Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי ההילוכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא יודע מי אמר לך לא להוריד הילוכים בזמן הנסיעה, אבל המצבים נועדו להעברה בזמן נסיעה בדיוק. כשהצורך דורש זאת, מעבירים למצב המבוקש וזהו.

כלומר הגיר לא אמור לעשות בעיות אם אני על 30 ומעביר מD לD3?

פורסם

בוודאי שלא. אם תהיה ב-30 קמ"ש רוב הסיכויים גם שלא יקרה כלום והילוך לא יעבור, כי ממילא תהיה על ראשון או שני.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אתה אתה נוסע על R1 זה יכול להיות הגיוני, אבל לפי מה שראיתי בתמונה אתה על רכב משפחתי מה שיגרום לטורים שלך לעשות סיבוב של 360 מעלות וכנראה לנתק את המנוע מגיר ( אם אני זוכר נכון )

פורסם

אני חושב שהכרת הרכב המעמיקה היא באחריות הנהג, ולא באחריות הממסד.

אני לא חושב שמשרד התחבורה אחראי לחנך כל נהג להכיר כל סוג רכב לעומקו. הוא אחראי לוודא שלנהג הידע והכישורים הבסיסיים בתפעול מכונית.

מכאן, הדברים הם באחריותו הבלעדית של הנהג.

לא חושב שאחריות משרד התחבורה ללמד נהג חדש, שרכב עם DSG נוטה להתדרדר. אני כן חושב שמחובתו להסביר לנהג מה העיקרון של תיבת הילוכים ולמה היא נמצאת שם.

המהנדסים שתכננו את הרכב, לא היו נותנים לטעות כמו הורדה לראשון ב100 קמ"ש לקרות. תיבת ההילוכים היא idiot proof. אם תנסה להוריד ל1 ב100 קמ"ש...היא פשוט לא תוריד. בנוסף, הותקן מנתק ההצתה כדי למנוע מהמנוע לפעול בתחום שעלול להסב לו נזק.

פורסם
דוגמא נוספת היא בירידות מירושלים לכיוון כביש 1 בשער הגיא - מדוע לנסוע במשך כל הירידה עם בלמים לחוצים?! לא חבל על הרפידות? אני מוריד להילוך שלישי/רביעי ונוסע כמו שצריך.

מניסיון: את הקטע הזה ניתן לעשות גם בהילוך הגבוה ביותר וללא צורך בבלימות ממשיות. הדבר היחיד שיכול להפריע זה התנועה מסביבך, בדגש על נהגים מבוהלים שנתקעים בשמאלי ואינם מבינים שהוא מיועד לעקיפות בלבד.

ואני לא מבין מה מצחיק את פותח השרשור ("חח").

1+

בנוסף, הותקן מנתק ההצתה כדי למנוע מהמנוע לפעול בתחום שעלול להסב לו נזק.

סע ברכב בעל תיבת הילוכים ידנית במהירות 110 קמ"ש, תוריד להילוך ראשון ותחזור לספר לנו איך מנתק ההצתה סייע לך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

סע ברכב בעל תיבת הילוכים ידנית במהירות 110 קמ"ש, תוריד להילוך ראשון ותחזור לספר לנו איך מנתק ההצתה סייע לך.

במכוניות החדשות (לפחות מהעשור האחרון) לא ניתן להכניס לראשון ב100 בקלות כה רבה.

מעבר לזה, מה הקשר בין הורדת הילוך למנתק הצתה? סע ברכב ידני על ראשון, תאיץ עד לקו האדום, וספר לנו מה היה.

בסוף התהליך תחזור לתחילת השרשור ותגלה שלפות"ש יש רכב אוטומטי.

פורסם

אני הייתי עד למקרה שבו נהג שהיה בהילוך רביעי על המנתק רצה להעביר לחמישי ובטעות הכניס לשלישי. מה שבסופו של דבר הציל את המנוע שלו ממש לא היה המנתק, אלא היכולת שלו להבין תוך זמן מזערי את הטעות שהוא עשה ולבעוט בדוושת המצמד.

מנתק הצתה אינו יכול ואינו אמור להציל אותך מכל מצב של סל"ד גבוה. את הניסוי שהצעת כבר ביצעתי - לשאלתך, לא קורה דבר. הרכב פשוט נשאר על הקו האדום.

שמתי לב מצוין שלפות"ש יש רכב אוטומטי, ההערה שלי נאמרה ללא קשר כלשהו לעובדה הזאת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם
אני הייתי עד למקרה שבו נהג שהיה בהילוך רביעי על המנתק רצה להעביר לחמישי ובטעות הכניס לשלישי. מה שבסופו של דבר הציל את המנוע שלו ממש לא היה המנתק, אלא היכולת שלו להבין תוך זמן מזערי את הטעות שהוא עשה ולבעוט בדוושת המצמד.

מנתק הצתה אינו יכול ואינו אמור להציל אותך מכל מצב של סל"ד גבוה. את הניסוי שהצעת כבר ביצעתי - לשאלתך, לא קורה דבר. הרכב פשוט נשאר על הקו האדום.

שמתי לב מצוין שלפות"ש יש רכב אוטומטי, ההערה שלי נאמרה ללא קשר כלשהו לעובדה הזאת.

גם אני הייתי עד למקרה כזה, מה שקרה זה שהגלגלים הקדמיים ננעלו ממש כמו בלימת חירום.

יש סיכוי שיקרה למנוע משהו, רק אם הוא יזרוק קלאץ, סיכוי קלוש...

אם הוא ישחרר קלאץ לאט לאט הרכב יבלם בהתאם ולא יגרם שום נזק.

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם

הגלגלים הקדמיים, לפחות במקרה שהייתי עד לו, לא ננעלו. מד הסל"ד, לעומת זאת, נכנס עמוק אל תוך התחום האדום.

מי שנהג ברכב באותה עת כותב כאן בפורום, אם ירצה יחשוף את עצמו ויאשר את דבריי.

פורסם

אם הוא העביר מרביעי לשלישי במקום לחמישי מה הייתה המהירות? 120? 130?

מסכים איתך שניתוק ההצתה לא קשור פה ולא עוזר.

עלול לגרום נזק לגיר ו\או למנוע וכמובן לסכן את הנוסעים ברכב ושאר משתמשי הדרך.

אך מקרה חד פעמי ככל הנראה לא יגרום לנזק משמעותי לרכיבים תקינים.

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם

פעם העברתי בטעות משלישי לשני במקום משלישי לרביעי במהירות של 70 קמ"ש בערך.. עוד לא עזבתי את הקלאץ' במלואו והרגשתי כאילו אני מקבל מכה מקדימה, ישר דחפתי את הקלאץ' והעברתי בבטחה לרביעי.

אם אתה רוצה שלום, תתכונן למלחמה.

• תוכן חדש...