Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איני מכיר את ה"מעסיק האמריקאי הממוצע" - אבל הטכניון, העברית ואת"א הם מסודות מוכרים היטב בכל העולם, וכך כנראה גם לפחות חלק מהפקולטות בבן גוריון. כמובן שאותו אמריקאי שמעולם לא יצא מתחומי העיירה שלו ובקושי מכיר את בירת ה-state שבו הוא חי לא יכיר אותן, אבל מעסיק קצת יותר רציני בהחלט שיכיר אותן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
איני מכיר את ה"מעסיק האמריקאי הממוצע" - אבל הטכניון, העברית ואת"א הם מסודות מוכרים היטב בכל העולם, וכך כנראה גם לפחות חלק מהפקולטות בבן גוריון. כמובן שאותו אמריקאי שמעולם לא יצא מתחומי העיירה שלו ובקושי מכיר את בירת ה-state שבו הוא חי לא יכיר אותן, אבל מעסיק קצת יותר רציני בהחלט שיכיר אותן.

המעסיק האמריקאי לא שמע על הטכניון/עברית/את"א בדיוק כמו שהוא שמעסיק ישראלי לא שמע על מוסדות מובילים באיטליה גרמניה צרפת יפן ועוד. המעסיק האמריקאי בקושי מכיר את כל המוסדות המובילים בכל ארה"ב.

בארה"ב יש אינפלציה אדירה של תארים, מצב האקדמאים שם גרוע אפילו יותר מאשר בארץ. תואר כבר ממזמן לא מבטיח תעסוקה בארה"ב (לפחות לא במקצוע אותו למדת), תארים שם כיום כבר לא שווים הרבה.

המגמה הברורה כיום בארה"ב זה לחזור ללימודים המקצועיים והטכנולוגיים כי אקדמאים יש בשפע.

מה גם, שלדעתי לפחות, די איחרת את הרכבת בעניין התואר לפחות לתעסוקה בארה"ב, כתסיים את התואר תהיה undergraduate בן גיל 30-29, בגיל הזה לעובד המקביל בארצות הברית יש כבר כ-6 שנות נסיון, לפחות.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם
ואני חייב לציין עוד משהו,

לרוב בגילך, תואר אחד לא יהיה מספיק, כי בגילך אמריקאי ממוצע כבר מגיע עם ניסיון עבודה ולרוב תואר שני...

לרוב תואר שני? נראה לי שקצת הגזמת. לגבי הנסיון, אתה צודק, כשהוא יסיים הוא יהיה ריאלית בן 29 ובגיל הזה האמריקאי כבר עבד 5 שנים.

הנדסת מכונות, אחד המקצועות שבארה"ב "צמאים" לו מאוד. השכר הוא יפה מאוד ובהתאם.

לגבי גיל 29, יצא לי לשמוע על כמה אנשים שבגיל הזה שכבר מוכרים כפרופסורים.

את הטכניון דווקא כי מכירים שם כמו שפה מכירים את ה MIT. מעביד שמתעסק בתחום ההנדסה אמור להכיר את השם "טכניון". מה גם שישראל נחשבת כמעצמה בתחום ההיטק ובכלל. יש יותר אקדמאים פר אדם בישראל יותר מאשר הרבה מקומות אחרים בעולם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

Sperial כתב:

גם אמריקאי מלומד תושב ניו יורק בלא מעט מהמקרים לא מכיר (יש לי ולאשתי האמריקאית לא מעט משפחה, חברים ומכרים אמריקאים), ובמקרים שכן מכיר - לא מעניין אותו התואר מאוניברסיטה במדינה קטנה במזרח התיכון, כשבוגרי הארווארד, ייל, סטנפורד ושלל אוניברסיטאות בעשיריה הראשונה האמריקאית (והעולמית) רבים על עבודות.

אמנם, המוסדות שמנית זוכים לדירוג סביר בדירוג העולמי, אבל מי שמכיר אותם באמת - מגיע מהעולם האקדמי, ולא מעולם הפרקטיקה.

דרך אגב, עולם ההנדסה הוא חריג בתחום זה, ומתבצע לא מעט Head-Hunting, שכמובן - אינו קשור בכלל למוסד בו למד אותו אדם, אלא לניסיון שהוא מביא איתו.

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...