Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי פורום האספנות

שאלתי בעבר לגבי עלויות אחזקה של רכב אספנות וקיבלתי מידע רב בפורום הזה. עכשיו הגיע הזמן להתקדם וחשבתי לרכוש מרצדס E קלאס בודי W124 מודל 1986 אוטומטית דגם E230. רציתי לשאול אם למישהו יש ניסיון עם הדגם הזה, אם האחזקה שלו יקרה מבחינת חלפים כמו שמצופה ממרצדס או שבגלל שהיו הרבה מוניות כאלה קל למצוא חלקים, איך מבחינת אמינות באופן כללי? הגיר בעייתי? ובכלל האם זה רכב מהנה לנהיגה ששווה להשקיע בו ולהפוך אותו לאספנות בעוד שלוש שנים.

תודה מראש,

אביב

פורסם

היתה לי עד לפני כחודשיים מרצדס W123.

ה-W124 חולקת הרבה מאוד מכלולים מכניים זהים.

השתמשתי ברכב כרכב יומיומי עיקרי.

לא היתה בעיית חלפים מכניים, ויש (לפחות במרכז) מוסכים טובים ומומלצים.

אין לי מושג לגבי חלקים קוסמטיים / אבזור.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

איך מבחינת עלויות? חלקים יקרים? ביטוח יקר? איך האמינות של הגיר? של המנוע? הרכב כיפי לנהיגה?

פורסם

ברשותי אמנם מודל אחר 300ce קבריולט שנת 1993.

אני מטפל במוסך מורשה של מרצדס כך שהטיפולים יקרים יחסית וחלפים אם צריך יקרים.

אבל כיף גדול לנהוג ברכב הזה ואני נוסע בו רק בסופי שבוע.

הרכב כרגע עומד למכירה (פרטים בפרטי).

mercedes 300ce convertble.jpg

• אהבתי 1
פורסם

אני כמו רז (בעבר) נוסע ביומיום ב W123 230CE

המנוע אצלי וב w124 הינו אותו מנוע (M102) ולאחרונה החלפתי מנוע מיבוא שהגיע מ W124 ובנוסף הן חולקות גם הרבה מכלולים מכאניים נוספים. ה124 היא מודרנית יותר בפער משמעותי מהw123 ונחשבת גם היא למרצדס אמיתית בכל רמ"ח אבריה (ויש טוענים שגם האחרונה).

אני מדבר מנסיון עם W123 אבל מניח באופן די מבוסס כי הדברים נכונים גם עבור הW124 .

חייבים להתחיל מנקודת פתיחה טובה - קרי רכב שמור ומטופל שלא עבר התעללויות ארצישראליות אופיניות (ומונית לשעבר לא נופלת לקטגוריה..) אחרת כל האיכות והכיף שמרצדס יודעת ויכולה להעניק די נעלמים ויחד עם זה מתחילים לשלם ובגדול.

אם הרכב שמור ומטופל הוא יהיה אמין בצורה יוצאת דופן ויתן חווית נהיגה מעולה.

חלפים מכאנים יש להשיג ע"פ רוב די בקלות בארץ ועוד יותר עבור ה w124 מאשר ה w123. בחו"ל ניתן להשיג כמעט הכל חדש ממרצדס או מדילרים. איביי משופע בחלפים כך שמהאספקט הזה אין בעיה.

לגבי חלקי סלון, וקישוטים, דיפונים וכיו"צ אני מניח שהדברים מעט יותר בעייתיים אבל גם כאן ניתן להשיג כמעט הכל.

עלות אחזקה שוטפת של הרכב שלי היא סבירה ואף נמוכה מרכב מודרני, ולכן אין סיבה לחסוך כי התמורה נהדרת - ואני מדבר על רכב בן 30 שנוסע כ 10K בשנה..!

אם אתה פתוח תבדוק גם את ה 190 שהיא קומפקטית יותר ומוצלחת מאוד, אם נפלת על מנוע 16V אז אתה המאושר באדם.

אני הייתי הולך על w124 קופה - היא נאה למראה, שומרת טוב יותר על ערכה, נדירה יותר ומיוחדת, במיוחד דגמי ה 300 וה - E 24 רק שהן חדשות יותר - החל מ 1988

הכי חשוב - לא להתפתות לרכב מוזנח כי הוא זול- וללכת על רכב שמור בעיקר בתא הנוסעים, גם אם מחיר הקניה יהיה יקר יותר. ההשלמות שתעשה יעלו יותר ויראו ויתפקדו פחות טוב.

דבר עם ראובן ממוסך "מרכז איילון" עוברות שם הרבה מרצדסים אולי יוכל להמליץ לך על אחת טובה.

אורן

פורסם

תודה לכולם. קיבלתי את ההמלצות. במהלך השבוע כנראה אלך לראות את הרכב המדובר ואחזור עם רשמים.

• תוכן חדש...