Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי I30CW שמן מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מחר אני קונה רכב I30CW שנת 2011 עם 44K - איזה שמן מונע הוא צורך - לא שצריך אבל סתם אני תמיד מחזיק אצלי שמן מונע לעת הצורך

פורסם

שלום לך, עקרונית כל שמן מחברה ידועה ומוכרת הוא שמן איכותי. תסתכל בספר ותראה איזה צמיגות ואיזה תקנים היצרן מבקש. כמו כן, שים לב שישנם שמנים אשר מיועדים למכוניות עם ממיר קטליטי ויש כאלה שלא. תוודא שהשמן שלך אכן מתאים למנוע עם ממיר קטליטי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

ישנם כמה נתונים חשובים שצריך להתייחס אליהם בבחירת שמן מנוע. אחד מהם זה הצמיגות והשני זה התקן של השמן. ישנם כמה תקנים אבל אני אתייחס לאמריקאי כי הוא הנפוץ מכולם. התקן האמריקאי מיוצג על ידי המילה API ואחריהם יבואו צמד אותיות שמבטאות את התקן של השמן. היום התקן הכי גבוה הוא SN. לכן, כשאתה בוחר שמן, תבדוק מהן דרישות היצרן. אם למשל היצרן מבקש שמן בצמיגות 5W-30 API SL אז אתה צריך למצוא שמן שרשום עליו API SL או גבוה מכך שזה SM או SN אבל לא נמוך מ SJ כי אז השמן לא ייספק את הדרישה המינימלית שהמנוע זקוק לה.

לגבי איזה חברה להשתמש? אז קודם כל אני רוצה לומר לך שכסף לא משקר. יש הבדל בין מיכל שמן שעולה 70 שקל ל 4 ליטר לבין מיכל שעולה 150 שקל ל 4 ליטר.

יש מגוון חברות בשוק, כל אחד ימליץ לך על חברה משלו. אין כזה דבר השמן הכי טוב שיש. כל עוד מדובר בחברה מוכרת ולא עלומת שם אז אתה בסדר גמור. מה שכן, תתרחק משמנים של אמירקאן אייגל ושל פרסטון. הסיבה היא שעד היום לא יודעים מי מייצר את השמנים הללו ולכן ספק אם הם בכלל עומדים בתקנים.

אם יש לך שאלות נוספות אני אשמח לענות, בשביל זה אנחנו כאן.

כל טוב.

נ.ב

שלא ימכרו לך סיפורים. שים לב שעל מיכל השמן שאתה קונה רשום 100% סינטטי ולא תערובת סינטטית או שמן על בסיס סינטטי. יש הבדלים. המוטוקרפט, השמן של מאזדה ופורד הוא 5W-30 אבל הוא לא סינטטי מלא.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אין בעד מה, בשביל זה כולנו פה, לעזור וליעזר באחרים כשצריך.

דרך אגב, שמתי לב שטעיתי. כאשר רשמתי "אם למשל היצרן מבקש שמן בצמיגות 5W-30 API SL אז אתה צריך למצוא שמן שרשום עליו API SL או גבוה מכך שזה SM או SN אבל לא נמוך מ SJ כי אז השמן לא ייספק את הדרישה המינימלית שהמנוע זקוק לה".

צמד האותיות באדום היו צריכות להיות SL ולא SJ.

• תוכן חדש...