וכמה אחריות יש על חלק חדש מקורי ?

בין שנה לשנתיים תלוי ביצרן, ויש גם מקרים של דפקטים בחדש מקורי שנתקלים בהם לא מעט.

אז התועלת מול ההשקעה היא סיכום העיניין

וכמובן שיש נזילות גם במנוע בן שנה, תמיד יש דברים במסגרת האחריות, מספיק טיפול אחד שנעשה לו במסגרת השנה הזאת והמכונאי שהחזיר את צינור האויר בין בית המסנן שמן לכניסה לטורבו בצורה לא תקינה, ומתחילה נזילת שמן בין מכסה השסתומים לצינור, והנזילה לא פונה רק לצד שמאל מטה אלא מלכלכת את כל החלק העליון ונופלת על האלטרנטור במקרים רבים.

ואילו במנועי 2.0 HDI אין צורת מעבר צנרת כזאת ולכן אין בעיה כזאת, חוץ מזה שהם משמעותית יותר אמינים ודגמי 1.6HDI

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין אפילו מה להיכנס לשאלות האם יכולות להיות נזילות שמן בפיג׳ו וסיטרואן למנועים בני שנה אחרי תקופות שבהם היו מחליפים רינגים במסגרת אחריות עקב אכילות שמן מסיביות במספר דגמים כמו C-5

איך מנוע שעדיין בן שנה שנתיים אוכל 5 עד 6 ליטר שמן בין טיפול לטיפול ?

התשובה היא שתמיד יהיו דפקטים, אם בתיכנון ואם ביצור ואם בהרכבה, וזה נכון לגבי כל היצרנים

פורסם
אני מסכים עם רוי

אני אישית עובד עם חברה שמשפצת תמיד יצאתי מבסוט ומעולם לא ברחו מאחריות

בעשור אחרון יצא לי אישית למסור כ-10 אלטרנטורים לשיפוץ במספר מכונים באיזור גוש דן של אפרט את שמם וכולם נתנו אחריות של חצי שנה ויש כאלה גם של שנה וכולם כיבדו את תיקון האלטרנטור בתקופת האחריות.

למיטב זיכרוני 4 אלטרנטורים של מיציבושי לאנסר חזרו לתיקון 3 פעמים ! בתקופת האחריות.

לא משתלם לתקן אלטרנטור כאשר הסיכוי שהוא יחזור לשיפוץ במהלך שנה שנתיים מספר פעמים מכיוון שהזמן והתרוצצות שווים הרבה כסף מאשר עלות שיפוץ ב-500 או ב-800 שקלים. שלא נדבר על רכב עבודה שמושבת=הפסד יום עבודה.

לפעמים רכישת אלטרנטור חדש של ייצרן OEM משתלמת יותר משיפוץ. לפני חודש רכשתי אלטרנטור של 90 אמפר חדש תוצרת בוש בצ'מפיון לגולף דור 4 מנוע 1.6L במחיר של 1900 שקלים עם אחריות של שנתיים. אלטרנטור של 120 אמפר חדש עולה 2700 שקלים.

בל נשכח שאלטרנטור חדש מחזיק לפחות 150-200K שאצלי זה יותר מ-10 שנים לכן כול אחד יעשה את החשבון שלו מה עדיף.

אותו אלטרנטור של ייצרן OEM או משופץ בצ'מפיון עולה 800 שקלים.

איזה כייף לי :)

פורסם

ואיציק בתמונה שפירסמת ירד האלטרנטור ממנוע 1.6 HDI ולא ממנוע 2.0 HDI כמו שלך הבעייתיות של זה היא לא התאמת האלטרנטור אלא ריבוי נזילות השמן מגומיות אטימה עליונות ומחזירי השמן של האינג׳קטורים בדגמי ה- 1.6 HDI שנוזלים גם על האלטרנטור בנוסף לנזילה בצד שמאל קידמי של המנוע, ובפירוקים הם שוטפים בשביל להסתיר.

באופן כללי הייתי סומך פחות על מוכר בפירוקיה מאשר על בעל מקצוע שמשפץ.

צרפתי קודם לכן תמונה של המנוע. ברור שמדובר במנוע 1.6HDI, ה 2.0HDI לא נמכר מאז 2008 וכבר אמרתי שמדובר באלטרנטור בן שנה, שנה וחצי.

המנוע כולה מכוסה בשכבה דקה של אבק, לא נשטף ולא עבר שום "הכנה" קודם לכן. זה אלטרנטור בתול אבאל'ה, בלי טיפת שמן או סולר עליו. כן, בפירוקיות מסויימות יש לפעמים מציאות טובות, לא הכל חרא.

