Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר שבוע שאני שואל שאלות, זורק חצאי מילים לאוויר ומותח אותכם, אז הגיע הזמן להפסיק עם זה, בשבוע האחרון הייתי בעיצומו של פרוייקט דיטיילינג לאלפא החדשה שלנו !!!

סתם, סבא שלי נסע לחו"ל והשאיר לי את האוטו שלו לשבוע, בתמורה, החלטתי לנקות את הרכב שלו (מה הפעולה של דיטיילינג, לדטייל ?)

בהתחלה ראיתי את הרכב שהוא היה מלוכלך, מה זה מלוכלך, לרובנו יש שכבה של אוטם על הצבע לו יש שכבה של אבק, בקיצור האבחנה שלי הייתה שגויה מאוד, המצב גרוע, שריטות, שריטות ממכונות שטיפה (זה נראה כמו סרוויליס אבל זה ישר ועמוק טיפה יותר) (תמונות בהמשך).

האבחנה שלי הייתה שיספיק פוליש V36 של CG המטרה הייתה רענון הצבע בלבד והורדת הסרווילס המעטים שסביר שיש.

נתחיל בתמונות

תמונה קבוצתית (מסורתית) של כל החומרים

swnz.jpg

פח\דלי, מגבות, מגבת uber, שתי כפפות, פדים לאוטם, פד לפוליש, אפליקייטור לblack light, פח\דלי.

מרסס ידני, IPA, ONR ועליו כמה מגבות זולות לספי הדלתות, חומר סיכוך (באמצע הוא נגמר, טוב שיש גלון ONR), V36, SHINE SILK , GLASSWORKS , BLACK LIGHT, MPL, שני ליטר ONR מדולל לטרום שטיפה.

שלושה שפריצרים פשוטים גרועים של חצי ליטר לAPC, מברשות דיטיילינג, מסקנטייפ, מברשת צמיגים, פלסטלינה, מברשת ג'אנטים.

וגם מה שהזמנתי מאוטוסטור

c5jv.jpg

גלון APC, גלון נוזל ניקוי שמשות סונקס, נוזל לחידוש צמיגים Endurance, מברשת ג'אנטים (הירוקה משמשת בעיקר לקטעים קשים יותר).

בשקית: מטלית שמשות, אפליקייטור צמיגים, פד צהוב, ומטלית מיקרו מתנה.

מצב הרכב לפני שטיפה

כמו שניתן לראות המצב נראה יחסית סביר, בסה"כ מעט צבע דהוי.

i9mc.jpg

5buz.jpg

rrt6.jpg

xxcu.jpg

d5ec.jpg

7n76.jpg

8grb.jpg

ufw5.jpg

וזה המצב שהיה באמת (זה צולם אחרי ש"סיימתי" כי הבנתי כמה המצב גרוע ושעם הציוד שלי והידע שלי אני לא אצליח להתמודד עם זה)

r2vu.jpg

g9kz.jpg

gqt.jpg

2rbx.jpg

wco5.jpg

השטיחים היו במצב גרוע, שטפתי אותם עם צינור במרפסת, אחרי זה ריססתי APC בדילול של 1:10-1:6 (היו מקומות קשים יותר) ועדיין נשאר עוד קצת לכלוך, ניתן לראות השארתי את החומר לעבוד מעט, במשך כל התהליך השטיחים היו על כסא שמש שנתן זווית טובה להתזה של החומר (השפריצרים גרועים, ברגע שהם קצת בזווית הם לא מוצאים כלום), וגם יש לו חורים כך שהמים ירדו יותר מהר והייבוש היה מהיר יותר (כך לפחות זה הרגיש).

tggu.jpg

abqw.jpg

הכסא נפתח לגמרי והועמד בשמש לייבוש.

(הייתי צריך לשפשף יותר אבל בגלל לחץ של זמן לא עשיתי את זה ולכן הניקוי לא היה משהו, אלא תמונות אחרי).

l1no.jpg

qe4a.jpg

תוך כדי התהליך

פלסטלינה

h7h9.jpg

פוליש

1tjn.jpg

BLACK LIGHT

zw3j.jpg

אוטם

rgi9.jpg

כך חילקתי את המנוע

rlw8.jpg

מכסה מנוע אחרי פוליש (בלבד)

cvui.jpg

ub5z.jpg

גג שמחלקו הורדתי את האוטם

269u.jpg

בונוס, בידינג על הגג

rbay.jpg

ועכשיו מה למדתי:

1. לפני שאני מסתכל על רכב, שטיפה טובה – חובה.

