Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ברשותי גולף 92 ידנית בלי הגה כוח.

יש לי קליקים מההגה, זה קורה בעת סיבוב ההגה ועליה על במפר וירידה ממנו.. זה מרגיש קצת כמו חופש.

לפעמים בכביש מהיר יש איזה רעש שאני חושב שמגיע מכוון מכסה המנוע שמעביר וויברציות לההגה.

מה זה יכול להיות?

ומה העלות של זה?

תודה לעוזרים.

פורסם

מערכת ההיגוי ברכב מורכבות מהרבה חלקים, אי אפשר ככה סתם לנחש על גבי האינטרנט איזה מבין ה-20 החלקים שיש במערכת ההגה מעורבים ברעש של קליקים, צריך להרים את הרכב על ליפט ולהסתכל מאיפה נובעת הבעיה.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

קפצתי למוסך על הבוקר..

אחרי נסיעה קצרה אמר לי שזה מסרק הגה כנראה יש קצת חופש

מה זה אומר מבחינה בטיחותית?

וכמה עלות של דבר כזה?

תודה

פורסם

מבחינה בטיותית זה אומר שעם לא תטפל בזה בזמן הקרוב, החופש רק יגדל ויתגבר, מה שזה גם לא עובר טסט, מסרק הגה משופץ יכול להגיע גם ל-1500 ש"ח, תלוי ברכב ובזמינות החלק.

לא קיבלת הצעת מחיר מהמוסך שביקרת בו?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
מבחינה בטיותית זה אומר שעם לא תטפל בזה בזמן הקרוב, החופש רק יגדל ויתגבר, מה שזה גם לא עובר טסט, מסרק הגה משופץ יכול להגיע גם ל-1500 ש"ח, תלוי ברכב ובזמינות החלק.

לא קיבלת הצעת מחיר מהמוסך שביקרת בו?

מסרק הגה, להגה שהוא אינו הגה כוח לא עולה כל כך הרבה, מדובר על כמה מאות בודדות.

אם אתה רוצה שלום, תתכונן למלחמה.

פורסם
קפצתי למוסך על הבוקר..

אחרי נסיעה קצרה אמר לי שזה מסרק הגה כנראה יש קצת חופש

מה זה אומר מבחינה בטיחותית?

וכמה עלות של דבר כזה?

תודה

אצלי שהלך מסרק הגה (אומנם הוא הדראולי, הגה-כוח), כל במפר שהייתי עולה מהצד (גלגל אחד בלי במפר וגלגל שני עם במפר), אז הייתי מקבל משיכה מההגה.

שנסעתי על כביש משובש\דרך עפר, ההגה היה נותן מכות.

בנהיגה אגרסיבית, כניסה מהירה לכיכרות ופניות הייתי מקבל תת היגוי (אחרי שתיקנתי הרכב תוקף פניות כמו שצריך!, אני לא מרבה לנהוג אגרסיבי, פעם ב.. לעיתים רחוקות יוצא).

פעם אחת זה גרם לי לעשות 180 מעלות באמצע כביש (יכל להגמר בבית-חולים, עקב תמרון נכון יצאתי ללא שריטה), סיבוב עם קפיצות בכביש באמצע, ולא נהגתי אגרסיבי, היום נגיד אני נכנס במהירות כמו שהייתי והרכב לא מחליק בכלל.

כמו שאמרו, מסרק הגה משופץ לא הדראולי כנראה יעלה הרבה פחות מאחד הדראולי.

שזה יתחיל להחמיר, הרכב לא יעבור טסט.

(אני לא מכיר את הרכב, ככה שאני לא יודע אם המצב כרגע חמור או לא,

פורסם

תודה על התשובות...

בעליה/ירידה מבמפר בסיבוב מרגישים ממש את החופש גל הגגה זז ויש רעש חזק כמו שנאמר פה.

המוסכניק אמר שזה לא בעייתי כרגע במחינת בטיחות אבל כן כדאי למהר לטפל כדי שלא יחמיר

הרכב עבר טסט פחות מחודש מוזר שלא שמו לב לזה..

אני שמח לשמוע שבהגה רגיל (לא ההגה כוח) המחיר זול יותר.

פורסם

עבר טסט זה טוב לך, כנראה לא שמו לב לזה.

מבחינה בטיחותית מי ששם לב לדקויות ירגיש את זה.

סך הכל אם הנסיעות שלך הם מנהלתיות, תן לזמן לדבר, אם יקרה מקרה שחס וחלילה תרגיש קצת איבוד אחיזה, תתקן מיד את ההגה, בינתיים עד הטסט הבא לפחות יש לך שקט.

ואם אתה רוצה לסחוב את זה, מקסימום ילכו 20 שקל על טסט חוזר בפעם הבאה, במקרה הטוב אתה תעבור אותו.

זאת לא המלצה הכי טובה והיא אולי נראית מטופשת, אבל מדובר ברכב שלא שווה 3K שח, ככה שלהשקיע סכום של לפחות שליש ממנו זה לדעתי חבל, במיוחד אם אתה חושב עוד שנה-שנתיים לזרוק\לגרוט אותו.

בכל אופן אני עם במצב דומה לשלך עם הרכב שלי (הקוואליר), אם טפו טפו טפו תיהיה תקלה אני יעדיף למשוך אותה כמה שאפשר אלה אם היא עלולה לתקוע אותי באמצע הדרך.

פורסם

במקרה שלי מדובר בגולף 92 מארק 2 יפייפה יד 1 עם 200 אלף ק"מ

ואני לא מתכוון לגרוט/למכור אותה.

רק חוסך קצת לפני שאני אתקן

והיא גם שווה קצת יותר מ3

פורסם

ניר, מי גורט גולף דור 2? מה השטויות האלה?! מה אתה משווה גולף דור 2 לקוואליר? נו באמת!

לבעל הגולף - אני מציע לך לא להקשיב לעצות של ניר ולתקן את המסרק בהקדם. למה? כי לא תצליח לברוח מהתיקון הזה איך שלא יהיה, וברור לך שיש לזה היבטים בטיחותיים.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

ניר התגובה שלך לכ נכונה ושטותית, אין לשחק בבטיחות, ומי יגרוט רכב בשביל 1000 שקל? שיפוץ מסרק כזה עולה כ400 שקל, עבודה עוד כמה מאות שקלים וזהו. ניר אתה לא מכונאי עונה הרבה שטויות ואתה בכלל לא דוגמא אחרי מה שעשית עם הפג׳ו שלך.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

הפאן הבטיחותי חשוב, אבל הייתה אצלי בעיה כזאת ואני מאמין שאצלי הייתה יותר חמורה (בעל מקצוע עם עשרות שנים ניסיון אמר לי שהיא לא תעבור טסט, ואני בטוח שאין לו שום אינטרס).

כמו כן קלעתי בכך שהוא יכול למשוך את זה קצת, הוא אפילו אמר שהוא חוסך.

(ומה שקרה עם הפיג'ו שלי, אם אנחנו מדברים על אותו עניין, זו האופציה הכי נורמאלית שיכלתי לעשות, כמובן שבבית היה צריך רכב שיסע הרבה 35KKM-40KKM בשנה, היא לא הייתה שורדת את זה בלי איזה 6K שח רק על המוסך, והעובדות מדברות, בינתיים הרכב שקניתי במקומה עוד לא עברה שנה והוא עוד כמה שבועות יכנס לטיפול 30KKM).

• תוכן חדש...