Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש לנו במשפחה קיה פורטה 2010 ( מלסינג ) לפני שלוש ימים שמענו רעש מוזר במזגן חזק - אנשים שמבינים ברכב אמרו שרצועת המזגן נקרעה .

אבל שדברנו עם המוסך הם אמרו שיש רצועה אחת להכל ( מוסך מורשה של קיה ) ולא מחייב שנקרעה - שיכל להיות שהמדחס הלך .

אשמח לפרון לבעיה ומחיר נזק מוערך - לפני שאלך למוסך והם ינסו שאני ישלם כמה שיותר .

חייב לציין מאוכזב - בעיה כזאת לא צריכה להיות. כולם אמרו לנו לא להתקרב לקוראני ולקחת יפני בשנתון אחד או 2 יותר ישן .

כמו טמבלים לקחנו קוראני והינה התוצאה .

פורסם

ראשית כל אל תתבאס כי הקאייה בשנתונים האלה הם בסדר וגם רצועה יבשה יכולה להרעיש ככה ואין לי ספק גם כן שהיא לא ניקרעה. בלאי לרצועת אביזרים לאחר 3 שנים זה לגיטימי בהחלט.

פורסם

אם הרצועה הייתה נקרעת היה רעש לשניה ואז זה היה מפסיק,

אם הרעש ממשיך ייתכן כי המדחס או גלגלת סרק אחרת מרעישות,

האם המזגן עובד?

האם כשהמזגן לא עובד גם יש את הרעש?

דרך למציאת הבעיה לבד, קח ספרי חלודה (כדוגמת wd40), הדלק את המנוע,

ותרסס עם הספריי על כל גלגלת בנפרד.

הגלגלת שתרסס ועליה למשך 3 שניות והרעש יפסק היא הבעייתית, ומשם הרעש.

פורסם

יכול להיות שהרצועה יבשה, או גלגלת, אין מה לעשות, זה בלאי ואין אפשרות לעצור את זה, זה שהרכב קוריאני בכלל לא קשור, בכל רכב זה קורה, עצה שלי לך למוסך שיבדקו לך ותתקן תאמין לי לא חסר מוסכים שאפשר לסמוך עליהם. בלי לשמוע ולראות אף אחד פה לא יכול לעזור לך יותר מידי.

עריכה: דרך אגב אם הייתה נקרעת לך הרצועה לא היה לך מזגן וטעינה, הייתה נדלקת לך נורה עם סימן של מצבר.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם
מאוכזב - בעיה כזאת לא צריכה להיות ... כולם אמרו לנו לא להתקרב לקוראני ולקחת יפני בשנתון אחד או 2 יותר ישן .

כמו טמבלים לקחנו קוראני והינה התוצאה .

שטויות במיץ עגבניות.לי יש I30,שבה יש רצועה אחת משותפת להכל ושמתי לב,שיש בה סדקים. מיד החלפתי עבודה.

עלות הרצועה 140 ש"ח ואם יש לך 2 ידיים טובות או במקרה שלי אבא עם חוש טכני אז אין נזקים נוזפים.

ד"א אם ברכב שלך יש שרשרת תזמון ורצועת אביזרים אחת בלבד המצב דומה לרכב שלי ואם הרצועה נקרעת אתה עלול לגרום לנזק למשאבת המים/אלטרנטור/מזגן.

אני הייתי מתחיל במקרה שלך מבדיקה ויזואלית של הרצועה בלבד במוסך מורשה (לאו דווקא קאיה)-אם סדוקה או יבשה להחליף מהר ואם לא שם הבעיה,צריך לגשת למזגניסט לקבל חוות דעת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על התשובות אז ככה בדקתי ( עם אבא שלי ) והאוטו עלה על הכביש ב חודש שביעי ( 7) לכביש לכן צריכה להיות אחריות יבואן ?

או שאני טועה ? - היבואן צריך לתת אחריות מלאה 3 שנים ?

לגבי לבדוק עם ספרי ? השתגעת אחי - אני ממש לא מבין במכונאות רק נזק אני יכל לגרום .

משהוא יכל לענות לי אם יש עדיין אחריות ? - היא תיכנס למוסך יום שני.

היה וזה המדחס צריך להוריד את הפלסטיקה של הדשבורד ? או שאני טועה ? - האם זה מוריד מחירון ?

אה והרעש לא קיים לחלוטין כאשר המזגן סגור .

פורסם

בוקי,אם מדובר ברצועה לא יחליפו את החלק במסגרת האחריות כי זהו חלק שידוע שיש לו בלאי (רצועה מתייבשת ונסדקת עם הזמן).