2. אין לי את הידע, החומרים והכלים לעבוד על רכב במצב קשה.

3. אסור לכבס את הפד של הפוליש, הוא נהייה רך וקשה לעבוד איתו.

4. יש עוד דברים שאני לא זוכר כרגע.

רשימת קניות להמשך (אשמח להמלצות)

1. פנס איכותי, אין לי נקודת חשמל ולכן אני לא יכול להשתמש בפרוז'קטור או בפנס מופעל על חשמל.

2. ראש של meguiars da power system, מי שמשתש בזה- הוא נוח ? אפשר להשתמש איתו בכול פד 4" ?

אני חושב שמספיק לעכשיו, אם אני אזכר בעוד דברים אני אוסיף (ADHD, ככה זה, אני לא יכול להתרכז במשהו אחד).

* בפירוט החומרים יש מעט בלאגן כי כתבתי את הכול בword.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

בהתחלה באמת בלבלת אותי, לא הבנתי מהיכן פתאום הופיע טויוטה במקום אלפא, אז חזרתי לקרוא שוב פעם.

מסקנות:

א-סבא שלך ג'יפה!

ב-גם מה שעשית, גם עם בקטנה, עדיין מביא את הרכב למצב יותר טוב ממה שהוא היה.

ג-אם אין לך זמן, אל תתחיל פרויקט גדול, או שתחלק את העבודה לימים.

ד- ידע!, רוכשים, ואתה בהחלט בדרך הנכונה, איזה ארסנל יש לך שם!

ה-כל הכבוד!

C4 1.6 thp exclusive Made in France- Prefected in my garage

פורסם

ציינת שיש לך ADHD ואם באמת יש לך הפרעה כזאת אז תצטרך להילחם בה כשאתה מטפל ברכבים.

עוד מסקנה שלא כתבת אבל תצטרך להסיק (זה לפי השרשורים שפתחת) אם אתה יודע שאתה הולך לעבוד על משהו

כדאי מאוד שתפנה את השעות הקרובות! אי אפשר לעצור באמצע ולהמשיך אחר כך,אלא אם אתה סיימת שלב.

בכל אופן כל הכבוד על הסדר ועל העבודה.:wink:

ביקשת המלצות לחומרים: אולטימט קומפאונד, אם אתה עובד ידני. כבר כתבתי לך ש V36 לא נועד ל"גילוח" במיוחד לא בצורה ידינית.

פורסם

תודה רבה על התמונות והמידע, מכל פרויקט כזה אפשר ללמוד דברים חדשים ולהכיר חוות דעת על חומרים שונים.

שאלה ברשותך:

באיזו פלסטלינה השתמשת ומאיפה קנית?

כמה פלסטלינה "בזבזת" כדי לעבור על כל הרכב?

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

היית צריך להשקיע יותר באינטריור.

זה החלק שבו אתה נמצא רוב הזמן וגם סבך,

לנקיון החיצוני ספק אם ישים לב אבל על שטיחים במצב חדש הוא היה מודה לך

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

כל הכבוד rupni!!

מספר דגשים:

א.הרכב של סבא ג'יפה! (אם אני פדנט על היונדאי,סבא שלי עוד יותר פדנט על הרכב שלו שהיה בריא)

ב.עדיף לנקות שטיחים באמבטיה ולא עם צינור במרפסת יותר נוח, חיסכון במים, צריך להשרות את השטיחים עם המים והסבון כדי שזה ירכך את כל הג'יפה וזה היה עושה עבודה יותר טובה. על הדרך (ואם זה מתחת לבית שלך) הייתי גורר שואב מהבית, שואב את כל הפנים, ועובר על השטיח של רכב עם APC,או חומר לשטיחים שאתה אוהב ומנקה.

ג.איך ביצעת את הפוליש? עם פד? מגבת? אני לא ראיתי שיש פד (האקס לוג'יק) הוא היה עושה לך את החיים הרבה יותר קלים וגם מסייע לך להגיע לתוצאה משביעה רצון ובעזרתו העבודה הייתה יותר קלה ונינוחה.

ד. פרוייקט דיטיילינג מצריך הרבה זמן.

אתה בדרך הנכונה!

תמשיך כך

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
בהתחלה באמת בלבלת אותי, לא הבנתי מהיכן פתאום הופיע טויוטה במקום אלפא, אז חזרתי לקרוא שוב פעם.

מסקנות:

א-סבא שלך ג'יפה!

ב-גם מה שעשית, גם עם בקטנה, עדיין מביא את הרכב למצב יותר טוב ממה שהוא היה.