בנוגע לנזילות שמן שאתה מדבר עליהן - אני לא מכיר כאלה, בטח ובטח שלא בטווח החיים הראשון של הרכב (תלוי כמובן כמה הרכב נוסע, אבל במכוניות בנות שנתיים שלוש לא נתקלתי בנזילות כאלה).

נקלתי במקרים של מזרקים דלפו בגלל הידוק לא מספיק של הברגים *או* אטם לא תקין, אבל נזילות בסדר גודל שאתה מדבר עליהן - לא נתקלתי כלל (ואלו מנועים שהתחילו שיווק ב 2006 ולפחות עד 2010 ולא ראיתי מקרים של נזילות חמורות שהגיעו לאלטרנטור).

דרך אגב:

דווקא בדגמים הישנים, שכיח גם ב 2.0 וגם ב 1.9, קיים פוטנציאל נזילת שמן על האלטרנטור גבוהה מאוד (בצינור חזרה של השמן הגה-כח) - דווקא ב 1.6 הם שינו את כיוון כניסת הצינורות והזווית - ושם יש פחות פוטנציאל לנזק. אבל רוב האלטרנטורים שנתקלתי בהם בדגמים ישנים הלכו בדיוק בגלל זה (נזילת שמן שגמרה אותן).

כמדומני היה לי מקרה אחד בג'אמפי או ברלינגו 1.6HDI שנזילת שמן הגה גמרה את האלטרנטור שהיה חדש למדיי. נדיר, אבל קורה.

בכל מקרה, אני מעדיף להמר על חלק *מקורי* בן שנה, שנה וחצי - מאשר על חלק משיפוץ. עבדתי מספיק זמן במוסכים בשביל להבין את איכות השיפוצים האלו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
והמכונאי שהחזיר את צינור האויר בין בית המסנן שמן לכניסה לטורבו בצורה לא תקינה,1.6HDI

איזה צינור אוויר בין בית מסנן שמן למכסה הטורבו קיים ב 1.6HDI?

מניח שהתכוונת לצינור מבית מסנן אוויר.

הנשם יוצא ממכסה שסתומים בצד הנגדי לאלטרנטור, קשה לי לתאר איך השמן משם יכול להגיע לאיזור האלטרנטור. אין יותר מדי שמן בשנם במנוע תקין.

ובכל מקרה, מדובר ב"תקלת מכונאי" ולא בתקלה של המנוע.

אם כבר מדברים אל זה, אז המכונאי יכול פשוט בטעות לשפוך קצת שמן ישירות מעל האלטרנטור ולהרוס אותו.

נכון, זה לא משהו נפוץ.

אני גם לא חושב שאי הכזרת צינור יניקה למקום זה דבר נפוץ. המבנה שלו לא משאיר יותר מידי מקום לטעות.

פורסם

אולי הוא מדבר על הצינור נשם (בצד ימין אם אתה עומד מול הרכב).

בצד שמאל יש לך אינטרקולר ומשם אין "נזילות שמן" כמו שהוא מתאר (המקסימום יכול להיות קרע בצינור הגמיש, שגם הוא סופר נדיר, שיכול לגרום לאדי שמן שקיימים במערכת "לטפטף").

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפני שנתיים לערך מתוך סקרנות נסיתי לחפש מי מהמשפצים ובדקתי באיזור מרכז הארץ , מי מוכר או משפץ עם חלפים של Bosch או Valeo - התשובה 0.

הגעתי בחיפושי אחר רכיבים מקוריים לאלטרנטור גם לספק ענק מארה"ב אשר מוכר רכיבים סינים בוודאות למשפץ אלטרנטורים ברח' יצחק שדה , בטח כולם יודעים על מי אני מדבר .

מילא לשפץ עם חלפים סינים אך לפחות שיודו שהשיפוץ הוא עם חלפים סינים , דבר שני המחיר הסופי לצרכן צריך להיות נמוך לפחות ב- 30% .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

עכשיו אתה יודע שקיים משפץ באיזור תל-אביב אשר לפי דבריו הוא משפץ אלטרנטורים גם בחלקים איכותיים.

אני לא רואה סיבה שלא תכתוב מיהו המשפץ עם חלקים סינים אשר רוכש אותם בארה"ב. קצת נשמע מוזר מכיוון שקיימים ייבואנים בארץ שיכולים לרכוש ישירות מסין ולמכור למשפצים בארץ מבלי תיווך של ארה"ב.

פורסם

אני לא יודע למה אותו משפץ שהוא גדול מאוד בארץ קונה בארה"ב ולא ישירות מספק בסין .

