Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופן עצירה (לבעלי גיר ידני)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

סתם משהוא כללי שמסקרן אותי,

יש לי רכב בעל גיר ידני, ובאופן כללי, שאני רוצה לעצור, אז אני מתחיל להאט בעזרת שילוב הגיר והברקסים (אם יש זמן כמובן, והרמזור לא התחלף לאדום ברגע האחרון), כלומר אם אני בהילוך 5 אני מוריד ל-4 , הרכב מאט עד לגבול העליון של הגיר ה-3, ואז מוריד ל-3 וכך הלאה, עד שצריך להיעזר בברקסים. (אופן הורדת ההילוכים היא ברמה סבירה, הכוונה היא למשל שאני לא מוריד במהירות 90 מהילוך 5 ל-2 :lol: )

השאלה שלי היא, האם אופן העצירה הזה יכול לגרום נזק עתידי? האם עדיף להיסתמך רק על הברקסים?

:wink:

פורסם

זאת בלימת מנוע,אין בעיה עם זה כול עוד אתה לא מעביר מוקדם מידי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

צריך לבלום ובהתאם למהירות להוריד הילוכים. מנוע זה לא בלמים ונועד לא כדי להאיט אלא כדי לשמור על טווח מהירויות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
צריך לבלום ובהתאם למהירות להוריד הילוכים. מנוע זה לא בלמים ונועד לא כדי להאיט אלא כדי לשמור על טווח מהירויות.

כן זה ברור :wink: , בראש ובראשונה צריך לתת לברקסים לפעול.

אבל הסיטואציה שתיארתי היא בהנחה שיש כביש ראשי ארוך וריק וזמן, וניתן לתת לחיכוך להוריד את המהירות עד לטווח המשותף בין ההילוך ה-X וה- X-1 וכך הלאה...

אני רואה נהגים שבכל סיטואציה שנמצאת פשוט דופקים ברקס בדקה ה-90 ועומדים על הרמזור זמן מסויים, ואני מכיוון שעושה זאת בהדרגתיות לפני שאני מצליח לעצור באופן מוחלט הרמזור מתחלף לירוק. אז אני לא כל כך מבין את ההיגיון שלהם :roll:

ולא לדבר על כך שמה שהם עושים לפי דעתי קצת מסוכן, כי אז הנהג שמאחוריהם יש לו פחות זמן להבין מה קורה...

פורסם

ראשית - צריך להשתדל לתכנן את הנסיעה, וזה כולל האטה הדרגתית לפני רמזור. הדבר נכון בכל סוג תיבת הילוכים. כמובן שאת ההילוך צריך לבחור בהתאם לתנאי השטח ולמהירות בכל שלב.

איני יודע מה הניסיון שצברת, אבל כאשר תנהג מספיק בררכב ידני ותכיר את המכונית הספציפית שברשותך תוכל לנצל אותה בצורה היעילה ביותר, הן בהאצה והן בבלימה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בראש ובראשונה צריך לתת לברקסים לפעול. אבל הסיטואציה שתיארתי היא בהנחה שיש כביש ראשי ארוך וריק וזמן, וניתן לתת לחיכוך להוריד את המהירות עד לטווח המשותף בין ההילוך ה-X וה- X-1 וכך הלאה...

השיטה שאתה מתאר היא הנכונה, מלבד שתי הסתייגויות שלי: הראשונה היא שלא צריך להוריד הילוך כשהמהירות היא ב"גבול העליון" של ההילוך הבא, אלא אחר כך. הורדת הילוך כשהמהירות נמצאת ב"תחום העליון" של ההילוך הבא תגרור בלימת מנוע חזקה שאינה נחוצה.

את עיקר העבודה צריכים לעשות הבלמים. הורדת ההילוכים נועדה בעיקר כדי שתהיה בהילוך המתאים אם תצטרך להמשיך לנסוע או להאיץ (הרמזור שהתחלף הוא דוגמה טובה שהבאת בעצמך) ולא בשביל לסייע בהאטה עצמה. בלימת מנוע חזקה רק תהפוך את האטת הרכב לפחות אחידה, תערער את יציבותו ותגרום שחיקה מצטברת לרכיבים במערכת ההנעה.

ההסתייגות השניה היא שלא צריך לשמור את השיטה הזאת רק למצב שבו הכביש ריק. אדרבה, השיטה מצוינת בכל מצב, ובעיקר בתנועה ערה, כי ההאטה המוקדמת והעדינה יותר מונעת פגיעה מאחור ומאפשרת לרכב-שניים שמאחוריך "להשיג" אותך בזמן שאתה בעצמך עדיין בתנועה, וכך כאשר אתה אכן מגיע לעצירה יש מאחוריך "כיסוי." אם נמנעת מעצירה לגמרי אז זה בכלל משובח, וגם חוסך המון דלק (הקדמת ההרפיה מדוושת הדלק + מניעת ההאצה מן המקום)

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אם נמנעת מעצירה לגמרי אז זה בכלל משובח, וגם חוסך המון דלק (הקדמת ההרפיה מדוושת הדלק + מניעת ההאצה מן המקום)

זה מסכם את הדיון :-o

פורסם

סתם בשביל עניין החיסכון :

אם אני לא מוריד הילוכים ומשתמש בברקס בלבד עד שכבר יש צורך להכניס קלאצ' והילוך 1 - לא עדיף מבחינת שמירה על המנוע וההילוכים ?

כלומר אני חושב שכל משחק עם ההילוכים גורם לשחיקה (דבר טבעי) ואם משתמשים במנוע לבלימה זה גם גורם לשחיקה (ושוב זה טבעי) אז אם כבר לשחוק לא עדיף לשחוק את הברקסים (וגם במידה מסויימת) מכיוון שגם מנוע וגם גיר שיפוצם או החלפתם יוצא אלפי שקלים וברקסים עולים בסביבות 300 ש"ח.

אז מה דעתכם ?

להוריד הילוכים לפני רמזור או להוריד מהירות עם הברקס ורק בסוף להכניס קלאצ' ולשים בניוטרל או 1 ?

פורסם

השחיקה הזאת מזערית.

כשאני גולש לפני רמזור אדום אני מוריד את ההילוכים באופן הדרגתי,ככה שאם הוא מתחלף לירוק אני כבר נמצא בהילוך נכון להאצה.

אבל אם הוא ממשיך להיות אדום באזור ה20 קמש אני משלב לניוטרל ועוצר עם הבלמים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...