ג-אם אין לך זמן, אל תתחיל פרויקט גדול, או שתחלק את העבודה לימים.

ד- ידע!, רוכשים, ואתה בהחלט בדרך הנכונה, איזה ארסנל יש לך שם!

ה-כל הכבוד!

א- באוטו סבא שלי ג'יפה, אתה יודע איך זה (אולי לא) נכדים, כלבים, וחוסר אכפתיות (העיקר שהאוטו יסע).

ב- בהחלט זה מביא את הרכב למצב יותר טוב (דרך אגב שכחתי לציין מה עשיתי בסוף, מכסה מנוע, גג, ומכסה תא מטען, בנוסף גם שטיחים [שיפור המצב בלבד], וניסיתי לעשות מושבים).

ג- זמן יש לי בשפע, אני בחופש (כבר חודשיים) הבעיה היא שמאז שיש לי רישיון נהייתי נהג המונית של הבית, יש לי לו"ז של כל בני הבית, ומתזזים אותי, בהתחלה זה היה נחמד כי ככה נהגתי אבל עכשיו זה מתחיל להימאס עלי ואני מוריד את זה.

ה- תודה.

כל הכבוד RUPNI.

אבל אני חייב שאלה - האם זה מרסס MAROLEX שאני רואה שם בפינה בצד ימין?

אם כן - איפה השגת? :)

תודה, המרסס הוא מרסס של HUNTER (אני חושב שזאת חברה ישראלית), לא משהו יותר מידי איכותי (אחד כזה כבר התפוצץ לי בפרצוף)

hpow.jpg

ציינת שיש לך ADHD ואם באמת יש לך הפרעה כזאת אז תצטרך להילחם בה כשאתה מטפל ברכבים.

עוד מסקנה שלא כתבת אבל תצטרך להסיק (זה לפי השרשורים שפתחת) אם אתה יודע שאתה הולך לעבוד על משהו

כדאי מאוד שתפנה את השעות הקרובות! אי אפשר לעצור באמצע ולהמשיך אחר כך,אלא אם אתה סיימת שלב.

בכל אופן כל הכבוד על הסדר ועל העבודה.:wink:

ביקשת המלצות לחומרים: אולטימט קומפאונד, אם אתה עובד ידני. כבר כתבתי לך ש V36 לא נועד ל"גילוח" במיוחד לא בצורה ידינית.

תודה, צודק אין לי יותר מידי מה להגיד, אני די חסר סבלנות, בקשר לV36, זה מה שהומלץ לי ע"י VIX למאזדה (שהייתה חדשה) וזה מה שהיה לי, במידה ואני נכנס לפרוייקט גדול לרכב שלי (צפוי להגיע רכב חדש) החומרים יהיו מתאימים למצב.

תודה רבה על התמונות והמידע, מכל פרויקט כזה אפשר ללמוד דברים חדשים ולהכיר חוות דעת על חומרים שונים.

שאלה ברשותך:

באיזו פלסטלינה השתמשת ומאיפה קנית?

כמה פלסטלינה "בזבזת" כדי לעבור על כל הרכב?

השתמשתי בפלסטלינה של CG מvix, בדיעבד לפי מה שהבנתי זאת אותה פלסטלינה בכול החברות כי יש יצרן אחד בארה"ב, בסה"כ גם פלסטלינה פשוטה תעשה את העבודה (לפני השתמשתי בערכה של מגוויריס ומאוד אהבתי את הפלסטלינה), לא עשיתי את כל הרכב אבל 50 גרם יספיק לרכב שלם (אפילו שניים נקיים יחסית).

היית צריך להשקיע יותר באינטריור.

זה החלק שבו אתה נמצא רוב הזמן וגם סבך,

לנקיון החיצוני ספק אם ישים לב אבל על שטיחים במצב חדש הוא היה מודה לך

הייתי צריך להשקיע יותר בהכול, באמת בפנים השקעתי טיפה יותר, לא היה לי אביזר מתאים לשאיבה (מה שהקשה טיפה), בנקיון המושבים לא הסתדרתי בכלל (אני בדרך ליוטיוב), אבל בהחלט ניכר שיפור במצב השטיחים.

כל הכבוד rupni!!

מספר דגשים:

א.הרכב של סבא ג'יפה! (אם אני פדנט על היונדאי,סבא שלי עוד יותר פדנט על הרכב שלו שהיה בריא)

ב.עדיף לנקות שטיחים באמבטיה ולא עם צינור במרפסת יותר נוח, חיסכון במים, צריך להשרות את השטיחים עם המים והסבון כדי שזה ירכך את כל הג'יפה וזה היה עושה עבודה יותר טובה. על הדרך (ואם זה מתחת לבית שלך) הייתי גורר שואב מהבית, שואב את כל הפנים, ועובר על השטיח של רכב עם APC,או חומר לשטיחים שאתה אוהב ומנקה.