אך לפני כשנתיים לערך שהייתי אצלו אמר לי שהוא לא מוכר אלטרנטור ללקוח פרטי , יושב ליד "טכנו צינור" .

שוחחתי בזמנו עם הספק בארה"ב , שאמרתי לו שאני מישראל - הוא אמר לי שהוא מספק לישראל - לת"א .

אותו ספק בארה"ב לקח ממני את מספר הטלפון שלי והעביר אותו ל"משפץ אלטרנטורים " מת"א - הוא יצר איתי קשר והסכים למכור לי .

השיפוץ היותר בעייתי בארץ הוא של אלטרנטורים ומדחסים - כוונתי בעייתי שהתמחור גבוה והחלפים באיכות בינונית מינוס .

אני יודע שלעסק יש הוצאות קבועות כגון : שכירות , רואה חשבון , מנהל חשבונות , ביטוח , משכורות , חשמל וכו' .

אך לא יתכן שנשלם מחיר גבוה ונקבל איכות נמוכה ובנוסף יאמרו : "הלקוח הישראלי מבקש זול " , אז זול זה לא .

אני מאמין שאם יבקשו מלקוח 700 ש"ח כולל מע"מ עבור שיפוץ של אלטרנטור כולל פירוק והרכבה עם חלפים סינים , או אלטרנטור משופץ בחלפים איכותיים לדוגמא ב- 950 ₪ - לקוח נאור יעדיף את היקר שיחזיק קרוב לוודאי יותר זמן . שיפרסם אותו משפץ אלטרנטורים בפורום כמה עולים לו החלקים בממוצע לאלטרנטור ? .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם
רוי, כפי הידוע לך בהרבה רכבים חדשים וגם בחלק מהרכבים הישנים מותקן אלטרנטור עם ווסת מתח אשר מקבל פיקוד ממחשב הרכב או במילים אחרות smart charging כאשר התקשרות בין מחשב הרכב לווסת המתח מתבצע על ערוץ CAN-BUS או LIN תקשורת הנמצאת בשימוש בדרך כלל ברכבים מודרנים.

מתוך ניסיון שיש לי בשיפוץ אלטרנטורים 'פשוטים' נוכחתי לדעת שייצרני הרכב וגם ייצרני OEM לא מוכרים ווסתי מתח לתיקון אלטרנטורים עם ווסת מתח 'ממוחשב' אשר נמצא בתקשורת עם מחשב הרכב.

כיצד אתה מתמודד עם הנושא של אלטרנטורים מהסוג שציינתי ? האם יש ברשותך ווסתים חדשים או אתה מרכיב ווסת מתח מרכב שיירד מהכביש ?

האם יש ברשותך ציוד לבדיקת ווסתי מתח 'ממוחשבים' ?

חלילה וחס, הנה אני עונה:

אז קודם כל, יצרני האלטרנטורים כן מוכרים וסתים ממוחשבים, כך שהבעיה פתירה לחלוטין. אך מה שעושים לעתים קרובות זה לקחת "וסת השתלה" ולהשתיל אותו במקום המקולקל, כמו שעושים במאזדה PD לדוגמא. אפשר בהחלט לקנות את כל היחידה "קומפלט" מבוש לדוגמא. להרכיב וסת שירד מהכביש? כלומר מרכב מקולקל? נדיר מאד-מאד, וגם אז הוא יעבור בדיקה ושטיפה וכו'..

...

פורסם

סתם בשביל הספורט- ניקח דוגמה. אלטרנטור שהתקצרה לו אחת מ-6 הדיודות הראשיות בגשר הגיע אלייך. מה תבדוק ומה תעשה?

ותשובתך היא?

פורסם
ותשובתך היא?

מחליף את כל המיישר לאחד חדש. אין טעם ולא משתלם להתעסק בתיקון הדיודות. אפשרי במקרים חריגים כמו מכוניות מאד ישנות שאין אפשרות להשיג חלקים, אבל בכלליות זה הפתרון המומלץ. אין הצדקה לזמן תיקון הדיודה, במיוחד שהמחירים היום לחדשים מקוריים לא יקרים. דרך אגב, זה לא ישפיע על עלות השיפוץ.

ובקשר לבדיקה: יש מכשיר לבדיקת דיודות, פשוט בודק אותן אחת-אחת (פעמיים. כלומר: בדיקה כפולה למען הסר ספר) - במידה ולא תקין ראה לעיל.

...

פורסם

דיודה יישור סיליקונית או דיודת שוטקי רצוי וחשוב לבדוק גם לזרם זליגה אחורני ולא רק לנתק/קצר.

זרם זליגה גבוה דרך הדיודה עלול לגרום להתרוקנות המצבר.

• תוכן חדש...