Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דרך אגב גם אני "מתקן" את אחד ה BSA שלי בעת הזו...כנראה שזו העונה שלהם עכשיו :lol:

תמונה אחת שווה אלף מילים -

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=346318&stc=1&d=1373806412

ירון, ניראה טוב האופנוע

Subaru DL Hardtop 1978 ,Subaru DL station 1979

Triumph harld 1968, Piaggo Vespa SS 1966 with a sidecar

Volkswagen Caddy 1986, Piaggo Vespa Super 1969 with a sidecar

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שלב ראשון לפני הכל בדוק שניתן לבצע העברת בעלות חוקית ורשום אותו על שמך.

אל תעשה כלום לפני כן.

שלב שני בצע הערכת מצב אמתית לאופנוע וחשוב יותר לתקציב שאתה מתכוון לשפץ

אותו. אל תתן למראה "השלם" להטעות אותך, מדובר על שיפוץ מלא בסכומים גבוהים.

האופנוע במצבו על פי התמונה יחייב פרוק מלא והרכבה מחדש אחרי חידוש הפרונט

מערכת החשמל, שיפוץ מלא של מיכל הדלק מבפנים ומבחוץ, צביעת השילדה אחרי ניקוי

צמיגים חדשים, כיסא, גומיות, שרשרת, כבלים, בלמים, וזה לפני שבחנו מנוע וגיר.

בהערכה גסה ביותר השקעה של למעלה מ-20000 ש"ח בקלות במיוחד אם לא תעשה

את רוב העבודה לבד.

החדשות הטובות שניתן לאתר כמעט כל חלק בקלות ויש עדיין בארץ כאלה שיכולים לעשות

זאת ולטפל באופנוע.

נסה גם לברר מה הסיבה שהאופנוע הושבת.

בסופו של יום "הערך" הכלכלי של האופנוע יהיה נמוך משווי ההשקעה וצריך לקחת את זה

בחשבון.

האופנוע יוכל לשמש אתך בסופי שבוע לנסיעות קצרות ולמפגשים אבל אל תצפה לכלי שימושי

לרכיבה יום יומית.

רכישת פריטים מחו"ל יקרה בגלל המשלוח, מסובכת, וצריך לקחת בחשבון גם תקלות.

אם אתה מתכוון לבצע שיפוץ "זול" או רק השמשה למצב נסיעה אתה עלול להיתקל בהמון

בעיות שיסבכו את השיפוץ וייקרו אותו הרבה מעבר למתוכנן.

אתגר אמתי ואשמח לעקוב אחרי השיפוץ - רן

למען האמת מורכבות השיפוץ לא מטרידה אותי, רמת הידע שלי לעומת זאת, כן אבל את זה אפשר לתקן על ידי לימוד. אני מעצב תעשייתי במיקצועי כך שידע טכני בחומרים, טכניקות וטכנולוגיות יש לי וכמו כן פרפקציוניזם שמלווה בסבלנות רבה. אני בונה על פרוייקט ארוך ומתכוון לפרק את האופנוע ולהרכיב אותו כפי שהיה במקור. כמה זמן זה יקח? האמת לא יודע, בטח הרבה אבל כמו שאמרת בסוף נסע איתו בגאווה בסופי שבוע. האופנוע שייך לחמי שנסע עליו ( אפילו השתתף בסרט ) כך שאני מאמין שאין בעיית רישיונות.

רן, כמובן שאשמח לשתף אותך ואת הפורום בתהליך השיפוץ ולהחכים מהידע הרב שפה. מה שבטוח שמכל מלמדי השכלתי.

יורם

אם אינך יודע לאן פניך מועדות

שום רוח לא תביא אותך לשם סנקה

פורסם
מבלי להיכנס לפילוסופיות של "טיטולי שיקמה - בעד ונגד (נזילות וכו') שלח כתובת דוא"ל וקבל חומר טכני.

טרם עברתי את מחסום 25 ההודעות כך שאיני יכול לשלוח ה"פ ולצערי גם לא לפרסם את כתובת המייל שלי. CB750 האם יהיה אכפת לך לשלוח לי ה"פ עם כתובת המייל שלך שעליה אשיב, כך שיתהיה לך כתובת המייל שלי?

ותודה מראש על כל העזרה וכל חומר טכני שישלח.