ג.איך ביצעת את הפוליש? עם פד? מגבת? אני לא ראיתי שיש פד (האקס לוג'יק) הוא היה עושה לך את החיים הרבה יותר קלים וגם מסייע לך להגיע לתוצאה משביעה רצון ובעזרתו העבודה הייתה יותר קלה ונינוחה.

ד. פרוייקט דיטיילינג מצריך הרבה זמן.

אתה בדרך הנכונה!

תמשיך כך

א. תשובה נכונה.

ב. תודה, נרשם.

ג. אקס לוג'יק, הוא עבר במכונת כביסה וזה הפך אותו להרבה יותר רך, בלי קשר הצבע היה במצב רע מאוד, חיים קלים לא היו לי.

ד. נרשם.

ושוב תודה לכולם.

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

1. לגבי הפנס - כאשר אני ביצעתי פוליש לרכב פשוט השתמשתי במצלמה איכותית עם פלש. צילמתי את האזור ממרחק של 3-5 ס"מ ואח"כ בדקתי את הצילום במסך המצלמה [צריך מסך גדול מספיק]. תתפלא אילו דברים תגלה. :shock:

2. לגבי השטיחים - בפעם הבאה תחסוך לעצמך קצת זמן ותזרוק אותם בתוך מכונת הכביסה עם הרבה סבון ומרכך כביסה [בשביל הריח]. יצאו הרבה יותר טוב מהתוצאה שקיבלת.

3. פוליש ידני זה דבר קשה אשר מצריך המון זמן. כאשר אני עשיתי פוליש הזדקקתי לשלוש-ארבע חזרות על כל משטח בכדי לקבל תוצאה סבירה. פוליש ידני טוב לרכב שלם לוקח בערך 10 שעות עבודה [לפחות] כך שאם אין לך זמן ורצון להשקיע בזה אני חושב שעדיף לפסוח על התהליך.

לעשות פוליש ידני לרכב שלם בשעה-שעתיים זה מיותר ולא משיג שום תוצאה [אלא אם כן מנסים להוריד פגם נקודתי].

*עריכה - עכשיו ראיתי שעשית רק מכסה מנוע, גג ותא מטען, עדיין תהליך שאמור לקחת בערך שלוש-ארבע שעות.

פורסם

פנס מעולה לבדיקת Swirls זה פנס לד בטכנולגיית CREE LED , קח בחשבון שזה לא זול ומצריך בטריות ליטיום גדולות ומטען.

אבל העוצמה אדירה. הפנס שלי נותן 1800 לומינס. פנס של רכב הלוגן נותן כ2400 לומינס.

אם אני ממקד את הפנס הוא מאיר בערך 200 מטר! קדימה באיזור חשוך

פורסם
התמונות של השטיחים זה אחרי ?

נראה על הפנים :D

חוץ מזה - בחלק החיצוני של הרכב יצא מדהים.

השטיחים נראים הרבה יותר טוב מהמצב ההתחלתי שלהם.

מה שכן הם בהירים ועל כן ה-כ-ל נראה עליהם, קשה מאוד לשמור על נקיון מוחלט של ריפודים/שטיחונים בהירים.

אצלי הם שחורים ואני בטוח שאם היו בהירים הייתי בהלם מה"שחור" שכנראה היה ועוד יש עליהם.

אם אתה רוצה להבריק אותם לגמרי לדעתי אתה תצטרך משהו מעט יותר אגרסיבי מהחומרים הסטנדרטיים.

מישהו הציע פה מכונת כביסה, זה באמת עשוי לעזור להעלים כמה כתמים.

אולי בכלל שווה לך לדלל פחות את ה APC על מנת שיהיה אגרסיבי יותר, אולי קאליה רסס-כבס והשריה ארוכה במים חמים ושטיפה שלהם.

קיטורית עשויה לרכך מעט לכלוך......

סבון כביסה ידני, הוא מחוספס מעט, אולי יוכל להוריד כתמים.

יש המון שיטות ולשטיחים שלך בטוח שיש שיטה לניקוי והברקה מושלמת.

תנסה לקחת אותם כפרויקט אישי בפני עצמם ותוכל להתמקד בהם ספציפית.

