Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אזרח אמריקאי,את החיים שלי אני רוצה בסופו של דבר לחיות שם.

אני בן 25,האם כל תואר או מקצוע שאלמד בארץ (מנהל עסקים,הנדסאי רכב וכדומה) יתפוס גם בארצות הברית?

או שזה בעצם יהיה בזבוז אחד גדול,ואף אחד לא יסתכל על התואר שלי שם?

תודה!8)

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

כן ולא.

יש תארים שיהיה לך קל לקבל הכרה עבורם (נגיד: הנדסה ורפואה), אבל כמו שפה לא מקבלים כל תואר מכל אוניברסיטה, אני בטוח שגם שם יש נוהל דומה. תצטרך לברר אם יש שם משהו מקביל למל"ג שלנו, או (אולי) לפנות לאוני' מוכרת שם ולשאול האם תוכל להתקבל לתואר שני, אם התואר הראשון שלך הוא כך וכך.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

איני מכיר את הנוהל לגבי הנדסה - אני מניח שיש תפקידים בהם נדרש רישוי ויש כאלה שלא - אחרת היה למהנדסים הישראליים קושי גדול ב-relocation .

לגבי רפואה - מסלול הרישוי האמריקאי רצוף מכשולים רבים וגבוהים במיוחד אם תרצה להגר לשם בקביעות. זה כולל סדרה ארוכה של מבחנים שחלקם ניתן לבצע בארץ אבל לצורך חלקם יש צורך לנסוע למרכזי בחינה בארה"ב. ד"א - גם לאמריקאים עצמם מסלול הרישוי לא קל, והרישוי הוא נפרד לכל מדינה כאשר יש מדינות שאינן מכירות ברשיון של מדינות אחרות או בחלקן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבנתי שאינך מכיר את המסלול - אני מכיר אותו ולכן ריתי לצנן קצת את ההתלהבות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ואני חייב לציין עוד משהו,

לרוב בגילך, תואר אחד לא יהיה מספיק, כי בגילך אמריקאי ממוצע כבר מגיע עם ניסיון עבודה ולרוב תואר שני...

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

לרוב תואר שני? נראה לי שקצת הגזמת. לגבי הנסיון, אתה צודק, כשהוא יסיים הוא יהיה ריאלית בן 29 ובגיל הזה האמריקאי כבר עבד 5 שנים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

ROEE - אין בדבריו הגזמה בכלל. התארים ה"ראשונים" שלנו בארץ הם למעשה תארים שניים בארה"ב.

בחלק ממקצועות (רפואה, עריכת דין, לא בטוח לגבי הנדסה) ישנה דרישה מקדמית לתואר Undergraduate, לפני שניגשים ללימודים האמיתיים.

למשל, עו"ד ישראלי נדרש לתואר אחד בלבד, כאשר בארה"ב לומדים תואר ראשון (שיכול להיות תואר כללי) ורק לאחריו ניגשים ללימודי המשפטים (כנ"ל ברפואה).

כל החברים האמריקאים שלי (רופאים, עורכי דין ומקצועות "מכובדים" אחרים) הינם בעלי שני תארים לפחות, וכשתוסיף לזה את העובדה, שהתואר הישראלי לא כל כך מזיז למעסיק האמריקאי, במיוחד היום, כשיש לא מעט בוגרי אוניברסיטאות אמריקאיות מובילות שמשוועים לעבודה המצב לא פשוט כמו שנוטים לחשוב.

PUG-306 XSI MK2

פורסם
ROEE - אין בדבריו הגזמה בכלל. התארים ה"ראשונים" שלנו בארץ הם למעשה תארים שניים בארה"ב.

בחלק ממקצועות (רפואה, עריכת דין, לא בטוח לגבי הנדסה) ישנה דרישה מקדמית לתואר Undergraduate, לפני שניגשים ללימודים האמיתיים.

למשל, עו"ד ישראלי נדרש לתואר אחד בלבד, כאשר בארה"ב לומדים תואר ראשון (שיכול להיות תואר כללי) ורק לאחריו ניגשים ללימודי המשפטים (כנ"ל ברפואה).

כל החברים האמריקאים שלי (רופאים, עורכי דין ומקצועות "מכובדים" אחרים) הינם בעלי שני תארים לפחות, וכשתוסיף לזה את העובדה, שהתואר הישראלי לא כל כך מזיז למעסיק האמריקאי, במיוחד היום, כשיש לא מעט בוגרי אוניברסיטאות אמריקאיות מובילות שמשוועים לעבודה המצב לא פשוט כמו שנוטים לחשוב.

אמת, זה בגלל הקולג'ים שלהם, שרוב מסלולי הלימוד עוברים דרכם. מה שנחמד בזה, שבקולג' אפשר בתכלס ללמוד מה שרוצים. כן, יש מבואות בהתאם למה שאתה רוצה ללמוד באוני', אבל מעבר להם אתה יכול ללמוד מה שבא לך.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
מה שקראת לו Undergraduate זה תואר ראשון או BA לדוגמה. תואר שני זה מאסטרס או MA לדוגמה

Under graduate degree = תואר ראשון (Ba \ Bsc)

Graduate degree = תואר שני (Ma \ Msc \ MBA - מאסטר זה מה שה-M מסמל)

והתהליך להיות רופא בארה"ב אחרי לימודי רפואה במדינה אחרת הוא מייגע ארוך ולוקח כמה שנים והמון עצבים

פורסם

אין ויכוח לגבי היות ה-Undergraduate המקבילה (לכאורה) של התואר הראשון הישראלי.

הבעיה היא עם מה התואר עצמו מייצג - למרות שכבר היום, לכל תפקיד זוטר בישראל כבר דורשים תואר ראשון, מעטים המקומות שדורשים תואר שני בכדי להתקבל לעבודה. בארה"ב, בחלק מהמקצועות אתה בכלל לא יכול להתחיל את לימודיך בלי תואר ראשון קודם (בין אם הוא בתחום או לא) וגם בשוק העבודה - הדרישה במקרים רבים היא לתואר שני.

נוסיף לזה את העובדה, שהמעסיק האמריקאי הממוצע לא בדיוק מכיר את ראשי התיבות TAU או HUJI (במקרה הטוב) המופיעות בקורות החיים של המרואיין הישראלי, וקיבלת מתכון לחיים לא קלים במיוחד בתחילת הדרך.

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...