פורסם
למען האמת מורכבות השיפוץ לא מטרידה אותי, רמת הידע שלי לעומת זאת, כן אבל את זה אפשר לתקן על ידי לימוד. אני מעצב תעשייתי במיקצועי כך שידע טכני בחומרים, טכניקות וטכנולוגיות יש לי וכמו כן פרפקציוניזם שמלווה בסבלנות רבה. אני בונה על פרוייקט ארוך ומתכוון לפרק את האופנוע ולהרכיב אותו כפי שהיה במקור. כמה זמן זה יקח? האמת לא יודע, בטח הרבה אבל כמו שאמרת בסוף נסע איתו בגאווה בסופי שבוע. האופנוע שייך לחמי שנסע עליו ( אפילו השתתף בסרט ) כך שאני מאמין שאין בעיית רישיונות.

רן, כמובן שאשמח לשתף אותך ואת הפורום בתהליך השיפוץ ולהחכים מהידע הרב שפה. מה שבטוח שמכל מלמדי השכלתי.

יורם

זו הדרך הנכונה לשפץ לאט לאט ובטוח, אני יודע שתוכל לקבל עזרה

רבה מחברי פורום, והייתי מתייעץ גם עם ליאור ברוך בנושא פירוקים וצביעות

ויבוא חלקים, הוא גם ימשוך אותך להפוך אותו להוטרוד, אבל מזה אפשר להתעלם....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
דרך אגב גם אני "מתקן" את אחד ה BSA שלי בעת הזו...כנראה שזו העונה שלהם עכשיו :lol:

נראה טוב. מגיע לו פינוק

פורסם

נראה טוב. מגיע לו פינוק

פורסם
לא ניתן וויזואלית לזהות האם מדובר ב- 21 (600 סמ"ק) או ב- 20 (500 סמ"ק) מבלי שנדע מה רשום על המנוע. אם תסתכל על האלומיניום בצד, ממש מתחת לבלוק הברזל, תמצא אותיות ומספרים. אם תציין אותם - נדע לזהות בוודאות.

הכלים הללו (M=Medium) יוצרו זהים למעט נפח המנוע, כאמור.

אכן כלי אזרחי ולא צבאי במצב יפה ובעל פוטנציאל. סכימת הצביעה יפה ולדעתי גם המקורית. כאן ישמחו לעזור לך בכל דבר, אני אישית שיפצתי כזה וברשותי הרבה ידע שאשמח לחלוק.

בהצלחה ושבוע יפה.

מבלי להיכנס לפילוסופיות של "טיטולי שיקמה - בעד ונגד (נזילות וכו') שלח כתובת דוא"ל וקבל חומר טכני.

היי CB750

תודה רבה על כל החומר ששלחת. אין ספק שיש לי על מה לעבור עכשיו.

האמת שלאחר הצצה בחומר קצת ניבהלתי ושאלתי את עצמי אם אני מסוגל לעשות את השיפוץ אבל אחרי כמה דקות חזרתי לעצמי. כרגע אני קצת מוצף בחומר וקשה לי לחשוב מאיפה להתחיל:

להמשיך לחפש חומר טכני ?

אולי לרכוש קודם כל ידע מעשי במכונאות אופנועים ?

לדבר עם אנשים שכבר עשו את זה ?

פשוט להתחיל ולמצוא פתרונות תוך כדי "נסיעה" ?

מה אתה אומר?

אני בטוח שבסוף אמצא את הדרך ואצליח.

שוב תודה רבה על כל החומר והנכונות לעזור.

יורם

פורסם
היי CB750

תודה רבה על כל החומר ששלחת. אין ספק שיש לי על מה לעבור עכשיו.

האמת שלאחר הצצה בחומר קצת ניבהלתי ושאלתי את עצמי אם אני מסוגל לעשות את השיפוץ אבל אחרי כמה דקות חזרתי לעצמי. כרגע אני קצת מוצף בחומר וקשה לי לחשוב מאיפה להתחיל:

להמשיך לחפש חומר טכני ? כן כי לא תמיד מה שתחפש ימצא דווקא במה שיש לך.

אולי לרכוש קודם כל ידע מעשי במכונאות אופנועים ? ידע מעשי המספיק לשיפוץ מלא, ייקח לך המון זמן, בינתיים תסתפק במומחים.

לדבר עם אנשים שכבר עשו את זה ? בוודאי תתפלא כמה ידע עזרה וחלקים תקבל לפעמים אפילו בלי תמורה אמתית.

