Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ברשותי מאזדה 6 אקסקיוטיב (צורה חדשה), שנת 2009 .

לפני כחודש התחלתי להרגיש רעידות במהלך הנסיעה - במהירות 100 קמ"ש בלבד .

הרעידות לא קיימות במהירויות שמתחת/מעל 100 קמ"ש .

מאחר וההגה מעט סטה ימינה - הרכב עבר כיוון פרונט, ואיזון גלגלים אך לצערי הרעידות לא חלפו .

חשוב לציין שהרעידות אינם בהגה , אלא ויברציות בכל הרכב .

הכנסתי את הרכב למוסך, ובבדיקה ראשונית אובחן כי יש להחליף תושבת מנוע שמאלית (עליון), וציריות קדמיות .

לטענת המוסך סבירות גבוהה שהנושא יפטור הרעידות - אך לא מתחייבים לכך .

מחיפוש באינטרנט הבנתי ש"המחלה" של מאזדה 6 היא בתושבת מנוע .

אי לכך האם חלפת תושבת מנוע תביא לפתרון הבעיה ? האם יש להחליף גם ציריה ?

אשמח לתגובות בנושא, אני די עובד עצות.

תודה רבה

עמית

פורסם

כשהרכב משייט במהירות של 100 קמ"ש, על כמה סל"ד מצביע המחוג?

בוא נניח שמדובר על 2000 סל"ד בדיוק. והמוסך טוען שיש תושבת מנוע בלויה, אם אכן כך הדבר, האוטו צריך לרעוד כל עת שהמנוע יושב על 2000 סל"ד.

אתה לא תרגיש רעידות בהאצות מכיוון שהמנוע מאיץ מעל ומתחת ל2000 סל"ד.

תעשה את הבדיקות הבאות (עדיין בהנחה שמדובר על 2000 סל"ד. כמובן תבדוק לפי הסל"ד האמיתי שהמנוע נמצא בו כשאתה משייט ב100 קמ"ש):

1. בזמן שהרכב בעמידה, תעביר את בורר ההילוכים למצב ניוטרל (אמברקס מורם), שים מעט גז עד שהמנוע יתייצב על 2000 סל"ד. תבדוק אם יש רעידות בסל"ד זה.

2. בזמן נסיעה שלב את התיבה לבחירה ידנית של ההילוך (טיפטרוניק), שלב את ההילוך אחד מתחת להילוך הגבוה ביותר (נראה לי הילוך 4 מתוך 5), ועוד פעם תתיצב על 2000 סל"ד, המהירות אמורה להיות כ80 קמ"ש. שים לב אם יש רעידות כפי שאתה נוהג על 100 ק"מש.

-הבדיקה השנייה באה לאשש את הבדיקה הראשונה. אם בדקת את שתי הבדיקות ויצא שהאוטו רועד, יש סבירות גבוהה שאכן מדובר על תושבת מנוע פגומה.

בקשר לציריה: אין לי מושג, ממה שכתבת אני לא רואה קשר.

פורסם
כשהרכב משייט במהירות של 100 קמ"ש, על כמה סל"ד מצביע המחוג?

בוא נניח שמדובר על 2000 סל"ד בדיוק. והמוסך טוען שיש תושבת מנוע בלויה, אם אכן כך הדבר, האוטו צריך לרעוד כל עת שהמנוע יושב על 2000 סל"ד.

אתה לא תרגיש רעידות בהאצות מכיוון שהמנוע מאיץ מעל ומתחת ל2000 סל"ד.

תעשה את הבדיקות הבאות (עדיין בהנחה שמדובר על 2000 סל"ד. כמובן תבדוק לפי הסל"ד האמיתי שהמנוע נמצא בו כשאתה משייט ב100 קמ"ש):

1. בזמן שהרכב בעמידה, תעביר את בורר ההילוכים למצב ניוטרל (אמברקס מורם), שים מעט גז עד שהמנוע יתייצב על 2000 סל"ד. תבדוק אם יש רעידות בסל"ד זה.

2. בזמן נסיעה שלב את התיבה לבחירה ידנית של ההילוך (טיפטרוניק), שלב את ההילוך אחד מתחת להילוך הגבוה ביותר (נראה לי הילוך 4 מתוך 5), ועוד פעם תתיצב על 2000 סל"ד, המהירות אמורה להיות כ80 קמ"ש. שים לב אם יש רעידות כפי שאתה נוהג על 100 ק"מש.

-הבדיקה השנייה באה לאשש את הבדיקה הראשונה. אם בדקת את שתי הבדיקות ויצא שהאוטו רועד, יש סבירות גבוהה שאכן מדובר על תושבת מנוע פגומה.

בקשר לציריה: אין לי מושג, ממה שכתבת אני לא רואה קשר.

