Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

יש לי אופל קורסה שנת 2002 1200 סמ"ק. בחצי שנה האחרונה הרגשתי רעש שהתחיל חלש ואז התגבר. ונעשה חזק ומחריש אוזניים. הבעיה קרתה זה שמנורת השמן התחילה לדלוק - כמובן שהלכתי להחליף שמן אך עדיין היא המשיכה לדלוק. מייד לאחר כמה חדשים נדלקה לי פתאום עוד נורה שהציור שלה דומה לצינור כזה של מים. עבה כזה. חשוב מאוד לציין שהאוטו שותה את המים. כשאני ממלא לו ברדיאטור מדי שבוע. דבר שלא סביר בעולם, חברים שלי אמרו שקיים סיכוי סביר שמתחיל להיות לי אטם ראש מנוע. רציתי לדעת מהם הסממנים של אטם ראש מנוע והאם עפ"י מה שרשמתי יכול להיות רמז אפילו לכך,מהם העלויות של זה? האם שווה לי לתקן בכלל? האם יש אנשים שיקנו את הרכב למרות אטם ראש מנוע שרוף?

אודה לכם על הסבר מעמיק בנושא.

תודה.

פורסם

מרעיש? עושה כזה בקבקבקבקבקבקבקבקבקבקבק?

פתח מכסה מנוע, המנוע רועד?

אם כן, רוב הסיכויים שהלך ראש.

לא חושב שמישהו יקנה רכב כזה עם ראש גמור.

למה לא לתקן?

פורסם

רועדדד??!!? לא הייתי אומר זאת..

להגדיר רעש בפורום יהיה לי בעיית אבל אם אני זורם איתך זה לא רעש כמו בועות כמו שציינת,האמת שנכסה של המנוע יצא מהמקום ואני כל פעם מחזיר אותו

יש כאלה שאמרו לי שיש מצב שהלך משאבת מים...

כמה עולה לתקן ראש מנוע באוטו כזה?או משאבת מים והאם שווה לתקן שהאוטו שווה 10000 ש"ח

פורסם

בקשר למנורת שמן שהתחילה לדלוק (ולא כבתה אחרי החלפת שמן) - כנראה לחץ שמן נמוך.

גם סימפטום צריכת המיים מהמנוע (?) - לא מאיר פנים.

כדאי לגרור את הרכב למוסך (מישהו מומלץ בפורום, באיזור מגוריך) ולבדוק ולראות מה הנזק (אם בכלל), להעריך עלויות ודרך טיפול. רק ככה תדע אם זה משתלם או לא. כל מה שאנחנו כותבים פה, אילו ניחושים מושכלים יותר או פחות (כי את הרכב לא ניתן לבדוק בשלט רחוק).

alfa 156 2.5.

פורסם

אם הרכב מגיע עם גיר רובוטי שלא תוקן על ידך /מעולם ולא ידועה ההיסטוריה שלו ממליץ לך להיפרד מהרכב עכשיו לפני שיכאב לך מאוד בכיס,גם אם יהיה מדובר במחיר נמוך.הרכב הזה ספציפית עם מנוע האקוטק (שתיקון הראש שלו יקר ומסובך יחסית למנועים אחרים) בשילוב הגיר הרובוטי שלא אמין והזוועתי הוא בהחלט רחוק מיצירות הפאר של אופל.

אם תתעקש להשאר עם הרכב,גרור למוסך ואל תסע עם הרכב אפילו עוד מטר אחד כדי לא לגרום לנזק נוסף מלבד הקיים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מחזק את קודמי.

אם זה גיר רובוטי תגיד בייי ביי לרכב, חרם על הדמעות.

שיפוץ שלו לבד מגיע כמעט למחיר הרכב.

אם זה ידנית, לדעתי תתקן ותמשיך ליסוע.

לך למוסך טוב ומומלץ.

כל אופן, תבקש שיראה לך באיזה צילינדר הפריצה בעזרת בדיקת לחץ הפוך. (במידה והראש מת).

כמו שאמרו, אולי עדיף שתגרור למוסך מאשר ליסוע.

חבל שהראש ילך לגמריי.

פורסם

חברים הלך לי פעם אחת הקלאץ' ברכב והחליפו אותו אני לא יודע עד כמה זה שייך לגיר,אכן הגיר הזה זוועתי ומגעיל בצורה מטורפת

היום ראה מישהו את הרכב וכנראה הוא אמר לי שהלך לי משאבת מים וזה משאיר לי מקום לתקווה

כמה עולה לתקן גיר רובוטי? ואיך קשור הגיר כשמדובר בחשש לשריפת האטם ראש מנוע?

דוד שלי עושה לי תסתכל על המכסה שמן תראה אם יש שמה בועות אוויר אני לא שמתי לב לזה הוא טוען שכן ואם זה ככה זה התחלה של שריפת אטם ראש מנוי כיוון שהמיים שלך מגיעים לאגן השמן וככה זה מתחיל עד שהמנוע נהרס קליל

פורסם

הרכב שלך ידני עם 5 הילוכים קדמיים או רובוטי (תיבה שרק נראית כמו אוטומט ) ?