פשוט להתחיל ולמצוא פתרונות תוך כדי "נסיעה" ? התשובה מורכבת, עדיף לעשות שיפוץ על פי הספר, הפשטה ניקוי וצביעה והרכבת

החלקים אחרי שעברו שיפוץ מלא ניתן לעשות שיפוץ בתנועה אבל צריך לקחת בחשבון שאז האופנוע קובע את הקצב וסדרי העדיפויות והשיפוץ יקר יותר כי לפעמים צריך לפרק חלקים כמה פעמים.

מה אתה אומר?

אני בטוח שבסוף אמצא את הדרך ואצליח.

שוב תודה רבה על כל החומר והנכונות לעזור.

יורם

ישנן גישות רבות לשיפוץ "נכון" אתה צריך להחליט מה התקציב מה רמת השיפוץ שאתה מעוניין, וכמה

השקעה אתה מתכוון לבצע לבד או להוציא לעבודות חוץ.

חשוב שיהיה לך מקום מסודר, מדרכה ע"י הבית, אינה מקום כזה. ולפחות מישהו אחד שעש דבר כזה בעבר שילווה אותך

אחרת תעשה טעיות יקרות והכסף יתבזבז על לימודים ולא על חלקים לאופנוע. - רן

פורסם

בוקר טוב, מכיוון שמדובר בכלי שלם הייתי מנסה לעשות לו יישור קו בסיסי:

בדיקת מערכת דלק:

ניקוז וניקוי מיכל דלק

החלפת צינורית דלק + פילטר דלק

ניקוי קרבורטור

בדיקת מערכת חשמל:

לחבר מצבר 6V חדש ולראות שיש לך ניצוץ- אין -לבדוק מה הסיבה.

המנוע מסתובב? אם כן תוציא את הפלג ושים קצת שמן, סובב כמה פעמים את המנוע עם הקיקסטרטר.

אחרי שיש לך דלק,ניצוץ ומנוע מסתובב עם קומפרסיה אין סיבה שלא יניע.

ממליץ לך בחום לנסות להניע לפני שאתה רץ לפרק את האופנוע,שיפוץ מלא הוא יקר וארוך ולפעמים קל להתייאש,

יש בעולם האספנות מושג שנקרא "שורד" וזה מה שיש לך פה אופנוע ששרד כנראה ללא התעללות רצינית ולכן אין שום רע בלשמר אותו

במצבו, שיפוץ תוך כדי תנועה יהיה הרבה יותר מתגמל וגם הגיוני בתור שיפוץ ראשון.

אשמח לעזור ,בכל אופן בהצלחה , רן 052-5056707

פורסם
לחבר מצבר 6V חדש ולראות שיש לך ניצוץ- אין -לבדוק מה הסיבה.

רן ידידי - לא צריך מצבר כדי להוציא מהנבלה הזו ניצוץ :lol:

פורסם

שלום לך.

לאחרונה שיפצתי כזה לרמה שלא כל אחד מבצע (לא כי הוא לא יכול, אלא כי רוב המשפצים לא פסיכים מספיק לרדת לרמת הבורג).

לכן, ע"מ לחסוך לך הרבה זמן או כסף, תלוי איך מסתכלים על זה, אשמח להציע עזרתי וניסיוני. תאמין לי, למרות שיש לך אופנוע פשוט ונפוץ, כדאי לדעת הרבה דברים מראש, לפני שאתה ניגש לשיפוץ.

ולא, אין שום צורך לחפש חומר באינטרנט. יש לי הכל כקבצים אלקטרוניים, אבל הכול. רק תגיד.

בהצלחה.

פורסם
שלום לך.

לאחרונה שיפצתי כזה לרמה שלא כל אחד מבצע (לא כי הוא לא יכול, אלא כי רוב המשפצים לא פסיכים מספיק לרדת לרמת הבורג).

לכן, ע"מ לחסוך לך הרבה זמן או כסף, תלוי איך מסתכלים על זה, אשמח להציע עזרתי וניסיוני. תאמין לי, למרות שיש לך אופנוע פשוט ונפוץ, כדאי לדעת הרבה דברים מראש, לפני שאתה ניגש לשיפוץ.

ולא, אין שום צורך לחפש חומר באינטרנט. יש לי הכל כקבצים אלקטרוניים, אבל הכול. רק תגיד.

בהצלחה.

מצוין בדיוק לעזרה כזו התכוונתי, כל הכבוד, ויישר כוח-רן

• תוכן חדש...