תודה רבה יונתן.

אבחן את הנקודות שציינת בשעות הקרובות עם נסיעתי הביתה ואעדכן .

פורסם

ברעידות ברכב תמיד נוטים להתעסק עם החלק הקדמי שלו וזה אומר כיוון פרונט ואיזון גלגלים קדמיים , היתה לי תופעה זהה עם מאזדה 6 2007 של בן דודי וגם לנו אמרו תושבת מנוע הלכה .

בסופו של עניין אחרי שביצענו כיוון פרונט ואיזון גלגלים קדמיים והתופעה לא חלפה החלטנו ביוזמתנו להחליף בין הגלגלים הקדמיים והאחוריים ואז בנסיעה קלה קדימה ההגה פשוט השתולל !!

המימצאים היו צמיג אחורי מעוות ! ועד שלא שמנו אותו מקדימה לא יכולנו לדעת אלא אם היינו חושבים גם על איזון גלגלים אחוריים ....

בקיצור לפני שאתה הולך לתושבת מנוע תשלול קודם בעיה בחלק האחורי של הרכב כולל בדיקה של הסרן האחורי .

פורסם
יש תופעה כזאת כשצירייה לא מאוזנת.

רענן

מה ז"א לא מאוזנת ? כשהיא בלויה ? או שהיא יכולה להיות תקינה ורק צריכה כוונון קל?

יש לי גם בעיה דומה באלנטרה 2004. הרכב רועד ב 100 קמש ומעלה, באזור ה 2000 וקצת סלד. במוסך מורשה יונדאי בחיפה אמרו שזה בגלל חופשים בציריות ורצו 1900 שקל על החלפה לציריות משומשות משופצות. בינתיים ויתרתי על התיקון.

יש אפשרות לתקן או לכוון את הציריות מבלי להחליף אותן?

פורסם

ערכתי בדיקה הערב עפ"י המלצותיכם .

הרכב אכן ב- 100 קמ"ש נעמד על 2,000 סל"ד .

כאשר הורדתי להילוך רביעי, והגעתי ל- 80 קמ"ש - על 2,000 סל"ד - הרכב לא רעד .. אבל שהאצתי והגעתי ל 100 קמ"ש הם חזרו ובגדול .

כמו כן, ניסיתי את האפשרות השניה - הרכב ב N עם אמברקס . ואין שום רעידות בהגעה ל 2,000 סל"ד ויותר .

מוזר!!

לא יודע כבר מה בדיוק לעשות...

פורסם

אכן מוזר מה שהולך ברכב שלך... אם תרצה להפיל את הפתרון לבעיה הזאת על המוסך המרכזי, עשה זאת, רק שלפי דעתי זה יעלה לך הרבה כסף ולא יגמר בתושבת מנוע.

מכיוון שהרכב רועד אך ורק במהירות 100 קמ"ש, אני מטיל ספק גם בכך שהבעיה היא בצמיגים.

תראה, רכב זה לא מדע חלל, בדרך כלל לבעיות מאוד ספציפיות כמו שאתה מתאר, יש גם פתרונות מאוד ספציפיות.

הפתרון לבעיה שתיארת היא כמעט תמיד איזון גלגלים, אך אתה טוען שעשית וזה לא עזר, אולי כדאי לך לגשת לפנצ'ריה אחרת שנראת לך רצינית ולעשות איזון חוזר, אין לך מה להפסיד, למעט 30 ש"ח.

תגיד לי בבקשה, האוטו עבר תאונה כלשהי? יכול להיות שנכנסת במדרכה, פס האטה, או כל מכשול בולט בדרך, בעוצמה?

פורסם

גם לי יש מאזדה 6 בשנה הזאת (גם כן הצורה החדשה, למרות שעכשיו זה לא ממש מדויק להגיד הצורה החדשה כי יצאה צורה חדשה יותר של דגמי 2013), גם אצלי יש את הבעיה הזאת - רק שאצלי זה קורה בעיקר בעת לחיצה על הברקס בנסיעה בינעירונית ובעיקר כשאני לוחץ ברקס כשהאוטו תוך כדי סיבוב (שוב - רק במהירויות גבוהות)...

היה נראה לי כאילו כיוון פרונט הוא הפתרון לבעיה אבל עדיין לא עשיתי כי האוטו כמעט ולא נוסע מחוץ לעיר וגם ככה הוא מתוכנן להחלפה...

פורסם

לאבי הייתה מאזדה שנת 2008 גם כן הצורה החדשה ( למרות שכמו שכתוב הצורה החדשה היא שנת 2013) ואני זוכר שגם אצלו הייתה בעיה של תושבות מנוע שהיו צריכים להחליף, כנראה שזאת הבעיה

• תוכן חדש...