אם מדובר במשהו מורכב יותר ברור,שצריך לברר אם ניתן לממש את האחריות.

פורסם

רצועה בדרך כלל לא מייבשת אחרי 3 שנים.

אם נניח היה צריך להחליף רצועה בטיפול 90.000 והרכב כבר ביצע טיפול זה, אז יש אחריות על הרצועה.

אם הרכב לא ביצע טיפול לפי הוראות היצרן - אין אחריות.

אם עדיין לא הגיע למועד הטיפול שכולל החלפת רצועה - יש על מה לדבר.

לדעתי הבעיה לא ברצועה.

פורסם

למה הם הגיעו למסקנה שהמדחס הלך?

המזגן מקרר בהפעלת המדחס?

יכול ליהיות שמשהו משתפשף באחד הגלגלות או אפילו בגלגלת של המדחס.

קרה לי פעם אחת, באמצע נסיעה נשמעו חריקות מטורפות, עצרתי, ומצאתי שנפל בורג ליד הגלגלת של המדחס, הבורג נתקע שם, כיביתי מנוע וחילצתי אותו. (לא מצאתי מאיפה עף הבורג, כנראה המוסך פירק איזה חלק ושם הברגים על הבולם, וכנראה הגיעו לו ברגים חדשים אז הוא שכח את הישנים, ואז אחד מהם נפל לשם.)

אל תבכה על זה שקנית קוריאני, אני לא חובב של המכוניות האלה, אבל הם לא רעות בכלל, והאמינות טובה.

חוץ מזה בכל רכב יכולות לבוא בעיות כאלה.

פורסם
תודה על התשובות אז ככה בדקתי ( עם אבא שלי ) והאוטו עלה על הכביש ב חודש שביעי ( 7) לכביש לכן צריכה להיות אחריות יבואן ?

או שאני טועה ? - היבואן צריך לתת אחריות מלאה 3 שנים ?

לגבי לבדוק עם ספרי ? השתגעת אחי - אני ממש לא מבין במכונאות רק נזק אני יכל לגרום .

משהוא יכל לענות לי אם יש עדיין אחריות ? - היא תיכנס למוסך יום שני.

היה וזה המדחס צריך להוריד את הפלסטיקה של הדשבורד ? או שאני טועה ? - האם זה מוריד מחירון ?

אה והרעש לא קיים לחלוטין כאשר המזגן סגור .

בקשר לאחריות אני לא יודע.

ספרי חלודה לא יגרום נזק לשום גלגלת או רכיב אחר, ובטח שלא כמה טיפות על גלגלת, ככה גם אני גיליתי שרעש שהיה לי פעם מהרצועה, היה מהמותחן, 3 טיפות ספריי כשהמנוע עובד על הגלגלת וקסם שאין רעש, מגלה לך איזה גלגלת לא תקינה.

לדעתי מדחס לא צריך להוריד מהמחירון, ולא המדחס נמצא בתא המנוע אין צורך להתעסק עם פנים הרכב.

פורסם
רצועה בדרך כלל לא מתייבשת אחרי 3 שנים.

.

אתה בטוח ?

אצלי ב I30,הרכב עלה על הכביש בספטמבר 2009 ופתיחה שגרתית של מכסה מנוע,העלתה,שהרצועה כבר סדוקה ומחורצת בחלקה.

הרכב בן 3 ו-9 חודשים.סה"כ מדובר בגומי וייתכן,שבמקרה של פותח הנושא,הרכב עמד לא מעט זמן מה שגרם לבלאי מואץ יותר לרצועה.

לא חושב,שיש כאן חבר פורום,שהיה לוקח סיכון במצב הזה ולא מחליף את הרצועה.

פורסם

אני יכול להראות לך הוראת יצרן (לאו דווקא של יונדאי) בה כתוב שסדקים מקרוסקופיים על הרצועה לא פוסלים אותה ולא מחייבים החלפה מיידית.

פורסם

בוקי,אני לא אחד שאוהב לקחת סיכונים.

מבחינתי- רצועה סדוקה/מחורצת אפילו באיזור קטן = החלפה חובה במיוחד במצב שאם תקרע לא תהיה טעינה,משאבת המים לא תעבוד והסיכוי לגרום נזק למנוע גדול (הרצועה מפעילה גם את משאבת המים).

כל אחד בתחזוקת רכב עושה את החושבים שלו-אני בכל אופן לא בעד להזניח כדי לא לגרום לתקלה גדולה יותר מה גם שעלות הרצועה (140 ש"ח) =הרבה מאוד שקט נפשי.

• תוכן חדש...