אם רובוטי,חוזר על העצה למכור עכשיו לפני שאח"כ תיאלץ להוריד את ה******* שלך במוסך .. :-(

עלות שיפוץ גיר רובוטי באיזור ה-5 ספרות (ערוך חיפוש בפורום,לשמחתך יש עוד אחים לצרה).

לפני שפוסקים מוות לראש,בודקים את מע' הקירור לראות אם הבעיה לא במשאבת המים או כל דבר אחר.(משאבת מים יכולה להרעיש ולנזול).

אם תזדקק לשיפוץ,מעטים יודעים לטפל בראש הזה שהוא יחסית מורכב וגם כאן העלות בהתאם.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

פעם אחרונה שחבר שיפץ גיר רובוטי של קורסה, במוסך מקצועי וטוב, יצא לו 8K שח.

איך זה קשור?

כי אם חס וחלילה הולך גיר אחרי הטיפול של הראש, אז יוצא שאתה משלם פעמיים את הרכב, ועדיין מקבל רכב לא הכי יציב.

אם זה ידני, הסיכוי שילך גיר קטן, מה שיותר הגיוני שפעם ב.. ילך קלאץ' שזה כלום כסף יחסית (1500 שח ככה ואתה מסודר עם גיר מצב טוב).

פורסם

תודה על המידע הרב

הסטטוס של התיקון כרגע המוסכניק אומר שחליף משאבת מים הרעש חלף אומנם אך טוען שהUNIT של מד השמן הלך ובגלל זה המד שמן תמיד נדלק ויש ממנו נזילה מהUNIT דבר שני חייבים להחליף תרמוסטט

לגבי מה שאמרתם הרכב הוא אוטומט לא ידני

פעם אחרונה שתיקנתי תרכב זה בגלל שהמחשב גיר והקלאץ(לפי מה שהמוסכניק טוען נשרפו)והתיקון עלה 5500 ש"ח!!

כנראה עפ" המלצות של חברים לאוטו חסכוני ביטוח זול חלקים זולים ונראה סבבה אלך על דיהטסו סיריון נמאס מהאופל הזאת פשוט נמאס!!

פורסם

אם המצב הכלכלי מאפשר למה לא.

להבא תלמד, או ידני או אוטומט פלאנטרי (אוטומט רגיל, פשוט, מה שקיים כבר 50 שנה).

כל הרובוטי האלה הם עבודה בעיניים, גם פחות נוחים וגם יקרים מאוד.

ויש אולי אחד שהוכיח את עצמו, וגם לא להרבה שנים.

אם אתה רודף אחרי החסכוני, למה לא גיר ידני?

יש לך מבחר עצום, אחזקה זולה יחסית, חיסכון משמעותי בדלק.

אתה קונה מנוע 1.3L אבל גיר אוטומט, זה כמו שתקנה 1.6L ידני או יותר חזק.

פורסם

איזה אוטו היית ממליץ לי אז לא רואה מוסך וחסכוני עם מנוע 1600 או 2000 האם שווה להשקיע ואם כן אז איזה דגמים שאני ידע לקראת איזה סכום אני מכין את עצמי ידני בארצנו הקטנטונת עם כל הפקקים טיפה בעייתי לא?

פורסם

לא בעייתי ידני, הרכב העיקרי שלי בבית אוטומט (השני ידני אבל אני לא נוהג עליו הרבה), וגם בעבודה עכשיו הביאו לי רכב ידני שעליו אני עושה משלוחים, ככה שרוב הזמן אני מתפעל אותו עם יד אחת, יד שניה על הפלאפון (GPS), ובגלל שהוא ישן אין לו הגה כוח!

ואין לי ממש בעיה, לא משנה לי כל כך הגיר, העיקר שהרכב יהיה די חזק ונוח (ברכב של העבודה הוא לא חזק ולא נוח, אחרי משמרת אני עולה לרכב שלי, כאילו אני עולה לרויסרויס).

אם אתה לא גר במרכז (או במקומות פקוקים קבוע) לא אמורה לעלות השאלה הזאת בכלל.

אני גר בדרום, אין כמעט פקקים פה, הבעיה שבשנים האחרונות כמות המכוניות הכפילה את עצמה, ככה שכל בוקר וגם בימי שישי, יש בלאגן ופקקים.

תפתח שרשור חדש ב"ייעוץ ברכישת רכב".

תעיין בפורום יד2, גם בלוחות רכב למיניהם, תראה סדר גודל של מחירים ומכוניות.

ככה בשליפה, יש לך הרבה איביזה\פולו\פאביה מודלים (07\08\09) בסכומים לא גבוהים (30-40 אלף שח, אולי פחות), ולדעתי התמורה טובה.

• תוכן חדש...