בהצלחה (:

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם
1. לגבי הפנס - כאשר אני ביצעתי פוליש לרכב פשוט השתמשתי במצלמה איכותית עם פלש. צילמתי את האזור ממרחק של 3-5 ס"מ ואח"כ בדקתי את הצילום במסך המצלמה [צריך מסך גדול מספיק]. תתפלא אילו דברים תגלה. :shock:

2. לגבי השטיחים - בפעם הבאה תחסוך לעצמך קצת זמן ותזרוק אותם בתוך מכונת הכביסה עם הרבה סבון ומרכך כביסה [בשביל הריח]. יצאו הרבה יותר טוב מהתוצאה שקיבלת.

3. פוליש ידני זה דבר קשה אשר מצריך המון זמן. כאשר אני עשיתי פוליש הזדקקתי לשלוש-ארבע חזרות על כל משטח בכדי לקבל תוצאה סבירה. פוליש ידני טוב לרכב שלם לוקח בערך 10 שעות עבודה [לפחות] כך שאם אין לך זמן ורצון להשקיע בזה אני חושב שעדיף לפסוח על התהליך.

לעשות פוליש ידני לרכב שלם בשעה-שעתיים זה מיותר ולא משיג שום תוצאה [אלא אם כן מנסים להוריד פגם נקודתי].

*עריכה - עכשיו ראיתי שעשית רק מכסה מנוע, גג ותא מטען, עדיין תהליך שאמור לקחת בערך שלוש-ארבע שעות.

1. המסך של המצלמה לא מספיק טוב בשביל זה.

2. נרשם.

התמונות של השטיחים זה אחרי ?

נראה על הפנים :D

חוץ מזה - בחלק החיצוני של הרכב יצא מדהים.

תרשה לי להתעלם באלגנטיות :|

פנס מעולה לבדיקת Swirls זה פנס לד בטכנולגיית CREE LED , קח בחשבון שזה לא זול ומצריך בטריות ליטיום גדולות ומטען.

אבל העוצמה אדירה. הפנס שלי נותן 1800 לומינס. פנס של רכב הלוגן נותן כ2400 לומינס.

אם אני ממקד את הפנס הוא מאיר בערך 200 מטר! קדימה באיזור חשוך

כזה סוג יש לי (זה מה שיש לי) הוא באמת יחסית חזק אבל לא מספיק.

מחיפוש בebay מצאתי כמה

http://www.ebay.com/itm/CREE-XM-L-T6-LED-HEADLIGHT-HEAD-LIGHT-LAMP-ZOOMABLE-1800LM-2-X-BATTERY-CHARGER-/321124652101?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ac4855445

נראה לי נוח כי הוא לראש

http://www.ebay.com/itm/UltraFire-1800lm-12W-Zoomable-CREE-XML-T6-LED-Flashlight-Torch-18650-AAA-Holster-/251292500738?pt=US_Flashlights&hash=item3a82334302

ממש כמו הפנס שלי עכשיו

איך המחירים ?

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אם אתה חושב שיהיה לך נוח יותר עם פנס על הראש בבקשה.

זה מה שיש אצלי.

http://www.ebay.com/itm/Tactical-12W-1800lm-CREE-XM-L-T6-LED-Zoomable-Flashlight-Torch-Light-Lamp-18650-/400387848332?pt=AU_Sport_Camping_Hiking_Lamps_Torches&hash=item5d38f9b88c

ומי שרוצה להבין מה זה עוצמה של 1800 LM , בבקשה.

http://www.youtube.com/watch?v=AdwGAiEHkNo דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=1L45FEG1_A0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

פורסם

Rupni rupni rupni

בניגוד להרבה אנשים מתחילים שלומדים דרך המקלדת בעיקר אתה לומד דרך הרגליים וגם מוסיף לזה קצת לימודי מקלדת.

אני מציע לך תמיד לקחת את העבודה איזי איזי. הרבה יותר קל לסיים מטלות קטנות מאשר פרוייקטים גדולים. וזה מרגיש כאילו אתה מנסה להספיק הכל, זה לא קל וגם לאדם מנוסה זה לא קל לעשות הכל ביחד בפרק זמן מוגבל.

יש לך אחלה מלאי מוצרים!

הכסא שמש זקוק בעצמו לטיפול דיטיילינג :-D

למרות שישנו שיפור ברור לעין בהזדמנות תעשה סיבוב נוסף בפנים הרכב, הרי יש לך APC של מגיוורס נכון? תצטייד בשפריצים שונים עם דילולים שונים, תוסיף מברשת בעלת סיבים רכים, כמה מיקרופייבר's ואתה יכול להגיע למצב שאתה משחזר כמעט הכל.

כל הכבוד

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

• תוכן חדש...