Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Megane RS250 - פעם ראשונה על ה DYNO

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ביום שישי האחרון העליתי את הרכב שלי, רנו מגאן RS250 (לא CUP) על ה DYNO של דני פיסטינר.

למי שלא מכיר, דני בחור נחמד מאוד ומקצועי ויושב ממש מתחת ל PIT STOP בחולון, ה DYNO המדובר הוא מהסוג שמחובר לנבות של הרכב, חלקכם מכירים אותו כ "דינו החלומות" rk.gif

הרכב שלי הוציא תוצאות של בין 249 ל- 263 כ"ס ובין 35 ל- 38 קג"מ בנבה (!!!), גדישות של 2 באר ומעלה והייתה גדישה אחת של 3 באר (מצורפות תוצאות + השוואה עם רנו מגאן RS250 של חבר - הרכב שלי מיוצג ע"י הקוים המקווקוים, של החבר זה הקוים הרציפים)

בעבר פורסמו ידיעות וכתבות על מנועי RS250 שיצאו מהמפעל עם מינימום (!!!) 250 כ"ס במנוע ונמצאו רכבים שהוציאו 294 כ"ס במנוע - ללא שום שינוי תוכנה/חומרה.

הנה הכתבות שמוכיחות את זה:

http://www.goauto.com.au/mellor/mellor.nsf/story2/1135FB96313FEBC3CA2579E2000CA627

http://paultan.org/2011/10/31/stock-renault-megane-rs-250-cup-makes-almost-300-hp/

***נתוני היצרן הם: 250 כ"ס ו 34 קג"מ***

הרכב בן פחות משנה וללא שום שינוי תוכנה/חומרה.

אבל...וזה אבל גדול, פתחתי את השרשור הזה מאחר ודני אמר שלפי הגרפים יש איזו שהיא בעיה מאחר וברגע שהרכב מגיע ל 2 באר הכח יורד משמעותית ולא מצליח להתייצב כמו שצריך icon_cry.gif

האם משהו יכול לנסות להסביר מה לא בסדר?!

ביום שלישי אני בטיפול 20K וכבר העברתי את כל הנתונים שיש לי למוסך המרכזי בראשון.

תודה לעונים, ערן.

Dyno4.jpg

Dyno5.jpg

Dyno6.jpg

Dyno3-50.png

Dyno comper-50.png

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

אז ככה, הרכב עבר טיפול 20K ללא שום בעיות.

במוסך התחברו למחשב הרכב ולא מצאו שום ״בעיה״ או נתון שמצביע על בעיה בגדישה.

חוץ מזה עשו סיבוב ברכב ובדקו את הגדישה ע״י המחשב ונמצא שהרכב גודש 2.2 באר.

מעבר לטיפול והבדיקות האילו נאמר לי שלא בוצע שום שינוי.

לא יודע אם זה פסיכולוגי או החום בחוץ אבל בדרך לעבודה הרכב הרגיש לי חלש מבדרך כלל.

קשה לי לקבל את העובדה ״שהכל תקין״.

לא יודע איך להמשיך את הטיפול בנושא, אשמח לעזרתכם :(

תודה, ערן

פורסם

ערן שלום רב!

בתנאי מזג אוויר קשים, נוצרים עומסים על מערכות הרכב, בהחלט ייתכן מאוד שהרכב הרגיש לך חלש יותר. אוסיף ואומר שמידה וברכבים כאלה מתקדמים מזהה הרכב עומס, או טמפ' סביבה קיצוניות הוא יוריד ביצועים כדי למנוע נזקים.

אין לך מה לדאוג, ברגע שיירדו הטמפ' הנסיעה תחזור להיות רגילה, אין סיבה ללחוץ ולהעמיס על מכלולי המנוע בזמן שתנאי מז"א הסביבתיים קשים, הנזק יהיה גדול יותר והביצועים יהיו עובדתית טובים פחות.

מנועים מונעים עם מגדש טורבו, בד"כ יסבלו מירידה בביצועים במהלך השעות החמות של היום, דחיסת אוויר חם אל המנוע יוצרת, תיקונים נוספים, בהצתה, בכניסת האוויר ובעומסי הגדישה. ברכבים שבהם יש בעיות אלו (בד"כ רכבים עתירי כוחות סוס), הותקנו אינטרקולרים וקיטים של הזרקת מתאנול המורידים משמעותית את טמפ' היניקה של האוויר אל המגדש והמנוע, הדבר מקל על הביצועים גם ביום חם.

ברכבך שהינו אחד מרכבי ההנעה הקדמית הטובים בעולם בגרסת הקאפ וגם בגרסה שלך, אין צורך בשיפורים הללו. קח את הרכב לסיבוב בשעות הערב המאוחרות, תן לשמן להגיע לטמפ' עבודה, בצע בדיקות האצה קלות, וחזור לעדכן.

בהצלחה!

התענוג שמוביל אותך

פורסם

נושא החום ידוע וברור אף על פי שבדרך למשרד היו 23 מעלות בצג הרכב, לא גבוהה בכלל - אירופה :)

בכך מקרה זה עדיין לא עוזר לי עם תקלת הגדישה :(

אני כבר לא יודע אם זו תקלה או שהרכב מתנהג תקין?!

אני שונא להתחנן אבל בבקשה בבקשה צריך עזרה :brickwall: ערן.

פורסם

אזהרת קטנוניות.

אין מצב שאתה גודש 2 באר, או 3 באר. אתה מתכוון לבאר 2, או באר 3. וזה הבדל גדול. מאוד אפילו. לא הבנת? אני אסביר:

2 באר, שזה 2.0 באר.

3 באר, שזה 3.0 באר (ופירוק מנוע לחתיכות, אבל לא בזה העניין).

ואילו אתה התכוונת:

באר 2, שזה אומר 1.2 באר.

או באר 3, שזה אומר 1.3 באר.

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
אזהרת קטנוניות.

אין מצב שאתה גודש 2 באר, או 3 באר. אתה מתכוון לבאר 2, או באר 3. וזה הבדל גדול. מאוד אפילו. לא הבנת? אני אסביר:

2 באר, שזה 2.0 באר.

3 באר, שזה 3.0 באר (ופירוק מנוע לחתיכות, אבל לא בזה העניין).

ואילו אתה התכוונת:

באר 2, שזה אומר 1.2 באר.

או באר 3, שזה אומר 1.3 באר.

גם אם מה שכתבת זה נכון (אני לא מתווכח כי אין לי מושג ירוק) עדיין לא התקדמתי עם תקלת הגדישה ברכב שמיוצגים בגרפים.

פורסם

יש לך שעון וואקום?, יש לך שעון גדישה?, חבר שעונים מכניים ובצע נסיעת מבחן.

עבור על צינורות הגדישה ונסה לאתר דליפות.

התענוג שמוביל אותך

• תוכן חדש...